Elektronika.lt
 2024 m. kovo 19 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 19 d. 10:25
Nuotolinė sveikatos stebėsena keičia sveikatos priežiūros modelį
Kovo 19 d. 08:13
Kaip ir kuo valyti „iPhone 15“
Kovo 18 d. 20:26
„Telia“ elektromobiliai ir daiktų internetas mažina dyzelino vartojimą milijonais litrų
Kovo 18 d. 17:25
ES reguliavimas „ChatGPT“ ir visam dirbtiniam intelektui: pliusų daugiau, nei minusų?
Kovo 18 d. 14:27
„Porsche“ pristatė galingiausius elektromobilio „Taycan“ modelius
Kovo 18 d. 11:51
Lietuvoje – inžinierių stygius: ar padėtis tikrai be išeities
Kovo 18 d. 08:38
Kaip skatinsime tvarų vartojimą? Neišmesti, o taisyti!
Kovo 17 d. 17:43
Siekiama visiškai uždrausti „TikTok“ programėlę: kaip tai palies Lietuvos naudotojus?
Kovo 17 d. 13:26
Kokias pamokas atnešė autonominių automobilių eksperimentas Vilniuje?
Kovo 17 d. 09:11
RRT: Lietuvoje mobilus internetas spartėja, tačiau pasirinktas 5G diegimo būdas gerina ne visus kokybės parametrus
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Kompiuterinė įranga Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Kaip išsirinkti kompiuterį kiekvieno mokinio ir studento poreikiams?

Publikuota: 2022-08-15 17:57
Tematika: Kompiuterinė įranga
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nešiojamasis kompiuteris jau seniai tapo neatsiejama dažno moksleivio ir studento akademinio gyvenimo dalis. Tačiau jaunuoliai kompiuterius naudoja ne tik mokslams – įrenginių aktyviai ieškoma kūrybiniam darbui bei laisvalaikiui.

Kaip išsirinkti kompiuterį kiekvieno mokinio ir studento poreikiams?
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Ekspertai išskiria svarbiausius nešiojamųjų kompiuterių parametrus skirtingų poreikių turintiems jaunuoliams, ir aptaria priedus, palengvinsiančius darbą.

Kas svarbu mokslų reikmėms?

Nors nuslūgus pandemijai mokiniai grįžo atgal į mokymosi įstaigas, dalis mokyklinės veiklos tikriausiai taip ir liks virtualioje erdvėje. „Senukų“ specialistai vardija, kokie aspektai yra svarbiausi, ieškant nešiojamojo kompiuterio mokslo reikmėms:

  • Baterijos veikimo trukmė. Šis kriterijus be galo svarbus studentams bei mokiniams, kurie visą dieną praleidžia rašydami rašinius ar ieškodami informacijos namų darbams. Ekspertai rekomenduoja ieškoti kompiuterio, kuris neišsikrautų bent 10 valandų.
  • Dydis ir svoris. Kasdien kompiuterį nešantis į mokyklą ar universitetą, norisi, kad įrenginys būtų optimalaus dydžio ir svorio – nebūtų sunku jį nešti, lengvai tilptų į kuprinę. Tad rekomenduojama rinktis apie 14 colių, iki 1,5 kg sveriantį kompiuterį.
  • Rašymo ranka galimybė. Šiuo metu populiarėjantys nešiojamojo ir planšetinio kompiuterio hibridai dažnai pasirenkami mokslo reikmėms. Tokie kompiuteriai suteikia galimybę rašyti ranka, lengviau įsiminti informaciją ir iš karto užrašus perkelti į virtualią erdvę – tai ypač aktualu moksleiviams.

Kūrybiniams darbams – aukščiausia vaizdo ir garso kokybė

Šiais laikais studentai dažnai renkasi papildomas veiklas, leidžiančias tiek realizuoti save, tiek užsidirbti. Tai kūrybiniai užsiėmimai – vaizdo montavimo bei grafinio dizaino darbai. Į kokius kompiuterio parametrus verta atkreipti dėmesį šiuo atveju?

  • Ekrano dydis. Itin aktualu atkreipti dėmesį į patį ekraną. Optimaliausias pasirinkimas – 15,6 colių įstrižainę turintis įrenginys.
  • Ekrano raiška. Taip pat svarbu, kad kompiuterio ekranas galėtų palaikyti aukštą rezoliuciją. Nes didesnė raiška – geresnė kompiuterio ekrano vaizdo kokybė. Tad siūloma rinktis kompiuterius, turinčius IPS arba OLED ekranus, kurie atkuria sodresnes ir tikresnes spalvas. O raiška turėtų būti 1920x1080 ar didesnė.
  • Kompiuterio procesorius. Procesorius užtikrina kompiuterio greitaveiką, todėl apdorojant didelio svorio duomenis, rekomenduojama rinktis kompiuterius, turinčius Intel i5 arba AMD R5 procesorius.
  • Operatyvioji atmintis (RAM). Kad būtų galima sklandžiai imtis kūrybinės veiklos, kompiuteriui reikia daug operatyviosios RAM atminties bei aukštos kokybės grafinio procesoriaus (GPU).
  • Talpa. Dar vienas svarbus aspektas – tai kompiuterio atminties talpa. Montuojant vaizdo įrašus ar retušuojant nuotraukas, dažnai tenka dirbti su daug vietos užimančiais failais, todėl patariama ieškoti kompiuterio, kuriame nepritrūks vietos.
  • Papildomi įrenginiai. Kūrybiniams darbams taip pat praverčia ir keli svarbūs kompiuterio priedai. Vienas tokių – ausinės, kokybiškai sulaikančios išorinį triukšmą. Ekspertai rekomenduoja rinktis laidines ausines, kurios užtikrina sklandų garso transliavimą.

Atliekant grafinio dizaino darbus, labai pravers ir papildomas monitorius, patogi klaviatūra bei pelė. Taip pat siūloma pasirūpinti ir išoriniu kietuoju disku, kad tikrai nepritrūktų vietos kūrybinių projektų archyve.

Patarimai kompiuterinių žaidimų mėgėjams

Daugelis mokinių bei studentų mėgsta kompiuterinius žaidimus. Jie ne tik padeda paįvairinti laisvalaikį ir atsipūsti nuo mokslų, tačiau taip pat lavina loginį mąstymą, erdvinį suvokimą, ugdo strategijų kūrimo įgūdžius. Kurie kompiuterio rodikliai svarbūs tokiu atveju?

  • Vaizdo plokštė ir grafinis procesorius (GPU). Itin svarbu atkreipti dėmesį į grafinį procesorių, kuris sukuria vaizdą ir perkelia jį į kompiuterio ekraną. Geriausios vaizdo plokštės, gerai žinomos kompiuterinių žaidimų mėgėjams – tai AMD bei NVIDIA.
  • Vaizdo plokštės atmintis. Tai dar vienas svarbus parametras, į kurį verta atsižvelgti. Patariama rinktis mažiausiai 4 GB atminties turinčias vaizdo plokštes, o jeigu norėsite atkurti aukštos kokybės vaizdą žaidimams, pravers ir 6 GB atmintis.
  • Operatyvioji atmintis (RAM). Tai be galo svarbus parametras, galintis užtikrinti sklandų žaidimo veikimą. Kuo didesnė ši atmintis, tuo kompiuteris gali greičiau perteikti informaciją į kitus įrenginius. Be to, didelė operatyvioji atmintis padidina atvaizduojamų kadrų per sekundę kiekį, o tai užtikrina kokybiškesnį žaidimo vaizdą. Pasak žinovų, norint tokių privalumų, reikėtų ieškoti kompiuterio, turinčio mažiausiai 16 GB RAM operatyviąją atmintį.
  • Reikalingi priedai. Norint žaisti žaidimus nešiojamuoju kompiuteriu, pravartu turėti ir keletą priedų. Svarbiausi iš jų – patogi kompiuterio pelė bei klaviatūra. Mėgstantiems žaisti su draugais, siūloma įsigyti ir kokybiškas ausines, geriausia – su integruotu mikrofonu. Taip jausitės labiau įsitraukę į žaidimą, pabrėžia specialistai.

Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (1)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Ekspertas pataria, į ką atkreipti dėmesį perkant monitorių studijoms

Skaitmeniniame amžiuje monitorius studentams yra būtinas įrenginys. Nesvarbu, ar gilinatės į mokslinius darbus, ar dalyvaujate nuotolinėse paskaitose, ar bendradarbiaujate projektuose, tinkamas monitorius gali pagerinti jūsų mokymosi patirtį. Kaip rasti tinkamiausią modelį, parduotuvėse esant dideliam monitorių pasirinkimui?

Kad studijos neapkarstų: 5 ženklai, jog atėjo laikas keisti nešiojamąjį kompiuterį

Studentui nešiojamasis kompiuteris yra savotiškas centras, aplink kurį sukasi visas gyvenimas. Jis saugo visus studijų užrašus, tampa portalu į pasaulį nuotolinėse konferencijose, o dienos pabaigoje bendrabučio kambarį transformuoja į kino teatrą, žaidimų erdvę ar šokių aikštelę. Tačiau po tam tikro laiko šis įrenginys paprasčiausiai pradeda nebespėti paskui mus.

Kompiuteriai mokslams: ekspertė įvardijo, kokius geriausia rinktis

Nauji mokslo metai – jau visai čia pat, o su paskutinėmis vasaros dienomis laukia paskutiniai mokslo metams reikalingų priemonių pirkiniai. Sąsiuvinius, kuprinę ar rašiklius išsirinkti gana paprasta, tačiau nuspręsti, koks kompiuteris labiausiai tiktų mokiniui ar studentui, gali būti sudėtinga.

2023-08-29 10:23
Labai sulėtėjo mano nešiojamas kompiuteris – ką daryti?
2023-08-19 09:28
Prieš išmesdami savo įrenginį nepamirškite atlikti šių žingsnių
2023-08-17 08:45
Erzina vis garsiau veikiantis ir kaistantis kompiuteris? Paprasti būdai, kaip išspręsti didžiausias kompiuterių problemas
2023-07-24 08:40
10 kibernetinio saugumo taisyklių – ką svarbu prisiminti verslui?
2023-05-10 16:24
Kai pasirinkimų tiek daug, kaip rasti tinkamiausią išorinį SSD diską: įvardijo kelias svarbiausias savybes
2023-04-13 11:40
„TikTok“ išnaudoja mažamečių silpnybes: kaip apsaugoti savo vaikus?
2023-03-08 14:36
Kad vaikas tobulėtų, o ne tingėtų: atskleidė gudrybių, kaip planšetę paversti naudingu pagalbininku
2023-01-11 10:29
Kompiuteriniai žaidimai: kokios vyrauja tendencijos ir naujausi technologiniai sprendimai?
2022-12-18 16:38
Ką turėtų žinoti tėvai, dovanodami vaikams išmaniuosius įrenginius?
2022-11-26 16:42
Kad netektų raudonuoti: 5 patarimai, ko nedaryti darbiniame kompiuteryje
2022-11-25 16:25
Ekspertas perspėja vengti vienos grubios klaidos naudojant USB: galite ne tik prarasti duomenis, bet ir sugadinti įrangą
2022-11-16 12:51
Išjungti ar palikti įjungtą – kaip elgtis su kompiuteriu baigus darbus?
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama