Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 25 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 25 d. 14:36
Gegužę – svarbūs pokyčiai tūkstančiams „Shopify“ vartotojų (1)
Balandžio 25 d. 12:27
Grėsmės vaikų mobiliuosiuose telefonuose: ką apie tai galvoja tėvai?
Balandžio 25 d. 10:41
Išmanioji buitinė technika: kaip ji gali padėti sumažinti elektros sąskaitą?
Balandžio 25 d. 08:32
HMD pristatė tris atnaujintus „Nokia“ mygtukinius telefonus
Balandžio 24 d. 20:16
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“
Balandžio 24 d. 17:16
Nuo blynus kepančių robotų iki miesto priežiūros technologijų – „Tech_Champ 2024“ hakatone komandos kūrė naujoves
Balandžio 24 d. 14:32
Pristatytas 816 AG „Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE“ kupė
Balandžio 24 d. 11:26
Švietimo ekspertai sutaria: universitetų aljansai – galimybė turėti geresnę švietimo sistemą
Balandžio 24 d. 08:18
„Nothing“ pristatė „Ear“ ir „Ear (a)“ belaidžius ausinukus
Balandžio 23 d. 20:24
Dauguma Lietuvos tėvų riboja vaikų laiką internete: psichologas patarė, kaip nepažeisti vaiko privatumo
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Elektronika, technika Dalintis | Spausdinti

Namų garso kolonėlės ir „Soundbar“ sistemos

Publikuota: 2017-04-27 20:18
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Pigu.lt
Inf. šaltinis: Pigu.lt

„Soundbar“ sistemos – tai pigiausias ir paprasčiausias būdas siekiant aprūpinti savo svetainę geresniu garsu. Užsienyje tokios garso sistemos jau kurį laiką sparčiai populiarėja, tačiau šia naujove papuošti savo namus lietuviai neskuba. Vis tik plintant minimalistinio interjero madoms „Soundbar“ sistemos bus viena dažniausiai sutinkamų garso sistemų.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

„Soundbar“ sistemos – tai pigiausias ir paprasčiausias būdas siekiant aprūpinti savo svetainę geresniu garsu. Užsienyje tokios garso sistemos jau kurį laiką sparčiai populiarėja, tačiau šia naujove papuošti savo namus lietuviai neskuba. Vis tik plintant minimalistinio interjero madoms „Soundbar“ sistemos bus viena dažniausiai sutinkamų garso sistemų. Ir tai ne vien dėl itin grakštaus dizaino, bet ir nepriekaištingos garso kokybės, kurios nepasiekia net ir dešimtis kartų didesnės kolonėlės. „Soundbar“ sistemos išsiskiria tuo, jog jos yra ilgos, tačiau plonos, todėl neužima daug vaizdo bei neblokuoja televizoriaus infraraudonųjų spindulių jutiklio. Ilga kolonėlė nedidelėse patalpose leidžia mėgautis stereo garsu neišleidžiant krūvos pinigų profesionaliai namų kino įrangai.

Namų garso kolonėlės ir „Soundbar“ sistemos

„Soundbar“ egzistuoja beveik du dešimtmečius

Pirmasis „Soundbar“ buvo išrastas dar 1998-aisiais metais, tačiau tuo metu nepatraukė dėmesio. Anuomet vis dar buvo galvojama, kad didesnės kolonėlės leidžia mėgautis kokybiškesniu garsu. Vis tik įvairūs gamintojai nenuleido rankų ir kas keletą metų pristatė naujas „Soundbar“ tipo audio aparatūras. Kai kurie iš jų netgi turi automatinio konfigūravimo sistemą – juose įmontuotas mikrofonas leidžia sukalibruoti įrenginį pagal nuo sienų ir kitų paviršių atsimušantį garsą. Pagrindinis šio tipo sistemų trūkumas – pakankamai silpnas bosas. Tačiau įsigyjant papildomą bosą galima mėgautis tikrai neįtikėtina garso kokybe.

Kaip išsirinkti „Soundbar“ sistemą?

Vienas svarbiausių aspektų renkantis „Soundbar“ – jo dydis. Įprastai šio įrenginio ilgis turėtų būti lygus televizoriaus ar kompiuterio monitoriaus (priklausomai nuo to, su kokiu prietaisu jis bus naudojamas) pločiui. Svarbu neapsirikti – visuomet pateikiamos monitorių įstrižainės, tad reikėtų išsiaiškinti, koks realiai yra ekrano plotis. Kitas itin svarbus aspektas – jungtis, kuriuo „Soundbar“ yra prijungiama prie televizoriaus.

Būtina įsitikinti, kad turimas televizorius turi pakankamai naujas jungtis ir jos yra suderinamos su garso sistemos jungtimis. Vis dar pakankamai įprasta televizorių su kitais įrenginiais sujungti HDMI kabeliu, tačiau ne visos „Soundbar“ sistemos turi šią jungtį. Taip pat derėtų prisiminti, jog HDMI jungtimi perduodamas garsas veikiausiai bus prastesnis nei tas, kuris perduodamas skaitmenine garso jungtimi.

Norintiems atsikratyti nepageidaujamų laidų...

Bevielis garso perdavimas yra viena iš priežasčių, kodėl „Soundbar“ sistemos plečia savo vartotojų ratą. Šios sistemos palaiko bevielio transliavimo funkciją pasitelkus „Bluetooth“ ir leidžia groti mėgstamą muziką tiesiogiai iš savo išmanaus telefono ar planšetinio kompiuterio. Sistema veikia tiek su įvairiomis muzikos platformomis (pavyzdžiui, „Spotify“), tiek ir su prietaiso atmintyje išsaugota muzika. Puiku ir tai, jog „Soundbar“ sistemos palaiko visas operacines sistemas – jas galima naudoti tiek su Android, tiek ir su iOS ar Windows įrenginiais, kurie turi įmontuotą „Bluetooth“ siųstuvą. Tai itin puiki galimybė tiems, kurie negali iš rankų paleisti savo mobiliojo telefono. Vis tik planuojantys įsigyti „Soundbar“ sistemą turėtų prisiminti, jog pigiausi modeliai gali būti mažiau funkcionalūs ir ilgainiui netenkinti lūkesčių. Pavyzdžiui, senesnieji „Soundbar“ modeliai neturi „Bluetooth“ daviklio. Žinoma šią problemą galima išspręsti įsigijus papildomą adapterį, tačiau nuo to gali gerokai suprastėti garso kokybė. Dėl šios priežasties būtina apsispręsti, kokias funkcijas turi atlikti planuojama įsigyti garso sistema.

5 geriausi „Soundbar“ sistemos modeliai

Buitinės technikos ir elektronikos apžvalgų portalas „Cnet“ išbandė ir įvertino visą galybę skirtingų „Soundbar“ sistemų modelių ir išrinko net 10 geriausiųjų. Žemiau pateikiami 5 geriausi modeliai, kainuojantys iki 500 eurų ir leidžiantys mėgautis išskirtiniu garsu.

  1. „Yamaha YAS-106“ (kaina – apie 200 JAV dolerių), vertinimo vidurkis – 8,5. Šio modelio „Soundbar“ garsas įvertintas garbingu 7 balų vertinimu, tačiau ekspertai pripažino, kad tai yra vienas geriausių pasirinkimų pagal kainos ir kokybės santykį.
  2. „LG SH7B“ (kaina – apie 400 JAV dolerių), vertinimo vidurkis – 8,6. LG modelio garsas įvertintas aštuonetu, tuo tarpu apžvalgininkams patiko papildomos funkcijos. Vis tik pagal kokybę šis prietaisas yra kiek brangokas.
  3. „Pioneer SP-SB23W“ (kaina – apie 300 JAV dolerių), vertinimo vidurkis – 8,6. „Pioneer“ nuo seno žinomi kaip garso ekspertai. Veikiausiai dėl šios priežasties SP-SB23W modelio garsas įvertintas netgi 9 balais iš 10 galimų. Nors įrenginio dizainas nėra toks grakštus ir inovatyvus kaip kitų modelių, tačiau tiems, kurie ieško kokybės – tai puikus pasirinkimas.
  4. „Polk MagniFi mini“ (kaina – apie 280 JAV dolerių), vertinimo vidurkis – 8,2. Ieškantiems nedidelių garso sistemų „MagniFi“ gali būti šaunus variantas. Šis nedidelis garsiakalbis yra ne tik nebrangus, tačiau ir galingas. Garso kokybė įvertinta 7/10 ir lenkia nemažai kitų (net ir didesnių) modelių.
  5. „Zvox SB500“ (kaina – apie 450 JAV dolerių), vertinimo vidurkis – 8,0. Tai puikus pirkinys tiems, kurie nori kolonėlių ir boso viename. Mat šio modelio „Soundbar“ nepalaiko papildomų bosų. Užtat garso kokybė išties puiki.

Namų garso kolonėlės ir „Soundbar“ sistemos tarpusavyje dėl pirkėjų nekonkuruoja. Norintieji pigesnių garso sprendimų, kurie dailiai atrodytų bet kuriuose namuose, be abejonės rinksis „Soundbar“, tačiau taip pat galės mėgautis pakankamai kokybišku garsu. Tie, kurie yra pasiryžę investuoti į brangias garso kolonėles ar yra muzikos gurmanai, veikiausiai niekad nepasiryš nusipirkti vietos neužimančio prietaiso. Tad kiekvienas prietaisas atranda savo vartotoją, bet įdomu, kaip tai keisis ateityje.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama