Elektronika.lt
 2024 m. gegužės 17 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Gegužės 16 d. 20:32
„Porsche“ kūrėjai plečia „Porsche Cayenne“ šeimą su galingiausiais jos modeliais
Gegužės 16 d. 17:39
„AGON by AOC“ plečia savo naująją žaidimų monitorių liniją G4
Gegužės 16 d. 14:20
Tyrimas: Kas ketvirtas suaugęs šalies gyventojas ieško, kaip nemokamai mokytis
Gegužės 16 d. 11:37
Apie grėsmes internete su vaikais kalbasi dar ne visi tėvai: ką aptarti tiesiog būtina?
Gegužės 16 d. 08:45
Pristatytas naujasis „Range Rover Velar“
Gegužės 15 d. 20:23
Lietuvių mokslinis tyrimas – ant prestižinio žurnalo viršelio: sukūrė ir išbandė naujos kartos optinius lęšius
Gegužės 15 d. 17:16
Iššūkis atpažinti melagingą žinutę ir apgavystę internete: pasitikrinkite, kaip su juo susitvarkytų jūsų vaikas
Gegužės 15 d. 14:49
Žadintuvo snaudimo mygtuką spaudžiame kas antras: ar kenkiame sveikatai?
Gegužės 15 d. 11:50
Baigtas Kruonio HAE 1-ojo hidroagregato kapitalinis remontas
Gegužės 15 d. 08:00
Išmaniųjų namų sprendimų ekspertas: yra būdų, kaip sutaupyti energijos sąnaudas, apie kuriuos dažnai nė nepagalvojama (1)
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

„Microsoft Bing“ paieškos variklio nuostoliai – 1 mlrd. dolerių per ketvirtį

Publikuota: 2011-09-22 07:38
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

„Microsoft“ sukurtas interneto paieškų variklis per ketvirtį praranda beveik 1 mlrd. JAV dolerių (2,4 mlrd. litų) ir nepanašu, kad artimiausioje ateityje nuostoliai mažės. Nuo „Bing“ paslaugos pristatymo 2009 metų birželį „Microsoft“ dėl jos jau prarado 5,5 mlrd. dolerių, nors iš tikrųjų „Microsoft“ nuostoliai dėl interneto paslaugų prasidėjo kur kas anksčiau.

 Rodyti komentarus (2)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

„Microsoft Bing“ paieškos variklio nuostoliai – 1 mlrd. dolerių per ketvirtį„Microsoft“ sukurtas interneto paieškų variklis per ketvirtį praranda beveik 1 mlrd. JAV dolerių (2,4 mlrd. litų) ir nepanašu, kad artimiausioje ateityje nuostoliai mažės.

Nuo „Bing“ paslaugos pristatymo 2009 metų birželį „Microsoft“ dėl jos jau prarado 5,5 mlrd. dolerių, nors iš tikrųjų „Microsoft“ nuostoliai dėl interneto paslaugų prasidėjo kur kas anksčiau. Tiesą sakant, „Microsoft“ veikla teikiant šias paslaugas apskritai dar niekada nebuvo pelninga. Nuo 2007 metų, kai buvo interneto paslaugų skyriaus finansai buvo atskirti nuo pagrindinės bendrovės, apskaičiuoti bendri nuostoliai yra 9 mlrd. dolerių, skelbia kitv.com.

Ir netgi geros naujienos apie „Bing“ nėra labai džiuginančios. „Microsoft“ išdidžiai skelbia, kad per pastaruosius 27 mėnesius iš „Google“ atkovojo rinkos dalį. Tačiau nutylima, kad „Google“ interneto paieškų rinkos jie iš esmės nesugebėjo sumažinti. Dabar „Bing“ priklauso 14,7 proc. interneto paieškų rinkos – tikrai daugiau nei 8,4 proc., kai „Bing“ pradėjo teikti paslaugas. Tuo tarpu „Google“ interneto paieškų rinkos dalis dabar yra 64,8 proc., o „Bing“ debiuto metu buvo 65 proc. – taigi, rinkos dalies sumažėjimas yra minimalus.

Didžiąją dalį savo rinkos „Bing“ iškovojo „Yahoo“ sąskaita (šis paieškų variklis yra trečias pagal populiarumą), kita rinkos dalis atimta iš nišinių variklių ask.com ir AOL. Paprastai nebūna tokio dalyko, kaip „blogas“ rinkos augimas, tačiau „Yahoo“ interneto paieškos paslaugą teikia tas pats „Bing“, taigi, tai reiškia, kad daugiau nei pusę „Microsoft“ paieškos variklio rinkos augimo sudaro jų pačių partnerių kanibalizavimo sąskaita.

Ar „Bing“ gali išsiveržti iš stagnacijos rato ir pradėti uždirbinėti pinigus? „Microsoft“ skelbia, kad turi sprendimą.

Bendrovės finansų analitikų susitikime „Microsoft“ interneto paslaugų padalinio prezidentas Qi Lu aistringai pasakojo, kaip „Bing“ pagerins paieškos paslaugą „reorganizuojant internetą“. Tam „Microsoft“ panaudos savo produktų ir partnerysčių tinklą, per kurį aiškinsis ko labiausiai nori vartotojai, įrašantys užklausas į paieškos langelį. Be to, „Microsoft“ atstovas įsitikinęs, kad jų „slaptas ginklas“ padės „Bing“ išplėsti ieškomos informacijos ribas ir vartotojams pateiks geresnius rezultatus nei bet kuris konkurentas.

Q. Lu teigimu, „Microsoft“ neturėtų ir nebandys aplenkti „Google“ galiojant pastarųjų žaidimo taisyklėms. Pasak jo, „Bing“ turi „fundamentaliai pakeisti žaidimą“.

Pirmieji „Bing“ pokyčiai jau pastebimi. Pavyzdžiui, pradėjus draugauti su įvairiomis bilietų prekybos bendrovėmis, dabar į paieškos laukelį įvedus „Mariners tickets“ bus pateikiamos nuorodos į artimiausias rungtynes ir Sietlo „Safeco“ stadiono žemėlapį su nurodytomis bilietų prekybos vietomis. Ieškant informacijos apie skrydžius, bus nurodoma kokią dieną labiausiai apsimoka pirkti bilietą. Ieškant skaitmeninių fotoaparatų. bus pateikiamos fotoaparatų nuotraukos, pagal kurias aparatus galima filtruoti, rūšiuoti ir lyginti.

Lyginant su neiškalbingu mėlynų eilučių sąrašu, tai iš tiesų yra žingsnis pirmyn. Palaikant partnerystę su „Facebook“, „Nokia“ bei kitomis įmonėmis ir susiejant paieškų variklį su įvairiais „Microsoft“ produktais, „Bing“ pamažu įgys semantinį interneto supratimą, tvirtina Q. Lu. Dėl to interneto paieška iš dabartinės „urvinio žmogaus kalbos“, grindžiamos vien daiktavardžiais, transformuosis ir po kurio laiko „Bing“ galės suprasti normalia žmonių kalba suformuluotus klausimus.

Skamba gražiai. Tačiau kaip visa tai uždirbs pinigus?

„Bing“ direktorius Stefanas Weitzas įsitikinęs, kad jeigu „Bing“ pavyks pakeisti žmonių suvokimą apie interneto paiešką, galų gale jie pereis iš „Google“. Tačiau vartotojų perviliojimas iš „Google“ yra labai sudėtinga užduotis, nes „Microsoft“ teks konkuruoti ne tik su paieškų varikliu, bet ir su jau įsišaknijusiu veiksmažodžiu. Dabar žmonės sako: „Reikia praguglinti tą ir aną“.

Ir net jeigu „Microsoft“ pavyktų atkovoti nemažą „Google“ rinkos dalį, iki pelningumo jų dar laukia ilgas kelias. Interneto paieškų versle esminis dalykas yra rinkos dalis. Ją turint reklamos pirkėjai plūsta savaime, o už reklamas iš jų galima užsiprašyti nemažai pinigų. Be rinkos dalies tai – tiesiog labai brangus verslas. Daugelis analitikų mano, kad norint užsitikrinti pelningumą „Bing“ turės užimti bent 25–30 proc. rinkos. Tai yra dukart daugiau nei dabartinė rinkos dalis.

Bet „Google“ vietoje taip pat nestovi, jie nori suteikti galimybę vartotojams „su paieška nuveikti daugiau“: pasiūlė socialinį tinklą, į paieškos rezultatus integravo pažangią skrydžių informaciją, keičia paieškos variklius taip, kad pirmenybė būtų teikiama pirminiams informacijos šaltiniams.

S. Weitzas mano, kad „Microsoft“ konkuruojant su „Google“ turi vieną didelį pranašumą: eksperimentuojant su paieškų algoritmais nieko neprarandama. Tuo tarpu bendrovės, kurių sėkmingą verslą užtikrina aukšti reitingai „Google“ paieškoje, pradeda drebėti paskelbus net apie menkiausius paieškų algoritmo pakeitimus.

„Turėdami lankstumo galime eksperimentuoti. Jeigu suklysime, bendrovės tai nepaskandins“, – sakė S. Weitzas.

Tuo tarpu analitikai laikosi skeptiškos pozicijos. „Begant laikui „Bing“ gali tapti geresniu nei „Google“, bet net ir tokiu atveju jiems reikės pritraukti vartotojus ir reklamos pirkėjus. Manau, tam prireiks labai daug laiko. Tai yra produktas, dėl kurio „Microsoft“ dar ilgai praradinės pinigus“, – mano bendrovės „McAdams Wright Ragen“ analitikas Sidar Parakhas.

Kai kurie analitikai spėja, kad „Bing“ paslaugos pamažu gerės ir didins savo rinkos dalį, o po trejų ar ketverių metų galbūt netgi taps pelningomis.


Delfi.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama