Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 29 d. 11:39
Paaiškėjo, kokį atsiperkamumą turi namų ūkyje naudojamos, elektros energiją kaupiančios baterijos
Kovo 29 d. 08:26
Inovacijų ekspertai su partneriais siekia pagerinti Lietuvos miškų ir jų kelių būklę
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Elektronika, technika Dalintis | Spausdinti

Ar darau paslaugą klimatui, jeigu sėdu į elektromobilį?

Publikuota: 2023-04-28 08:42
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Patricija Kirilova
Inf. šaltinis: LRT.lt

Elektromobiliai šiandien jau ne naujiena ir netgi nebėra tokia prabanga, kokia buvo anksčiau. Paprastesnį elektromobilį gali nesunkiai įpirkti vidutiniškai uždirbantys gyventojai, o valdžia šių transporto priemonių įsigijimą paskatina ir finansiškai. Elektra varomų automobilių mada daugiausia kilo todėl, jog šie yra draugiški klimatui. Tačiau nereikia turėti iliuzijų, kad jie nesukuria jokios taršos. Tik nuo ko ji priklauso?

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Elektromobiliai šiandien jau ne naujiena ir netgi nebėra tokia prabanga, kokia buvo anksčiau. Paprastesnį elektromobilį gali nesunkiai įpirkti vidutiniškai uždirbantys gyventojai, o valdžia šių transporto priemonių įsigijimą paskatina ir finansiškai. Elektra varomų automobilių mada daugiausia kilo todėl, jog šie yra draugiški klimatui. Tačiau nereikia turėti iliuzijų, kad jie nesukuria jokios taršos. Tik nuo ko ji priklauso?

Ar darau paslaugą klimatui, jeigu sėdu į elektromobilį?
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Daug CO2 susidaro gaminant baterijas

Elektromobiliai, kaip jau sufleruoja pavadinimas, varomi tik elektros energija – jie neišskiria šiltnamio efektą sukeliančių dujų, tačiau jos susidaro tuomet, kai automobiliai yra gaminami bei kraunami. Tiesa, ekspertų teigimu, jeigu kalbėtume apie aplinkosaugą, elektromobiliai vis tiek laimi prieš vidaus degimo variklį turinčius automobilius.

Kaip aiškinama Masačusetso technologijų instituto (MIT) tinklalapyje, vienas iš elektromobilių teršalų šaltinių – didelių ličio jonų akumuliatorių gamyba. Naudojant mineralus, įskaitant litį, kobaltą ir nikelį, kurie labai svarbūs šiuolaikinėms elektromobilių baterijoms, tenka naudoti iškastinį kurą šioms medžiagoms išgauti ir iki aukštos temperatūros įkaitinti.

Gaminant 80 kWh ličio jonų bateriją, esančią automobilyje „Tesla Model 3“, išmetama nuo 2,5 iki 16 metrinių tonų CO2 – tikslus kiekis priklauso nuo to, koks energijos šaltinis naudojamas šildymui. Intensyvi akumuliatorių gamyba reiškia, kad gaminant naują elektromobilį gali būti išmetama apie 80 proc. daugiau teršalų nei gaminant panašų degalais varomą automobilį, aiškina MIT mokslininkas Sergeyus Paltsevas.

Tačiau, kaip ir degalais varomų automobilių atveju, didžioji dalis šiuolaikinių elektromobilių išmetamų teršalų susidaro po to, kai jie išvažiuoja iš gamyklos.

Taršumas priklauso nuo to, kaip gaminama elektros energija

Pagrindinis elektromobilių teršalų šaltinis yra energija, naudojama akumuliatoriams įkrauti. Pasak S. Paltsevo, šis išmetamųjų teršalų kiekis priklauso nuo to, kur automobilis važiuoja ir kokia energija ten naudojama.

Pavyzdžiui, Norvegijoje, turinčioje didžiausią Europos elektromobilių rinką, dauguma energijos gaunama iš hidroelektrinių, todėl ir elektromobiliai palieka labai mažą anglies dioksido pėdsaką. Šalyse, kurios didžiąją dalį energijos gauna degindamos anglį, elektromobilių išmetamųjų teršalų rodikliai neatrodo tokie geri. Tačiau jie vis tiek dažniausiai geresni nei degalais varomų automobilių.

2019 metais MIT atliktame tyrime buvo nagrinėjamos panašios benzinu, elektra, vandeniliu ir hibridiniu būdu varomos transporto priemonės. Pavyzdžiui, jie analizavo „Toyota Camry“ ir „Honda Clarity“.

Buvo nustatyta, jog vidutiniškai benzininiai automobiliai per savo eksploatavimo laikotarpį išmeta daugiau nei 350 gramų CO2 vienai nuvažiuotai myliai (1,6 kilometro), hibridinių versijų automobiliai – apie 260 gramų, o visiškai elektrinis automobilis – 200 gramų CO2 vienai myliai.

MIT mokslininkų teigimu, šie duomenys gali svyruoti priklausomai nuo kelių pagrindinių veiksnių. Pavyzdžiui, atsižvelgdami į vidutinį JAV elektros tinklo anglies naudojimo intensyvumą, jie nustatė, kad visiškai elektra varomas automobilis išmeta apie 25 proc. mažiau CO2 nei panašus hibridinis automobilis.

Tačiau jei skaičiavimus jie atliko darydami prielaidą, kad elektromobilis bus kraunamas Vašingtono valstijoje, kurioje naudojama daug hidroenergijos, mokslininkai nustatė, kad elektromobilio išmetamų CO2 dujų kiekis yra net 61 proc. mažesnis nei hibridinio automobilio. Skaičiuojant akmens anglimi aptekusios Vakarų Virdžinijos atveju, elektromobilis iš tiesų išmetė daugiau CO2 nei hibridinis automobilis, tačiau mažiau nei benzininis.

Išvada – sunku rasti palyginimą, kad elektromobiliai prasčiau pasirodytų už vidaus degimo variklius.

Jei elektromobilių tarnavimo laikas būtų trumpesnis nei benzininių automobilių, tai pakenktų jų rodikliams, nes jie nuvažiuotų mažiau kilometrų ir nepakankamai kompensuotų daug CO2 išmetančių baterijų gamybą.

Bent 20 proc. mažiau žalingi aplinkai

Kaip LRT.lt aiškino Kauno technologijos universiteto (KTU) Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto docentas Darius Juodvalkis, automobilių taršą reikia vertinti dviem aspektais. Tai būtų tarša, tiesiogiai pavojinga žmonių sveikatai, kaip kad anglies monoksidas, azotų oksidai, kietosios dalelės, ir tarša, kuri kelia pavojų planetai, – šiltnamio efektą sukeliančios dujos, kurių pagrindą sudaro CO2.

„Kalbant apie taršą, kuri pavojinga žmonių sveikatai, tai važiuodamas elektromobilis jos visiškai neišskiria. Tiesa, ši tarša išskiriama gaminant automobilius ir jiems reikalingą elektros energiją, bet šiuo atveju labai svarbu yra tai, kad ši tarša išskiriama ne ten, kur yra daug žmonių, o atokiau nuo žmonių susibūrimo vietų, t. y. užmiesčių zonose.

Miestuose važiuojantys automobiliai su vidaus degimo varikliais taršą išskiria visai šalia žmonių ir dyzelinu varomų automobilių ši tarša yra pavojingesnė. Būtent todėl automobilių gamintojai skatinami atsisakyti dyzelinu varomų automobilių ir kai kuriuose Europos miestuose ribojamas automobilių su vidaus degimo varikliais eismas tam tikrose miestų zonose“, – teigė D. Juodvalkis.

Tačiau nėra svarbu, kur išskiriama šiltnamio efektą sukeliančių dujų tarša. Vis dėlto jis paminėjo, jog elektromobiliai turi privalumų prieš vidaus degimo variklius.

„Jie naudoja energiją žymiai efektyviau, t. y. norint nuvažiuoti tam tikrą atstumą, jie sunaudoja mažiau energijos. Ir šiuo atveju skirtumas gali būti apie 2 kartus. Be to, elektros energiją galima gaminti, ir nemažai jau taip gaminama, „ekologiškai“ ir neišskiriant taršos. Tai būtų vėjo, saulės ir hidroenergetika“, – atkreipė dėmesį KTU docentas.

Jis įvardijo, kad kompanijos „Volvo“ inžinieriai yra paskaičiavę, jog elektra varomi automobiliai išskiria mažiau šiltnamio efektą sukeliančių dujų, tačiau tas skirtumas labai priklauso nuo to, kaip pagaminta elektros energija naudojama automobilyje.

„Pavyzdžiui, skaičiuojant, kad dalis elektros energijos yra gaminama netaršiai ir tas santykis priimamas toks, koks yra Europos Sąjungos šalyse, tai vertinant visą automobilio gyvavimo laikotarpį – gamybą, 200 tūkst. kilometrų ridą ir utilizaciją – elektra varomas automobilis yra mažiau žalingas aplinkai apie 20 procentų. Jei būtų naudojama tik ekologiškai pagaminta elektros energija, skirtumas būtų beveik dvigubas, t. y. vienas tradiciniais degalais varomas automobilis per savo gyvavimo laikotarpį šiltnamio efektą sukeliančių dujų išskiria tiek pat, kiek du elektra varomi automobiliai“, – LRT.lt paaiškino D. Juodvalkis.

Kodėl elektromobiliai dar ilgai nenukonkuruos vidaus degimo variklių?

Elektromobiliai mieste dabar jau nebėra retas reiškinys, padaugėjo ir įkrovimo stotelių. Vis dėlto jiems dar sunku nukonkuruoti vidaus degimo variklius – prognozuojama, kad pastarieji dar ilgai dominuos gatvėse. Technologijas turime, infrastruktūra taip pat sparčiai plečiasi. Tuomet kodėl taip sunku visiškai pereiti prie elektrinių automobilių?

„Pagrindinis elektromobilių trūkumas yra mažas įveikiamas atstumas su viena akumuliatorių baterijos įkrova ir niuansai, su kuriais susiduriama juos įkraunant. Šią dieną dar nėra rinkoje siūloma daug elektromobilių, kurie galėtų įveikti atstumą nuo Vilniaus iki Klaipėdos su viena įkrova. Dažnas šiuolaikinis elektromobilis gali įveikti apie 200 kilometrų su viena įkrova.

Aišku, tai gali atrodyti pakankama, bet iš tiesų labai priklauso, kaip automobilis yra naudojamas. Trumpai tariant, dar ir su šiuolaikiniu elektromobiliu ilgesnę kelionę reikia planuoti, t. y. susidėlioti maršrutą ir jame esančias įkrovimo stoteles, pasiskaičiuoti atstumus tarp įkrovimo stotelių, įvertinti laiką, sugaištamą įkraunant elektromobilį, kai kuriais atvejais galbūt net ir važiuoti lėčiau, kad mažiau būtų naudojama energijos. Visa tai sukelia tam tikrų nepatogumų. Yra žmonių, kurie toleruoja tokį kelionės planavimą ir jie sėkmingai naudoja elektromobilius, bet tuo pačiu yra daug žmonių, kurie viso to nenori ir mieliau renkasi tradiciniais degalais varomus automobilius“, – pastebėjo D. Juodvalkis.

Jis įvardijo, jog keliaujant elektromobiliu kelionės sėkmė ir patogumas labai priklauso nuo įkrovimo stotelių išdėstymo ir prieinamumo, o šiuo metu Lietuvoje stotelių tinklo tankis dar yra per mažas.

Pašnekovas įsitikinęs, kad dabar realiausia alternatyva vidaus degimo varikliams lieka elektromobiliai. Perspektyvi technologija – vandeniliu varomos transporto priemonės, nors tai nėra naujas dalykas. Tačiau kol kas šios technologijos efektyvumas nepakankamas, kad tokie automobiliai galėtų konkuruoti su degalais ar elektra varomais automobiliais.


LRT



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama