Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 20 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 20 d. 11:28
Kaip dirbtinis intelektas išranda naujus vaistus?
Balandžio 20 d. 08:53
„Garmin“ pristatė naująjį „Xero C1 Pro“ chronografą
Balandžio 19 d. 20:20
Lietuvos oro erdvė bus stebima dar atidžiau: „Oro navigacija“ pradeda 3,6 mln. eurų projektą
Balandžio 19 d. 17:43
Išrinkta stipriausia Vilniaus regiono mokinių bendrovė: prietaisas, kuris praverstų daugeliui mokyklų ir biurų
Balandžio 19 d. 14:24
TOP 15 dirbtinio intelekto įrankių mokytojams ir kitiems šios srities naujokams
Balandžio 19 d. 11:21
Dirbtinis intelektas apskaitos pasaulyje – ar jis pakeis įprastus darbuotojus?
Balandžio 19 d. 08:52
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas
Balandžio 18 d. 20:33
„Audi Q6 e-tron“ platformos inovacijos: išradingas paprastumas, 800 voltų spartusis įkrovimas ir išmanusis temperatūros valdymas
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Elektronika, technika Dalintis | Spausdinti

„Citroën“ pasiūlė keliavimo mieste būdą: neįprastas dizainas ir revoliuciniai sprendimai

Publikuota: 2021-10-08 10:07
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Mėgėjams
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Transportas yra kasdienio gyvenimo būtinybė, ypač miestuose. Gyventojų skaičius juose vis sparčiau auga, todėl kelionių mieste sąlygos turi keistis. Savavaldžių transporto priemonių atsiradimas galėtų sumažinti spūstis miestuose, tačiau galvojant apie artimiausią ateitį, šie sprendimai nėra ekonomiškai patrauklūs dėl didelių autonominio važiavimo technologijų kaštų.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Transportas yra kasdienio gyvenimo būtinybė, ypač miestuose. Gyventojų skaičius juose vis sparčiau auga, todėl kelionių mieste sąlygos turi keistis. Tuo pačiu, COVID-19 krizė išaugino miestų gyventojų lūkesčius dėl švaresnių, saugesnių ir lankstesnių keliavimo būdų, leidžiančių laikytis reikalaujamo socialinio atstumo, o tuo pačiu – nulemtų ir urbanistinio kraštovaizdžio, ir išmanių ateities sprendimų. Savavaldžių transporto priemonių atsiradimas galėtų sumažinti spūstis miestuose, tačiau galvojant apie artimiausią ateitį, šie sprendimai nėra ekonomiškai patrauklūs dėl didelių autonominio važiavimo technologijų kaštų, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

Kad išspręstų šią problemą, „Citroën“, „Accor“ ir „JCDecaux“ susivienijo kūrybingai ir įpareigojančiai partnerystei, pavadintai „The Urban Collëctif“. Remdamiesi tikėjimu, kad ateities transportas turi būti susijęs su saugumu ir gera savijauta, „The Urban Collëctif“ sukūrė revoliucinę mobilumo koncepciją, pagrįstą bendra 200 metų trunkančia inovacijų kūrimo patirtimi. Naudojant atvirojo kodo modelį, pavadintą „Citroën Autonomous Mobility Vision“, šios koncepcijos pagrindu tapo autonominė elektra varoma platforma „The Citroën Skate“ ir kėbulai, skirti įvairioms paslaugoms ir poreikiams.

Atskyrus platformą nuo mobilumo paslaugų, ši koncepcija suteikia galimybę maksimaliai išnaudoti autonomines technologijas ir tuo pačiu išplėsti paslaugų pasiūlą. „The Citroën Skate“ gali gabenti kiekvieną sukurtą kėbulą pagal poreikį naudodama iš anksto numatytą taką ir tuo pačiu garantuoti neprilygstamą komfortą, kurį užtikrina „Citroën“ turima šimtametė patirtis.

„Citroën Autonomous Mobility Vision“ yra revoliucinis atviro kodo mobilumo modelis, skirtas dalijimuisi, ir siūlantis autonominį judėjimą, kuris prisitaiko prie poreikių. Modelis pagrįstas „The Citroën Skate“ transporto robotų, kurie be perstojo juda mieste, parku, ir yra sujungti su skirtingais kėbulais, žadančiais unikalią patirtį. „The Citroën Skate“ yra ir mobilumo tarpininkas, ir konvejeris. Kėbulas, sujungtas su „The Citroën Skate“, leidžia vartotojams mėgautis pageidaujama paslauga, kai tik norima.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

Skirtingi kėbulai

„Sofitel En Voyage“ yra pirmasis „Accor“ ir „Citroën“ bendradarbiavimo metu sukurtas kėbulas. Šis yra tarsi kvietimas į naują urbanistinį mobilumą, į išskirtinio komforto kelionę su prašmatniomis paslaugomis ir kvapą gniaužiančiais vaizdais.

Turėdamas automatines įstiklintas stumdomas duris, „Sofitel En Voyage“ kėbulas leis patogiai įsitaisyti dviem-trim keleiviams, o jų bagažui skirta dedikuota vieta. Interjere slenkanti LED šviesos diodų juosta rodys realaus laiko informaciją, tokią kaip asmeninės žinutės, naujienos, atvykimo ir kelionės laikas.

Viskas čia sukurta taip, kad būtų suteikta suasmeninta „Sofitel“ paslauga. Viduje yra baras, palietus atsiskleidžiantis lyg gėlė ir leidžiantis išsirinkti gėrimų, užkandžių. Įdiegta garso sistema, indukciniai įkrovikliai ir pagal nuotaiką konfigūruojamas apšvietimas.

Galiausiai „Sofitel“ paslaugų spektrą užbaigia lietimui jautrus planšetinis kompiuteris, leidžiantis vaizdo konferencinius skambučius „Sofitel“ konsjeržui, pavyzdžiui, tam, kad būtų susitarta dėl restorano ar teatro rezervacijos.

„The Pullman Power Fitness“ yra antrasis kėbulas, gimęs iš „Accor“ ir „Citroën“ partnerystės, ir atspindi „Pullman Hotels & Resorts“ viziją plėsti fitneso galimybių ribas. „The Pullman Power Fitness“ išsiskiria neįprastu stiklo burbulu, kurį paįvairina žaliuzių formos dichroistiniai raštai. „Pullman“ spalvos ir grafika atkartojami naudojant mėlynos, violetinės, rožinės ir žalios spalvų atspalvius. Šitaip išsaugomas keleivių privatumas, o drauge – užtikrinama, kad būtų matomi pakelės vaizdai.

Futuristinę ir avantgardišką atmosferą čia puikiai iliustruoja sporto, muzikos ir šviesų simbiozė. Įrengta pagal poreikį nustatoma garso ir apšvietimo sistema, pasitelkiant LED šviesos diodų juostą, sukuria unikalų efektą. Jam naudojami trys skirtingi, trijų skirtingų spalvų ir apšvietimo atmosferos, režimai, pritaikomi pagal pasirinktus sporto pratimus. Šitaip sukuriamas unikali, jaudinanti ir atgaivinanti vartotojo patirtis.

„JCDecaux City Provider“ kėbulas sukurtas bendradarbiaujant „Citroën“ ir „JCDecaux“ – pasauliniam lauko reklamos lyderiui, kuris tiekia tvarią lauko įrangą ir sprendimus daugiau nei 80 šalių. Šios įmonės lauko įranga yra etalonas visame pasaulyje kalbant apie inovacijas, kokybę, estetiką ir funkcionalumą, o savitarnos dviračių paslauga iš esmės pakeitė mobilumą miestuose nuo 2003 metų.

„JCDecaux City Provider“ kėbule – dvi svetingos erdvės, esančios viena priešais kitą. Šios keleiviams skirtos erdvės apsaugotos žaliu, augalais apsodintu stogu. Yra ir atvira erdvė, apsaugota nuo nenuspėjamų oro sąlygų tentu, ir uždara, įstiklinta, turinti originalų apšvietimą. Čia telpa iki penkių žmonių, kurie gali keliauti komfortiškoje ir šviesoje aplinkoje, leidžiančioje puikiai matyti visą miestą. Viduje keleiviai turi USB lizdus, leidžiančius įkrauti mobiliuosius įrenginius. O du interaktyvūs ekranai praturtina mobilumo patirtį teikdami informaciją ir naudingas paslaugas, kurios leidžia suplanuoti ir sekti keliones, gauti turistinę, kultūrinę, bendruomenėms skirtą informaciją, atrasti naujas vietas ar veiklas, iki kurių šis kėbulas gali nuvežti.

Platforma

„The Citroën Skate“ yra miesto mobilumo sprendimas, leidžiantis apkeliauti visus miesto taškus ir centrus specialiai jam skirtomis apsaugotomis eismo juostomis – taip užtikrinamas sklandus ir optimalus judumas. Autonominis, elektrinis, įkraunamas indukciniu būdu „The Citroën Skate“ gali būti naudojamas kone be perstojo visą parą, visą savaitę, kadangi platforma įkraunama automatiškai, kai tai būtina, specialiai tam skirtose įkrovos bazėse.

„The Citroën Skate“ yra mobilumo platforma, leidžianti kėbulams judėti tada, kai prireikia, be to, platforma gali būti pastatoma po kėbulu tuomet, kai to pageidaujama, kad būtų užtikrinamas judėjimas ir aktyvuojama paslauga. Dėl šios priežasties kėbulai gali būti uždedami per mažiau nei 10 sekundžių. Kadangi ši platforma yra universali, ji gali būti naudojama įvairaus tipo kėbulų judėjimui – šitaip užtikrinamas dažnesnis technologijų naudojimas kasdieniame gyvenime.

Ši platforma aprūpinta visomis technologijomis, kurių reikia norint užtikrinti transporto ir logistinių vienetų judėjimą, tad tai leidžia atsisakyti nereikalingos ir brangios įrangos ir paversti autonominio vairavimo technologiją pelninga. Pavyzdžiui, įprasti automobiliai 95 proc. laiko stovi stovėjimo aikštelėse ir šios technologijos potencialo visiškai neišnaudotų niekuomet. Tarsi savotiška itin technologiškai moderni riedlentė, „The Citroën Skate“ yra aprūpinta visomis intelektualiomis technologijomis, reikalingomis autonominėms kelionėms elektra: baterijomis, elektros varikliu, jutikliais ir t.t. Didžiausias platformos greitis apribotas iki 25 km/val., arba 5 km/val., priklausomai nuo vietovės, kad būtų užtikrintas visų naudotojų saugumas. Greitis gali būti nustatomas ir pagal tai, kaip naudojami kėbulai, kad būtų kuo veiksmingiau patenkinti vartotojų poreikiai.

„The Citroën Skate“ yra minimalistinis, 2,6 metrų ilgio, 1,6 metrų pločio ir 51 centimetro aukščio. Tai reiškia, kad viešajai erdvei platforma nė kiek netrukdo. Kompaktiškos dimensijos ir dizainas, pasiskolinti iš automobilių pramonės pasaulio, paverčia platforma protingu ir universaliu mobilumo sprendimu.

Ratai, kurie taip pat yra revoliuciniai tiek dėl savo koncepcijos, tiek dėl savo dizaino, buvo sumanyti ir sukurti „Goodyear“ – „Citroën“ partnerio, sukūrusio įspūdingus ir neįprastus ratus 19_19 koncepciniam modeliui. Specialiai „The Citroën Skate“ ši kompanija sukūrė įvairiakrypčius „Eagle 360“ ratus, sudarytus iš sferinių padangų, ant kurių – „Goodyear“ simbolika ir logotipas. Su įdiegtais nedideliais elektros varikliais, šie ratai suteikia robotui visišką 360 laipsnių laisvę, tad jis gali judėti bet kuria kryptimi, kaip kad kompiuterio pelė: apsisukti vietoje ir įsisprausti į mažiausią erdvę.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama