Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 26 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 - Elektronika, automatika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Organizaciniai
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 26 d. 20:22
Kaip skaitmeninė transformacija keičia dėstytojų darbą
Balandžio 26 d. 18:43
Palydovinis ryšys ir naujas įkrovimo būdas: kokių galių mūsų išmaniesiems suteiks „Android 15“ atnaujinimas?
Balandžio 26 d. 16:49
Automobiliuose vis dažniau naudojamos kameros, kurios pakeičia įprastinius veidrodėlius: kokie tokio sprendimo privalumai ir trūkumai?
Balandžio 26 d. 14:29
„Instagram“ ruošia kritikuojamą funkciją: leis realiu metu matyti draugų buvimo vietą
Balandžio 26 d. 12:41
Švarus telefonas veiks gerokai greičiau, ilgiau neišsikraus
Balandžio 26 d. 10:20
Naujieji „Audi“ įkraunami hibridai Q7 ir Q8 elektros režimu įveiks iki 90 km atstumą
Balandžio 26 d. 08:04
Išskirtinės JUNG naujienos svarbiausioje statybų verslui skirtoje parodoje „RESTA“
Balandžio 25 d. 20:47
Nuo asfalto nulipti drąsinantis elektrinis SUV: kaip gamintojai dėlioja šį pasjansą?
Balandžio 25 d. 18:22
Kosmoso agentūrai NASA Lietuvoje sukurtas palydovas pasiekė orbitą – testuos saulės bures
Balandžio 25 d. 16:36
AOC dovana turinio kūrėjams – tobula drobė tikroms spalvoms „Graphic Pro U3 Series“
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Vykdomi projektai » Organizaciniai, planavimo Dalintis | Spausdinti

Projektas „Erdvė žinių ir inovacijų sklaidai“

Publikuota: 2009-12-31 15:33
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: KTU regioninis mokslo parkas, VšĮ

Tikslas – sukurti „Slėniuose“ turimo inovacinio potencialo populiarinimui skirtą naują informacinę erdvę, stimuliuojančią aukštų technologijų įmonių steigimąsi ir inovacijų paramos organizacijų partnerystę.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Tikslas – sukurti „Slėniuose“ turimo inovacinio potencialo populiarinimui skirtą naują informacinę erdvę, stimuliuojančią aukštų technologijų įmonių steigimąsi ir inovacijų paramos organizacijų partnerystę. Projektas skirtas inovacijų sistemos dalyviams, siekiant veiklose sukurti priemones mokslo populiarinimui ir, panaudojant inovacijų partnerystės erdvę užtikrinti sėkmingą mokslinės kompetencijos integravimą į aukštos pridėtinės vertės produktų kūrimą.

Vyksta nuo 2009 05 01 – 2011 04 30.
Koordinatorius – KTU regioninis mokslo parkas.

Partneriai:

  • Kauno aukštųjų ir informacinių technologijų parkas;
  • Kauno regioninis inovacijų centras;
  • Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas;
  • Šiaurės miestelio technologijų parkas.
Projektas „Erdvė Žinių ir Inovacijų Sklaidai“

Kodėl reikalinga Erdvė Žinių ir Inovacijų Sklaidai? Statistikos duomenys rodo didelę spragą tarp mokslo ir verslo. Tokią padėtį sąlygoja mokslinių tyrimų neatitikimas verslo poreikiams ir visiškas mokslinio potencialo galimybių nežinojimas. Todėl būtina populiarinti mokslinę kompetenciją, kurios sklaida tiesiogiai padidintų verslo žinias, paskatintų inovacijų sistemos dalyvių bendradarbiavimą, prisidėtų prie aukštos pridėtinės vertės produktų kūrimo.

Projekto „Erdvė žinių ir inovacijų sklaidai“ arba tiesiog „EŽIS“ vykdytojai ir siekia sukurti Lietuvoje turimo inovacinio potencialo populiarinimui skirtą naują informacinę erdvę, stimuliuojančią aukštų technologijų įmonių steigimąsi ir inovacijų paramos organizacijų partnerystę.

Projektas skirtas inovacijų sistemos dalyviams, siekiant jų veiklose sukurti priemones mokslo populiarinimui ir, panaudojant inovacijų partnerystės erdvę, užtikrinti sėkmingą mokslinės kompetencijos integravimą į aukštos pridėtinės vertės produktų kūrimą.

Tikslinė grupė – Inovacijų sistemos dalyviai:

  • mokslo įstaigos;
  • inovatyvios verslo įmonės;
  • inovacijų paramos įstaigos;
  • fiziniai asmenys (potencialūs inovatyvaus verslo kūrėjai – jauni mokslininkai, aukštųjų mokyklų absolventai).
  • taigi, ir JŪS!

Mes skiriamės nuo kitų projektų

Projektas naujas tuo, kad pirmas siekia sukurti priemones populiarinančias Lietuvos mokslo institucijose esančias mokslines kompetencijas ir taip jas padėti pritaikyti versle, kuris jų pagrindu konfigūruotų naujausias žinias, kurtų aukštų technologijų produktus bei skatintų aukštų technologijų verslo kūrimą ir plėtrą. Projektas iš esmės keičia įsigalėjusią praktiką populiarinti ir siūlyti diegti mokslininkų jau sukurtus produktus, kurie dažnai neatitinka rinkos poreikių. Žinių ekonomikoje preke tampa žinios ir projektu EŽIS siekiama sukurti efektyvaus žinių panaudojimo sistemą, kuri tiesiogiai prisidės prie inovacinės veiklos aplinkos gerinimo, prie visos verslo aplinkos Lietuvoje gerinimo, taigi ir prie JŪSŲ verslo aplinkos gerinimo.

Kaip mes tai pasieksime?

Sukursime viešo pobūdžio informacinį portalą.

Žinių ir mokslo erdvėje gimusių idėjų virtimui verslu reikalingos specifinės konsultacijos – MTTP klausimais, intelektinės nuosavybės, žiniomis grįsto verslo kūrimo teisiniais klausimais ir t. t. Profesionalių paslaugų teikimas aukštų technologijų kūrimui bei plėtrai ir bus realizuojamas per naują informacinį portalą.

Portalas apjungs geriausią technologijų ir inovacijų paramos asociacijos narių teikiamų paslaugų patirtį ir ją išplės paslaugomis – mokslinės kompetencijos baze, konsultacijos vietos, laiko ir teikėjo pasirinkimu portale ir kt., renginių, diskusijų erdvės, idėjų paieška. Visa tai sukurs naują informacinę erdvę, stimuliuojančią aukštų technologijų įmonių steigimąsi ir plėtrą.

Informaciniame portale projekto EŽIS vykdymo metu bus sukurta viešo pobūdžio mokslinės kompetencijos duomenų bazė, kurioje planuojama sukaupti ne mažiau 100 kompetencijų įrašų, tinkamų aukštų ir vidutiniškai aukštų technologijų verslui plėtoti. Bazę taip pat bus galima rasti ir Technologijų ir inovacijų paramos asociacijos partnerių, slėnių dalyvių interneto svetainėse bei dviejuose populiariuose verslo portaluose.

Duomenų bazė, tai galimybė matyti įvairių sričių mokslinį potencialą, naujas žinias vienoje vietoje. Tai suteiks stimulą mokslo, verslo bei inovacijų paramos organizacijų atstovams konfigūruoti žinias į verslo idėjas bei kurtis žiniomis grįstam verslui.

Be duomenų bazės numatoma sukurti šiuolaikišką technologijų ir inovacijų sklaidos priemonę – filmą arba kitaip video katalogą.

Video kataloge bus pateikta geroji inovacinio verslo steigimo/plėtros patirtis, kuri taps stimulu naujo verslo idėjų paieškai mokslo institucijose. Bus ugdomas naujas požiūris į verslo kūrimą – ieškoti naujų žinių mokslo institucijose bei jų konfigūravimo būdų perspektyviam inovatyviam produktui ar technologijai. Reikia suprasti, kad tik naujausiomis žiniomis grįstas verslas sukuria aukštą pridėtinę vertę ir yra vienas iš konkurencingumo didinimo veiksnių.

Norėdami, kad sukurtos priemonės būtų naudingos numatytai tikslinei grupei, suorganizuosime mažiausiai 10 šiuolaikiškų technologijų ir inovacijų sklaidos priemonių – renginių „Žinių tiltai“.

Šių renginių metu bus kuriama diskusijų erdvė naujų verslo idėjų (grįstų šiandieninio mokslo kompetencija) generavimui, vertinimui, perspektyvų numatymui, o tai skatins tokių idėjų įgyvendinimą kuriant aukštų technologijų verslą arba jo plėtrai panaudojant perspektyvią mokslinę kompetenciją.

Renginiuose numatoma maksimaliai panaudoti kitų projekto veiklų rezultatus, kurie jau bus sukurti ir tinkami renginio tematikai.

Renginiuose tiesiogiai galės bendrauti visi inovacijų sistemos dalyviai ir pasinaudoti partnerystės teikiama nauda.

Siekdami maksimalios projekto EŽIS naudos, jo metu teiksime konsultacines paslaugas, kuriomis pasinaudoti galės virš 25 įmonių, įsikurs 3 naujos aukštų technologijų įmonės.

Daugiau nei 40 proc. įmonių pasinaudojusių konsultacinėmis paslaugomis gautas žinias pritaikys praktikoje. Projekto veikla kompleksiškai apjungs visas projekto veiklose kuriamas bei sukurtas priemones – modernių technologijų pagalba, integruojant turimą žmogiškąjį konsultacinį potencialą, parinks naudingiausią žinių formatą bei jo teikimo galimybių kompleksą, suteiks visapusę paramą siekiantiems naujausias žinias paversti naujomis technologijomis ar aukštų technologijų verslu. Pirminę informaciją inovacinio verslo kūrimo / plėtros klausimais gavę portale, dalis interesantų galės tiksliau apibrėžti savo problemą ir taps potencialiais klientais. Geriausią patirtį bei kompetenciją turinčių konsultantų grupių (pasitelkiant ir išorinius konsultantus) formavimas įgalins maksimaliai patenkinti įvairiausius esamo / būsimo inovacinio verslo poreikius optimaliai derinant laiką, vietą ir kokybę.

Visos projekto EŽIS veiklos yra viena kitą papildančios ir bus įgyvendinamos panaudojant partnerystės potencialą bei gebėjimus. Jos bus tikslingai nukreiptos projekto tikslui – glaudesniam mokslo ir verslo bendradarbiavimui – pasiekti

Pasinaudokite projekto rezultatais ir JŪS!


VšĮ KTU regioninis mokslo parkas



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama