Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 20 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 20 d. 11:28
Kaip dirbtinis intelektas išranda naujus vaistus?
Balandžio 20 d. 08:53
„Garmin“ pristatė naująjį „Xero C1 Pro“ chronografą
Balandžio 19 d. 20:20
Lietuvos oro erdvė bus stebima dar atidžiau: „Oro navigacija“ pradeda 3,6 mln. eurų projektą
Balandžio 19 d. 17:43
Išrinkta stipriausia Vilniaus regiono mokinių bendrovė: prietaisas, kuris praverstų daugeliui mokyklų ir biurų
Balandžio 19 d. 14:24
TOP 15 dirbtinio intelekto įrankių mokytojams ir kitiems šios srities naujokams
Balandžio 19 d. 11:21
Dirbtinis intelektas apskaitos pasaulyje – ar jis pakeis įprastus darbuotojus?
Balandžio 19 d. 08:52
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas
Balandžio 18 d. 20:33
„Audi Q6 e-tron“ platformos inovacijos: išradingas paprastumas, 800 voltų spartusis įkrovimas ir išmanusis temperatūros valdymas
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Kodėl iš „Google“ bėga darbuotojai?

Publikuota: 2008-06-01 07:04
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Autorius: el. paštas Vygintas Kunigėnas
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

„Google“ vertė biržoje auga žaibišku tempu. Kompanijos biuruose – tarsi iš fantastinio filmo perkeltos sąlygos darbuotojams: gigantiški akvariumai, poilsio ir sporto zonos. Ne taip seniai internetą apskriejo pristatymas, kuriame visas „Google“ būstinių gėris iliustruotas nuotraukomis. Atrodytų – svajonių darbovietė. Nepaisant to, darbuotojai vis dažniau renkasi „Google“ palikti. Kas vyksta?

 Rodyti komentarus (1)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

„Google“ vertė biržoje auga žaibišku tempu. Kompanijos biuruose – tarsi iš fantastinio filmo perkeltos sąlygos darbuotojams: gigantiški akvariumai, poilsio ir sporto zonos. Nepaisant to, darbuotojai vis dažniau renkasi „Google“ palikti. Kas vyksta?

Na, kita vertus, ramina bent tai, kad trys svarbiausi „Google“ žmonės kompanijos artimiausiu metu tikrai nepaliks – neseniai įkūrėjai bei vykdantysis vadovas prisipažino dar prieš žengiant į akcijų biržą pasirašę susitarimą likti bendrovėje iki maždaug 2020-ųjų.

Dabartiniams „Google“ darbuotojams nieko pasirašinėti nereikia – jiems siūloma, atrodytų, viskas, apie ką galima svajoti: čia pat biure įsikūręs vaikų darželis, nemokamo lyginimo paslaugos, aukščiausio lygio virėjų ruošiami pietūs. Daugybė poilsio kambarių, kuriuose galima ilsėtis stebint žuvis, gamtą, nuolatiniai mokymai. Ne taip seniai internetą apskriejo pristatymas, kuriame visas „Google“ būstinių gėris iliustruotas nuotraukomis. Atrodytų – svajonių darbovietė.

Čia ne tik pasitinkami lankytojai, bet ir dirbama
Čia ne tik pasitinkami lankytojai, bet ir dirbama

Bet ir tai dar ne viskas. „Google“ darbuotojai gali vieną dieną per savaitę neateiti į darbą arba atėję tik pramogauti. Visgi nepaisant viso to kompaniją pastaruoju metu kamuoja bėgančių darbuotojų problema. Kitiems IT gigantams – „Microsoft“ ir „Apple“ – didelė personalo kaita kažkodėl tapo jau įprastu dalyku. Tuo ypač pagarsėjo „Apple“, kurios aukšto lygio vadovai keičiasi tikrai dažnai.

Tačiau „Google“ visa tai nėra įprasta. Kompaniją paliko Komunikacijos ir viešųjų ryšių skyriaus vadovas Eliotas Schrage, parėjęs į „Facebook“ prieš mažiau nei kelias savaites. Dar mėnesiu anksčiau į „Facebook“ išėjo ir kitas aukštas pareigas „Google“ užėmęs žmogus – Sheryl Sandberg, naujajame darbe tapusi viena iš dviejų vykdančiųjų vadovų. Dar vienas vadovas, Dagas Merrilas balandį perbėgo į „EMI“. Na, panašu, kad problemų tikrai esama.

Ir jos liečia ne tik vadovus. Darbuotojų bėgimas iš bendrovės dažnėja, nepaisant to, kad rasti pamainos jiems nesunku – „Google“ laikomi vienais iš trokštamiausių darbdavių.

Laikas rimčiau padirbėti nerimtoje aplinkoje
Laikas rimčiau padirbėti nerimtoje aplinkoje

Kai kurie analitikai teigia, kad gali būti, jog „Google“ pastangos pamaloninti darbuotojus tiesiog duoda priešingą rezultatą – persistengiama, o tai atbaido. Stalo futbolo stalai, salė kvadratui žaisti ir kiti dalykėliai gal ir mieli, tačiau tokius dalykus aktyviai plėtojanti bendrovė rizikuoja atrodyti nerimta, iš paskutiniųjų siekianti išsaugoti personalą.

Technologijų srities gandus komentuojantis blogas „Valleymag“ teigia, kad vienus žmones gal būt liūdina tradicinės pilkos sienos ir ribota erdvė, tačiau kitus lygiai taip pat gali veikti vaikų darželį primenančios pramogos bei nerimta aplinka.

Pietauti – tiesiausiu keliu
Pietauti – tiesiausiu keliu

Kiti analitikai teigia, jog rūpinimasis darbuotojų gerove darbo vietoje padėjo „Google“ juos privilioti, tačiau dabar lygiai taip pat padeda jų netekti. Teigiama, kad visi vaikai vieną dieną užsinori suaugti. Atitinkamai ir darbuotojai – vieną dieną jų širdyse gimsta noras pakeisti spalvingą ir linksmą darbą „Google“ į rimtą darbą rimtose kompanijose, kur jie būtų apsupti labiau „suaugusių“ asmenybių.

Po pietų - pailsėkime
Po pietų – pailsėkime

Personalo specialistas Aaronas Swartzas sako: „„Google“ renka programuotojus dar koledže ir daug investuoja į tai, kad darbo vietoje sukurtų koledžo aplinką. Tačiau vieną dieną ateina laikas, kai jie užsinori ištrūkti į šalto ir rimto verslo pasaulį“.

Visgi bene rimčiausiai atrodo teiginys, kad darbuotojai palieka „Google“ tiesiog dėl paties darbo, kurį jiems tenka daryti, specifikos, o ne dėl skatinimo priemonių pertekliaus. „Google“ yra viena novatoriškiausių bendrovių naujovių ir taip nestokojančioje IT rinkoje, joje dirbantiems nuolat tenka kurti visiškai naujus, nematytus produktus, kurie neretai pastebimai keičia pasaulį. Kai kuriems darbuotojams gali atrodyti, kad jie tiesiog nuvertinami. Ir ne tik tai.

Bendrovės „Trilogy Search“ vadovo Chuko Pappalardo teigimu, daug kas įmonėse keičiasi kai po staigaus ir įdomaus augimo ateina ramesnio darbo periodas. Būtent tokį „Google“ dabar ir išgyvena – ši kompanija pakeitė visą IT pasaulį ir pusę interneto, na o dabar naujovių sukuria jau mažiau. Atitinkamai iššūkių gali pritrūkti tiems darbuotojams, kuriems būti įvykių sūkuryje, susidoroti su stresu ir nuolat kurti kažką naujo buvo smagu.

Teisybės, tikėtina, yra ir pastebėjime, kad išskirtinių gebėjimų ir patirties specialistai, kuriuos „Google“ samdo, kartais tiesiog nusivilia susidūrę su pilka kasdienybe. Dirbti „Google“ savaime smagu, pramogos darbo vietoje – irgi, bet jei pats darbas yra nykus raktažodžių suvedinėjimas ar ataskaitų rengimas, jis vis tiek gali nepatikti.

Nemaža dalis „Google“ paliekančių darbuotojų perėjo į interneto srityje dirbančias, tačiau jaunesnes ir dinamiškesnes įmones. Gal būtent nauji iššūkiai ir vilioja? Trys darbuotojai išėjo į mikrotinklaraščių svetainę „Twitter“, dar trys – į keitimosi vaizdo įrašais tinklalapį „Ooyala“. Net keturiolika darbuotojų perbėgo į „Facebook“ – dabar 10 % šios sistemos personalo yra buvę „Google“ darbuotojai. Nedidelė dalis darbuotojų, „Google“ užėmusių aukštesnes pareigas tiesiog pradeda ilsėtis ramiai žaisdami santaupomis vertybinių popierių biržoje.

Sklando net sąmokslo teorija, teigianti, kad vieną dieną gigantas „Google“ tiesiog nupirks bendroves, į kurias dabar slapta delegavo savo darbuotojus. Smagi mintis, bet toks pirkimas, tikėtina, visiškai demoralizuotų pačius „šnipus“ ir nesugražintų jų į „Google“ personalo gretas.

Pagal „DailyTech“ medžiagą, adrozdov.com nuotraukos


Games.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama