Elektronika.lt
 2024 m. kovo 19 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 18 d. 20:26
„Telia“ elektromobiliai ir daiktų internetas mažina dyzelino vartojimą milijonais litrų
Kovo 18 d. 17:25
ES reguliavimas „ChatGPT“ ir visam dirbtiniam intelektui: pliusų daugiau, nei minusų?
Kovo 18 d. 14:27
„Porsche“ pristatė galingiausius elektromobilio „Taycan“ modelius
Kovo 18 d. 11:51
Lietuvoje – inžinierių stygius: ar padėtis tikrai be išeities
Kovo 18 d. 08:38
Kaip skatinsime tvarų vartojimą? Neišmesti, o taisyti!
Kovo 17 d. 17:43
Siekiama visiškai uždrausti „TikTok“ programėlę: kaip tai palies Lietuvos naudotojus?
Kovo 17 d. 13:26
Kokias pamokas atnešė autonominių automobilių eksperimentas Vilniuje?
Kovo 17 d. 09:11
RRT: Lietuvoje mobilus internetas spartėja, tačiau pasirinktas 5G diegimo būdas gerina ne visus kokybės parametrus
Kovo 16 d. 17:47
Elektromobilių įkrovimas: priprantame prie naujos realybės (1)
Kovo 16 d. 13:34
Kaip organizacijoms pasiruošti planiniam Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos patikrinimui?
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Elektronika, technika Dalintis | Spausdinti

Išmanaus laikrodžio, išmanios apyrankės ir kt. nešiojamų įrenginių skirtumai

Publikuota: 2019-10-13 16:34
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Dauguma klaidingai įsivaizduoja išmanųjį laikrodį, priskirdami šiai kategorijai „Xiaomi Mi Band“ apyrankes, „Amazfit GTS“, „Amazfit GTR“ laikrodžius ir kt. Kartais ir patys gamintojai savo produktus taip vadina, kad kuo daugiau jų parduotų, nors techniškai jie nėra išmanūs. Tai gi, kas yra išmanusis laikrodis, kaip jį atskirti?

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Dauguma klaidingai įsivaizduoja išmanųjį laikrodį, priskirdami šiai kategorijai „Xiaomi Mi Band“ apyrankes, „Amazfit GTS“, „Amazfit GTR“ laikrodžius ir kt. Kartais ir patys gamintojai savo produktus taip vadina, kad kuo daugiau jų parduotų, nors techniškai jie nėra išmanūs. Juk paprasto mygtukinio telefono negalime vadinti išmaniuoju telefonu, tačiau abu jie yra telefonai. Jei daiktas panašus į laikrodį, jis nebūtinai bus laikrodis, jei daiktas rodo laiką, jis nebūtinai bus laikrodis, nes ir televizorius gali jį rodyti ir t. t. Tai gi, kas yra išmanusis laikrodis, kaip jį atskirti?

Išmanaus laikrodžio, išmanios apyrankės ir kt. nešiojamų įrenginių skirtumai

Dėvimų įrenginių tipai

Išmanusis laikrodis – tai laikrodis su atskira, pilnaverte operacine sistema („Android“, „Wear Os“, „LiteOS“, „Tizen“, „watchOS“) galintis veikti kartu ir atskirai nuo telefono teikiant pagrindines bei papildomas funkcijas, į kai kuriuos dedasi atskira SIM kortelė.

Išmaniosios apyrankės, dar kitaip vadinamos fitness tracker apyrankėmis – tai siauri į apyrankę panašūs įrenginiai, rodantys laiką, nueitus žingsnius, matuojantys pulsą, rodantys į telefoną atėjusius pranešimus, taip pat, kai kurie turi NFC, tačiau net pilnaverčiam jų pačių veikimui reikalingas išmanusis telefonas, kuris ir atlieka visą darbą, nes veikia galingos operacinės sistemos pagalba, o jų viduje darbas atliekamas specialios programėlės pagalba.

Fitness laikrodžiai – tai fiziškai į laikrodžius panašūs įrenginiai savo funkcionalumu labiau primenantys minėtas apyrankes. Jie gali atrodyti, kaip išmanūs laikrodžiai, tačiau neturint atskiros operacinės sistemos, jie turi ribotą kiekį funkcijų ir negali vadintis išmaniais. Juos taip pat galima priskirti prie fitness tracker įrenginių ir vadinti fitness laikrodžiais. Tiesa, prie jų galima būtų priskirti ir hibridinius laikrodžius – tai mechaninio laikrodžio ir fitness laikrodžio mišinys.

Atskira grupė išmanių įrenginių – tai „Garmin“ laikrodžiai. Jie tarsi atskira grupė įrenginių apjungianti visas ir kartu išsiskirianti nuo visų. Tai sportui ir aktyviam laisvalaikiui skirti įrenginiai, galintys veikti autonomiškai ir kartu su telefonu.

Kai išsiaiškinome, kas yra išmanusis laikrodis, trumpai pažvelkime kuo gi jie skiriasi. Funkcijos pas juos visus beveik panašios, didžiausias skirtumas slypi tame, kas juos daro išmaniais – tai operacinė sistema.

„Android“

Daug mažų ir pigių Kinijos įmonių gamina išmaniuosius laikrodžius su labai apkarpyta įprasta „Android OS“ (ta pačia, kuri instaliuota telefonuose) ir tai yra pats blogiausias pasirinkimas, venkite tokių laikrodžių, nes operacinė sistema gali neturėti visų funkcijų, lėtai veikti, atsisiųstos programėlės nepilnavertiškai dirbs arba iš viso bus nesuderinamos su įrenginiu. Tačiau yra ir išimčių – Xiaomi, jie perdarė „Android OS“ pagal save ir jų įrenginiai beveik puikiai veikia („Amazfit Verge“, „Amazfit Stratos“, „Amazfit Pace“). Kodėl beveik, nes jie nestringa, greitai valdomi, tikrai malonu naudotis, tačiau neturi „Google“ balso asistento, negalima perklausyti audio žinutės, ne visos programėlės suderinamai veikia su laikrodžiu, o tam, kad pasinaudoti klaviatūra prireiks praeiti 10 pragaro ratų.

„LiteOS“

Tai išskirtinai „Huawei“ kompanijos sukurta operacinė sistema išmaniesiems laikrodžiams („Huawei Watch GT“, „Honor Smart Watch“) . Nuo nulio kurti atskirą OS yra labai brangus ir sudėtingas procesas ir „Huawei“ stengiasi, bet ateityje laukia dar labai daug darbo, nes šiuo metu ši OS labiau panaši į fitness laikrodžiuose įrašytas programas, nei į atskirą operacinę sistemą.

„Tizen“

„Samsung“ suprasdami atskiros OS gamybos ypatumus, savo išmaniesiems laikrodžiams pritaikė jau turėtą, išmaniems laikrodžiams savo pačių kurtą operacinę sistemą („Gear S3“, „Gear Sport“, „Galaxy Watch“, „Galaxy Watch Active“). Veikia labai sklandžiai, turi visas reikalingiausias programėles, o kurių trūksta, galima atsisiųsti iš specialios parduotuvės (laikrodžio ekrano atvaizdus, žaidimus, pilnavertę interneto naršyklę). Tai viena patogiausių OS naudotis ir valdyti išmanųjį laikrodį, tačiau turinti kelis nepatogumus – vis dar vystomas „Bixby“ asistentas bei tam tikros atsisiųstos programėlės kartais netinkamai veikia.

„Wear OS“

„Google“ suprato, kad negalima naudoti tos pačios OS, kurią naudoja telefonuose ir sukūrė visiškai atskirą, kuri savo funkcionalumu ir lengvumu, ypač po paskutinio atnaujinimo, žavi vis daugiau žmonių („Fossil“, „TicWatch“, „Huawei Watch 2“ (nemaišyti su GT), „LG Watch Style“ ir kt.). Ši operacinė sistema leidžia naudoti kur kas daugiau papildomų programėlių, nei bet kuri kita išmaniųjų laikrodžių OS, naudotis „Google“ balso asistentu, apmokėti „Google Pay“ dėka, atsidaryti „Google Maps“ žemėlapius ir kt. programėlėmis, kurias rasime didelėje „Play Store“ parduotuvėje. Ne viskas taip gražu, kaip atrodo, nes ir ši operacinė sistema priverčia laikrodžius sustingti, įkaitina visą korpusą kraunant akumuliatorių ar įrašant programėlę, o bateriją tirpdo greičiausiai iš visų, bet 1-2 dienoms naudojimo užtenka.

„watchOS“

„Apple“ atskiro išmaniųjų laikrodžių pasaulio etalonas – „Apple Watch“, šiais metais pristatyta jau penktoji išmaniojo laikrodžio karta. Šiuo išmaniuoju laikrodžiu galima naudotis ir su „Android“ telefonais, tačiau pilnas jų potencialas, kuris yra vis dar neaplenkiamas, atsiskleidžia naudojant tik su „Apple“ įrenginiais.

Šis pavyzdžių sąrašas nėra galutinis, tikrai daug daugiau įvairių gamintojų pateikia nešiojamų įrenginių rinkai, o laikui bėgant, keisis, pasipildys naujais įrenginiais, galbūt naujomis operacinėmis sistemomis, gal kažkurios baigs savo gyvavimą, tačiau visada domėkitės tuo ką renkatės įsigyti, o svarbiausia, atsakykite sau į du klausimus – kokio įrenginio man reikia, ar man jo tikrai reikia?


Telefonai.eu



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama