Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 - Elektronika, automatika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Organizaciniai
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
Kovo 27 d. 10:37
KTU mokslininkų ir partnerių bendras darbas: virtuali realybė padės mokantis chirurgijos
Kovo 27 d. 08:12
Prarasti Lietuvos mokslininkai: kodėl moksleiviai dažnai nenori tapti mokslininkais ir kaip tai pakeisti?
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Vykdomi projektai » IT, kompiuteriai ir sistemos Dalintis | Spausdinti

Novatoriškose mokyklose kreidos nebereikia

Publikuota: 2010-05-26 14:08
Tematika: IT, kompiuteriai ir sistemos
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Microsoft Lietuva

Šiuolaikinių vaikų nebesudomina rašymo lentos ir kreidos, dabar jie mokyklose tikisi technologijų – lentą pakeičia monitorius, vadovėliai randami ir testai atliekami internete, o informacija pamokose perteikiama vaizdais ir garsais.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Šiuolaikinių vaikų nebesudomina rašymo lentos ir kreidos, dabar jie mokyklose tikisi technologijų – lentą pakeičia monitorius, vadovėliai randami ir testai atliekami internete, o informacija pamokose perteikiama vaizdais ir garsais. Savo patirtimi, kaip naująsias technologijas pritaikyti efektyvesniam mokymui, atvirų durų dienos metu dalinosi Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazija.

Kuršėnų L. Ivinskio gimnazijos renginyje lankėsi daugiau nei 50 svečių iš kitų Lietuvos mokyklų. Kaip aktyviau įtraukti vaikus į mokymąsi, panaudojant jiems patrauklias technologijas, parodomosiose anglų ir lietuvių kalbų, matematikos, etikos ir kitose pamokose demonstravo Kuršėnų gimnazijos mokytojai.

Mokytoja Tatjana Kriliuvienė pamokoje su interaktyvia lenta
Mokytoja Tatjana Kriliuvienė pamokoje su interaktyvia lenta.

„Šiuolaikinius mokinius traukia technologijos, juos žavi interaktyvumas – galimybė dalyvauti pamokoje lygiavertiškai su mokytoju, kartu ieškoti informacijos, patiems ją apdoroti, naršyti internete. Naujosios technologijos leidžia tai įgyvendinti kiekvieną dieną bet kurioje pamokoje“, – pasakojo projekto „Novatoriškos mokyklos – pradininkės“ iniciatorė ir koordinatorė, anglų kalbos mokytoja Tatjana Kriliuvienė.

Naudojasi interaktyviomis lentomis ir skaitmeniniais rašikliais

Naujas galimybes pažinti dėstomą medžiagą ir kiekvienam mokiniui aktyviau įsitraukti į pamoką suteikia įvairios technologijos – interaktyvios lentos, nuotoliniai pultai ar kompiuterių „pelytėms“ pritaikyti sprendimai. Kuršėnų gimnazistai gali naudotis net keliomis „Promethean“ gamintojo interaktyviomis lentomis. „Interaktyvi lenta – tai lyg didelis kompiuterio ekranas, valdomas skaitmeniniu rašikliu, – pasakoja Rimantas Burnickis, modernias lentas įrengusios bendrovės „Konferencijų ir audiovizualinės sistemos“ vadovas. Lentoje įmontuoti garsiakalbiai, stiprintuvai, prie jos galima prijungti filmavimo kamerą ar mikrofoną, kitus skaitmeninius įrenginius. Informaciją vėliau galima saugoti, spausdinti, siųsti, apdoroti kompiuteriu, tokiu būdu mokymo medžiaga tampa mobili, mokiniai ir mokytojai internetu ją gali pasiekti ir iš namų“.

Mokiniai naudojasi tiesioginio ryšio tilto technologija
Mokiniai naudojasi tiesioginio ryšio tilto technologija.

Kaip pamokų metu patraukti vaikų dėmesį ir išnaudoti visas interaktyvios lentos galimybes kuršėniškius apmokė specialistas iš Jungtinės Karalystės. Mokymų pabaigoje mokytojai laikė testus, rodė, ko išmoko. 40 mokytojų gavo sertifikatus, patvirtinančius jų mokėjimą dirbti su interaktyviomis lentomis, o iš jų net 19 turi aukštesnio lygio sertifikatus ir įgytas žinias jau sėkmingai naudoja pamokose.

Mokymasis nenutrūksta nei sergant, nei išvykus

Kaip teigė Švietimo ir mokslo ministerijos informacinių technologijų centro (ITC) direktorius Vaino Brazdeikis, mokymasis tampa daug efektyvesnis, kai visą medžiagą mokiniai ir mokytojai gali pasiekti internetu, nepriklausomai nuo buvimo vietos. L.Ivinskio gimnazijos pedagogai pademonstravo, kaip naudojantis „Microsoft Producer“ programine įranga galima sukurti ir demonstruoti iš anksto įrašytas pamokas. Šios technologijos ypač praverčia, jei dėl ligos ar išvykos mokytojas negali susitikti su mokiniais tiesiogiai. Nuotolinio mokymo galimybėmis Lietuvos mokyklos itin aktyviai naudojosi praėjusią žiemą siautėjusio gripo epidemijos metu. Mokiniai susipažinti su pamokų medžiaga, gauti ir atlikti užduotis galėjo naudodamiesi naujosiomis technologijomis. Renginyje įvykusio tiesioginio tilto su Suomijos „Harjavallan Lukio” mokykla metu svečiai taip pat stebėjo, kaip realiu laiku galima bendrauti ir informacija dalintis esant taip toli vieniems nuo kitų.

Renginio metu buvo pademonstruotos ir balsavimo pulteliu technologijos, naudojamos moksleivių testams
Renginio metu buvo pademonstruotos ir balsavimo pulteliu technologijos, naudojamos moksleivių testams.

Kita technologinė naujovė Kuršėnų L. Ivinskio gimnazijoje – mokiniai testus sprendžia specialiais nešiojamais pulteliais, kuriuose mygtukų paspaudimais pasirenka vieną iš kelių atsakymų variantų. „Vaikai mėgaujasi naujovėmis ir noriai atlieka visas užduotis. Sprendžiant testus jiems nereikia rašyti ranka, visuomet mato nešališkus testo rezultatus, žinių patikrinimas vyksta naujai ir žaismingai,“ – privalumus vardijo T. Kriliuvienė.

Specialios programos gali padėti naujai pritaikyti ir įprastas kompiuterių „pelytes“. Pamokų metu mokiniai „pelytėmis“ gali braižyti, piešti, žymėti teisingus atsakymus – tai pagreitina žinių įsisavinimą, leidžia mokytojams apklausti daugiau vaikų.

Nuo technologijų iki inovacijų

Bendrovės „Microsoft Lietuva“ vykdomos programos „Partneriai mokyme“ koordinatorė Ieva Zdanytė atkreipė susirinkusiųjų dėmesį į tai, kad technologijos tampa inovacijomis tik tada, kai jos panaudojamos geresniems rezultatams pasiekti. „Inovacijos pirmiausia turi įvykti mokytojų viduje, tik tada galima tikėtis esminių pokyčių, – teigė I. Zdanytė. – Svarbiausia – teigiamai žiūrėti į naujoves ir norėti keistis, stengtis sukurti mokyklą, kurią mokiniai lankytų noriai.“

Nebijoti keistis mokytojus ragino ir Rimantas Burnickis, padedantis kuršėniškiams susipažinti su naujomis technologijomis. „Neretai mokytojai jaučiasi technologijų imigrantais, jiems tiesiog reikia parodyti šio dar nepažįstamo žaidimo taisykles ir leisti patiems pajausti, kaip tai yra paprasta.“ Jo vertinimu, Kuršėnų gimnazija tapo geru pavyzdžiu, kad apmokyti mokytojai tampa labai entuziastingi, mielai naudojasi naujovėmis ir skleidžia jas kitiems.

Programa „Novatoriškos mokyklos“ skatina tobulėti

Kuršėnų L. Ivinskio gimnazija – vienintelė Lietuvos mokykla, dalyvaujanti pasaulinėje „Microsoft“ „Partneriai mokyme“ programoje „Novatoriškos mokyklos pradininkės“. Šioje programoje dalyvauja 31 mokykla iš viso pasaulio. Į penkias vietas dalyvauti tarptautinėje „Novatoriškos mokyklos“ programoje paraiškas pateikė 13 Lietuvos mokyklų,

Pamoka Kuršėnų L. Ivinskio gimnazijoje, mokytoja naudoja interaktyvią lentą
Pamoka Kuršėnų L. Ivinskio gimnazijoje, mokytoja naudoja interaktyvią lentą.

„Manau, kad atėjo laikas, kai dauguma mokyklos mokytojų patys suprato, jog senieji mokymo metodai nebeveikia, mokiniai į mokyklą ateina jau kitokie – nuo pat mažens augęs tarp technologijų vaikas kitaip savinasi žinias, mokytojams ir mokykloms reikia prie to prisitaikyti, – mintimis dalinosi T. Kriliuvienė. – Dalyvavimas projekte „Novatoriškos mokyklos“, be abejo, yra didelis postūmis, mes galime semtis patirties iš viso pasaulio novatoriškiausių mokyklų, tai padeda aiškiai nusistatyti tikslus ir sistemingai jų siekti.“


Microsoft



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama