Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 25 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 24 d. 20:16
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“
Balandžio 24 d. 17:16
Nuo blynus kepančių robotų iki miesto priežiūros technologijų – „Tech_Champ 2024“ hakatone komandos kūrė naujoves
Balandžio 24 d. 14:32
Pristatytas 816 AG „Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE“ kupė
Balandžio 24 d. 11:26
Švietimo ekspertai sutaria: universitetų aljansai – galimybė turėti geresnę švietimo sistemą
Balandžio 24 d. 08:18
„Nothing“ pristatė „Ear“ ir „Ear (a)“ belaidžius ausinukus
Balandžio 23 d. 20:24
Dauguma Lietuvos tėvų riboja vaikų laiką internete: psichologas patarė, kaip nepažeisti vaiko privatumo
Balandžio 23 d. 17:16
Peteris Higgsas: kaip itin kuklus fizikas sugalvojo dieviškosios dalelės idėją
Balandžio 23 d. 14:42
Huawei“ pristatė naujuosius „Pura 70“, „Pura 70 Pro“ ir „Pura 70 Pro+“ išmaniuosius telefonus
Balandžio 23 d. 11:27
Sukčiai iš lietuvių pernai vidutiniškai išviliojo po 74 eurus: atskleidė, kur ir kaip jie veikia
Balandžio 23 d. 08:41
Europos Komisija: KTU – pirmasis universitetas Lietuvoje pagal pritrauktas lėšas
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Ieškojo praktikantų – rado būsimus vadovus

Publikuota: 2017-10-27 08:07
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Darbuotojų ieškantis verslas sako, kad motyvuotų ir norinčių dirbti kokybiškai – labai trūksta. Tinkamos kvalifikacijos ir motyvacijos darbuotojų nerandantys įmonių vadovai keičia kryptį ir dar labiau atsisuka į aukštąsias mokyklas. Ne pervilioti, o užsiauginti – toks sprendimas leidžia ne tik padengti darbuotojų deficitą, bet ir surasti būsimus vadovus.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Darbuotojų ieškantis verslas sako, kad motyvuotų ir norinčių dirbti kokybiškai – labai trūksta. Tinkamos kvalifikacijos ir motyvacijos darbuotojų nerandantys įmonių vadovai keičia kryptį ir dar labiau atsisuka į aukštąsias mokyklas. Ne pervilioti, o užsiauginti – toks sprendimas leidžia ne tik padengti darbuotojų deficitą, bet ir surasti būsimus vadovus.

Svarbiausia patikimumas

Nuolat girdime, kad rinkoje yra juntamas darbuotojų deficitas, nors bedarbių ar pretendentų į beveik visas įmanomas pozicijas netrūksta. Situacija paradoksali, tačiau reali ir susiklostė ne per vienerius metus. Pasak UAB „Sadomaksa“ direktoriaus pavaduotojo Domo Vilkio, jų įmonė didžiuosiuose Lietuvos miestuose nuolat ieško papildomos darbo jėgos, tačiau per ilgus veiklos metus teko ne kartą nusivilti daugumos kandidatų motyvacija ir noru dirbti kokybiškai.

Ieškojo praktikantų – rado būsimus vadovus

„Esame tarptautinio koncerno „Carrier Transicold“ atstovas Lietuvoje. Prekiaujame šaldymo įranga, taip pat kartu su kitais gamintojais ją diegiame sunkiajam bei lengvajam transportui. Čia darbas yra inžinerinis ir, norint jį dirbti, reikia turėti specifinių žinių ir polinkį technikai. Tad pirmiausia ieškome žmonių, kurie turi su šalčiu susijusį išsilavinimą. Deja, tokių Lietuvoje beveik nėra. Antras pasirinkimas – inžinieriai. Žvalgomės po rinką, kurioje darbo jėgos yra, bet ta, kuri yra laisva – neatitinka mūsų reikalavimų. Su įdarbinimo agentūrų pagalba darbo ieškantys žmonės dažniausiai nori aukštesnių pareigų, o pradėti nuo pradžių – nenori beveik niekas.

Sudėtingiausia yra tada, kai žmogus įsidarbina, o po kelių savaičių darbą meta, nes nusprendžia, kad neturi tam pašaukimo ar reikalingų asmeninių savybių, o mums reikia akimirksniu rasti pamainą. Viduryje projekto darbą metęs žmogus gali sustabdyti visą procesą, kuriame dalyvauja ir kiti partneriai“, – sako D. Vilkys.

Pasikeitęs darbuotojų požiūris į darbą, kompanijai padiktavo ir naujus atrankos kriterijus. Šiandien svarbiausia – žmogaus patikimumas.

„Dėl sustyguotų grafikų ir nepertraukiamo darbo proceso mums svarbiausias kriterijus tapo žmogaus patikimumas: kad jis laiku ateitų į darbą, jį atliktų kokybiškai ir laikytųsi savo žodžio. Dirbti galime išmokyti visus, kurie nori mokytis ir dirbti. Tad įprastai gerų darbuotojų ieškome per pažįstamų žmonių rekomendacijas“, – patirtimi D. Vilkys.

Kolegijoje rado būsimus vadovus

UAB „Sadomaksa“ direktoriaus pavaduotojo teigimu, pradžioje įmonė noriai žiūrėjo į bendradarbiavimą su profesinėmis mokyklomis, tačiau rezultatai ir kompetencijos nuvylė, be to – darbo specifika nėra tokia paprasta, todėl kreipėsi į Kauno technikos kolegiją (KTK). „Esame išmėginę ir profesinių mokyklų mokinius. Deja, jiems trūksta techninio pasiruošimo, kitų kompetencijų. Taip pat jie dar nėra pakankamai brandūs kaip žmonės, kad norėtų ir galėtų dirbti nuosekliai ir užaugtų kaip meistrai. Po ilgų ieškojimų atsisukome į techninių aukštųjų mokyklų sektorių. Pasiūlėme Kauno technikos kolegijos studentams atlikti praktiką mūsų įmonėje. Drąsiai galiu pasakyti, kad tai vienas geriausių mūsų sprendimų.

Iš vieno mėnesio praktikos, mūsų bendradarbiavimas peraugo į dar trijų mėnesių sutartį ir jau šiandien tarp buvusių praktikantų matau ir galimą dirbtuvių vadovą, ir įmonės ar vienos iš mūsų atstovybių direktorių.

Tai jauni žmonės, kurie turi talentą, reikalingą požiūrį, pamatuotas ambicijas ir norą tobulėti. Po kelių mėnesių darbo jie lenkė jau labai daug senbūvių, o sudėtingas užduotis išmokdavo atlikti per dieną ar dvi. Tokiems studentams tereikia papildyti savo žinias vadybos, procesų ir žmonių valdymo žiniomis ir karjeros galimybės su patirtimi tampa labai plačios – galima dirbti bet kurioje pozicijoje“, – studentus vertina D. Vilkys.

Praktiniai gebėjimai – vieni svarbiausių mokymosi procese

UAB „Sadomaksa“ praktiką atlikusio ir pasiūlymą likti gavusio KTK automobilių techninio eksploatavimo trečiakursio Tautvydo Bendžiaus teigimu, tai yra neįkainojama patirtis, kurios vadovėliai atstoti negali.

„Man transportas patiko nuo mažens, todėl pasirinkau KTK kolegijos automobilių techninio eksploatavimo specialybę. Dabar čia jau turiu daug žinių, todėl norėjosi išbandyti dar ir kažką naujo. Šaldymo agregatai buvo negirdėta sritis, kuri man patiko ir dabar su ja ketinu sieti ir savo baigiamąjį darbą. Patiko tai, kad įmonės projektuose dirbama su naujausia įranga, kurią montavome naujiems sunkvežimiams. Be realios praktikos viso to neišmoksi“, – sako T. Bendžius. Kolegai pritaria ir Šarūnas Budrys, pasak kurio, šaldymo agregatai savo struktūra primena automobilius, tik yra be ratų.

„Mane visą gyvenimą domino tik automobiliai, o veržliaraktis lipo prie rankos, todėl nenuostabu, kad pasirinkau automobilių techninio eksploatavimo specialybę. Gavęs pasiūlymą atlikti praktiką įmonėje, iškart susidomėjau. Žinoma, privalumas buvo ir tai, kad ši praktika – apmokama, o tai šiandien daro dar nedaug kompanijų. Taip pat, išvykus į komandiruotę, mums apmokėjo viešbutį ir maitinimą. Prie transporto šaldymo agregatų anksčiau prisilietęs irgi nebuvau, tad buvo ir įdomu: yra dyzelinis ir elektrinis varikliai, kompresorius, radiatorius ir t. t. Praktika suteikė galimybių ne tik suprasti, kaip veikia ir yra montuojama šaldymo įranga transporto priemonėse, bet ir pamatyti gamybinę surinkimo pusę, taip pat tai, kaip organizuojami ir veikia visi procesai. O tai leidžia praktiškai vystyti ir vadybines mano kompetencijas. Šiandien praktiniai gebėjimai pramonėje – reikalingiausi. Net mano pažįstami, kurie baigė universitetus, mini, kad jie stokoja praktinių žinių. Tad savo studijų pasirinkimu kolegijoje esu labai patenkintas, jaučiuosi pataikęs į aukso viduriuką“, – praktika ir studijomis džiaugiasi Š. Budrys.

Kartu su grupės draugais praktiką atlikusio ir gavusio pasiūlymą likti dirbti įmonėje Dominyko Ivanausko teigimu, praktika leidžia atrasti bei labiau pažinti save, o tai įgalina lengviau suprasti ir projektuotis būsimą savo karjeros kelią.

„Dauguma jaunų žmonių studijų metu, ypač pirmaisiais metais, dvejoja, ar teisingai pasirinko, ar ši specialybė jiems. Abejonės sklaidosi praktikos metu, kai „pasimatuojame“ tą specialybę, susiduriame su realiais iššūkiais, juos sprendžiame ir matome visus vidinius procesus įmonėje. Tai yra labai įdomu ir svarbu. Atlikęs praktiką, gavau pasiūlymą dirbti įmonėje. Manau, juo tikrai pasinaudosiu, o ateityje planuoju nesustoti ir plėsti savo teorines, bet jau praktika paremtas žinias, nes mokytis šiandieniniame pasaulyje, kur nuolat daug kas keičiasi, atsiranda naujos technologijos ar įranga, reikia nuolat“, – svarsto D. Ivanauskas.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama