Elektronika.lt
 2024 m. gegužės 13 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Gegužės 12 d. 17:36
BMW atnaujina 4 seriją. Pasirodys nauja visais ratais varomo elektromobilio versija
Gegužės 12 d. 11:27
Gilios techninės žinios – inovatyvumo katalizatorius ar stabdis?
Gegužės 11 d. 17:49
Telefono turėtojui: įsitikinkite, jog žinote dalykus, kurie padės išvengti itin didelės grėsmės duomenims ir santaupoms
Gegužės 11 d. 11:26
Netrukus tai pasikeis: neremontuodami prietaisų europiečiai kasmet praranda 12 mlrd. eurų
Gegužės 10 d. 20:33
Dubajuje „Huawei“ pristatė naujus inovatyvius produktus
Gegužės 10 d. 17:21
Asmeniniai asistentai jau ne tik CEO kasdienybė: DI už jus galės užsakinėti prekes ar planuoti keliones
Gegužės 10 d. 14:23
Sukurtas įrankis verslui, kuris supaprastins naudojimąsi e. sąskaitomis faktūromis
Gegužės 10 d. 11:19
Dirbtinis intelektas kūryboje: kaip nustatoma autorystė ir kokie iššūkiai gali kilti
Gegužės 10 d. 08:24
Įgyvendintas autonominės duomenų rinkimo platformos projektas
Gegužės 9 d. 20:25
Naujojo „Volkswagen California“ kemperio premjera – dabar galima rinktis ir iš tinklo įkraunamą hibridą
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Novatoriškiausių Lietuvos mokytojų receptas įdomesnėms pamokoms – informacinės technologijos

Publikuota: 2010-02-18 07:07
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Microsoft Lietuva

Šiemet pirmą kartą konkurso „Virtuali kelionė klasėje“ nugalėtojais pripažinti kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų mokyklos pedagogai, į kompiuterių ekranus perkėlę Adomo Mickevičiaus kūrinį „Gražina“, kuriuo moksleiviams perteikė ne tik lietuvių kalbos, bet ir dailės žinias.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Šiemet pirmą kartą konkurso „Virtuali kelionė klasėje“ nugalėtojais pripažinti kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų mokyklos pedagogai, į kompiuterių ekranus perkėlę Adomo Mickevičiaus kūrinį „Gražina“, kuriuo moksleiviams perteikė ne tik lietuvių kalbos, bet ir dailės žinias. Konkurso nugalėtojai išrinkti ir apdovanoti šeštajame Lietuvos „Mokytojų novatorių“ forume, kurį organizavo LR Švietimo ir mokslo ministerija bei informacinių technologijų bendrovė „Microsoft Lietuva“. Iš viso konkurse pedagogams, sumaniausiai panaudojantiems informacines ir komunikacijos technologijas (IKT) savo pamokose, šiemet dalyvavo 328 darbai, kuriuos pateikė 80-ies Lietuvos mokyklų mokytojai.

Diskusijos dalyviai
„Mokytojų novatorių“ forumo metu vyko diskusija tema „Ką daryti, kad mokyklose daugėtų mokytojų – novatorių?“ Diskusijos dalyviai (iš kairės į dešinę): Švietimo informacinių technologijų centro direktorius Vaino Brazdeikis, Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos Mokytoja novatorė Tatjana Kriliuvienė,
Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius,
žurnalistas Virginijus Savukynas, „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas,
Vilniaus pedagoginio universiteto Studijų prorektorius doc. dr. Vytautas Bernotas.

„Šiandien galime konstatuoti, kad informacinės technologijos rado kelią į pamokas Lietuvos mokyklose. Per 6 metus nuo mūsų iniciatyvos pradžios šalies pedagogai parengė daugiau nei 2 000 darbų, kuriais naudodamiesi jie ir jų kolegos gali pritaikyti informacines technologijas ir sumaniai perteikti vaikams savo dėstomų dalykų žinias, nesvarbu ar tai būtų fizika, matematika, ar dailė, muzika ir istorija“, – sakė Mindaugas Glodas, UAB „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius.

Pasaulinė iniciatyva efektyvesniam mokymui ir mokymuisi

Konkursas „Virtuali kelionė klasėje“ yra viena iš „Microsoft“ pasaulinės programos „Partneriai mokyme“ (Partners in Learning) iniciatyvų. Lietuvoje ji įgyvendinama kartu Švietimo ir mokslo ministerija bei Švietimo informacinių technologijų centru (ITC). Projekto tikslas – sukurti virtualią mokytojų bendruomenę, kurioje pedagogai iš skirtingų mokyklų bei regionų galėtų mokytis vieni iš kitų, keistis idėjomis, mokymo metodais, dalintis medžiaga, vaizdinėmis priemonėmis.

Forumo dalyviai
Šeštojo „Mokytojų novatorių“ forumo dalyviai KTU Statybos rūmų salėje. Pirmoje eilėje (iš kairės į dešinę): Švietimo informacinių technologijų centro direktorius Vaino Brazdeikis, Švietimo informacinių technologijų centro direktoriaus pavaduotojas Mantas Macaitis, Vilniaus pedagoginio universiteto Studijų prorektorius doc. dr. Vytautas Bernotas, Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas, Ieva Zdanytė „Microsoft“ programos „Partneriai mokyme“ koordinatorė Lietuvoje.

Konkurso metu pedagogai rengia metodinę medžiagą, kurioje pristato kaip sėkmingai taikyti informacines technologijas pamokose, kaip sudominti vaikus, sudėtingą mokymo medžiagą paverčiant įdomiais pasakojimais, praktiniais pavyzdžiais.

Informacinės technologijos padeda mokyti ir tiksliuosius, ir humanitarinius dalykus

Šiemet konkursui „Virtuali kelionė klasėje“ Lietuvos mokytojai pateikė 328 darbus, iš kurių 44 buvo pristatyti apdovanojimams, o 12 apdovanota už kūrybiškumą, novatoriškumą ir galimybes praktiškai pritaikyti pamokose.

Tarp apdovanotojų darbų – matematikos, fizikos, istorijos, dailės, muzikos, tikybos, užsienio kalbų, chemijos, informacinių technologijų, klasės vadovo veiklos metodinės medžiagos, suskirstytos į 3 kategorijas: Bendruomenės ir bendradarbiavimo (už metodinės medžiagos pritaikomumą keliuose mokomuosiuose dalykuose), Inovatyvaus IKT taikymo (už išradingą technologijų pritaikymą) ir Turinio kategorija (už metodinės medžiagos pritaikomumą kitų mokytojų darbe). Taip pat buvo įteikti Pagrindinis prizas ir Mokytojų pasirinkimo prizas.

Mokytojai novatoriai
Geriausi pedagogų parengti projektai buvo eksponuojami stenduose „Mokytojų novatorių“ forumo metu. Išrinktiems Pagrindinio prizo laimėtojams suteikta galimybė pristatyti savo projektą Europos „Mokytojų novatorių“ forume.

Šiais metais pirmą kartą Pagrindiniu prizu buvo apdovanotas kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų mokyklos pedagogų darbas. Tai – integruotas lietuvių kalbos ir dailės projektas „Adomo Mickevičiaus „Gražina“ ekrane“. Jo esmė – padėti mokiniams suvokti laikmečio kultūros tradicijas, gilinti istorijos žinias ir technologijų naudojimo įgūdžius, susipažįstant su epu „Gražina“. Dailės pamokų metu pieštomis poemos veikėjų figūromis mokiniai „keliauja laiku“ ir atkuria poemoje aprašytus istorinius įvykius. Sukurtas scenas jie filmuoja ir montuoja, papildydami kino filmą titrais.

Nugalėtojai pristatys darbus Europoje

Šiam darbui, kartu su antruoju Pagrindinio prizo laimėtoju Jėzuitų gimnazijos fizikos mokytojos Rigondos Skorulskienės darbu „Dangaus kūnų atspindžiai“, suteikta galimybė pristatyti savo projektą Europos „Novatoriško švietimo forume“, vyksiančiame šių metų kovo 23-25 d. Berlyne.

Nugalėtojų apdovanojimas
„Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas ir Švietimo ir mokslo ministerijos Bendrojo ugdymo departamento direktorius Arūnas Plikšnys įteikia Pagrindinį prizą „Virtualios kelionės klasėje“ konkurso nugalėtojoms VšĮ Jėzuitų gimnazijos mokytojai Rigondai Skorulskienei (kairėje) bei Klaipėdos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos mokytojoms Jolitai Stumbrienei (viduryje) ir Sigitai Koroliovei (dešinėje).

Bendrovės „Microsoft Lietuva“ kartu su LR Švietimo ir mokslo ministerija organizuotas „Mokytojų novatorių“ forumas jau šeštasis Lietuvoje. Šiemet jis sukvietė 350 dalyvių – mokytojų, mokyklų direktorių ir savivaldybių švietimo skyrių atstovų. Iš viso per šešerius metus „Virtualios kelionės klasėje“ konkursui Lietuvos pedagogai pateikė daugiau negu 2 000 darbų, o bendra „Microsoft Lietuva“ ir Švietimo ir mokslo ministerijos programa „Partneriai mokyme“ per įvairias iniciatyvas pasiekė daugiau negu 32 000 šalies moksleivių.

„Virtualios kelionės klasėje“ konkurso 2010 metų nugalėtojai

Pagrindinis prizas

  • „Dangaus kūnų atspindžiai“ (fizika, užsienio kalbos, informacinės technologijos, tikyba), Rigonda Skorulskienė, VšĮ Jėzuitų gimnazija.
  • „Adomo Mickevičiaus „Gražina“ ekrane“ (lietuvių kalba, dailė), Sigita Koroliovė ir Jolita Stumbrienė, Klaipėdos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinė mokykla.

Bendruomenės ir bendradarbiavimo kategorija

  1. „M@no klasė!“ (klasės vadovo darbas), Stasė Riškienė, Šiaulių rajono Kuršėnų Pavenčių vidurinė mokykla
  2. „Gyvenkime be patyčių“ (pradinis ugdymas), Vaida Čepienė ir Liną Paškevičienė, Radviliškio rajono Šeduvos gimnazija.
  3. „Tarpukario Kauno menininkai: virtuali ekskursija“ (istorija, dailė), Domas Boguševičius ir Daiva Sutkevičienės, VšĮ Kauno technologijos universiteto gimnazija.

IKT taikymo kategorija

  1. „Atstumas tarp taškų“ (matematika), Loreta Kablytė, Kauno „Santaros“ gimnazija
  2. „Magiški tačiau realūs eksperimentai“ (chemija), Irena Babinska, Vilniaus rajono Pagirių gimnazija.
  3. „Su prosenelių muzika nuo lopšio iki šių dienų“ (muzika, informacinės technologijos), Rūta Remenytė-Šviežikienė ir Vaida Rutkauskienė, Panevėžio 5-oji vidurinė mokykla.

Turinio kategorija

  1. „Ar viską žinai apie rūgštis?“ (chemija), Vilma Martinkėnienė, Vilniaus Mindaugo vidurinė mokykla.
  2. „Lygčių sistemų sprendimo būdai“ (matematika), Irina Žernakova, Vilniaus Vasilijaus Kačialovo gimnazija.
  3. „Skaičius π. Apskritimo ilgio formulė“ (matematika), Jurgita Kublickienė, Joniškio „Saulės“ pagrindinė mokykla.

Mokytojų pasirinkimas

  1. „Aleksotas ir Aš“ (informacinės technologijos, lietuvių kalba, dailė), Rozvita Brazaitienė, Danutė Ruseckienė ir Virginija Tamošiūnienė, VšĮ Kauno Julijanavos katalikiška vidurinė mokykla.

Microsoft



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama