Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 18 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
Balandžio 18 d. 11:15
4 iš 10 šalies gyventojų be sutikimo gauna el. laiškus su reklamomis. Ar tai teisėta?
Balandžio 18 d. 08:43
Kaip išvengti didžiausių stojančiųjų klaidų
Balandžio 17 d. 20:25
Mokėjimo kortelių duomenis internete gali pavogti: paaiškino, kaip neapsigauti ir neprarasti pinigų
Balandžio 17 d. 17:52
Roveris „Curiosity“ pradėjo naujo Marso regiono tyrimus
Balandžio 17 d. 14:35
Visapusis namų klimato valdymas su „Komfovent KOMBI“
Balandžio 17 d. 11:38
Atskleistos itin detalios smegenų nuotraukos, padarytos galingiausiu pasaulyje MRT aparatu
Balandžio 17 d. 08:23
Paprastai ir aiškiai: kodėl įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai?
Balandžio 16 d. 20:32
Vaizdo įrašų (video) paieška pagal garsą juose
Balandžio 16 d. 17:24
Prieš rinkimus gali padaugėti suklastoto turinio: 5 patarimai, kaip nelikti apgautiems
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Ryšio technologijos Dalintis | Spausdinti

„Android“ telefonų savininkai turėtų sunerimti: paneigtas mitas apie daugelio mūsų naudojamą įrenginio atrakinimo būdo saugumą

Publikuota: 2023-06-08 20:21
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Mėgėjams
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kadangi kiekvienas žmogus žemėje turi skirtingą pirštų atspaudą, negalima paneigti, kad pirštų atspaudų skaitytuvai išmaniajame telefone turėtų būti vienas saugiausių būdų apsaugoti privačius duomenis nuo pašalinių akių. Bet ar tikrai taip? Ar išmaniųjų telefonų pirštų atspaudų skaitytuvai užtikrina geriausią saugumo formą?

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Galbūt sutiksite su manimi, kad pirštų atspaudų skaitytuvai išpopuliarėjo tarp daugumos „Android“ išmaniųjų telefonų savininkų. Beveik kiekvienas „Android“ išmanusis telefonas turi tokį jutiklį.

Daugeliu atvejų pirštų atspaudų skaitytuvai randami trijose skirtingose „Android“ išmaniųjų telefonų vietose – šone, ant nugarėlės ir po ekranu. Nepriklausomai nuo vietos, jie visi tarnauja vienam pagrindiniam tikslui – saugumui.

„Android“ telefonų savininkai turėtų sunerimti: paneigtas mitas apie daugelio mūsų naudojamą įrenginio atrakinimo būdo saugumą

Kadangi kiekvienas žmogus žemėje turi skirtingą pirštų atspaudą, negalima paneigti, kad pirštų atspaudų skaitytuvai išmaniajame telefone turėtų būti vienas saugiausių būdų apsaugoti privačius duomenis nuo pašalinių akių. Bet ar tikrai taip? Ar išmaniųjų telefonų pirštų atspaudų skaitytuvai užtikrina geriausią saugumo formą?

Na, atsakymas į tai gali priklausyti nuo to, kaip norite atrakinti pirštų atspaudais apsaugotą telefoną. Jei bandote atrakinti naudodami kitą piršto atspaudą, kuris nėra užregistruotas išmaniajame telefone, tuomet tikrai turite geriausią apsaugos formą. O kas, jei pabandysite atrakinti naudodami įsilaužimo įrankį? Tai turėtų būti gana sunku padaryti, tiesa? Net jei tai įmanoma, šis įrankis tikrai turėtų kainuoti nemažus pinigus. Jis turėtų būti pakankamai brangus, kad vyriausybės saugumo agentūros, tokios kaip FTB, ir kitos, galėtų jį sau leisti tyrimo tikslais.

Faktas tas, kad yra naujas įrankis, kuris gali įveikti „Android“ įrenginių pirštų atspaudų apsaugą, bet jis nekainuoja daug. Tai vos 15 JAV dolerių kainuojantis įrankis, kuris atlieka visus stebuklus.

Nauji „Tencent“ Yu Chen ir Džedziango universiteto Yiling He tyrimai parodė, kad beveik visuose išmaniuosiuose telefonuose yra dvi nežinomos spragos. Šie pažeidžiamumai yra pirštų atspaudų autentifikavimo sistemoje ir vadinami nulinės dienos pažeidžiamumais. Pasinaudojus šiais pažeidžiamumais, galima pradėti ataką, vadinamą „BrutePrint“ ataka, kad būtų atrakintas beveik bet koks išmaniojo telefono pirštų atspaudų skaitytuvas.

Norėdami tai pasiekti, tyrėjai panaudojo 15 $ kainuojančią plokštę su mikrovaldikliu, analoginiu jungikliu, SD atminties kortele ir plokštės jungtimi. Užpuolikams tereikia praleisti 45 minutes su aukos telefonu ir, žinoma, pirštų atspaudų duomenų baze.

Tyrėjas išbandė aštuonis skirtingus „Android“ išmaniuosius telefonus ir du „iPhone“. „Android“ telefonai yra „Xiaomi Mi 11 Ultra“, „Vivo X60 Pro“, „OnePlus 7 Pro“, „OPPO Reno Ace“, „Samsung Galaxy S10+“, „OnePlus 5T“, „Huawei Mate30 Pro 5G“ ir „Huawei P40“. Iš „iPhone“ buvo panaudoti „iPhone SE“ ir „iPhone 7“.

Visų išmaniųjų telefonų pirštų atspaudų apsaugos priemonės turi ribotą bandymų skaičių, tačiau „BrutePrint“ ataka gali apeiti šį apribojimą. Tiesą sakant, pirštų atspaudų autentifikavimo priemonėms nereikia tikslios įvesties ir saugomų pirštų atspaudų duomenų atitikties. Vietoj to, jos naudoja nustatytą ribą, kad aptiktų, ar įvestis yra pakankamai artima atitikimui. Tai reiškia, kad bet kuri kenkėjiška sistema gali pasinaudoti ir bandyti suderinti saugomus pirštų atspaudų duomenis. Viskas, ką jie turi padaryti, tai sugebėti apeiti pirštų atspaudų bandymų limitą.

Norint atrakinti išmaniuosius telefonus, tyrėjams tereikėjo nuimti galinį išmaniųjų telefonų dangtelį ir pritvirtinti 15 $ vertės plokštę. Kai tik prasideda ataka, kiekvienam įrenginiui atrakinti prireikia mažiau nei valandos. Kai įrenginys atrakinamas, plokštė taip pat gali būti panaudota mokėjimams autorizuoti.

Laikas, kurio prireikė kiekvienam telefonui atrakinti, tarp skirtingų modelių skyrėsi. Pavyzdžiui, „Oppo“ atrakinimas užtruko apie 40 minučių, o „Samsung Galaxy S10+“ - nuo 73 minučių iki 2,9 valandos. Sunkiausiai atrakinamas „Android“ išmanusis telefonas buvo „Mi 11 Ultra“. Tyrėjų teigimu, jį atrakinti prireikė maždaug 2,78–13,89 valandos.

Bandydami atrakinti „iPhone“, tyrėjai negalėjo pasiekti savo tikslo. Tai tikrai nereiškia, kad „Android“ pirštų atspaudai yra silpnesni nei „iPhone“. Taip yra daugiausia todėl, kad „Apple“ užšifruoja „iPhone“ vartotojų duomenis. Naudojant užšifruotus duomenis, „BrutePrint“ ataka negali pasiekti „iPhone“ pirštų atspaudų duomenų bazės. Dėl šios priežasties ši atakos forma niekaip negali nulaužti „iPhone“ pirštų atspaudų.

Kaip galutinis vartotojas, jūs mažai ką galite padaryti, išskyrus slaptažodžių ir kitų apsaugos formų naudojimą. Tačiau „Android“ kūrėjai turi imtis papildomų priemonių, kad užtikrintų naudotojo duomenų saugumą. Atsižvelgdami į tai, tyrėjai Yu Chen ir Yiling pateikė keletą rekomendacijų. Jie pasiūlė, kad kūrimo komanda apribotų apėjimo bandymus. Jie taip pat paragino „Google“ užšifruoti visus duomenis, siunčiamus tarp pirštų atspaudų skaitytuvo ir mikroschemų rinkinio.

Turbūt pastebėjote, kad mokslininkai šiai vadinamajai „BrutePrint“ atakai naudojo senus išmaniuosius telefonus. Taip yra todėl, kad šiuolaikiniai „Android“ išmanieji telefonai yra labiau apsaugoti naudojant griežtesnius programų leidimus ir programų saugos duomenis. Sprendžiant iš šių tyrinėtojų naudojamo metodo, „BrutePrint“ atakai bus labai sunku prasiskverbti pro šiuolaikinę „Android“ apsaugą.

„Security Boulevard“ taip pat patikino naujausių „Android“ išmaniųjų telefonų naudotojus, kad jie gali nesijaudinti, nes„BrutePrint“ ataka gali neveikti „Android“ išmaniuosiuose telefonuose, kurie atitinka naujausius „Google“ standartus.


Telefonai.eu



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama