Elektronika.lt
 2024 m. liepos 27 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 - Elektronika, automatika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Organizaciniai
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Liepos 26 d. 20:31
Ar dirbtinis intelektas kelia grėsmę autoriaus profesijai?
Liepos 26 d. 17:32
Kliūtis keliuose šalins operatyviau: AB „Kelių priežiūra“ integravo „Waze“ realaus laiko duomenis
Liepos 26 d. 14:16
Olimpiadoje pirmuoju smuiku grieš technologijos: nuo dirbtinio intelekto iki išmanių sportininkų aprangų
Liepos 26 d. 11:10
Išorė gali apgauti: visi SUV atrodo talpūs, bet kurie iš tiesų subalansuoti šeimai?
Liepos 26 d. 08:30
Išmaniosios automobilių sistemos: daugiau pasitikėjimo prie vairo ar prarasta jo kontrolė?
Liepos 25 d. 20:26
Ir darbui, ir laisvalaikiui: ekspertas pataria, kaip išsirinkti praktiškiausią daugiafunkcinį monitorių
Liepos 25 d. 17:27
Ar verslai pasimokys iš IT giganto klaidų?
Liepos 25 d. 14:51
Jubiliejui pažymėti gamintojas pristato specialią „Discovery“ versiją
Liepos 25 d. 11:47
Tobulumo siekis – ne visada naudingas: psichologė įspėja, kokią žalą gali daryti perfekcionizmas
Liepos 25 d. 08:26
Sukčiai – grėsmė galinti vienu mygtuko paspaudimu iššluoti tūkstančius eurų
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Reklama
 Vykdomi projektai » Organizaciniai, planavimo Dalintis | Spausdinti

Nemokami mokymai skatina lietuviškų organizacijų skaitmeninę transformaciją

Publikuota: 2024-06-06 14:21
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Vytauto Didžiojo universitetas – vienas iš lyderiaujančių mokymosi visą gyvenimą partnerių Lietuvoje. Kiekvieną mėnesį verslo įmonių ir viešojo sektoriaus darbuotojai yra kviečiami dalyvauti skaitmeninės transformacijos mokymuose „E-DIH.LT“.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

„Vis sparčiau besikeičianti darbo rinka ir skaitmeninė transformacija diktuoja nuolatinį profesinio augimo ir naujų žinių poreikį. Įvairios skaitmeninės ir dirbtinio intelekto (DI) technologijos integruojamos ne tik verslo, informacinių technologijų, bet ir švietimo, kultūros ar net žemės ūkio sektoriuose. Todėl viešojo sektoriaus organizacijoms ir verslo įmonėms kyla nuolatinis darbuotojų skaitmeninių kompetencijų ugdymo poreikis“, – teigia Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Profesinių kompetencijų vystymo centro (PKVC) vadovė dr. Aistė Ragauskaitė.

Nemokami mokymai skatina lietuviškų organizacijų skaitmeninę transformaciją

Jos teigimu, šiuolaikiniai universitetai šiandien visuomenei ir verslo organizacijoms gali pasiūlyti daugybę profesinio tobulėjimo galimybių – nuo ekspertinio lygio mokymų, seminarų, kūrybinių dirbtuvių, konferencijų iki galimybės susitrumpinti norimas studijas ar padidinti savo konkurencingumą darbo rinkoje pripažįstant profesines kompetencijas.

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) – vienas iš lyderiaujančių mokymosi visą gyvenimą partnerių Lietuvoje. Kiekvieną mėnesį verslo įmonių ir viešojo sektoriaus darbuotojai yra kviečiami dalyvauti skaitmeninės transformacijos mokymuose „E-DIH.LT“. Besidomintys skaitmeninių sprendimų integravimu organizacijose gali rinktis nemokamai dalyvauti net penkiuose inovatyviuose programų moduliuose: nuo mokymų apie dirbtinį intelektą, kibernetinį saugumą, procesų skaitmeninimą iki mokymų apie skaitmeninius sprendimus energetikoje, marketinge ar žemės ūkyje.

Augantis skaitmeninių kompetencijų ugdymo poreikis

Kaip pasakoja dr. A. Ragauskaitė, VDU Profesinių kompetencijų vystymo centras verslo įmonių ir viešojo sektoriaus darbuotojus jau daugiau nei pusmetį kviečia gilinti žinias „E-DIH.LT“ skaitmeninės transformacijos mokymuose, o skaitmeninių kompetencijų ugdymo poreikis šiuo metu yra pasiekęs piką. Pasitelkus VDU partnerių ir lektorių bendruomenės ekspertines žinias vos per šešis mėnesius į mokymus pavyko pritraukti daugiau nei 1200 dalyvių iš įvairių organizacijų. Jiems buvo pasiūlyta sudalyvauti net 25 inovatyviose mokymosi programose. Kaip pastebi organizatoriai, didelio dėmesio susilaukė mokymai apie dirbtinį intelektą, kuriuos išklausė net 300 susidomėjusių organizacijų darbuotojų. Taip pat populiarios pasirodė tokios mokymų temos kaip – „Dirbtinio intelekto įkrautas marketingas: „ChatGPT“ meistriškumo dirbtuvės kūrybos lyderiams“, „(Generatyvinio) dirbtinio intelekto ir neuromarketingo įrankiai / platformos verslui“, „Komunikacija vizualiai ir įtraukaus dizaino principai“, „Kibernetinis saugumas ir asmens duomenų apsauga“ ir kt.

„Žinodami, kad profesinio tobulėjimo veiklas siūlančių organizacijų rinka yra kupina įvairių pasiūlymų, stengiamės atsižvelgti į šiuolaikinių organizacijų poreikius, kruopščiai atrinkti mokymų turinį ir aukščiausio lygio lektorius, VDU dėstytojus-ekspertus, norinčius pasidalinti vertę kuriančiomis žiniomis“, – tikina dr. A. Ragauskaitė Ir papildo, kad „E-DIH.LT“ mokymai – ne tik interaktyvūs, bet ir skirti pritaikyti pateiktas žinias praktiškai, o organizacijų darbuotojai juos gali rinktis visiškai nemokamai. Be to, jie vykdomi kontaktiniu ir nuotoliniu būdu, todėl visi norintys gali tobulinti savo skaitmenines kompetencijas jiems patogiu metu.

Pašnekovė įsitikinusi, kad atsiradusios DI technologijos ypač keičia šiuolaikinių organizacijų darbo specifiką, skatindamos sparčiau įvaldyti jas savo kasdieniuose darbuose ir integruoti į įvairius įmonių procesus, todėl efektyvus šiuolaikinių skaitmeninių technologijų taikymas verslo ar viešajame sektoriuje sukuria konkurencinį pranašumą ir gali padėti efektyviau pasiekti klientus, pritaikyti įvairius inovatyvius sprendimus, paspartinančius vienų ar kitų užduočių atlikimą. „Skaitmenines technologijas įvaldę organizacijų darbuotojai, neišvengiamai tampa pranašesni už tuos, kurie jomis naudojasi rečiau. Ateities tendencijos rodo, kad turėsime perprasti šias technologijas greičiau, o dirbtinis intelektas vis sparčiau keis nusistovėjusius organizacijų darbo procesus į modernesnius ir efektyvesnius, todėl vienas iš PKVC tikslų – kartu su VDU lektoriais visuomenei pateikti naujausias žinias ir suteikti praktinius įgūdžius įvaldant įvairias skaitmenines technologijas, taip leidžiant patobulinti organizacijų darbo procesus“, – teigia dr. A. Ragauskaitė.

Skaitmeninės transformacijos mokymai – nuo kibernetinio saugumo iki dirbtinio intelekto

Pasak organizatorės dr. A. Ragauskaitės, dauguma „E-DIH.LT“ projekte dalyvavusių verslo ir viešojo sektoriaus atstovų patvirtino nesitikėję tokios aukštos kokybės nemokamų skaitmenines kompetencijas ugdančių mokymų. Vienas iš jų išskirtinumų – VDU lektorių ekspertiškumas – rengdami programas organizacijų darbuotojams, jie vadovaujasi naujausiais mokymosi metodais, pritaiko mokslu grįstas mokymosi tendencijas, noriai dalinasi ne tik kokybiškomis, teorinėmis, bet ir praktiškai pritaikomomis žiniomis. Taip pat dar vieną šių mokymų privalumų pašnekovė įvardina VDU lektorių gebėjimą atsižvelgti į individualius organizacijų ir dalyvių poreikius, stengiantis adaptuoti jiems aktualiausią mokymosi turinį netgi šiems įpusėjus. „Džiugu, kad po šių skaitmeninės transformacijos mokymų sulaukiame daugybės teigiamų dalyvių atsiliepimų, įrodančių profesinio tobulėjimo veiklų naudą ir vertę. Tai įrodo, kad „E-DIH.LT“ mokymų metu praplėstos skaitmeninės kompetencijos verslo ir viešojo sektoriaus atstovams iš įvairių sektorių (IT, švietimo, marketingo, žemės ūkio) leis integruoti įvairius skaitmeninius ir inovatyvius sprendimus savo darbovietėse ir taip pagerinti ne tik asmeninį, bet ir visos organizacijos darbo efektyvumą“, – įsitikinusi dr. A. Ragauskaitė.

Kaip pastebi organizatoriai, vieni iš didžiausio organizacijų darbuotojų susidomėjimo susilaukiantys – VDU lektoriaus Augustino Balaišio mokymai „Dirbtinio intelekto įkrautas marketingas: „ChatGPT“ meistriškumo dirbtuvės kūrybos lyderiams“. Jų metu galima ne tik susipažinti su DI pagrindais ir kalbos modeliais, bet ir išgirsti, kaip geriausiai galima būtų pritaikyti „ChatGPT“ verslo komunikacijoje, siekiant pristatyti savo paslaugas ar parduoti įmonės siūlomus produktus. Įmonės „Double A (1991) Public Company Limited“ Baltijos šalių marketingo vadovas Deividas Jakuntavičius sako, kad šiuos mokymus rekomenduoja kiekvienam, nepriklausomai nuo gebėjimo įgalinti DI. Pasak dalyvio, mokymai buvo itin įdomūs, įtraukiantys, o pati tema buvo įtaigiai pristatyta vos per 16 valandų. „Ypač nustebino iki tol nematytas VDU lektoriaus įrankis, skirtas dėstymo turinio išpildymui. Mokymų metu išgirdau labai daug naudingų pavyzdžių ir patarimų, kaip galima panaudoti dirbtinį intelektą praktiškai, atliekant įvairias darbines ar kūrybines užduotis, be to, buvo pristatyta nemažai papildomos literatūros“, – pasakoja D. Jakuntavičius. Jo įsitikinimu, susirinkusių smalsių ir aktyvių organizacijų darbuotojų klausimai ir pasidalinimas patirtimi taip pat sukūrė papildomą pridėtinę vertę mokymams.

Pašnekovui pritaria ir trijuose skaitmeninės transformacijos mokymuose dalyvavusi įmonės „Žydėjimas vyšnios“ vadovė Donata Martišienė. „Lektorius A. Balaišis nuosekliai ir profesionaliai pristatė visas „ChatGPT“ naudojimo subtilybes, tad po mokymų jaučiausi pasiekusi visai kitą žinių lygį“, – teigia mokymų dalyvė. Iki tol apie šį DI įrankį D. Martišienė buvo tik girdėjusi, tačiau baigusi mokymus, pašnekovė tikina gebanti puikiai naudotis juo savo verslo naudai, o mokymų metu aptartos marketingo temos jai padėjo atrasti, kokie nauji verslo pristatymo būdai, pasitelkiant įvairius DI įrankius, galėtų būti aktualūs tiksliniam vartotojui.

Tyrimai rodo, kad šiuolaikinėms organizacijoms taip pat yra aktualūs mokymai apie darbuotojų mokymosi modelius ir sistemų skaitmeninimą. Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) Žmogiškųjų išteklių skyriaus vyriausiosios specialistės Aušros Juknevičienės teigimu, „E-DIH.LT“ mokymai „Darbuotojų mokymosi modeliai ir sistemų skaitmeninimas“ gerokai praplėtė jos požiūrį apie darbuotojų mokymą(si). Jai pavyko išsinešti daug naujų idėjų, kaip darbuotojų mokymo(si) procesą pakelti į aukštesnį lygį. „Lektorės dr. A. Ragauskaitės pasidalintos žinios šioje srityje pasirodė labai aktualios, o mokymų turinio pateikimas – inovatyvus, pritraukiantis dėmesį ir neleidžiantis nuobodžiauti“, – patirtimi dalinasi mokymų dalyvė.

Teigiamu grįžtamuoju ryšiu dalinasi ir net šešiuose skaitmeninės transformacijos mokymuose dalyvavęs MB „Roltas“ direktorius Rolandas Baranauskas. Jo teigimu, įsitraukimas į „E-DIH.LT“ mokymus tapo vertinga patirtimi, kurią jis rekomenduoja ir kitų organizacijų darbuotojams, kadangi VDU lektorių – doc. Eglės Vaičiukynaitės, prof. dr. Tomo Krilavičiaus, Austėjos Pečiurienės, Augustino Balaišio, Vytauto Barzdaičio bei Redos Stankevičienės pateiktos teorinės žinios buvo derinamos su praktiniais įgūdžiais. „Mokymai suteikė naujų žinių ir praktinių įgūdžių bei sustiprino jau turimas kompetencijas dirbtinio intelekto, neuromarketingo, o taip pat – kibernetinio saugumo, asmens duomenų apsaugos, vizualinės komunikacijos, dizaino ir kitose srityse“, – apibendrina R. Baranauskas.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama