Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 - Elektronika, automatika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Organizaciniai
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 29 d. 17:32
Naujoji CERN Baltijos šalių grupės vadovė – KTU mokslininkė Brigita Abakevičienė
Kovo 29 d. 14:25
„Sony“ pristato labai lauktus programinės įrangos atnaujinimus, įskaitant C2PA atitikimą ir vaizdų autentiškumo užtikrinimą
Kovo 29 d. 11:39
Paaiškėjo, kokį atsiperkamumą turi namų ūkyje naudojamos, elektros energiją kaupiančios baterijos (1)
Kovo 29 d. 08:26
Inovacijų ekspertai su partneriais siekia pagerinti Lietuvos miškų ir jų kelių būklę
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Vykdomi projektai » Organizaciniai, planavimo Dalintis | Spausdinti

„Peugeot“ atvertė kortas: per dvejus metus pristatys penkis naujus elektromobilius

Publikuota: 2023-02-05 17:23
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt / Pranešimas spaudai

„Peugeot“ oficialiai pristatė ambicingą projektą „E-Lion“, kuriame, atsižvelgiant į kintančius šiuolaikinės visuomenės poreikius, išskirtinis dėmesys skiriamas elektrifikacijai.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

„Peugeot“ oficialiai pristatė ambicingą projektą „E-Lion“, kuriame, atsižvelgiant į kintančius šiuolaikinės visuomenės poreikius, išskirtinis dėmesys skiriamas elektrifikacijai. Jame nubrėžtos gairės taps svarbiausiu orientyru Prancūzijos gamintojui tobulinant naujos kartos elektromobilius.

„Peugeot“ atvertė kortas: per dvejus metus pristatys penkis naujus elektromobilius

„E-Lion“ projekte kalbama ne tik apie elektrifikaciją – tai penkiomis pagrindinėmis taisyklėmis grįstas naujas visaapimantis kompanijos požiūris į pažangų transportą.

Penkios minėtos taisyklės yra ekosistema (prekių ir paslaugų pristatymas rinkoje), patirtis (visi sprendimai vartotojams, pradedant įkrovimu ir baigiant jungiamumo galimybėmis), elektrifikacija (kalbama vien tik apie 100 proc. baterijoje sukaupta energija varomus automobilius ir siekį nuo 2025 metų siūlyti elektrifikuotas visų modelių versijas), efektyvumas (noras užtikrinti maksimalų našumą ir mažiausias energijos sąnaudas) ir aplinka (galutinis tikslas ir įsipareigojimas iki 2038-ųjų pasiekti nulinę visos bendrovės veiklos anglies junginių taršą).

„Peugeot“ jau sėkmingai įgyvendina ambicingus elektrifikacijos tikslus. 2023 metais visi gamos modeliai bus elektrifikuoti, 2025 metais „Peugeot“ į rinką išleis visus vien tik elektra varomus modelius, o ne vėliau kaip 2030-aisiais kiekvienas įmonės Europoje parduodamas modelis bus 100 proc. elektrinis.

„E-Lion“ projektas apibrėš elektromobilių gamintoju tampančio „Peugeot“ prekių ženklo strategiją. Pristatydami bendrovės vertybes atitinkančius transporto sprendimus ir toliau mėginsime atliepti tikruosius visuomenės lūkesčius“, – sako „Peugeot“ generalinė direktorė Linda Jackson.

Penki nauji elektromobiliai per dvejus metus

Per artimiausius dvejus metus „Peugeot“ pristatys net penkis naujus elektromobilius: E-308, E-308 SW (tai bus pirmasis europietiškas elektrinis universalas), E-408, E-3008 ir E-5008.

Naujuosiuose elektrifikuotuose 308 ir 308 SW modeliuose bus montuojami visiškai nauji 115 kW (156 AG) galią išvystantys elektros motorai. Viena įkrova nuvažiuojamas atstumas (pagal WLTP ciklą) viršys 400 km, o tokį rodiklį leis pasiekti našiausia šiame segmente pavara. Vidutinės šių modelių energijos sąnaudos sieks 12,7 kWh/100 km.

„Peugeot“ taip pat pristatys naują 48 voltų švelniojo hibrido technologiją – ji jau šiais metais bus pritaikyta 208, 2008, 308, 3008, 5008 ir 408 modeliuose. 48 voltų hibridinę PEUGEOT sistemą sudarys 100 arba 136 AG galią išvystantys naujos kartos „PureTech“ benzininiai varikliai, montuojami drauge su unikalia elektrifikuota 6 laipsnių dvigubos sankabos pavarų dėže (E-DCS6). Šioje pažangioje transmisijoje integruotas 21 kW galios elektros motoras.

Šioje sistemoje naudojama įsikraunanti baterija kartu su galingu elektros motoru smarkiai padidins pradinį sukimo momentą ir 15 proc. sumažins degalų sąnaudas (3008 modelio CO2 emisija sieks 126 g/km). Miesto sąlygomis C segmento visureigyje sumontuota hibridinė sistema daugiau nei 50 proc. laiko veiks 100 proc. elektros režimu. Tai suteiks galimybę įveikti didesnį atstumą visiškai neteršiant aplinkos.

Antrojoje 2023 metų pusėje bus pristatytas ir E-3008 modelis. Elektrinis visureigis bus komplektuojamas su trimis skirtingais elektros motorais. Taip pat bus išleista versija su atskirai sumontuotais elektros varikliais ant priekinės ir galinės ašių. Naujasis SUV viena įkrova galės nuvažiuoti iki 700 km atstumą.

E-3008 taps pirmuoju ant technologiškai itin pažangios STLA platformos pagamintu automobiliu. Netrukus po to rinkoje debiutuos ir antras naujos kartos modelis E-5008.

Laukia esminiai pokyčiai

„E-Lion“ projekte išskirtinis dėmesys skiriamas produkto dizainui, technologijų tobulinimui ir įsipareigojimui iki 2038 metų pasiekti nulinę visos bendrovės veiklos anglies junginių taršą. Ant technologiškai pažangių naujos kartos

„Stellantis“ platformų projektuojami elektromobiliai suteiks dizaineriams platesnių išraiškos galimybių. Tikimasi, jog bendradarbiavimą su pirmaujančiais išmaniųjų sistemų lyderiais, kaip antai „Amazon“ ir „Foxconn“, vainikuos visuomet tik pačius geriausius įspūdžius teikiančios technologijos.

Ateinančių dviejų kartų modeliai leis „Peugeot“ bendrovei keturis kartus sumažinti bendrą automobilių poveikį pasauliniam atšilimui. Įmonė taiko įvairias naujas priemones, pradedant tiekimo grandinių optimizavimu ir baigiant naudojamų medžiagų sudėtimi bei automobilio konstrukcija. Pavyzdžiui, transporto priemonėse bus montuojamos lengvesnės sėdynės, o lengvojo lydinio ratlankiai bus gaminami iš perdirbtų metalų.

Kurdama naujos kartos produktus, bendrovė sutelks dėmesį į naudojimo ciklo optimizavimą pasauliniu mastu. Šiuolaikiniai automobiliai su vidaus degimo varikliais dažniausiai eksploatuojami apie 15 metų, o ateityje elektromobilių naudojimo laikas sieks nuo 20 iki 25 metų. Tai suteiks dizaineriams puikią galimybę ieškoti naujų sąsajų su gaminiais ir vartotojais.

„Peugeot“ taip pat sieks plačiau naudoti atnaujintas senas detales. Vartotojams bus siūlomos naujos galimybės atnaujinti greičiausiai susidėvinčias automobilio dalis, įskaitant salono apdailos elementus.

INCEPTION koncepcinio modelio kūrėjai pademonstravo, kaip galima iš pagrindų atnaujinti automobilį prieš jį parduodant antrinėje rinkoje. Dėl nuotoliniu būdu atnaujinamos multimedijos, apšvietimo ir kitų svarbiausių sistemų programinės įrangos automobilis nepraras pradinio žavesio (panašiai kaip įdiegus kasmetinius iOS naujinius „iPhone“ išmaniuosiuose telefonuose).

Nulinė tarša – pasiekiamas tikslas

Visuomenei pereinant prie žiedinės ekonomikos modelio, atsisakoma požiūrio „nusipirkau, panaudojau ir išmečiau“. Vietoje to siekiama užtikrinti gaminių ir medžiagų naudojimo tęstinumą.

Įmonių grupę „Stellantis“ žiedinės ekonomikos principai skatina kurti ilgaamžiškesnius automobilius ir jų konstrukcijoje naudoti vis daugiau perdirbtų medžiagų. Pokyčiai palietė ir remontą, tad vis plačiau naudojamos atnaujintos palaikės detalės. Vis svarbesnis tampa transporto priemonių atnaujinimas: modernizavimo programos senesnius modelius paverčia elektromobiliais ir taip suteikia jiems antrąjį gyvenimą.

Jau dabar „Stellantis“ kataloguose galima rasti atnaujintų atsarginių dalių. „Stellantis“ partnerių tinklo įmonių specialistai jas gali pasiūlyti klientams kaip pigesnį tvarų remonto variantą.

Privatūs vartotojai ir verslo klientai „Stellantis“ elektroninės prekybos platformoje taip pat gali matyti pakartotinai naudoti tinkamas dalis (paslauga veikia 155 šalyse ir iš viso siūloma daugiau nei 5,2 mln. detalių).

Artimiausiu metu klientai ant europietišką atitikties sertifikatą turinčios įrangos vis dažniau regės „SUSTAINera“ etiketes. Taip jau ženklinamos detalių pakuotės, o ateityje šis žymėjimas atsiras ir ant automobilių.

Matydami tokį ženklinimą, klientai gali būti tikri, kad gaminant detalę buvo panaudota iki 80 proc. mažiau pirminių žaliavų ir iki 50 proc. mažiau energijos, nei ruošiant gaminį, kuriame nenaudojamos perdirbtos medžiagos.


15min.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama