Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 25 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 25 d. 20:47
Nuo asfalto nulipti drąsinantis elektrinis SUV: kaip gamintojai dėlioja šį pasjansą?
Balandžio 25 d. 18:22
Kosmoso agentūrai NASA Lietuvoje sukurtas palydovas pasiekė orbitą – testuos saulės bures
Balandžio 25 d. 16:36
AOC dovana turinio kūrėjams – tobula drobė tikroms spalvoms „Graphic Pro U3 Series“
Balandžio 25 d. 14:36
Gegužę – svarbūs pokyčiai tūkstančiams „Shopify“ vartotojų (1)
Balandžio 25 d. 12:27
Grėsmės vaikų mobiliuosiuose telefonuose: ką apie tai galvoja tėvai?
Balandžio 25 d. 10:41
Išmanioji buitinė technika: kaip ji gali padėti sumažinti elektros sąskaitą?
Balandžio 25 d. 08:32
HMD pristatė tris atnaujintus „Nokia“ mygtukinius telefonus
Balandžio 24 d. 20:16
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“
Balandžio 24 d. 17:16
Nuo blynus kepančių robotų iki miesto priežiūros technologijų – „Tech_Champ 2024“ hakatone komandos kūrė naujoves
Balandžio 24 d. 14:32
Pristatytas 816 AG „Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE“ kupė
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

E. bilietai diegiami ir Kauno mikroautobusuose

Publikuota: 2008-05-29 17:54
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Kauno miesto savivaldybė

Kauno miesto savivaldybės administracija baigia įgyvendinti dalinai ES lėšomis finansuojamą projektą „Elektroninio bilieto viešajame transporte ir keleivių informavimo sistemos sukūrimas“. Už šio projekto įgyvendinimą UAB „Empirija“ šeštadienį pasibaigusioje parodoje „Kaunas 2008 – mokslo, studijų ir inovacijų židinys“ pelnė apdovanojimą nominacijų grupėje „paslauga“.

 Rodyti komentarus (1)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Kauno miesto savivaldybės administracija baigia įgyvendinti dalinai ES lėšomis finansuojamą projektą „Elektroninio bilieto viešajame transporte ir keleivių informavimo sistemos sukūrimas“. Už šio projekto įgyvendinimą UAB „Empirija“ šeštadienį pasibaigusioje parodoje „Kaunas 2008 – mokslo, studijų ir inovacijų židinys“ pelnė apdovanojimą nominacijų grupėje „paslauga“. Projekto vadovas, Plėtros programų valdymo skyriaus vedėjas Vygintas Grinis pasidžiaugė, kad siekiant plėsti elektronines paslaugas švietimo įstaigose prieš savaitę Juozo Urbšio ir Šilainių vidurinėse mokyklose realizuotas pirmasis pilotinis projektas „Maitinimo paslaugos teikimo apskaitos ir elektroninio bilieto integracija Kauno miesto švietimo įstaigoje“.

Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir kultūros įstaigų ūkinės veiklos planavimo skyriaus vyriausioji specialistė Danguolė Arlauskienė informavo, kad šiais metais vadovaujantis Lietuvos Respublikos transporto lengvatų įstatymu važiavimo išlaidų kompensavimo mokiniams, darbo dienomis važiavusiems į mokyklą iki 40 km ir atgal mokinio pažymėjime nurodytu maršrutu priemiestinio susisiekimo autobusais, teise naudojasi apie 1300 Kauno moksleivių. Problema reikalauja neatidėliotino sprendimo, kadangi šiais metais Kauno miesto administracijai taip pat pavesta administruoti važiavimo išlaidų kompensavimo apskaitą ir Kauno profesinio mokymo įstaigų ir neformaliojo vaikų švietimo įstaigų mokiniams, kurių yra apie 4000. Kauno miesto savivaldybė šiai paslaugai įgyvendinti skiria 3,19 mln. Lt, sudarytos sutartys su 18 vežėjų bendrovėmis.

Nokia 6131 NFC

Šiai problemai spręsti panaudotas Vokietijos bendrovės „SCP United“ sprendimas, kurį Lietuvoje adaptavo UAB „BMG Consulting“. UAB „Omnitel“ pasiūlė telefonus „Nokia 6131 NFC“, kurie, kaip ir kiti NFC šeimos telefonai, turi integruotą kortelių skaitytuvą, galintį nuskaityti elektroninės kortelės duomenis. Kaip sakė UAB „Omnitel“ Kauno regiono atstovybės vadovas Pauliaus Ratė, šiuose telefonuose įdiegta bekontakčių e. kortelių nuskaitymo įranga, įgalinanti aptarnauti transporto, maitinimo, bankines ir kitokias elektronines korteles. Tokie sprendimai realizuoti Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje. Pasak UAB „BMG Consulting“ prezidento Albino Bačiliūno, į šį telefoną įdiegus specializuotą programinę įrangą, toks telefonas tampa e. bilietų komposteriu, kuris vykdo analogiškas operacijas kaip ir autobusuose ir troleibusuose esantys. Mobilus telefonas „Nokia 6131 NFC“ įrengiamas šalia vairuotojo. Įlipęs keleivis paduoda savo e. bilieto kortelę vairuotojui, kuris ją priglaudžia prie telefono ir akimirksniu patikrina kortelės galiojimą ir užfiksuoja važiavimo faktą ar nuskaito reikiamą pinigų sumą iš e. kortelės. Tuo pačiu šis mobilus komposteris užtikrina telefoninius pokalbius, SMS žinučių siuntimą, gali kontroliuoti maršrutinio mikroautobuso grafiko laikymąsi.

Kauno miesto Savivaldybės Plėtros programų valdymo skyrius, UAB „BMG Consulting“, UAB „Omnitel“ (skyrė 6 mobiliuosius telefonus „Nokia 6131 NFC“) ir UAB „Girobusas“ kartu įgyvendino pilotinį projektą „Važiavimo vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais išlaidų kompensavimo apskaitos ir elektroninio bilieto integracija Kauno miesto švietimo įstaigoje“. VšĮ „Technopolis“ atliko kortelių parengimo darbus pasirinktos Kalniečių vidurinės mokyklos 40-iai mokinių, kurie naudojasi UAB „Girobusas“ aptarnaujamo 120 maršruto paslaugomis, vykdami iš Karmėlavos, Ramučių ir kitų Kauno šiaurėje esančių gyvenviečių į Kauną ir atgal. Šių mokinių kortelių informacija įrašoma į mikroautobusų komposterius, todėl galima tikrinti ar mokinys turi teisę važiuoti šiuo maršrutu. Mokinys įlipęs į mikroautobusą paduoda e. kortelę vairuotojui, kuris patikrina kortelės galiojimą, tuo pačiu užregistruodamas kortelės numerį bei laiką. Taip per dieną suregistruojami visi mokiniai, vykstantys iš priemiesčių į Kauno mokyklas bei atgal. Sekančią dieną parengiama ataskaita kokie mokiniai ir kiek kartų naudojosi transporto įmonės paslaugomis. Pasibaigus mėnesiui, parengiama apibendrinta ataskaita apie pervežtų mokinių kiekį.

E. bilietas

UAB „Girobusas“, kuri eksploatuoja virš 50 mikroautobusų, direktoriaus Gintaro Girkonto nuomone toks komposteris patogus, nes vairuotojui nereikia skaičiuoti grynų pinigų, ieškoti grąžos, paduoti bilietą. Reikalui esant, šį telefoną galima naudoti ir pokalbiams. E. bilieto sistemos įdiegimas palengvina pervežtų keleivių apskaitą, nes visos e. bilieto korteles panaudojimo operacijos automatiškai yra registruojamos centriniame kompiuteryje ir vėliau parengiamos ataskaitos apie pervežtų keleivių kiekį. Reikalui esant, visada galima atkurti kiekvienos elektroninės kortelės panaudojimo istoriją.

Kaip pasakojo Kalniečių vidurinės mokyklos direktorė Regina Račkelienė, šis sprendimas žymiai palengvins apskaitos ir atsiskaitymo su vežėjų įmonėmis procesą, leis mokytojams daugiau laiko skirti savo tiesioginių pareigų atlikimui. Mokinių tėvai galės Interneto pagalba skaityti elektroninės kortelės istoriją, t. y. peržiūrėti vaikų keliones, įvykusias konkrečiomis dienomis.

Šis bandomasis projektas tęsis iki birželio mėnesio pabaigos, iki moksleivių vasaros atostogų. Vėliau, išanalizavus keleivių ir vežėjų atsiliepimus, bus ruošiami nauji pasiūlymai kuriose srityse galima taikyti e. kortelių bei NFC telefonų galimybes.

Mokinio kortelės parengtos Kauno viešojo transporto e. bilieto pagrindu diegimas atveria kelią ir kitoms paslaugoms i lankomumo kontrolei, atsiskaitymams už kopijavimo ir spausdinimo paslaugas, knygų bibliotekoje išdavimo, raktų nuo atitinkamų zonų mokykloje kontrolei, kitoms – vykdyti. Taip formuojami ir patikrinami reikalavimai visam Kauno regionui aktualaus projekto „Integruotos elektroninių paslaugų sistemos sukūrimas švietimo įstaigoje“ įgyvendinimui vykdyti.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama