Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Elektronika, technika Dalintis | Spausdinti

Senas geras motoras ir kaip inžinieriai ieško alternatyvų elektromobiliams

Publikuota: 2018-05-18 18:29
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Pastaraisiais metais daug kalbama apie bekompromisę progresyviųjų elektromobilių ir senųjų neekologiškų VDV varomų mašinų kovą. Tačiau situacija nėra tokia paprasta. Cheminės baterijos buvo paprasčiausias būdas sukurti ekologišką automobilį. Tačiau inžinieriams jau iš pat pradžių buvo aiškūs tokios technikos trūkumai.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Pastaraisiais metais daug kalbama apie bekompromisę progresyviųjų elektromobilių ir senųjų neekologiškų VDV varomų mašinų kovą. Tačiau situacija nėra tokia paprasta.

Cheminės baterijos buvo paprasčiausias būdas sukurti ekologišką automobilį. Tačiau inžinieriams jau iš pat pradžių buvo aiškūs tokios technikos trūkumai – akumuliatorių energinė talpa nepalyginamai mažesnė už angliavandenilinio kuro; labai aukštoje ar labai žemoje temperatūroje jų efektyvumas mažėja; jie įkraunami daug ilgiau, nei trunka skysto kuro įsipykimas.

Specialistai ėmė ieškoti kitų energijos kaupimo sistemų ir sukūrė elektromobilius, naudojančius gryną vandenilį, šio proceso vienintelė pašalinė medžiaga – grynas vanduo. „Toyota“ dabar serijiniu būdu gamina (nors ir nedidelėmis partijomis) „Mirai“ modelį, o Europos Sąjungoje vykdomas vandenilinio viešojo transporto projektas .

Senas geras motoras ir kaip inžinieriai ieško alternatyvų elektromobiliams
„Bosch“ mašina su azoto oksidų emisijas mažinančia sistema
© „Bosch“

Tačiau mokslininkai vien tuo neapsiriboja. Juolab, kad automobilių „įdaro“ pasikeitimas svarbus ne tik techniniu, bet ir socialiniu aspektu – perėjimas nuo VDV prie elektros motorų gamybos smarkiai sudrebins tiek ekonomiką, tiek ir kadrus. Pasikeis viskas, pradedant nuo geologinės žvalgybos ir baigiant automobilių pramonės gamybos struktūra. Progreso per revoliuciją niekam nereikia, todėl mokslininkai ieško būdų, kaip šį procesą sušvelninti.

Naujas dyzelio gyvenimas

„Bosch“ kompanijos specialistai nusprendė dar vieną šansą suteikti dyzeliniams varikliams. Jie sutinka, kad ateityje pagrindine transporto priemone taps elektra varomi automobiliai, tačiau kol kas vis viena teks važinėti vidaus degimo varikliu varomomis mašinomis, ir būtų geriau, jei šie varikliai būtų švaresni. Kompanija sukūrė sistemą, beveik 90 % sumažinančią azoto oksidų (NОx) emisiją.

Dabar ES automobiliai, nuvažiuodami kilometrą, gali išskirti ne daugiau, nei 168 miligramus azoto oksidų. 2020 metais ši kartelė pakils iki 120 mg/km. Todėl naujoji „Bosch“, technologija, kuria mišriu režimu važiuojantis golfo klasės dyzelinis automobilis išskirs vos 13 mg/km ir iki 26 mg/km mieste, iš tiesų gali tapti sprendimu artimiausiam dešimtmečiui.

Tokių rezultatų gamintojai pasiekė, selektyvios katalitinės neutralizacijos įrenginį (SCR) perkėlę arčiau paties variklio – kuo karščiau, tuo jis geriau veikia. Sumažino turbokompresoriaus besisukančių dalių masę, ir tuo pačiu – inerciją. Pagerinta įpurškimo sistema, ir taip variklio darbinį tūrį buvo galima sumažinti nuo 2 iki 1,7 litro.

Visas šias naujoves galima diegti iš eilės, nestabdant gamybos, palengva gerinant variklių ekologinius parametrus. Senųjų variklių perdaryti, deja, nepavyks, tačiau rengiamus gamybai modernizuoti galima per porą metų. Be to, naujas dyzelinio variklio komponavimas intelektualinės nuosavybės teisėmis nesaugomas. „Bosch“ iniciatyvą veikiausiai palaikys visa Vokietijos automobilių pramonė, profesinės sąjungos ir vyriausybė.

Kuras su kvapeliu

Nepaisant visų dedamų pastangų, vairuotojams patogiausiu lieka skystas kuras: įsipylei ir važiuoji. Būtent todėl daugybė specialistų vandenilio ar suspaustų gamtinių dujų – metano – naudojimo automobiliuose idėją vertina kritiškai. Be to, degant metanui, išsiskiria anglies dvideginis.

Todėl specialistai žvilgsnį nukreipė į kitą junginį – amoniaką, NH3. Šias dujas lengva suskystinti, ir jis jau gaminamas pramoniniais mastais kaip azotinių trąšų žaliava.

Kaip kuras amoniakas nėra idealus – jis užsidega aukštoje temperatūroje, o degimo produktuose yra kenksmingų azoto junginių NОx. Tačiau Kumamoto universiteto Pažangaus mokslo ir technikos centro mokslininkai sukūrė naują katalizatorių iš aliumosilikatinės struktūros su vario oksidu. Juo galima slopinti NОx susidarymą: degs amoniake esantis vandenilis, o išsiskiriantis azotas su deguonimi nesijungs. O kadangi katalizatoriai galės būti gaminami plačiai pramonėje naudojamais metodais, jie nebus brangūs.

Visgi skeptikai iš karto atkreips dėmesį į amoniako gamybą, nes jis, kitaip nei metanas, į telkinius nesusikaupia. Jis gaminamas tiesiogiai iš vandenilio – kurio didžioji dalis išgaunama iš metano – ir azoto. Tad, amoniaką ekologišku kuru bus galima vadinti tik kai bus sukurtas ekonomiškas vandenilio gavimo iš vandens būdas.

Pagrindinis Visatos elementas

Vandenilis – efektyviausias cheminės energijos kaupiklis. Tačiau Žemėje gryno vandenilio atsargų, deja, nėra. Jį reikia išgauti arba iš metano, arba iš vandens. Ekologiniu požiūriu geriau – iš vandens. Pagrindinis būdas – vandens skaidymas į deguonį ir vandenilį elektros srove – elektrolizė. Ekologiškiausia – naudojant atsinaujinančių šaltinių energiją, tačiau tokios sistemos energijos nuostоliai nemenki.

Mičigano universiteto ir Makgilo universiteto Monrealyje mokslininkai pasuko kitu keliu. Jie kuria vandenilio gamybos metodą specialiose baterijose, kur vandens molekules skaido Saulės šviesa.

Buvo sukurti skydeliai, padengti aštriomis galio nitrido adatėlėmis. Elektroniniu mikroskopu padarytose fotografijose šis paviršius primena Manheteno dangoraižius, tik viršūnių aukščiai matuojami nanometrais. Kai skydelius dengiantį ploną vandens sluoksnį apšviečia Saulės spinduliai, šviesos kvantai pradeda sukuria teigiamus ir neigiamus krūvius, suardančius vandens molekules į laisvą vandenilį ir deguonį. Gautos dujos atskiriamos ir vandenilis sukaupiamas talpose.

Senas geras motoras ir kaip inžinieriai ieško alternatyvų elektromobiliams
Galio nitrido nanostruktūros
©Faqrul A. Chowdhury / McGill University

Anksčiau jau buvo kuriamos sistemos, kurių naudingumo koeficientas (NK) siekė ~1 %. Jų dar neištobulinto įrenginio NK – 3 %, o komercinio naudingumo riba – 5 % ir daugiau. Tačiau mokslininkai mano, kad ateityje tokių skydelių NK gali pasiekti 20 % ar netgi 30 %. Šių sistemų pranašumas– vandenilis generuojamas tiesiogiai, be elektros energijos gavimo ir elektrolizės nuostolių. Vandenilį automobiliams ar kitiems tikslams bus galima imti iš talpų visą parą.

Įvairovės epocha

2011 metais automobilių skaičius Žemėje viršijo milijardą. Pasaulyje, 2016 metų duomenimis, kasmet pagaminama beveik 95 milijonai mašinų. Tai yra, net jei būtų gaminami tik elektriniai automobiliai, reikėtų daugiau nei dešimtmečio, kol būtų pakeistas viso pasaulio automobilių parkas.

Veikiausiai šis procesas vyks lėčiau, nei prognozuoja futurologai. Didės elektromobilių ir vandeniliu varomų automobilių konkurencija. Tarpmiestiniam susisiekimui bus naudojami VDV automobiliai, tačiau jų sukuriamos emisijos bus mažesnės. Tas pats pasakytina ir apie sunkiąją techniką. Šiaurinėms šalims, tokioms, kaip Švedija, Suomija, Rusija, Kanada, puikiausiai tiks suspaustas gamtines dujas ar benziną naudojantys automobiliai su mažesnėmis СО2 ir kitų teršalų emisijomis.

Taip automobilių transportas vis labiau diversifikuosis – miesto ir tolimų kelionių mašinų išvaizda ir valdymo automatizavimas gerokai skirsis. Galbūt rasis naujos vairuotojų teisių kategorijos – pavyzdžiui, automatizuotų elektromobilių vairavimo ir automobilių su vidaus degimo varikliu be autopiloto vairavimo teisės.

Aišku, kad vidaus degimo variklių monopolijos epocha baigiasi, tačiau kaip automobilių pasaulis atrodys po 12–15 metų, kol kas galime tik spėlioti.


Technologijos.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama