Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 26 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 26 d. 18:43
Palydovinis ryšys ir naujas įkrovimo būdas: kokių galių mūsų išmaniesiems suteiks „Android 15“ atnaujinimas?
Balandžio 26 d. 16:49
Automobiliuose vis dažniau naudojamos kameros, kurios pakeičia įprastinius veidrodėlius: kokie tokio sprendimo privalumai ir trūkumai?
Balandžio 26 d. 14:29
„Instagram“ ruošia kritikuojamą funkciją: leis realiu metu matyti draugų buvimo vietą
Balandžio 26 d. 12:41
Švarus telefonas veiks gerokai greičiau, ilgiau neišsikraus
Balandžio 26 d. 10:20
Naujieji „Audi“ įkraunami hibridai Q7 ir Q8 elektros režimu įveiks iki 90 km atstumą
Balandžio 26 d. 08:04
Išskirtinės JUNG naujienos svarbiausioje statybų verslui skirtoje parodoje „RESTA“
Balandžio 25 d. 20:47
Nuo asfalto nulipti drąsinantis elektrinis SUV: kaip gamintojai dėlioja šį pasjansą?
Balandžio 25 d. 18:22
Kosmoso agentūrai NASA Lietuvoje sukurtas palydovas pasiekė orbitą – testuos saulės bures
Balandžio 25 d. 16:36
AOC dovana turinio kūrėjams – tobula drobė tikroms spalvoms „Graphic Pro U3 Series“
Balandžio 25 d. 14:36
Gegužę – svarbūs pokyčiai tūkstančiams „Shopify“ vartotojų (1)
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Ryšio technologijos Dalintis | Spausdinti

Naujųjų „iPhone“ belaukiant: kaip „Apple“ per 10 metų pakeitė išmaniųjų telefonų rinką

Publikuota: 2018-09-12 17:11
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pirmasis „iPhone“ telefonas pasirodė 2007 metais ir iš karto sukėlė tikrą revoliuciją. Nuo sėkmingo starto prabėgo daugiau nei dešimtmetis. Atrodo, kad išskirtinė šio telefono sėkmė kiekvienais metais vis labiau auga. O šiandien bendrovė tradiciškai žada pristatyti savo naujienas, kurių nekantriai laukia tiek gerbėjai, tiek besidomintys išmaniomis technologijomis.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Pirmasis „iPhone“ telefonas pasirodė 2007 metais ir iš karto sukėlė tikrą revoliuciją. Nuo sėkmingo starto prabėgo daugiau nei dešimtmetis ir pernai „Apple“ ne tik atšventė dešimtąjį „iPhone“ gimtadienį, bet ir pristatė simboliniu tapusį telefoną „iPhone X“. Atrodo, kad išskirtinė šio telefono sėkmė kiekvienais metais vis labiau auga. O šiandien bendrovė tradiciškai žada pristatyti savo naujienas, kurių nekantriai laukia tiek gerbėjai, tiek besidomintys išmaniomis technologijomis. Tam, kad laukimas neprailgtų, „Bitės Profai“ pristato „iPhone“ evoliuciją ir išskiria ryškiausius telefonus, kurie padarė didelę įtaką visai rinkai.

Naujųjų „iPhone“ belaukiant: kaip „Apple“ per 10 metų pakeitė išmaniųjų telefonų rinką

„Jei sudėtume visus iki šiol išleistus „iPhone“ telefonus vieną šalia kito, pamatytume, kad iš pirmo žvilgsnio jie visi beveik vienodi. Tačiau nuoseklus ir daugelio jau iš tolo atpažįstamas telefono dizainas – vienas svarbiausių „iPhone“ išskirtinumų. Tiesa, geriau įsižiūrėjus pastebėtume, kad bėgant metams telefonai vis tik keitėsi, tačiau kiekvienas pokytis – gerai apgalvotas ir atsargus. Kita vertus, didieji pokyčiai „iPhone“ evoliucijoje ne visuomet atsispindėdavo telefonų išorėje, tad norint suprasti, kuo šie telefonai savo laiku buvo išties ypatingi, reikia pasikapstyti kiek giliau“, – sako „Bitės Profas“ Karolis Špiliauskas ir išskiria tuos „Apple“ telefonus, kurie labiausiai prisidėjo tiek prie „iPhone“, tiek ir prie visų išmaniųjų telefonų evoliucijos.

1. Pirmasis „iPhone“ (2007 m.): Revoliucijos pradžia

„Norint suvokti tikrąjį įspūdį, kurį visiems paliko pirmasis „iPhone“, reikėtų nukeliauti dešimčia metų atgal ir išgyventi tai gyvai. Na, o kol nėra jokio patikrinto būdo nusikelti į praeitį, geriausiai patį pirmą „iPhone“ starto dieną apibūdino pats Styvas Džobsas: „tai yra „iPod‘as“, telefonas ir interneto komunikatorius viename“. Būtent tokia šio įrenginio paskirtis ir buvo, tačiau pirmasis „iPhone“ visus sužavėjo ir savo dizainu, kuris tuo metu išsiskyrė rinkoje savo minimalizmu bei „Apple“ produkcijai būdinga kokybe. Dažniausiai iki šių dienų pirmasis „iPhone“ ir yra šlovinamas būtent už tai: šis telefonas tapo naujo išmaniųjų telefonų vystymosi etapo pradžia“, – pažymi „Bitės Profas“.

2. „iPhone 3G“ (2008 m.): Išgirsti vartotojų lūkesčiai

Antrasis „iPhone“, K. Špiliausko teigimu, įrodė, kad „Apple“ ne tik moka įsiklausyti į vartotojų lūkesčius, bet ir nuolat galvoja, kaip tai, kas jau gerai, padaryti dar geriau.

„Antrojo „iPhone“ pavadinimas simboliškai byloja apie didžiausią jo naujovę, kurios neturėjo telefono pirmtakas – 3G interneto palaikymą. Tai leido telefone kada panorėjus naršyti ar patogiau naudotis programėlėmis, o pats „iPhone 3G“ tapo panašus į kompiuterius ir galėjo juos atstoti. Paraleliai „Apple“ atsisakė aliuminio ir plastiko nugarėlės, kuri buvo pirmajame „iPhone“ ir sukūrė kur kas tvirtesnę bei gražesnę nugarėlę tiesiog iš plastiko. Ir nors daugeliui atrodė, kad su šiuo telefonu „Apple“ žengė didžiulį žingsnį į priekį, tai bendrovei tebuvo vienas pirmųjų evoliucijos žingsnelių“, – sako „Bitės Profas“.

3. „iPhone 4“ (2010 m.): Neprilygstamas dizainas

Kai visi spėliojo, kaip „Apple“ savo telefonus patobulins toliau, „Bitės Profas“ pastebi, kad bendrovė ir vėl žengė netikėtą, bet vėliau revoliucingu tapusį žingsnį: „2010-aisiais pasirodęs „iPhone 4“ tapo stilingo ir solidaus telefono etalonu. Apklausų metu renkant gražiausią „Apple“ telefoną, būtent ketvirtasis „iPhone“ dažnai pelno šį vardą. Ir tikrai ne be reikalo, nes tai – pirmasis telefonas, kurio korpusas buvo pagamintas iš metalo ir stiklo (šiuo metu šis derinys naudojamas didžiojoje dalyje telefonų), o tuo metu geriausias rinkoje retina ekranas užtikrino kokybiškiausią vaizdą telefone. Be to, „Apple“ pristatė priekinę kamerą, kuri be visų privalumų ilgainiui įsiūbavo asmenukių bumą. Kaži, ar „Apple“ toliaregiškumas numatė ir iki šiol nuolat daromas asmenukes?“

4. „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ (2014 m.): Du dydžiai

Kaip išskiria „Bitės Profas“, sekantis reikšmingas etapas „Apple“ telefonų revoliucijoje yra šeštieji „iPhone“, nes bendrovė ir vėl ėmėsi koreguoti rinkos standartus: „Užuot stebinę vartotojus naujovėmis ar techninėmis galimybėmis, kam „Apple“ visuomet skiria dėmesio, šeštieji „iPhone“ labiausiai nustebino tuo, jog bendrovė pristatė du išmaniųjų telefonų dydžius. T.y. naujo dydžio standartinis modelis ir beveik coliu didesnės įstrižainės „Plus“ modelis. Žinoma, kaip visuomet – tai sukėlė kalbų, tačiau iš pradžių dėl dydžio kritikuotas „Plus“ modelis vėliau buvo labai pamėgtas ir dar labiau atitiko tai, ką žmonės įsivaizdavo kaip į kišenę telpantį kompiuterį. Be to, toks „Apple“ sprendimas paskatino ir kitus telefonų gamintojus pristatinėti bent kelių dydžių savo naujausius telefonus.“

5. „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ (2016 m.): Dviguba kamera

K. Špiliausko teigimu, septintu numeriu pažymėti „iPhone“ į rinką atnešė naujovę, be kurios šiuo metu neapsieina beveik nei vienas naujas karščiausias telefonas.

„Pristačius „iPhone 7 Plus“, daugelis netruko pastebėti ir išnaudoti naujovės, kuri stipriai išskyrė jį iš kitų tų metų telefonų. Beje, šiandien toji naujovė yra privaloma beveik kiekviename naujausiame didžiųjų gamintojų telefone: dviguba kamera bei portretinio fotografavimo režimas. Todėl nuotraukos, kuriomis dalinosi šio septintojo „iPhone“ savininkai, išties stebino. Be puikių nuotraukų telefonas kartu su savimi atsinešė ir daugiau naujovių, pavyzdžiui, belaides ausines arba „AirPods“, kurias greitai pamėgo dažnai supainiojantys savo ausinių laidus.“

6. „iPhone X“ (2017 m.): Didžiausias ekranas

Ne mažiau reikšmingas, kaip pastebi K. Špiliauskas, yra ir pirmąjį „iPhone“ dešimtmetį užbaigęs telefonas, kuris be visų naujovių atspindėjo ir ryškiausius pastarųjų dešimties metų etapus.

„Didžiausia dešimtojo „iPhone“ telefono revoliucija tapo beveik visą telefono priekį sudarantis ekranas, kuris reiškė ir tai, kad visam laikui dingsta visą dešimtmetį „Apple“ telefonus lydėjęs home mygtukas. Bet kita vertus, telefonas subtiliai atspindėjo tai, kuo pasižymėjo ryškiausi jo pirmtakai, pavyzdžiui, į korpusą vėl sugrįžo su ketvirtuoju „iPhone“ išpopuliarėjęs stiklas. Taip pat dešimtasis „Apple“ telefonas turėjo belaidžio įkrovimo galimybę, išmanų veidų atpažinimą ir visai kitokį valdymą. Ar naujieji „iPhone“ telefonai pranoks dešimtojo užkeltą kartelę? Belieka laukti ir sužinoti, bet kartelė užkelta išties aukštai“, – teigia „Bitės Profas“.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama