Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 19 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 19 d. 11:21
Dirbtinis intelektas apskaitos pasaulyje – ar jis pakeis įprastus darbuotojus?
Balandžio 19 d. 08:52
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas
Balandžio 18 d. 20:33
„Audi Q6 e-tron“ platformos inovacijos: išradingas paprastumas, 800 voltų spartusis įkrovimas ir išmanusis temperatūros valdymas
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
Balandžio 18 d. 11:15
4 iš 10 šalies gyventojų be sutikimo gauna el. laiškus su reklamomis. Ar tai teisėta?
Balandžio 18 d. 08:43
Kaip išvengti didžiausių stojančiųjų klaidų
Balandžio 17 d. 20:25
Mokėjimo kortelių duomenis internete gali pavogti: paaiškino, kaip neapsigauti ir neprarasti pinigų
Balandžio 17 d. 17:52
Roveris „Curiosity“ pradėjo naujo Marso regiono tyrimus
Balandžio 17 d. 14:35
Visapusis namų klimato valdymas su „Komfovent KOMBI“
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Elektronika, technika Dalintis | Spausdinti

Kaip įkrauti telefoną? Šiek tiek planavimo padės išspręsti daug problemų

Publikuota: 2017-09-04 12:12
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Energijos trūkumo problema pažįstama visiems. Telefonai – mūsų ryšio su virtualiu ir realiu pasauliu priemonė – beveik niekada neturi pakankamai energijos visai parai. Nuolatine mūsų gyvenimo dalimi tampa įrenginių įkrovimo taškų paieška.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Energijos trūkumo problema pažįstama visiems. Telefonai – mūsų ryšio su virtualiu ir realiu pasauliu priemonė – beveik niekada neturi pakankamai energijos visai parai. Nuolatine mūsų gyvenimo dalimi tampa įrenginių įkrovimo taškų paieška.

Problemų įkrauti savo aparatus kyla net namie – ypač jei gyvenate ne vienas, o visi namiškiai turi po kelis skirtingus aparatus. Bet šiek tiek planavimo padės išspręsti daug problemų, rašo „The Verge“.

Kaip įkrauti telefoną?

Deja, neegzistuoja toks dalykas, kaip universali, visiems tinkama elektroninių įrenginių įkrovimo strategija. Kiekvienas savo dienotvarkėje turi surasti vietą įrenginių įkrovimui taip, kad ši privaloma procedūra kuo labiau derėtų su individualiu gyvenimo būdu ir įrenginio naudojimo aktyvumu. Tačiau ekspertai turi savų patarimų, kaip iš įkrovimo išpešti daugiau naudos, kaip patobulinti savo namų ir darbo aplinkas, kad jos būtų palankiausios įkrovimui.

Kur krautis?

Peržvelkite, kur praleidžiate daugiausia laiko. Akivaizdu, kad patogiausia įrenginių įkrovimo vieta yra namie, tačiau galbūt saugumui užtikrinti papildomo įkrovimo laido reikėtų ir darbe? Tai yra vienas paprastesnių būdų užsitikrinti gyvenimą be streso dėl vakuumo akumuliatoriuje: turėti įkrovimo laidų visur, kur dažnai būnate. Nereikėtų pamiršti ir automobilinio telefono įkroviklio. Ir – sodo namelyje. O savo krepšyje turėkite išorinį akumuliatorių, iš kurio galėtumėte įsikrauti savo telefoną išskirtinėse situacijose, kai aplink nėra arba laidų, arba elektros lizdų.

Ar ką nors reikėtų įsigyti?

Kad niekada nepatektumėte į netikėtą arba konfliktinę situaciją, reikia turėti pakankamai įkrovimo laidų, USB adapterių, išorinių akumuliatorių ir galbūt įsitaisyti papildomų elektros lizdų ar bent jau apsirūpinti šakotuvais. Esminė taisyklė – kiekvienas namų gyventojas turi turėti mažiausiai po vieną įkrovimo laidą ir adapterį. Taip pat reikalingas automobilinių adapterių kiekis, atitinkantis šeimos automobilių kiekį, pageidautina – su atskirais laidais, kurie visada būna transporto priemonėje. Na, ir papildomas adapterių bei laidų rinkinys darbo vietai. Žinoma, galima turėti tik vieną laidą ir jį visada tampytis su savimi, tačiau tai ne visada yra patogiausias sprendimas.

Kai kuriuose, ypač naujesniuose, automobiliuose būna gamykliškai įtaisyta belaidžio įkrovimo funkcija. Tiesa, jeigu naudojatės „Apple“ pagamintu telefonu, tokios galimybės buvimas automobilyje bent jau kol kas neturėtų jūsų dominti – „iPhone“ įkrovimui laidas bent jau kol kas yra privalomas.

Atliekant šiuolaikiškus būsto įrengimo ar remonto darbus žmonės kartais vietoj įprastinio 220 V elektros lizdo renkasi į sieną įtaisyti USB lizdą – tokiu būdu iš būtinų turėti daiktų sąrašo galima pašalinti adapterį. Tiesa, toks pasirinkimas nebūtinai yra pateisinamas – kai kurių išmaniųjų telefonų greitojo įkrovimo funkcija veikia tik naudojant specialiai tam pritaikytą laidą ir adapterį.

Kiek turi trukti įkrovimas?

Sunku pasakyti, kur ir kada gimė šis mitas, tačiau po pasaulį vis dar sklando pramanas, kad telefono akumuliatorių įkrovus iki 100 procentų, jį reikėtų atjungti nuo laido. Esą, ilgalaikis prijungimas kenkia akumuliatoriaus talpai.

Prinstono universiteto (JAV) Mechanikos ir aeronautikos bei kosmonautikos inžinerijos fakulteto profesorius Danielis Steingartas tvirtina, kad toks įsitikinimas iš tiesų tėra mitas. Anot jo, apskritai geriausiai būtų „savo telefoną laikyti prijungtą prie laido visada, kai tik tai įmanoma“. Šiuolaikiniai išmanieji telefonai, anot profesoriaus, ganėtinai gerai atlieka akumuliatoriaus valdymo funkciją. Kai tik akumuliatoriaus užpildymas pasiekia 100 proc., energijos tekėjimas į jį stabdomas. O bendra talpa nesikeičia.

O gal tada žalingas akumuliatoriaus užpildymas iki 100 procentų? Argono tarpdisciplininio Energijos saugojimo mokslų centro ACCESS direktorius dr. Venkatas Srinivasanas teigia, kad savo telefono akumuliatoriaus įkrovimą stengiasi laikyti tarp 30 ir 80 procentų. Anot jo, pasiekus 100 proc. žymę akumuliatoriuje pradeda vykti tam tikros reakcijos, dėl kurios ilgainiui prastėja fizikocheminės elektrolitų savybės ir prastėja akumuliatoriaus veikimas. Žinoma, žmonėms, turintiems galimybių nuolat žiūrėti į akumuliatoriaus įkrovimo indikatorių, tai būtų tinkamas sprendimas, tačiau daugumai mūsų tokia strategija nebūtų tinkama.

Stengtis išlaikyti akumuliatoriaus įkrovimo lygį ganėtinai siaurame ruože žemiau maksimumo yra idealu, tačiau daugumai mūsų kur kas praktiškiau yra visiškas akumuliatoriaus įkrovimas – juolab kad jis akumuliatoriaus katastrofiškai negadina. Daugumai mūsų tikriausiai kur kas tinkamesnė D.Steingarto pasiūlyta nuolatinio telefono laikymo „ant laido“ strategija – žalingosios reakcijos jau įvyko, tad geriau telefonas ir toliau būna „ant laido“.

Akumuliatorius senka. Pagalbos!

Šiais laikais daugumoje telefonų yra vienoks ar kitoks energijos taupymo režimas. Perjungus įrenginį į tokį režimą gali būti apribotas jo funkcionalumas, pavyzdžiui, persijungiant į nespalvotą režimą ir apribojant programėlių prieinamumą, taip pat – smarkiai praretinant paprastam vartotojui nepastebimų bandymų prisijungti prie interneto ir patikrinti, ar nenutiko kas nors naujo, dažnį arba apskritai uždraudžiant prieigą prie interneto – skirtingi įrenginių gamintojai susigalvojo savo taupymo režimo variantus. Nebijokite pasirinkti šio režimo, kai jaučiate, kad artimiausio elektros lizdo galite ir nepasiekti, iki telefonui išsijungiant.

Tam tikrose, išskirtinėse situacijose gali būti verta akumuliatoriaus įkrovimo metu persijungti į skrydžio režimą – tuomet akumuliatorius užsipildys šiek tiek greičiau, tačiau paties įkrovimo metu telefonas bus visiškai „be ryšio“. Ideali vieta tokiam įkrovimo greitinimo būdui – kai apsilankote, tarkime, bare ar klube – skambučių ir žinučių ir taip tikriausiai negirdėsite bei jausite aplinkinių spaudimą kuo greičiau atlaisvinti elektros lizdą.

Kartkartėmis verta atkreipti dėmesį, kurios programėlės suvartoja daugiausia energijos, ir priimti sprendimą – ar tikrai jums tos programėlės reikalingos? Ar verta joms leisti veikti foniniu režimu? Ar tikrai reikia, kad kažkoks menkavertis žaidimėlis turėtų nuolatinę galimybę siuntinėti jums priminimus ir nuolat atnaujinti savo būseną?

Kaip besistengtumėte, ilgainiui bet kurio akumuliatoriaus talpa mažės. Kuo toliau, tuo trumpiau jie veiks vienu įkrovimu. Tai – ne blogo elgesio su akumuliatoriumi pasekmė, o tiesiog realybė. Tad neišvengiamai ateis diena (dažnai – po metų, dvejų ar trejų), kai teks rinktis: naujas akumuliatorius (jeigu telefone jis apskritai keičiamas) ar visas naujas įrenginys. O žinant, kad gamintojai pastaruoju metu vis dažniau renkasi integruotus, nekeičiamus akumuliatorius, panašu, kad vartotojui pasirinkimo paliekama vis mažiau.


15min.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama