Elektronika.lt
 2024 m. kovo 19 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 18 d. 20:26
„Telia“ elektromobiliai ir daiktų internetas mažina dyzelino vartojimą milijonais litrų
Kovo 18 d. 17:25
ES reguliavimas „ChatGPT“ ir visam dirbtiniam intelektui: pliusų daugiau, nei minusų?
Kovo 18 d. 14:27
„Porsche“ pristatė galingiausius elektromobilio „Taycan“ modelius
Kovo 18 d. 11:51
Lietuvoje – inžinierių stygius: ar padėtis tikrai be išeities
Kovo 18 d. 08:38
Kaip skatinsime tvarų vartojimą? Neišmesti, o taisyti!
Kovo 17 d. 17:43
Siekiama visiškai uždrausti „TikTok“ programėlę: kaip tai palies Lietuvos naudotojus?
Kovo 17 d. 13:26
Kokias pamokas atnešė autonominių automobilių eksperimentas Vilniuje?
Kovo 17 d. 09:11
RRT: Lietuvoje mobilus internetas spartėja, tačiau pasirinktas 5G diegimo būdas gerina ne visus kokybės parametrus
Kovo 16 d. 17:47
Elektromobilių įkrovimas: priprantame prie naujos realybės (1)
Kovo 16 d. 13:34
Kaip organizacijoms pasiruošti planiniam Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos patikrinimui?
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Kitos protingos mintys Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Įtraukti auditoriją virtualiame pristatyme – misija (ne)įmanoma?

Publikuota: 2021-01-22 18:18
Tematika: Kitos protingos mintys
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Darbui, mokslams ir pramogoms persikėlus į virtualią erdvę greitai įsitikinome, kad įprasti gyvenimo dėsniai skaitmeninėje aplinkoje neveikia taip, kaip realybėje. Bene labiausiai tai pasijuto nuotolinių renginių ir susirinkimų organizatoriams. Pasidarė akivaizdu, kad virtualiai įtraukti žmones yra gerokai sudėtingiau. Tačiau viskas yra įmanoma, pasitelkus kūrybiškus sprendimus ir skaitmeninius įrankius.

Įtraukti auditoriją virtualiame pristatyme – misija (ne)įmanoma?
Asociatyvi „Unsplash“ nuotr.

Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, dalinasi patarimais, kaip virtualiuose renginiuose sudominti ir įtraukti auditoriją.

#1. Įtraukite žaidybinių elementų

Bene pagrindinis iššūkis virtualiame renginy yra auditorijos valdymas – kalbėjimas gali atrodyti pernelyg vienpusiškas, stokojantis žmogiškumo. Vis dėlto, toks formatas turi ir unikalių galimybių.

Visų pirma, renginiui galite suteikti žaidybinių elementų: nuo realiu laiku vykstančių apklausų iki viktorinų ar „lobių medžioklės“.

Pavyzdžiui, „Easypolls“ arba „Surveymonkey“ galėsite realiu laiku atlikti virtualią apklausą. Taip įtrauksite auditoriją ir, galbūt, nulemsite viso pranešimo vystymąsi. Paprastai tokiuose įrankiuose tereikia pasidalinti nuoroda ir apklausos kodu su auditorija, kad ši galėtų pateikti atsakymus savo įrenginiuose. Atsakymus tiek jūs, tiek auditorija iš karto matysite jūsų bendrinamame pristatymo ekrane.

Jeigu norite dar interaktyvesnio pristatymo, rekomenduojame įrankį „Kahoot!“. Be įprastų virtualių apklausų čia rasite žaidimų, pavyzdžiui, „lobių medžioklė“ (angl. „Scavengers hunting“). Vykstant renginiui, ekrane vis pasirodys raktiniai žodžiai ar simboliai, o visus juos pagavusius, žaidimo pabaigoje galima apdovanoti. Tokios priemonės prikausto auditorijos dėmesį, ji atidžiau seka tai, kas vyksta ekrane.

Patogu ir tai, kad šis įrankis suderinamas su platformomis „Microsoft Teams“, „Zoom“, „Google Hangouts“ ir „Slack“. Čia galėsite patobulinti jau turimą pristatymo medžiagą – tiesiog importuodami ją į „Kahoot!“ ir papildydami apklausomis, balsavimais, minčių lietumis ar kitais atributais.

#2. Pažadinkite daugiau pojūčių

Kitas nemenkas virtualių pristatymų iššūkis – ribotas pojūčių įtraukimas. Vykstant nuotoliniam renginiui iš dalyvių prašome tiesiog sėdėti, žiūrėti į ekraną ir klausytis. Jeigu tikimės aktyvesnio auditorijos įsitraukimo, neišvengiamai privalome pagalvoti apie tai, kaip pažadinti ir likusius tris pojūčius: skonį, uoslę ir lytėjimą.

Pranešimo scenarijų rekomenduojama tiesiogiai susieti su fiziniais veiksmais. Tarkime, jeigu tik įmanoma, įtraukiant į juos įdomių, namų sąlygomis atliekamų eksperimentų, praktinių užduočių ir pan.

Jeigu tik leidžia biudžetas ir galimybės, rekomenduojame savo auditorijai iš anksto pristatyti specialius paketus ar staigmenų dėžutes. Juose paprastai būna gyviems susibūrimams pritaikyta atributika, užkandžiai, gėrimai, taip pat priemonės, skirtos minėtiems praktiniams užsiėmimams. Toks paprastas metodas iš tiesų padeda žmonėms įsitraukti ir užmegzti ryšį su organizatoriais.

#3. Būkite punktualūs ir ypač konkretūs

Svarbu prisiminti, kad virtualių renginių auditorija yra gerokai jautresnė laikui ir jo švaistymui. Realybėje vėlavimus toleruojame atlaidžiau, juk visgi jau esame įsitaisę konferencijų salės kėdėje ir galime persimesti keliais žodžiais su greta sėdinčiuoju. Tačiau viską stebint kompiuterio ekrane, frustracija tampa gerokai didesnė.

Nekantrumas tiesiogiai susijęs su tuo, kad virtualioje aplinkoje daug sunkiau užmegzti kontaktą ar pasišnekučiuoti su kitais dalyviais, kas paprastai yra vienas iš svarbiausių gyvų konferencijų privalumų.

Virtualiame renginyje praktiškai nėra pasiteisinimo vėluoti. Auditorija tokiais atvejais jaučiasi paprasčiausiai negerbiama. Tuo pačiu žmonės tikisi, kad tokiame formate informacija bus pateikiama koncentruotai bei aiškiai – be gaišačių ir nereikalingų improvizacijų.

#4. Virtualus kontaktų vakaras – (ne)įmanoma

Bandymų išspręsti minėtą kontaktų užmezgimo iššūkį virtualiame renginyje, būta pačių įvairiausių. Ko gero, lig šiol labiausiai pasiteisino papildomos veiklos auditorijai grupelėse. Kitaip tariant, diskusijos ar praktiniai užsiėmimai, kuriuose dalyvaujama komandomis po maždaug penkis žmones.

Tokiose platformose kaip „Zoom“ ar „Microsoft Teams“ auditoriją galima nesudėtingai suskirstyti į grupeles. Platformoje „Zoom“, organizuojant renginio kvietimą, galima sukurti atskirus grupių darbo „kambarius“ ir jiems priskirti dalyvių el. paštus. Tuo tarpu platformoje „Microsoft Teams“ tereikės iš anksto rankiniu būdu sukurti specialius komandų kanalus numatytoms grupelėms ir jiems priskirti dalyvius.

#5. Virtualūs renginiai – laikinas fenomenas ar nauja norma?

Vis dėlto, šiandieninėje virtualybėje neišvengiamai kyla klausimas: kada viskas grįš į normalias vėžes ir ar iš viso grįš? Galbūt, tobulėjant virtualiems įrankiams, gyvos konferencijos pasirodys nebeaktualios?

Akivaizdu, kad organizatorių per karantiną sukauptos žinios niekur nedings ir bus sėkmingai naudojamos. Ne vienas iš jų jau prakalbo apie tai, kad internetas yra ideali terpė pakankamai mažiems, nišiniams renginiams, kurie realybėje gal net negalėtų egzistuoti. Taigi, tokių artimiausiais metais tikrai galime tikėtis daugiau ir įvairesnių. Tačiau tuo, kad jie galės atstoti realius susibūrimus, kol kas sunku tikėti.

Virtualybė galėtų nebent papildyti realybę. Pavyzdžiui, kalbama apie tokį formatą, kai dar prieš pagrindinį renginį internete vyktų tam tikras „apšildymas“. Dalyviai užmegztų pirminį kontaktą, kuris vėliau būtų sustiprintas susitikus gyvai. Akivaizdu, kad per karantiną įvaldyti renginių formatai mums suteiks daugiau pasirinkimo, galimybių ir patogumo.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Kaip organizacijoms pasiruošti planiniam Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos patikrinimui?

VDAI jau paskelbė šių metų planinių patikrinimų ir stebėsenos planą. Sąraše išvardintos įmonės bei įstaigos bus tikrinamos dėl skirtingų BDAR aspektų laikymosi ir taikymo. Tam, kad patikrinimas vyktų sklandžiai ir netektų taisyti neatitikimų ar net mokėti baudų, sąraše esantiems reikėtų pasiruošti iš anksto.

Ekspertai pataria kaip sėkmingai persikvalifikuoti į IT sritį

Remiantis Užimtumo tarnybos duomenimis, Lietuvoje vis daugiau žmonių pasiryžta keisti kvalifikaciją ir pasirenka kursus, orientuotus į IT programas. Pokyčiams paskatina tiek šioje sferoje didėjantys atlyginimai, tiek naujos karjeros galimybės ir saviraiška. Kaip jiems tinkamai pasiruošti?

Kaip vaiko atvaizdu viešojoje erdvėje dalintis saugiai?

Daugelis vaikų šiandien internete „gimsta“ dar gerokai iki pradėjimo vaikščioti ar net tikrojo atėjimo į šį pasaulį. Užsimezgusios gyvybės džiaugsmo pripildyta ultragarso nuotrauka ir pirmieji vaikelio žingsniai jau spėjo tapti savotiška mūsų socialinių tinklų naujienų sienos klasika. Vaikų saugumo internete ekspertė perspėja, kad dalinimasis atžalų atvaizdais su visu pasauliu jas stato į didelį pavojų, ir pateikia penkias rekomendacijas, kaip tai daryti saugiau.

2024-03-03 15:26
Socialinių medijų žala mūsų psichinei sveikatai ir psichologo patarimai, kaip ją sušvelninti
2024-02-27 10:12
Netikrus profilius dirbtinis intelektas „kepa“ milijardais: 5 žingsniai, kaip juos atpažinti socialiniuose tinkluose
2024-02-27 08:11
Nieko nepirko, bet 42 eurus nuskaičiavo nuo kortelės: ką daryti, jei taip nutiks ir jums
2024-02-14 14:03
Plinta naujas sukčiavimo būdas: paštomate sumokėję kortele prarasite pinigus
2024-02-09 16:40
Įvyko kibernetinis incidentas: kaip nepamesti galvos
2024-02-06 12:39
Lietuvoje populiarėja nauja el. parduotuvė „Temu“: atsakė, ar ja naudotis saugu
2024-02-05 20:16
TOP 5 idėjos: gimtadienio dovana vyrui
2024-02-01 20:23
Darbas ir laisvalaikis prie kompiuterio – kaip apsaugoti savo akis?
2024-01-30 14:18
3 būdai, kaip balinti dantis namuose
2024-01-29 08:37
Vaikai socialiniuose tinkluose: ką turi žinoti tėvai?
2024-01-24 09:23
Įspėja apie visame pasaulyje populiarią platformą: kiek gali kainuoti noras „apsipirkti kaip milijonieriui“? (papildyta)
2024-01-16 08:13
Apgavystės socialiniuose tinkluose: ar žinome, kaip apsaugoti savo pinigus?
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama