Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 29 d. 08:26
Inovacijų ekspertai su partneriais siekia pagerinti Lietuvos miškų ir jų kelių būklę
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Elektronika, technika Dalintis | Spausdinti

Ką norėtumėt rasti po eglute? Ne, tikrai ne per anksti!

Publikuota: 2007-10-06 07:09
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Autorius: el. paštas Vygintas Kunigėnas
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Galbūt iš manęs ir juoksitės, bet, manau jau atėjo tas laikas kuomet galima pradėti kalbėti apie Kalėdines dovanas. Taip, iki metų pabaigos švenčių dar toli, o ir lapai dar ant medžių, bet tikrai noriu suspėti dar iki gruodžio apžvelgti potencialių IT dovanėlių sąrašą vien tam, kad žiemą galėčiau linksminti įdomesne rašliava.

 Rodyti komentarus (8)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Galbūt iš manęs ir juoksitės, bet, manau jau atėjo tas laikas kuomet galima pradėti kalbėti apie Kalėdines dovanas. Taip, iki metų pabaigos švenčių dar toli, o ir lapai dar ant medžių, bet tikrai noriu suspėti dar iki gruodžio apžvelgti potencialių IT dovanėlių sąrašą vien tam, kad žiemą galėčiau linksminti įdomesne rašliava.

Džiugi žinia tiems, kas galvoti apie Kalėdas iki gruodžio 15-osios visgi nesirengia – apie tai, ką padovanoti pažįstamam kompiuterių mėgėjui dar rašys visi IT žurnalai, tereikia nepraleisti. Na o mes rašom dabar, ir nors kai kur galbūt suklysim, bet visgi gal ir padėsime sutaupyti kelis litus prieš prasidedant tikroms ir nelabai „AKCIJOMS“.

Visų pirma – keli žodžiai apie tai, ko ruošiant su IT susijusias dovanas iš anksto nereikėtų pirkti. Net jei puikiai žinote, ką artimas žmogus ar bičiulis norėtų gauti, nepirkite procesoriaus, RAM, vaizdo plokštės, USB atmintinės ir panašių dalykėlių – šitie daiktai sensta taip greitai, kad jau po mėnesio dabartinė naujiena gali būti bevertė. O ką jau kalbėti apie 2–3 mėnesių laiką. Tačiau šventėms priartėjus nemiegokite – Kalėdinis pirkimas Lietuvoje pasižymi ne tik padidėjusiu pirkėjų apetitu, bet ir tuo, jog pardavėjus jis tradiciškai užklumpa nepasirengusius. Taigi, jei tos pačios USB atmintinės, pagrindinės ar vaizdo plokštės neužsakysite likus kelioms ar vienai savaitei iki Kalėdų, jos galite ir išvis negauti. Žodžiu – planuokite, bet neskubėkite.

Tuo tarpu tiems, kas iki tokių dalykų kaip pagrindinės plokštės dovanojimas dar nepribrendo, turime pasiūlyti keletą dalykėlių, kurie neabejotinai bus madingi per šias šventes. Žinoma, daug priklauso ir nuo biudžeto, bet, manau, kiekvienas rasite kažką tinkamo. Taigi, ką galima galvoti dovanoti 2007 metų pabaigoje:

1. „iPhone“ mobilusis telefonas. Nepigus, gal kiek menkai funkcionalus, bet visgi mielas – daugiau įvaizdžio dalis nei įrankis, bet kai kam tai svarbu. Vėlyvą rudenį jis jau turi būti pasirodęs Lietuvoje, ir jei tik snobai neiššluos parduotuvių, turėsime neblogą dovanos už kokį tūkstantį litų ar daugiau variantą.

Kam dovanoti: bet kam, kas lankosi tokio pobūdžio tinklalapiuose kaip šis ar šiaip domisi IT

Kam nedovanoti: „ThinkPad“ kompiuterio turėtojui, žmogui nenešiojančiam portfelio ar rankinės (kur jis telefoną dės?)

2. „Wii“ žaidimų kompiuteris. Puiki dovaną ir jaunam, ir senam kurį norite atvesti į doros kelią. Palyginti nebrangi naujos kartos konsolė, kuri nuvarys nuo kojų bei patuštins piniginę (žaidimai). Galima, žinoma, rinktis ir kokią „Xbox 360“, bet mūsų manymu tai labiau reikėjo daryti per praeitas šventes. Šiais metais reikia dovanoti „Wii“, arba, jei jau finansai visiškai neriboja, galima ir PS3 – jei ne žaidimams, tai „Blu-ray“ filmų peržiūrai ateityje gal pravers.

Kam dovanoti: jauniems širdyje

Kam nedovanoti: 150 kg ir sunkesniems, pagailėkite kaimynų apačioje

3. „Nokia Xpress“ serijos mobilusis. Metas, kol „Nokia“ dar nepradėjo pardavinėti šio telefono už jo tikrąją kaina yra, turbūt, pats tinkamiausias paversti „Xpress“ smagia dovana. Tikėtina, kad sulig naujomis versijomis kitąmet pamažėle ims kilti ir „Xpress“ kainos, tad puiki proga pirkti yra dabar.

Kam dovanoti: mėgstantiems muziką. „Nokia“ pas mus ir taip visi mėgsta

Kam nedovanoti: tiems, kam vietoje smegenų jau „Apple“ obuolio graužtukas – nesupras, kas čia per „iPhone“ klonas

4. OK, leidžiam kainos kartelę žemiau. Jei spės pasirodyti pas mus iki Naujųjų, nebloga dovanėle gali būti ir naujos kartos storasis „iPod nano“ grotuvas. Didesnės talpos, malonus kietos naujovės turėjimo jausmas, iš esmės ko daugiau ir bereik. Ieškantys pigesnių variantų tikrai turėtų pažiūrėti į „Creative ZEN Stone“ ar „ZEN Stone Plus“. Į kurį žiūrėti priklauso nuo to, ar dovanos gavėjui grotuvai be radijo imtuvo yra „gaidys“, ar nelabai.

Kam dovanoti: visiems kas nešiojamo MP3 grotuvo dar neturi

Kam nedovanoti: tiems, kas neturi ir kolonėlių. Ką jie supranta...

5. Kol neiškrito iš galvos, norių priminti, kad nors MP3 grotuvus gatvėje naudoja kas antras jaunosios kartos atstovas, kokybiškesnes nei vidutines ausines naudoja retas. Taigi, jei bičiulis ar giminaitis laiko save rimtu melomano, bet muzikos kūrinių klausosi per 10 litų vertas ausines iš kioskelio, puiki proga jį išgelbėti – rimtesnės ausinės kainuoja ne tiek ir daug. Na, žinoma, jos gali būti kiek didokos nešiojimuisi gatvėje, bet muzikos mėgėją bet kokiu atveju nudžiugins. Galima drąsiai žiūrėti ir į „Technics“ ar kitų rimtesnių gamintojų produkciją – yra tikrai neblogų modelių. Gana sirgti MP3 grotuvais, juos jau visi turi, laikas pasikeisti ausines.

Kam dovanoti: muzikos mėgėjams

Kam nedovanoti: taip pat tiems, kas neturi net kolonėlių prie kompiuterio. Nesupras. Ir išvis, Kalėdinių dovanų jie net neverti

6. Internetinė vaizdo kamera. Neblogas papildymas internetiniam bendravimui, jokia naujiena, tačiau ilgą laiką nepelnytai nuvertintas kompiuterio priedas. Dabar gi interneto greičiai geri, „Skype“ turime dažnas, tad ir internetinės vaizdo kameros išgyveną atgimimą. Modelių pilna daug ir įvairių, bet labai taupyti nesiūlyčiau – kartais geriau nieko, nei tragiškos kokybės žaislas.

Kam dovanoti: „Skype“ fanatikams su 100 ir daugiau „Contacts“ sąrašo įrašų

Kam nedovanoti: „mIRC“ ligoniams. Jiems geriau nupirkti kokią naudotą „80286“ laikų klaviatūrą, tegul gadina

7. Nešiojami kompiuteriai žaibiškai populiarėja, tad nemaža tikimybė, kad dovanos gavėjas naudoja būtent tokio tipo sistemą. Jei tai solidus verslo klasės nešiojamasis AK, šis patarimas netiks, bet daugeliu kitų (90 %) atvejų gali būti įdomus. Padovanokite kokią nors atramą ar specialų stovą nešiojamam kompiuteriui. Jei anas labai kaista ir ošia – galima ir su papildomu vėsinimu. Pasirinkimas jau neblogas, galima šiek tiek pasiderinti ir prie skonio. Tokią dovaną gavęs bičiulis gal ir nebus 9 danguje, bet ilgainiui tai įvertins – baigsis nunarintos galvos vakarai palinkus prie žemai esančio nešiojamojo kompiuterio ekrano. Jei nieko ypatingo neieškote, išsisukti galima ir gana pigiai. Kuo ne puiki dovana? Beje, turintiems nešiojamus kompiuterius visuomet iš bėdos galima dovanoti ir eilinį netikros odos krepšį nešiojimui. Turėtų patikti, jei kompiuterio ir nesinešioja.

Kam dovanoti: turintiems nešiojamą kompiuterį, ypač tiems, pas kuriuos jau kalasi kupra

Kam nedovanoti: žinoma, stalinių AK turėtojams. Kam gi daugiau?

8. Nuskambės juokingai, bet net keista, kaip daug mano pažįstamų šiame optinių ir lazerinių pelių amžiuje vargsta vien dėl to, jog neturi, arba turi netinkamą pelės kilimėlį. Smagu, jei stalo paviršius tinka tokiam įrenginiui, nesidėvi, na o pelės žymeklis nešokinėja. Na o kas būna, jei yra kitaip? Kenčiama! Dažniausiai. Taigi, nebrangus ir mielas būdas pamaloninti – kokybiško (tie už 6 Lt – ne tokie!) pelės kilimėlio dovanojimas. Taip, dabar jie kiek ne madoje, bet tik geriau - bus lengviau rasti. Beje, gera dovana ir „geimeriui“ – jis tikrai įvertins tikra „geimingo mousepadą“ už kokius 100 litų.

Kam dovanoti: „geimeriams“, „useriams“, „adminams“ ir visiems kitiems kas kankinasi su pelėmis

Kam nedovanoti: perdėtai pažangiems tipams, kurie tvirtai tiki, jog kilimėlio naudojimas su optine pele – žingsnis evoliucijoje atgal

9. Dar viena dovanėlė „geimeriams“ – naujoji „Logitech G9“ pelė. Keičiamo kevalo korpusas padeda priderinti ją prie žaidimo ar letenos, reguliuojama jutiklio raiška bei svoris taip pat suteikia malonių jausmų. O ir šiaip – neturėti G serijos „Logitech“ „pelėno“ pamažėle tampa nelygiu. Dėmesio – nesusipainiokite ir tinkama eilės tvarka surikiuokite: daugeliu atveju G9 tikrai nudžiugins labiau, nei koks pelės kilimėlis iš 8 patarimo.

Kam dovanoti: GEIMERIUI

Kam nedovanoti: visiems kitiems

10. ...

11. ...

Šiuos ir kitus pageidavimų sąrašo punktus palieku užpildyti tiems, kas nepatingėjo ir perskaitė mano rašliavą iki čia. Nesidrovėkit – drąsiai rėkit ko norite dovanų, jei reikia, pridėkite ir kokią nuotrauką. Kas gali žinoti, gal Kalėdų senelis ar tėvai iš gretimo kambario įkiš čia nosį ir per šventes nenervins su eiliniu megztiniu po eglute? Pradžia yra, tęsinys jūsų rankose ;)


Games.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama