Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 29 d. 11:39
Paaiškėjo, kokį atsiperkamumą turi namų ūkyje naudojamos, elektros energiją kaupiančios baterijos (1)
Kovo 29 d. 08:26
Inovacijų ekspertai su partneriais siekia pagerinti Lietuvos miškų ir jų kelių būklę
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Ryšio technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

„Made in China“: kaip atskirti originalą?

Publikuota: 2009-05-25 09:18
Tematika: Ryšio technika
Autorius: Julija R.
Aut. teisės: ©Mobili linija, UAB
Inf. šaltinis: Mobili linija, UAB

Su kiekviena diena atsiranda vis daugiau šiuolaikinių mobiliųjų telefonų, kurie turi tikrai nemažai funkcijų ir iš pažiūros gali atrodyti sudėtingi. Tačiau tai tikrai nėra kliūtis juodosios rinkos gamintojams. Kaip žinia, atsiranda vis daugiau ir daugiau neoriginalių telefonų bei jų priedų.

Ir kuo toliau tuo daugiau replikų galima išgirsti apie tai, kad kinai gali pagaminti praktiškai viską. Nepriklauso išimčiai ir plačiai žinomi bei vartojami tokių prekių ženklų kaip „Nokia“, „Samsung“, „Sony Ericsson“ telefonai. O ką jau šnekėti apie pigių telefonų su „iPhone“ dizainu skaičių...

Dėl to, kad kinų padirbti telefonai išsiskiria itin žemomis kainomis ir atskirais atvejais būna labai panašus į originalus, jų platinimas tarp nelegalių prekeivių ar net mažmenininkų yra labai paplitęs.

Todėl rizika įsigyti brangų mobilųjį telefoną kuris iš tikrųjų sukurtas (pabrėžiu ne surinktas, o sukurtas) Kinijoje, yra pakankamai didelė. Įsigijus tokį prietaisą dauguma nusivilia artimiausiu laiku pastebėję aiškius kokybės skirtumus bei neatitikimus su originalia preke.

Tačiau nereikia baimintis, šiek tiek pasikausčius galima labai lengvai atpažinti sukčius. Reikia tik gerai žinoti pagrindinius skirtumus.

„Made in China“: kaip atskirti originalą?

Pavyzdžiui, beveik visų „Nokia“ gaminamų telefonų ypatumas – jų svoris. Dėl to jei pakankamai didelis telefonas jums atrodo įtartinai lengvas, neskubėkite.

Kartais atskirti kokybišką telefoną nuo padirbtų galima pagal sudedamųjų dalių kokybę. Neoriginalūs aparatai dažniausiai gaminami iš plono, itin trapaus plastiko. Pastebėti šį trūkumą galima šiek tiek smarkiau paspaudus korpusą. Ir paskutinis niuansas: nepatingėkite pamaigyti prietaisą. Paspaudus „Nokia“ telefono mygtuką, jei yra garsas, tai dažniausiai būna duslus spragtelėjimas, bet ne garsus traškėjimas.

„Made in China“: kaip atskirti originalą?

Viena iš populiariausių bendrovių Kinijos klastočių rinkoje, pasirodo, yra amerikiečių kompanija „Motorola“. Galima sutikti tikrai nemažą skaičių pigių telefonų kuriuos atskirti nuo originalo bus praktiškai neįmanoma. Čia patariame atkreipti dėmesį į tel. bateriją. Jeigu naujame telefone įdėta neoriginali baterija tai 70% atvejų telefonas irgi bus toks pat. Baterijos autentiškumą dar galima patikrinti nukreipus ultravioletinius spindulius į lipduką esantį jos paviršiuje (jeigu, aišku, yra tokia galimybė). Ant lipduko turi matytis ryškios geltonos juostelės.

Ir dar vienas būdas atskirti neoriginalą: galima tikrinti informaciją esančią galinėje korpuso dalyje po dangteliu. Ypatingai atkreipkite dėmesį į serijinį numerį. Jis turi sutapti su ant pakuotės esančiu ir turi būti sudarytas iš 15 skaičiukų.

„Made in China“: kaip atskirti originalą?

Dažnai kenčia nuo klastotojų taip pat ir japonų-švedų tiekėjas – „Sony Ericsson“. Čia surinkta šiek tiek mažiau informacijos. Skelbiama, kad atskirti galima pastebėjus nenatūralias arba netolygias korpuso spalvas.

„Made in China“: kaip atskirti originalą?

Na ir pabaigai populiarusis „iPhone“. Jų kopijos, kaip ir originalai, pasižymi lietimui jautriu ekranu, tačiau dažnai jame ne viską įdiegia. Vienas minusas – „multitouch“ funkcijos trūkumas. Tai reiškia, kad, pvz., peržiūrint nuotraukas „iPhone“ galima jas „'praplėsti“' dviem pirštais – o neoriginaliuose tel. tai jau neįmanoma.

Perkant „iPhone“ taip pat atkreipkite dėmesį į meniu. „Klonuose“ jis dažnai būna netikslus arba net su klaidomis. Sumažėjęs telefono funkcionalumas ar operatyvumas dar viena priežastis įtarimams.

„Made in China“: kaip atskirti originalą?

Na ir galiausiai dažniausiai pasitaikantys faktoriai, kuriuos aptikus galima net neabejoti autentiškumu:

  • Kameros neoriginaliose telefonuose neretai turi didesnę skiriamąją gebą (pvz. Vietoj 2 ar 3 MP įmontuota 5 ar 8MP kamera.
  • Kinai dažnai gamina telefonus palaikančius 2 ar net 3-4 sim korteles vienu metu.
  • Aiškus požymis tokie užrašai ant korpuso kaip „Nokla“, „Veptu“, „Wotorola“, „iFone“, „Suny Ericssun“, „Movie“, „Bluetooht“ ir pan.
  • „Sumanūs telefonai“ nepalaiko kai kurių dokumentų formatų arba neveikia „Java“, .SIS. formato failai.
„Made in China“: kaip atskirti originalą?

Ir DAR: minėtiems telefonams dažniausiai netiks jokie arba beveik jokie tel priedai. Tai reiškia jeigu Jums sulūš įkroviklis, ausinės arba išsipūs akumuliatorius – priedai kuriais prekiaujama Lietuvoje Jūsų prietaisui greičiausiai netiks. Na ir galiausiai garantija. Retai kada yra suteikiama reali garantija tokiems daiktams, o mūsų taisyklose dauguma bijos arba tiesiog nematys tikslo apsiimti kiniečių „išradimo“ taisymu.

Jeigu Jūs apsisprendėte įsigyti naują telefoną – nepatingėkite apžiūrėkite jį interneto puslapiuose arba ateikite į oficialią atstovybę ar saloną, kur galėsite jį detaliai išanalizuoti o kartu dar gausite ir informatyvią konsultaciją apie pasirinkimą.

Pastaba: ant telefonų dėžučių ar aksesuarų tikrai neretai pasitaiko užrašas „Made in China“ tačiau tai tikrai nereiškia, kad telefonai yra netikri. Dažniausiai didelės įmonės tiesiog turi savo gamyklas Kinijos teritorijoje, dėl to toks tekstas yra pateisinamas.

Būkite budrūs!


Mobili linija

Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Uždaryti komentarus
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Iš viso rasta:
8 (1–8)
[1]
 Marius 2009-11-01 23:57 
naudoju toki viena kina jau beveik puse metu, dvi korteles, isore HTC kopija, touchas, sheikas, radijas, telikas, bet vis delto kaip ir pilnai as juo patenkintas. nebandziau diegt jokiu programu ar kazko, as tiesiog ju pats nenaudoju, bet wi-fi cia as kartais pasigestu, nes wap'a tingiu konfiguruot. pirkau per kinu eshopa, bet galiu pasakyt medziagu kokybe tikrai neprasta, nustebino ne viena mane pamacius realiai. dual mode korteliu rezimas puikiai veikia, fotikas simple, viskas kaip ir puikiai funkcionuoja, net 7 TV kanalus vienoj vietoj buvau pagaves is kuriu 5 idealiai rode. tiesa mokejau uz ji siek tiek virs 400Lt, tad manau kaip metam gal ir negaila tiek uz ji sumoket.
Atsakymai (0)
 Andrius 2009-10-19 09:27 
Daug kas yra gaminama Kinijoje, bet kokybe priklauso nuo uzsakovo. Pvz: uzsakovas yra Nokia, tokiu atveju tai yra orginali Nokia. Jajgu uzsakovo nera, o tai sukure patys Kinai, tai nera Nokia.
Keli pastebejimai: Nokia gamintojas nera isleides ne vieno modelio kuriame naudojama daugiau nei 1 SIM kortele. iPhone yra neardomi telefonai, tai reiskia, kad nera galimybes atidaryti baterijos dangteli ir isimti baterija po kuria dedasi kelios SIM korteles. Siuo atveju iPhone isgi nera sukures telefono su keliom SIM kortelem. Labai daznai Kinietisko telefono komplektacijoje yra 2 baterijos.
Atsakymai (0)
 paddelka 2009-07-06 01:14 
didziausia beda ne tame, kad kinai negali isigyti ir imontuoti kokybiskesniu kameru, o tame, kad paddelkese naudojami procesoriai tiesiog nesugeba apdirbti didesnio nei 0.3 mpx vaizdo, gaunamo tiesiogiai is kameros. dar kazkiek ten bandoma su softu ta vaizdo kokybe kelti, taciau vaizdas nebent telefono ekrane pakencimas buna. del to neoriginalus telefonai ir yra tokie pigus.
Atsakymai (0)
 SPX 2009-06-30 10:31 
Pasidarė "Mobili Linija" šių telefonų reklamą ir viskas. Sania ir Erikas taip ar taip gaminami Kinijoje, kokia prasmė rašyti apie padielkas ir originalus? Nokia išvis nusirito. Kažkurie tem modeliai dar prieš metus buvo gaminami Vengrijoje, dabar gi jau rašo Made In Romania, ir veikimas jų suprastėjo. Taip, kad China, geriau, nei Vengrų ar Rumunų surinktas telefonas nuo guliašo riebaluotom rankom :D
Atsakymai (0)
 Juokinat 2009-06-04 18:53 
Kacia raso per nesamones, jei visi gamintojai skelbia oficialiai, kad visi telefoni gaminami KINIJOJE ir akumai. Tik kitos kompanijos akumus stampuoja visiems modeliams.
Atsakymai (0)
 as ir as 2009-05-25 22:52 
per daug gerai, jei kinai montuotu vietoj 2 ar 3 MPX kokius 5-8MPX. Imontuoja dazniausiai, kaip ir minejo kolkega, kokius 0.3 MPX, na max 1.3 MPX :)
Atsakymai (0)
 ilgesnis vardas 2009-05-25 17:03 
straipsnyje rasoma, kad padirbti telefonai daznai turi didesnes raiskos kameras. labai gaila, taciau kad ir kiek butu uzrasyta tu megapixeliu - 95% tu aparatu teturi vos 0,3 mpx silpnute vga kamera :)
Atsakymai (0)
 neas 2009-05-25 11:14 
Aš mačiau Motorola akumuliatorių su hologramomis kaip ant originalių. Taip, kad holograma dar nieko nereiškia.
Atsakymai (0)
Iš viso rasta:
8 (1–8)
[1]




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama