Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Elektronika, technika Dalintis | Spausdinti

Nauji ARM branduoliai pritaikyti savarankiškai besimokančioms sistemoms

Publikuota: 2017-05-30 10:11
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Taipėjuje vyksiančios didelės parodos „Computex“ išvakarėse, kurioje kompiuterių gamintojai parodys naujas sistemas su „Intel“ ir AMD procesoriais, mobilusis pastarųjų konkurentas ARM nusprendė oficialiai pristatyti savo naujos kartos CPU branduolius ir GPU. „ARM Cortex-A75“ tapo nauju gamintojo flagmanu ir žada 22 % geresnį našumą, palyginti su A73.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Taipėjuje vyksiančios didelės parodos „Computex“ išvakarėse, kurioje kompiuterių gamintojai parodys naujas sistemas su „Intel“ ir AMD procesoriais, mobilusis pastarųjų konkurentas ARM nusprendė oficialiai pristatyti savo naujos kartos CPU branduolius ir GPU. „ARM Cortex-A75“ tapo nauju gamintojo flagmanu ir žada 22 % geresnį našumą, palyginti su A73. Jį papildo procesorius „Cortex-A55“, kuris tapo labiausiai energiją taupančiu vidutinio lygio CPU, kada nors sukurtu ARM. Ir, pagaliau, trečioji naujiena yra grafikos greitintuvas „Mali-G72“, kuris žada 25 % geresnį energijos vartojimo efektyvumą, lyginant su pirmtaku G71.

Nauji ARM branduoliai pritaikyti savarankiškai besimokančioms sistemoms

Našumo ir energijos vartojimo efektyvumo didinimo buvo galima tikėtis ir nuspėti, o pagrindine serijos naujove tapo integruoti skaičiavimo blokai, sukurti specialiai paspartinti darbą, susijusį su dirbtinio intelekto (DI) algoritmais ir mašinos mokymųsi, tiesiogiai mobiliuosiuose įrenginiuose. Labai savalaikė naujovė – šiandien vis daugiau ir daugiau DI algoritmų vykdomi tiesiogiai išmaniuosiuose telefonuose, nenaudojant debesų kompiuterijos išteklių.

ARM marketingo skyriaus vadovas Johnas Ronco pažymi, kad per ateinančius 3–5 metus, dėl mikroarchitektūros ir programinės įrangos optimizavimo, DI našumas išaugs 50 kartų. Įdomu tai, kad ARM ne tik integruoja mašinos mokymosi blokus į naujus branduolius, bet taip pat naudoja DI tiesiogiai procesoriuje. Visų pirma, naujieji procesoriai gavo patobulintą atšakų prognozavimo algoritmą, kuris remiasi neuroniniu tinklu. To dėka išankstinis duomenų parinkimas tampa efektyvesnis ir padidėja bendras produktyvumas.

Be to, britų lustų gamintojas, dabar priklausantis Japonijos bendrovei „SoftBank“, iš esmės perdarė ir išplėstojo pernykštį optimizavimą, kuriuo siekiama pagerinti našumą daug išteklių reikalaujančiose užduotyse, pvz. virtualiai ir papildytajai realybei. Taigi, ARM ruošia dirvą masiniam paplitimui naujos kartos mobiliųjų įrenginių, kurie galės efektyviai susitvarkyti su VR ir DI iššūkiais be debesų išteklių dalyvavimo.

„Cortex-A75“ ir A55 yra pirmieji ARM branduoliai, sukurti remiantis principu „Dynamiq“. Tai reiškia, kad galutiniai lustų kūrėjai „Qualcomm“, „Samsung“, „MediaTek“ ir kiti turės daugiau lankstumo gamindami platformas. Pavyzdžiui, anksčiau ARM suteikė galimybę gaminti energiją taupančių lustų rinkinius principu big.LITTLE, kur aukštos spartos procesoriaus branduolių (pvz. A7x serija) klasteris veikė kartu su energiją taupančia (A5X serija) grupe. Nuo šiol gamintojai galės gaminti lustus su vienu klasteriu, apimančiu bet kokį vienokių ar kitokių branduolių skaičių. T. y. gamintojai, gali sukurti SoC, pavyzdžiui, su septyniais A55 branduoliais ir vienu A75. Tai leis lengviau pasiekti norimą energijos vartojimo efektyvumo, našumo ir kainos balansą.

Nauji ARM branduoliai pritaikyti savarankiškai besimokančioms sistemoms

„ARM Dynamiq“ pakeitimai taip pat yra susiję su atminties posisteme ir procesoriaus laikinosios atmintinės darbu. Šio atnaujinimo dėka A55 atminties srautinis našumas, lyginant su A53, padvigubėjo. Būtent branduolys A55 buvo sukurtas siekiant padaryti didžiausią įtaką rinkoje, nes jo pirmtakas A53 per paskutinius 3 metus buvo panaudotas 1,7 mlrd prietaisų. Pasak ARM, daugumoje užduočių A55 pranoksta senesnės kartos branduolį 10–30 %, be to siūlo 15 % didesnį energijos vartojimo efektyvumą ir 18 % našesnį vieno srauto darbą. Bet dar svarbiau yra tai, kad nauja konstrukcija branduolį padarė 10 kartų lanksčiau konfigūruojamu: gamintojams pasiūlyta 3000 sąrankos parinkčių, kurių dėka jie gali konkretiems poreikiams optimizuoti savo SoC.

Nauji ARM branduoliai pritaikyti savarankiškai besimokančioms sistemoms

Savo ruožtu „Cortex-A75“ taip pat siūlo pastebimų patobulinimų. ARM žada, kad naujiena bus vidutiniškai 22 % galingesnė nei A73, atminties pralaidumas išaugs iki 16 %, o testavimo programoje „Geekbench“, kurioje daugelis vartotojų mėgsta įvertinti mobiliųjų sprendimų efektyvumą, našumo augimas gali siekti iki 34 %. A75 vieno srauto našumas padidintas 20 %, dėl pagerinto per ciklą įvykdytų instrukcijų rodiklio. A75 branduolio plotas yra maždaug 2,5 kartus didesnis nei A55, o sukurtas jis naudojimui infrastruktūros produktuose, automobiliuose ir daug išteklių reikalaujančiose programose, kaip antai mobiliųjų prietaisų žaidimuose, virtualioje ir papildytoje realybėje.

Įdomi architektūros inovacija yra pritaikymas panaudoti A75 daugiau energijos vartojančiose vieno lusto sistemose su galimybe vartoti iki 2 vatų energijos. Dėl to A75 našumas gali būti padidintas 30 % įrenginiuose su dideliais ekranais, kitaip tariant, planšetėse ir nešiojamuose kompiuteriuose. Tai aiškiai padaryta nusitaikius į šiemet išleidžiamą ARM platformą, skirtą „Windows 10“ su x86 emuliacija.

Nauji ARM branduoliai pritaikyti savarankiškai besimokančioms sistemoms

Trečioji naujiena – grafikos greitintuvas „Mali G72“ sudarytas iš 32 „steam“ procesorių ir pasiūlys 25 % didesnį energijos vartojimo efektyvumą ir 20 % geresnį našumą vienam kvadratiniam mikroschemos milimetrui. Šis GPU yra svarbi dalis ARM iniciatyvos spartinti Dirbtinio intelekto skaičiavimus, demonstruojanti 17 % geresnį rezultatą šioje srityje, palyginti su G71. Bet ARM optimizavimas sukurtas pirmiausia paspartinti DI skaičiavimus mobiliosiose sistemose, o ne savaiminio mokymosi užduotyse. Mašinos mokymosi užduotys ir toliau bus atliekamos daugiausia aukštos spartos superkompiuteriuose su įdiegtomis AMD, NVIDIA ar specializuotomis „Google TPU“ vaizdo plokštėmis.

ARM partneriai „Cortex-A75“ ir A55 gavo dar 2016 metų pabaigoje, todėl tikriausiai jau dirba kurdami naujus SoC su šiais branduoliais. ARM mano, kad komerciniai produktai su pristatytais branduoliais pasirodys pirmąjį 2018 m ketvirtį. Tačiau kompanija taip pat paminėjo „Kinijos greičio“ fenomeną, kai gamintojai iš Kinijos daug greičiau nei kiti pateikia rinkai prietaisus, naudojančius naujausius ARM produktus. Pavyzdžiui, išmanusis telefonas „Huawei Mate 9“ pasirodė praėjus vos 9 mėnesiams po „Mali-G71“ licencijavimo. Šis reiškinys gali lemti tai, kad pirmasis išmanusis telefonas su A75 ir A55 branduoliais bei akceleratoriumi „Mali-G72“ pasirodys jau šiais metais.


TopCom.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama