Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
Kovo 27 d. 10:37
KTU mokslininkų ir partnerių bendras darbas: virtuali realybė padės mokantis chirurgijos
Kovo 27 d. 08:12
Prarasti Lietuvos mokslininkai: kodėl moksleiviai dažnai nenori tapti mokslininkais ir kaip tai pakeisti?
Kovo 26 d. 20:20
Kaip keičiasi vairavimo įpročiai persėdus į elektromobilį?
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Programinė įranga Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

10 patarimų, kaip užtikrinti „Zoom“ programos saugumą ir privatumą

Publikuota: 2020-04-22 19:23
Tematika: Programinė įranga
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kadangi šiuo metu daugelis pasaulio šalių laikosi karantino ir taiko socialinės izoliacijos priemones, žmonės pradėjo ieškoti naujų bendravimo būdų. Dėl savo paprastumo ir patrauklių kainų greitai išpopuliarėjo „Zoom“ programa, bet kartu iškilo daug ir papildomų problemų. Bendrovė sklandžiai įveikė didžiulį darbo krūvį ir greitai sureagavo į saugumo ekspertų pastebėjimus. Tačiau programos kodo atnaujinimai neišsprendžia kiekvieno kliento nusiskundimų, rašoma pranešime spaudai. Todėl mes siūlome 10 „Kaspersky“ patarimų, kurie padės užtikrinti „Zoom“ vartotojų saugumą ir privatumą. Be to, dauguma šių patarimų gali būti pritaikyti ir kitoms vaizdo konferencijų programoms!

10 patarimų, kaip užtikrinti „Zoom“ programos saugumą ir privatumą
Asociatyvi nuotr. Pixabay.com

1. Apsaugokite savo paskyrą

„Zoom“ programa – tai tik dar viena paskyra, todėl turėtumėte laikytis įprastų kibernetinio saugumo taisyklių. Naudokite stiprų slaptažodį ir pasirinkite dviejų veiksnių autentifikaciją, kuri apsaugos jūsų paskyrą nuo įsilaužimo, net jei jūsų paskyros duomenys bus nutekinti (nors iki šiol to dar nebuvo).

Tačiau egzistuoja dar viena „Zoom“ programos gudrybė: po registracijos, be prisijungimo ir slaptažodžio, jūs taip pat gausite ir asmeninį susitikimo ID (angl. Personal Meeting ID). Stenkitės jo neviešinti. Kadangi „Zoom“ programa siūlo kurti viešus vaizdo pokalbius su jūsų asmeniniu susitikimo ID (PMI), atskleisti šį ID yra gana paprasta. Jeigu taip nutiks, tada asmuo, kuris žino jūsų PMI, galės prisijungti prie bet kurio jūsų pokalbio, todėl su šia informacija turėtumėte elgtis itin atsargiai.

2. Norėdami užsiregistruoti „Zoom“ platformoje, naudokite darbinį elektroninį paštą

Šiuo metu dėl techninių kliūčių „Zoom“ programa mano, kad tą patį domeną turintys elektroninio pašto adresai (nebent tai tikrai įprasti domenai, tokie kaip @gmail.com ar @yahoo.com) priklauso vienai įmonei, todėl programa automatiškai rodo jų kontaktinę informaciją kiekvienam tos grupės nariui. Pavyzdžiui, taip nutiko vartotojams, kurie užsiregistravo „Zoom“ platformoje naudodami @yandex.kz elektroninio pašto domeną, kuris priklauso elektroninio pašto tarnybai Kazachstane. Tokia situacija gali pasikartoti ir su mažesniais elektroninio pašto paslaugų teikėjais.

Taigi, norėdami užsiregistruoti „Zoom“ platformoje, naudokite savo darbinį elektroninį paštą. Ši kontaktinė informacija tikriausiai jau yra žinoma jūsų kolegomis ir tai neturėtų sukelti papildomų problemų. O jei neturite darbui skirtos elektroninio pašto paskyros, tada susikurkite naują paskyrą su gerai žinomu viešuoju domenu, kad asmeninė kontaktinė informacija išliktų privati.

3. Nepatekite į netikrų „Zoom“ programų spąstus

„Kaspersky“ saugumo ekspertas Denisas Parinovas aptiko, kad šių metų kovo mėnesį kenkėjiškų failų, kurių pavadinimuose buvo galima aptikti populiarių vaizdo konferencijų paslaugų pavadinimus („Webex“, „GoToMeeting“, „Zoom“ ir kt.), skaičius išaugo beveik tris kartus. Tai reiškia, kad kibernetiniai sukčiai naudojasi „Zoom“ ir kitų panašių programų populiarumu, kad galėtų dar efektyviau užmaskuoti ir platinti kenkėjiškas programas.

Patikimą „Zoom“ programos versiją, kuri yra skirta „Mac“ ir PC operacinėms sistemoms, galite atsisiųsti iš oficialios „Zoom“ svetainės. O mobiliesiems įrenginiams skirtą versiją rasite „App Store“ ar „Google Play“ parduotuvėse.

4. Venkite skelbti vaizdo skambučių nuorodas socialiniuose tinkluose

Kartais jūs norite surengti viešus renginius, o šiuo sudėtingu laikotarpiu internetiniai renginiai tapo itin populiarūs, todėl „Zoom“ programa pritraukia vis daugiau žmonių. Bet net jeigu jūsų renginys yra atviras visiems, turėtumėte neskelbti savo vaizdo skambučių nuorodų socialiniuose tinkluose. Priešingu atveju internetiniai „troliai“ gali sutrikdyti jūsų vaizdo konferenciją. Šis reiškinys dabar vadinamas „Zoom“ bombardavimu (angl. Zoombombing).

5. Nuotolinius susitikimus apsaugokite slaptažodžiu

Slaptažodžio nustatymas užtikrina, kad jūsų pokalbyje gali dalyvauti tik tie žmonės, kurių jūs norite. Neseniai „Zoom“ platforma ištaisė kai kurias spragas ir dabar pokalbių kanalai bus automatiškai apsaugoti slaptažodžiais, o tai yra geras žingsnis. Kaip ir vaizdo pokalbių nuorodos, taip ir susitikimų slaptažodžiai niekada neturėtų būti rodomi socialiniuose tinkluose ar kituose viešuose kanaluose, nes tik taip užtikrinsite pokalbio saugumą.

6. Naudokite laukimo (angl. Waiting Room) funkciją

Kitas nustatymas, kuris leidžia dar efektyviau valdyti vaizdo pokalbį, tai laukimo funkcija. Ši funkcija, kuri yra įjungta automatiškai, verčia dalyvius laukti laukimo kambaryje, kol pokalbio organizatorius patvirtins jų dalyvavimą. Tai suteikia jums galimybę kontroliuoti, kas prisijungia prie jūsų nuotolinio pokalbio, net jei kažkas, kas neturėjo dalyvauti jūsų vaizdo pokalbyje, kažkaip gavo pokalbio slaptažodį. Laukimo funkcija taip pat leidžia išmesti nepageidaujamą asmenį iš pokalbio ir nukreipia jį į laukimo kambarį. Rekomenduojame palikti šį langelį pažymėtą.

7. Atkreipkite dėmesį į ekrano bendrinimo funkciją

Kiekviena įprasta vaizdo konferencijų programa siūlo ekrano bendrinimą – funkciją, kuri leidžia vienam asmeniui parodyti savo ekraną kitiems pokalbio dalyviams. „Zoom“ programa taip pat turi šią funkciją. Keli parametrai, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį:

  • Galimybė apriboti ekrano bendrinimo funkciją (ekranu gali dalintis tik pokalbio organizatorius) arba aktyvuoti šią funkciją visiems pokalbio dalyviams;
  • Leisti keliems dalyviams vienu metu bendrinti savo ekranus.

8. Jeigu įmanoma, naudokite žiniatinklio klientą

Įvairiose „Zoom“ kliento programose buvo nustatyta daugybė trūkumų. Kai kurios versijos leido įsilaužėliams pasiekti įrenginio kamerą ir mikrofoną , o kitos – suteikė svetainėms galimybę pridėti vartotojus prie skambučių be jų sutikimo. „Zoom“ greitai ištaisė minėtas problemas ir nustojo bendrinti vartotojo duomenis su „Facebook“ ir „LinkedIn“ svetainėmis. Tačiau, kadangi ši grėsmė vis dar yra įmanoma, mes rekomenduojame naudoti „Zoom“ žiniatinklio sąsają, o ne įdiegti programą savo įrenginyje. Žiniatinklio versija naudoja naršyklės sandbox ir neturi įdiegtos programos leidimų, o taip apribojama žalos apimtis, kurią ji gali sukelti.

Tačiau kai kuriais atvejais, net jei norite naudoti žiniatinklio sąsają, galite pastebėti, kad „Zoom“ atsisiuntė diegimo programą ir jūs neturite kitos galimybės prisijungti prie vaizdo pokalbio. Tokiu atveju galite bent jau apriboti prietaisų, kuriuose įdiegta „Zoom“ programa, skaičių. Pasirinkite įrenginį, kuriame neturite asmeninės informacijos. Mes suprantame, kad tai skamba šiek tiek paranojiškai, tačiau geriau iš anksto pasirūpinti savo saugumu, nei vėliau gailėtis.

9. Įsitikinkite, kad naudojate naujausią „Zoom“ programos versiją

Visada įdiekite naujausias programų versijas. Daugeliu atvejų tokie atnaujinimai ištaiso rimtas saugumo spragas, kurios buvo aptiktos ankstesnėse programų versijose. „Zoom“ programa nėra išimtis, todėl tikėtina, kad naujesnė versija bus skirta tam tikroms problemoms ištaisyti ir pagerins programos saugumą.

10. Pagalvokite apie tai, ką žmonės gali pamatyti ar išgirsti

Šis patarimas taikomas visoms vaizdo konferencijų programos, ne tik „Zoom“. Prieš pradėdami vaizdo pokalbį, šiek tiek pasvarstykite, ką žmonės pamatys ar išgirs jums prisijungus. Net jei esate vieni namuose, nepamirškite reprezentacinės išvaizdos.

Tas pats pasakytina ir apie jūsų ekraną, jeigu ketinate juo pasidalinti. Uždarykite visus papildomus ekrano langus, kurių nenorite, kad matytų kiti pokalbio dalyviai, nesvarbu, ar tai būtų dovana, kurią perkate kitam asmeniui, ar darbo paieška, apie kurią jūsų viršininkui nereikėtų žinoti. Kitus pavyzdžius paliksime jūsų fantazijai.

Žinoma, socialinė izoliacija gali būti nuobodi ir vieniša, bet įsivaizduokite, kas būtų, jeigu visa tai vyktų dar prieš moderniąją „interneto erą“, kai neturėjome vaizdo konferencijų ir galimybės dirbti nuotoliniu būdu. Džiaukimės, kad šiais laikais egzistuoja tokios platformos kaip „Zoom“, o dabar jūs žinote, kaip tinkamai naudoti šią programą.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Naudojatės „WhatsApp“ savo „Android“ telefone? Netrukus už vieną pokytį gali tekti susimokėti

Visų, kurie „WhatsApp“ žinučių siuntimo platforma naudojasi „Android“ išmaniajame telefone, laukia pokytis. Visos „WhatsApp“ esančios žinutės, nuotraukos ar vaizdo įrašai saugomi „Google Drive“ debesijos paslaugoje, kurioje nemokamai galima saugoti iki 15 GB duomenų. Nuo šiol pasiekus šį limitą, naudotojams už papildomus duomenis teks sumokėti.

Statistika atskleidė dažniausiai į Lietuvos gyventojus nutaikomą kibernetinių atakų būdą: ar jau mokate apsisaugoti?

Į Lietuvos gyventojus kibernetiniai nusikaltėliai dažniausiai taikosi pasitelkdami vieną atakų būdą – kenkėjišką programinę įrangą. Kenkėjiškas programas atpažinti darosi vis sudėtingiau, o užkrėstus įrenginius gali išduoti ir didėjančios sąskaitos už elektrą. Tad kaip išlikti saugiems?

Naujasis Kupidonas – dirbtinis intelektas: patarimai, kuo jis gali pasitarnauti

Jei šiųmetis Valentino dienos sveikinimas nustebino iškalbingumu, labai nemaža tikimybė, kad jį parašė dirbtinis intelektas (DI). Kibernetinio saugumo sprendimų lyderės „McAfee“ tyrimo duomenimis, 45 proc. vyrų šiemet įkvėpimo meilės atvirutei ieškojo „ChatGPT“, „Google Gemini“ ir kituose panašiuose įrankiuose.

2024-02-12 16:25
Kaip naudotis nauja „Messages“ funkcija „Check In“
2024-01-29 12:56
„Apple Maps“ žemėlapiai pasiekiami neprisijungus prie tinklo
2024-01-26 14:45
Gera žinia „Messenger“ naudotojams: jau galima išjungti „seen“ funkciją, redaguoti išsiųstas žinutes
2024-01-21 13:34
Kaip naudotis ta pačia „WhatsApp“ paskyra keliuose skirtinguose įrenginiuose?
2024-01-11 08:14
5 patarimai kaip lietuviškai įvaldyti „ChatGPT“
2023-12-20 11:24
Programėlės ir žaidimai smagūs, bet gali būti grėsmingi: ekspertas pateikia 5 patarimus, kaip apsisaugoti
2023-12-19 20:39
Ekspertai abejoja veidus gražinančio įrankio „My Puzzles“ patikimumu ir pataria, kaip įsitikinti, ar duomenys nesiunčiami kitur
2023-12-19 17:43
Kaip ištrinti „Instagram“ žinutes ar pokalbius ir ką daryti norint atgauti tam tikrą informaciją
2023-12-04 20:22
Kaip „iOS 17“ tausoti akis naudojant „iPhone“ ar „iPad“
2023-12-04 12:29
Dirbtinis intelektas mokykloje: kam su juo kovoti, jei galime išnaudoti?
2023-11-22 10:24
Kaip naudotis ekrano dalinimosi funkcija „macOS Sonoma“
2023-11-16 20:25
Nesiseka pardavimai? Padės dirbtinis intelektas: specialistų patarimai
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama