Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 16 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 16 d. 14:52
Milžiniška dirbtinio intelekto rinka 2030-aisiais: investuoti, reguliuoti ar bijoti?
Balandžio 16 d. 11:15
Lietuvoje pradedama prekyba naujuoju „Ford Explorer“ elektromobiliu
Balandžio 16 d. 08:48
Ar muzikos per ausines klausotės saugiu garsu? Kelios klaidos gali lemti suprastėjusią klausą
Balandžio 15 d. 20:29
Renkamės naują televizorių: kokias savybes svarbu įvertinti?
Balandžio 15 d. 17:19
Kaip užtikrinti ilgesnį karšto vandens išlaikymą ir energijos taupymą namuose?
Balandžio 15 d. 14:20
Garsi muzika ausinukuose šiandien – klausos aparatas ausyse senatvėje
Balandžio 15 d. 11:13
Masyvūs žemi dažniai. „Sony“ pristato naują garsiakalbių ir ausinių seriją „ULT Power Sound“
Balandžio 15 d. 08:11
Kibernetiniai išpuoliai: „fintech“ ekspertai pataria, kaip apsisaugoti ne tik jums, bet ir kokių priemonių imtis versle
Balandžio 14 d. 17:26
Norvegija planuoja drausti socialinius tinklus jauniems vaikams – ar tai pavyzdys Lietuvai?
Balandžio 14 d. 11:07
Lietuviai su partneriais sukūrė unikalią išmaniąją bateriją, aprūpinančią verslą energija net atšiauriausiomis sąlygomis
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Programinė įranga Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Kaip apsisaugoti nuo galimų laiko ir finansinių kaštų netekčių, kuriant savo įmonei interneto tinklalapį?

Publikuota: 2008-06-11 12:28
Tematika: Programinė įranga
Inf. šaltinis: ART21, UAB

Interneto svetainių gamybos rinkoje, kaip ir bet kurioje kitoje – keičiasi tendencijos. Jau daugiau nei metus vyrauja kitokie, šiek tiek sąmyšio sulaukę laikai, o web projektų gamintojai turi pergalvoti pardavimo prioritetus, teigia UAB „ART21“ konsultantas Augustas Alešiūnas.

Nesenai atlikome tyrimą, kuris aprėpia du laikotarpius interneto puslapių gamybos sferoje: 2002 – 2005 ir 2006 – 2008.

Pirmasis – tai masiška svetainių gaminimo mėsmalė, kurioje beveik bet kas turėjo klientų ir galvodavo tik apie tai, kaip projektus užbaigti laiku, nes stovi eilė dar visai naujų klientų. Šis laikotarpis buvo itin geras toms IT įmonėms, kurios sugebėjo suvaldyti projektų valdymo procesus ir išlaikė gerus santykius su savo pirkėjais, bet buvo ir tokių kompanijų, kurios per labai trumpą laiką susižerdavo daug užsakymų, atlikdavo darbus prastame lygyje, tačiau sugebėdavo užbaigti sutartis ir gauti apmokėjimus, po to dažniausiai dingdavo, o apie garantinį laikotarpį galima buvo pamiršti.

Interneto svetainių populiarėjimo laikotarpyje jau beveik visi suprato, kad puslapio internete reikia kiekvienai kompanijai, tačiau tik dalis suvokė, kad tai kainuoja ne taip ir pigiai. Dėl šios priežasties vyravo laisvai samdomų specialistų epocha, kurioje įmonės samdydavo fizinius asmenis svetainės sukūrimui.

Nuo 2006 metų prasidėjo antrasis interneto svetainių kūrimo etapas rinkoje. Anot UAB „ART21“ atstovo p. A. Alešiūno, jį galima apibūdinti taip - „Praeities klaidų taisymo arba perdarinėjimo laikotarpiu“. Šiuo metu iš įmonių, kurios kreipiasi norėdamos pirkti mūsų siūlomas paslaugas, daugiau nei 45 % sudaro kompanijos jau turinčios interneto svetainę, tačiau tokią, kurios neįmanoma administruoti, pasenusią morališkai ar su klaidomis, kurios matosi net išoriniams vartotojams.

Turbūt pagrindine priežastimi galėčiau įvardinti tai, kad klientų senųjų svetainių gamintojų jau nebėra ( užsidarė, bankrutavo, pakeitė veiklą ) arba žmogus, kuris kūrė svetainę, išvažiavo uždarbiauti į užsienį, o gal tiesiog pakeitė profesiją. Dėl šių priežasčių klientas negali atlikti jokių, net ir pačių smulkiausių pakeitimu su savo turimu produktu, o tokio tipo svetainės dažniausiai būna kuriamos nesilaikant programavimo standartų, programavimo kodas būna neaprašomas, todėl kitiems programuotojams prireikia tiek pat laiko jį perprasti, kiek ir sukurti naują produktą.

Iš vienos pusės mūsų sferos kompanijoms tai yra gerai, nes klientas jau yra subrendęs šio produkto įsigyjimui, turi bent mažiausią viziją ir panašiai, tačiau iš kitos pusės – mes gauname klientą, kuris yra visiškai praradęs pasitikęjimą šios sferos kompanijomis, bijo neįkristi į tą pačią duobę antrą kartą. Todėl dabar dalį projekto kūrimo laiko užima užsakovo baimių numalšinimas, o jau tik tada prasideda poreikių aiškinimasis, svetainės projektavimas ir t.t...

Tačiau net ir perdarant jau esamus produktus, stengiamasi diegti bent dalį šiais laikais aktualių technologijų, kurių pagalba vartotojas gali matyti savo svetainės lankytojų veiksmus, pasiūlyti grįžtamąjį ryšį, produkcijos užsakymą internetu ar pan., - pasakojo UAB „ART21“ konsultantas Augustas Alešiūnas

Kaip apsisaugoti nuo galimų laiko ir finansinių kaštų netekčių, kuriant savo įmonei interneto tinklalapį? Šį klausimą sau turėtų užduoti kiekvienos įmonės atsakingas asmuo už IT sprendimų pirkimą. UAB „ART21“ konsultantas A. Alešiūnas rekomenduoja atkreipti dėmesį į kelis aspektus:

Žinokite ką perkate

Internetinio tinklalapio pirkimas visiškai nieko neapibrėžia, tai tas pats, kas teigti jog reikia įsigyti automobilį. Tačiau kokį? Apgalvokite savo būsimojo puslapio tikslus, auditoriją, kurią jis turi pasiekti, informacija, kuri bus talpinama. Atlikus šiuos veiksmus, nekils nesklandumų su tinklalapio kūrėjais.

Žinokite iš ko perkate

Dažniausia pasitaikanti netektis įmonei, kuri yra susikūrusi tinklalapį ta, jog gamintojas nutraukia ar sustabdo savo veiklą, atleidžia prie projekto dirbusį techninį personalą ir t.t... Prieš pasirašant paslaugų pirkimo sutartį reikia išsiaiškinti, ką tinklalapių kūrėjai jau yra atlikę, kokie senųjų klientų atsiliepimai, kiek laiko įmonė egzistuoja šioje rinkoje. Tai pirminiai saugikliai, kurie padės apsisaugoti nuo visiško 'fiasko'.

Pirkite standartą

Mes dažnai gauname užsakymų, kada reikia pakoreguoti jau esamo tinklalapio vieną ar kitą dalį, įdiegti papildomų elementų. Didžiausia problema iškyla tada, kai paaiškėja, jog esamo puslapio gamintojai nesilaikė nei vieno visuotinai priimto standarto, pvz.: w3c. Antra pagal dažnumą problema - programuotojai, kūrė rašė kodą tinklalapiui jo visai nekomentavo ir nesilaikė nuoseklios tvarkos, gavus tokį kodą - specialistai praleidžia labai daug brangaus laiko jo analize ir suvokimui. Tokius elementarius dalykus galima aptarti prieš pradedant gamybos darbus ir įtraukti punktus į sutartį, jeigu jų ten nėra.

Atsižvelgus, į viršuje aprašytus punktus, prieš kuriant ar persidarant jau esamą tinklalpį, Jūs sutaupysite finansinių ir laiko kaštu, o produktas bus toks, kokio ir tikėjotės.


ART21

Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (1)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Naudojatės „WhatsApp“ savo „Android“ telefone? Netrukus už vieną pokytį gali tekti susimokėti

Visų, kurie „WhatsApp“ žinučių siuntimo platforma naudojasi „Android“ išmaniajame telefone, laukia pokytis. Visos „WhatsApp“ esančios žinutės, nuotraukos ar vaizdo įrašai saugomi „Google Drive“ debesijos paslaugoje, kurioje nemokamai galima saugoti iki 15 GB duomenų. Nuo šiol pasiekus šį limitą, naudotojams už papildomus duomenis teks sumokėti.

Statistika atskleidė dažniausiai į Lietuvos gyventojus nutaikomą kibernetinių atakų būdą: ar jau mokate apsisaugoti?

Į Lietuvos gyventojus kibernetiniai nusikaltėliai dažniausiai taikosi pasitelkdami vieną atakų būdą – kenkėjišką programinę įrangą. Kenkėjiškas programas atpažinti darosi vis sudėtingiau, o užkrėstus įrenginius gali išduoti ir didėjančios sąskaitos už elektrą. Tad kaip išlikti saugiems?

Naujasis Kupidonas – dirbtinis intelektas: patarimai, kuo jis gali pasitarnauti

Jei šiųmetis Valentino dienos sveikinimas nustebino iškalbingumu, labai nemaža tikimybė, kad jį parašė dirbtinis intelektas (DI). Kibernetinio saugumo sprendimų lyderės „McAfee“ tyrimo duomenimis, 45 proc. vyrų šiemet įkvėpimo meilės atvirutei ieškojo „ChatGPT“, „Google Gemini“ ir kituose panašiuose įrankiuose.

2024-02-12 16:25
Kaip naudotis nauja „Messages“ funkcija „Check In“
2024-01-29 12:56
„Apple Maps“ žemėlapiai pasiekiami neprisijungus prie tinklo
2024-01-26 14:45
Gera žinia „Messenger“ naudotojams: jau galima išjungti „seen“ funkciją, redaguoti išsiųstas žinutes
2024-01-21 13:34
Kaip naudotis ta pačia „WhatsApp“ paskyra keliuose skirtinguose įrenginiuose?
2024-01-11 08:14
5 patarimai kaip lietuviškai įvaldyti „ChatGPT“
2023-12-20 11:24
Programėlės ir žaidimai smagūs, bet gali būti grėsmingi: ekspertas pateikia 5 patarimus, kaip apsisaugoti
2023-12-19 20:39
Ekspertai abejoja veidus gražinančio įrankio „My Puzzles“ patikimumu ir pataria, kaip įsitikinti, ar duomenys nesiunčiami kitur
2023-12-19 17:43
Kaip ištrinti „Instagram“ žinutes ar pokalbius ir ką daryti norint atgauti tam tikrą informaciją
2023-12-04 20:22
Kaip „iOS 17“ tausoti akis naudojant „iPhone“ ar „iPad“
2023-12-04 12:29
Dirbtinis intelektas mokykloje: kam su juo kovoti, jei galime išnaudoti?
2023-11-22 10:24
Kaip naudotis ekrano dalinimosi funkcija „macOS Sonoma“
2023-11-16 20:25
Nesiseka pardavimai? Padės dirbtinis intelektas: specialistų patarimai
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama