Elektronika.lt
 2024 m. gegužės 5 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Gegužės 5 d. 11:45
Ateitis jau čia: lietuvių sukurta DI sistema poliklinikoje leidžia nustatyti krūties vėžį
Gegužės 4 d. 17:31
„Renault“ plečia šeimos visureigių asortimentą – pristato hibridinį modelį „Symbioz“
Gegužės 4 d. 11:38
Kas skatina paauglius atsiskleisti nuotraukomis socialiniuose tinkluose?
Gegužės 3 d. 20:19
5 svarbiausi įrankiai, be kurių neįsivaizduojamas šiuolaikinio tarptautinio transporto parko valdymas
Gegužės 3 d. 17:44
Ko reikia, siekiant ugdyti moterų lyderių STEAM srityje kartą?
Gegužės 3 d. 14:46
„TikTok“ naudotojus nustebino dar vienu sprendimu: blokuos „problematiškus“ kūrėjus
Gegužės 3 d. 11:25
Legendinės „Pikes Peak“ kilimo į kalną lenktynės: kuo elektromobiliai pranašesni už įprastus automobilius?
Gegužės 3 d. 08:23
Specialistas pataria, kaip išsirinkti jums ir jūsų namams tinkamą šaldytuvą
Gegužės 2 d. 20:22
Statybviečių saugumui užtikrinti – išmanūs apsaugos sprendimai
Gegužės 2 d. 17:11
Dar vienas KTU chemikų žingsnis efektyvesnių saulės elementų link
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Elektronika, technika Dalintis | Spausdinti

„Energy by Motion“ (EBM) – mitas ar tikrovė?

Publikuota: 2010-01-22 07:08
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Mėgėjams
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Vengrijos sostinėje Budapešte įsikūrusios kompanijos „Gamma Managers“ sukurta mašina „Energy by Motion“ iš esmės yra elektromagnetinis motoras, kuris jo kūrėjų teigimu, sukuria daugiau elektros nei jos reikia pačiam motorui sukti. Nors pirmosios žinios apie šią technologiją pasirodė dar 2001 metais, realių jos pritaikymų iki šiol taip ir neatsirado.


 Uždaryti komentarus
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Iš viso rasta:
17 (1–10)
[1] 2
Sekantis »»
 Sigitas 2010-02-07 20:07 
Pries du metus ilgai susirasinejome su tais Vengrais nes buvome numate investuoti i toki generatoriu. Taciau po ilgo susirasinejimo jie pagaliau pasake kad neturi savaime besisukancio generatoriaus. T.Y. ju generatorius suvartoja pvz. 100Kw energijos, o isduoda 130-150Kw energijos iskaitant ir siluma, kuria nuvesti net irengtas silumokaitis. Gal but taip ir yra, bet labai nemaloniai skamba kai kompanija skelbia kad turi autonomiskai veikianti generatoriu, o kai paprasai jo techniniu charakteristiku, paaiskeja kad jie ti ruosiasi ji pagaminti uz tavo pinigus.
Atsakymai (0)
 >> 20:17 2010-01-25 02:35 
ne, tu nekysti suskilus urano atomui, arba susijungus dviem deuterio atomams rezultate gautu produktu masiu suma yra mazesne nei pries tai buvusiu medziagu mase.

tas pats galioja visur, pvz pakrauto akumuliatoriaus mase bus trilionine procento dalimi didesne nei iškrauto. arba suspaustos spyruokles mase bus irgi didesne nei palaidos. ir net skrendancios kulkos mase didesne nei gulincios ant stalo
ta mases pokyti galima visada suskaičiuoti pagal formule E=mc^2
Atsakymai (0)
 Saunu tada :) 2010-01-25 01:58 
Na mano manymu skilant branduoliui atsiranda nauji komponentai. T.y branduolio mase sumazeja, bet sumazejusi mases dalis niekur nedingsta. T.y atsiranda helio atomai atrodo, o issilaivinusi energija - tai rysio energija laikiusi buvusia branduolio struktura. Bus ko gero visai kitas dalykas antimaterijos atveju. Kuomet pozitronas sakykim susidurs su elektronu jie dezintreguosis. Na kitaip sakant visa 2 elementariu daleliu mase pavirs i energija tada mano manymu lygtis E=mc^2 turetu pilnai apibudinti issiskirusia energija.
Kad E=mc^2 nera kinetine energija as irgi pilnai pritariu. Kinetine energija bus judesio energija. Taigi mano manymu pilnutine energija turetu buti E=mc^2+mv^2/2+Esilumine. Tiktai vienas niuansas paversti visa kuno mase i energija butu ypac sudetinga. Jei taip galetume turetume antimaterijos reaktorius :).
Ko gero labai nukrypom nuo originalios temos :D.
Atsakymai (0)
 O as kaip suprantu 2010-01-24 20:17 
E=mc^2 tai nera kinetine energija, o pilnutine to kuno energija. Jei m mases kuna visikai paverstum i enegrija tai jos gautum E=mc^2. O branduolinio skilimo metu (gal ir klystu) tai dalijantis branduolui, kazkiek sumazeja jo bendra mase, isto gaunmama sprogimo energija
Atsakymai (0)
 As kiek kitaip tai suprantu ir negooglines 2010-01-24 19:14 
Na as suprantu taip ta formule. E=mc^2 butu visa energija , kuria tu isgautum kazkokios inertines mases kuna pavertes i energija. Tai jei tu noretum suzinot kiek energijos turi kazkokios inertines mases kunas viskas gerai, na ir sakykim tas kunas nejuda (nors is tikro nejudanciu kunu nera ). Bet isivaizduokim, kad tave domina judancio kuno energija , tokiu atveju sita lygtis netiks nebent tas kunas juda sviesos greiciu arba greitis labai artimas sviesos greiciui. Tai va jei geiciai mazesni uz sviesos turi E=mv^2/2. Formule E=mc^2 tai tik apibudinimas kiek enegijos turi kunas, jei mase pakeist i energija. O jei tave domina judancio kuno energija si formule ne visai tinka.
Atsakymai (0)
 to che che 2010-01-24 18:33 
Gi sakiau, bent pagooglint. http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080429142110AA QhZ61
Aiskiai parasyta: E- reliatyvistine energija, c- sviesos greitis, m- mase rimties busenoje (t.y., kai kuno greitis lygus nuliui).
Atsakymai (0)
 che che 2010-01-24 08:04 
1.c - sviesos greitis. Formule apibudina aiskiai energija kunu judanciu sviesos greiciu. Jei kunas nejuda sviesos greiciu rasoma v, o ne c.
2.Apie chemines reakcijas as nieko nesakiau.Bet pilnai sutinku su tuo ka parasei.
3.O del atomines energijos, na pavadinkim ja, atomo branduolio skilimo energija (siaip mintis buvo ne apie bet kokiu medziagu atomus, o urano). jei tiksliau norejai. Ir energija kuri isiskiria urano branduolio skilo proceso metu tikrai didesne , nei reikalinga reakcijai pradeti.
4.O gristant prie originalios temos - tai as norejau pasakyt tiktai, kad visumoj isgauti daugiau energijos nei turejai pradzioj, kaip ir imanoma , bet ji neatsiras is niekur ir kaip pavizdi pateikiau atomo skilima.
5.Kazkaip nezinau labai zmones nori greit sukritikuot viska nepamaste, tiktai butinai , kad irodit, kad jis teisus ir tiek. O del sito irenginio tai taip na greiciausiai cia blefas, bet 100% sakyt negali, galbut 99%, nes neteko nei ciupinet kaip ten atrodo ir kaip veikia. Savaime aisku jei jie bando irodyt kad isgauna daugiau energijos , nei turejo ir ta energija is niekur . Tai tikrai priestarauja energijos tvermes desniui ir cia blefas.
Atsakymai (0)
 to 2010-01-23 23:02 2010-01-24 02:27 
Nenusisnekek. Visu pirma, E=mc^2 tinka nebutinai sviesos greiciu judantiems kunams. Bent pagoogle'int reiketu, pries vaidinant rimta bicha. Labai keistas tavo terminas "atomine reakcija". Be to, yra reakciju, kuriu metu issiskiria mazesne energija uz energija, reikalinga tai reakcija pradeti. Chemijoj tos reakcijos vadinamos endoterminemis. Branduolio fizikoj yra ten truputi sudetingiau.
Atsakymai (0)
 to Mykex 2010-01-23 23:02 
Jei tu nesupratai mano minties nereik saukt, kad kazkas kazko nemoka. As nesakiau kad galima isgaut daugiau energijos nei turi , jei butum pamastes pries rasant butum suprates, kad mintis buvo apie jau esancios energijos panaudojima. Ir tu pabandyk paneigti, kad atomines reakcijos metu neissiskiria daugiau energijos , nei buvo sunaudota reakcijai pradeti. Nepaneigsi, nes taip ir yra. O del tos energijos formules, na tai ji galioja kunams kurie juda sviesos greiciu visu pirma . Nelabai supratau , ka tu tuo norejai pasakyt. Tada ko gero reikejo rasyt E=mv2, nes netgi daugelis elementariu daleliu juda leciau uz sviesos greiti nekalbant apie kazkokius kunus.
Atsakymai (0)
 to MykeX 2010-01-23 14:11 
jie neslepa principo, internete pilna ju to aparato supaprastintu modeliu. kiek ziurejau tai ten grynas loxotronas. pradzioje dare mazus, paskui padare dideli aparata. jis ilgai sukasi tik del inercijos. kuo sunkesnis, tuo ilgiau sukasi :DD. o uzmetus apkrova iskart sustoja :D o ten ju gaunamas 50% papildomas prieauglis grynas melasm jau vien del to kad labai apvalus skaicius :DDD
Atsakymai (0)
Iš viso rasta:
17 (1–10)
[1] 2
Sekantis »»




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama