Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 25 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 24 d. 20:16
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“
Balandžio 24 d. 17:16
Nuo blynus kepančių robotų iki miesto priežiūros technologijų – „Tech_Champ 2024“ hakatone komandos kūrė naujoves
Balandžio 24 d. 14:32
Pristatytas 816 AG „Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE“ kupė
Balandžio 24 d. 11:26
Švietimo ekspertai sutaria: universitetų aljansai – galimybė turėti geresnę švietimo sistemą
Balandžio 24 d. 08:18
„Nothing“ pristatė „Ear“ ir „Ear (a)“ belaidžius ausinukus
Balandžio 23 d. 20:24
Dauguma Lietuvos tėvų riboja vaikų laiką internete: psichologas patarė, kaip nepažeisti vaiko privatumo
Balandžio 23 d. 17:16
Peteris Higgsas: kaip itin kuklus fizikas sugalvojo dieviškosios dalelės idėją
Balandžio 23 d. 14:42
Huawei“ pristatė naujuosius „Pura 70“, „Pura 70 Pro“ ir „Pura 70 Pro+“ išmaniuosius telefonus
Balandžio 23 d. 11:27
Sukčiai iš lietuvių pernai vidutiniškai išviliojo po 74 eurus: atskleidė, kur ir kaip jie veikia
Balandžio 23 d. 08:41
Europos Komisija: KTU – pirmasis universitetas Lietuvoje pagal pritrauktas lėšas
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Elektronika, technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Kodėl el. kainos diegiamos lėtai?

Publikuota: 2021-06-11 08:55
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Informuoja apie kainą, kilmės šalį, produktų sudėtį ir net gali nurodyti prekių likučius sandėlyje – elektroninės kainų etiketės ne tik palengvina prekybininkų darbą, bet ir kuria geresnę apsipirkimo patirtį klientams. Tačiau šią technologiją kol kas galima matyti ne visuose prekybos tinkluose. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį svarstant apie šią investiciją, pataria „Raso“ pardavimų vadybininkas Audrius Šeškauskas.

Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.

Po prekybos salę vaikštantys darbuotojai, nešini pluoštu iškarpytų kainų, rodo, kad tokia parduotuvė greičiausiai susiduria su keliomis problemomis, teigia ilgametę prekybininkų konsultavimo elektroninių technologijų klausimais patirtį turintis A. Šeškauskas. Pirmiausia – neefektyviai paskirstytu personalo darbo laiku, nes ne vieno šimto prekių kainolapių spausdinimas, karpymas ir keitimas yra itin imlus laikui procesas. Negana to, įvertinus įprastoms kainų etiketėms reikalingas popieriaus ir energijos sąnaudas, šiuolaikiniam pirkėjui toks prekybos centras sunkiai derės su vis aktualesniais tvarumo tikslais. O didelė žmogiškosios klaidos įsivėlimo rizika, anot specialisto, gali dar labiau nuvilti pirkėjus.

„Nesusipratimai kasoje, kuomet kaina parduotuvės lentynoje ir pirkimo kvite nesutampa, yra viena dažniausių gerą pirkėjų patirtį sugadinančių situacijų. Taip paprastai nutinka popierinėmis kainų etiketėmis besinaudojantiems prekybininkams dėl įsiveliančios žmogiškosios klaidos ar nepakankamų darbuotojų laiko resursų atliekant perkainojimus. Elektroninės kainų etiketės sprendžia ne tik šias problemas, bet ir padeda išvengti nereikalingo darbuotojų vaikščiojimo tarp sandėlio ir prekybos salės, kai prekių likučiai jau yra pasibaigę. Tiesa, kad būtų juntami visi šios technologijos privalumai, prieš investuojant verta dėmesį atkreipti į kelis niuansus“, – pastebi A. Šeškauskas.

Išnaudoja ne visas galimybes

Specialistas pasakoja, kad elektroninė kainų etiketė yra ekranas, kurį galima naudoti ne tik informacijai apie kainas, bet ir atvaizduoti kitus duomenis – tekstus ir net paveikslėlius. Vienas iš itin darbuotojų laiką taupančių sprendimų – galimybė atvaizduoti parduotuvės prekių likučius sandėlyje.

„Kai prieš atsidarant parduotuvei darbuotojai tvarkosi salėje ir lentynoje pastebi mažą konkrečių produktų kiekį, šiame ekranėlyje gali matyti realų parduotuvės prekių likutį – jei sandėlyje tokių prekių jau nebėra, pardavėjas negaišta laiko kelionei iki jo ir prekių likučių tikrinimui. Taip pat ekranėlyje galima QR kodais atvaizduoti nuorodas į interneto puslapius su receptais, produktų sudėtimi, alergenais ir pan.“, – pažymi A. Šeškauskas.

Tiesa, specialistas pastebi, kad šias galimybes išnaudoja ne visi prekybininkai, nors įdiegti jas nėra sudėtinga – tereikia paruošti informaciją. O pagrindinis privalumas, kurį pajunta visi be išimties elektroninėmis etiketėmis besinaudojantieji – technologija padeda išvengti kainų klaidų ir nesusipratimų kasose.

„Yra tam tikras režimas, kada keičiamos popierinės kainos. Jei kaina mažėja, pirmiausia ji turi būti pakeista kasoje, o tik tuomet – lentynoje, jei didėja – atvirkščiai. Bet pirkėjas to nejaučia, nebent įsivelia klaida. Naudojantis elektroninėmis kainų etiketėmis, šį procesą pavyksta eliminuoti, nes informacija per kelias sekundes atnaujinama tiek kasose, tiek elektroninėse svarstyklėse ir produktų lentynose. Vėlavimas, kainų sumaišymas, pametimas – tokias žmogiškąsias klaidas sprendžianti technologija prekybos tinklui padeda išvengti klientų pykčių ar susierzinimo“, – tikina A. Šeškauskas.

Taupo kaštus ir prisideda prie tvarumo tikslų

Elektroninės kainų etiketės, kaip ir daugeliui žinomos skaityklės, veikia elektroninio rašalo principu. Ši technologija naudoja ypač mažai energijos – jos reikia tik informacijos pasikeitimo metu, baltų ir juodų taškelių išdėstymui ekrane, todėl, skaičiuoja A. Šeškauskas, tabletės tipo standartinės baterijos užtenka maždaug septyneriems metams, o tokie ekranai tarnauja mažiausiai dešimtmetį.

Taigi, taupomi popieriaus, rašalo ir energijos resursai prisideda prie vis aktualesnių tvarumo tikslų, o vidutinį technologijos atsiperkamumo laiką kiekvienas prekybininkas galėtų suskaičiuoti įvertinęs ir taupomas darbuotojų laiko sąnaudas. A. Šeškauskas pažymi, kad visais atvejais tai yra gerokai trumpesnis nei dešimties metų laikotarpis.

„Tokios technologijos nauda tikrai nebus stipriai juntama, jei per dieną prekybininkas turi pakeisti 5 kainų etiketes. Bet kai vyksta masiniai perkainojimai, kai per naktį darbuotojams reikia atspausdinti, sukarpyti ir lentynose pakeisti šimtus kainų, tada juntami akivaizdūs kaštų skirtumai. Dėl to šiandien daugiausiai technologija naudojasi didesni prekybininkai, bet juntamas susidomėjimas ir iš mažesniųjų.

Panaši situacija buvo ir su savitarnos kasomis – iš pradžių atrodė, kad nesinorės jomis naudotis, o dabar modernus prekybos tinklas be jų neįsivaizduojamas. Elektroninės kainų etiketės – taip pat laiko klausimas. Pramoninių prekių skyriuje kaina nesikeičia galbūt ir visą mėnesį, bet daržovių, pieno produktų ir duonos bei kulinarijos gaminių skyriuose kaina gali kisti net keliskart per dieną. Todėl didžioji dauguma prekybininkų technologiją diegti pradeda būtent šiuose skyriuose, tai – jautriausios ir imliausios darbuotojų laikui parduotuvės vietos“, – teigia A. Šeškauskas.

Prieš investuojant – išsiaiškinti niuansus

Anot A. Šeškausko, nors technologija sprendžia itin opias prekybininkų problemas, kol kas ją galima sutikti ne visuose prekybos centruose. Prekybininkus nuo tokio žingsnio dažniausiai sustabdo technologijos kaina.

„Jei į tai pažvelgsime ne kaip į ilgalaikę investiciją dešimties metų laikotarpiui, o tiesiog į momentinį pinigų išleidimą, suma tikrai gali atrodyti didelė. Bet tą patį galima pasakyti net ir kalbant apie paprasčiausias kasas – vienuose prekybos tinkluose jos vertos vos kelių šimtų, o kituose, investuojančiuose į modernius sprendimus, – ir kelių tūkstančių eurų. Tad tai priklauso nuo prekybininkų prioritetų ir požiūrio į investicijas“, – teigia pašnekovas.

Vis tik, anot specialisto, didžioji dauguma prekybininkų aktyviai domisi technologija ir supranta jos naudą. Tiesa, norint išsirinkti tikrai investicijų vertus sprendimus, reikia atkreipti dėmesį į technologinius niuansus.

„Yra keli vedantys pasauliniai gamintojai, jie naudoja kiek skirtingas technologijas. Pavyzdžiui, šiuo metu elektronines kainų etiketes vaisių ir daržovių skyriuose aktyviai diegiantis prekybos tinklas „Norfa“ pasirinko gamintoją, kuris naudoja specialų, tik jam skirtą ryšį informacijai perduoti. Tokios kainų etiketės yra mažiausiai jautrios išoriniams trikdžiams. Yra atvejų, kai išoriniai signalai, pvz., skleidžiami 4G ar Wi-Fi tinklų stiprintuvų, slopina kai kurių gamintojų naudojamą ryšį, kuriam sutrikus, informacija nėra perduodama sėkmingai ir technologija nebetenka savo privalumų“, – atkreipia dėmesį specialistas.

A. Šeškausko teigimu, šiuo metu Lietuvos prekybos tinkluose dažniausiai diegiami el. kainų ekranėliai, rodantys dvi ar tris spalvas. Tačiau jau yra ir naujesnių el. kainų etikečių sprendimų, kurie atvaizduoja visą spalvų paletę ir suteikia dar daugiau galimybių prekybininkams – rodo ne tik kainas ir kitą svarbią informaciją, bet ir video reklamas.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Ekspertas patarė kaip saugiai transportuoti televizorių, skalbimo mašiną ar šaldytuvą

Persikraustymas į naujus namus paprastai būna džiaugsmingas nuotykis, tačiau kartu su juo tenka ir nelengva užduotis saugiai pervežti didelius prietaisus, pavyzdžiui, televizorius, šaldytuvus ir skalbykles. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį prieš gabenant šią įrangą, kad galutinį tašką ji pasiektų saugiai.

Ar muzikos per ausines klausotės saugiu garsu? Kelios klaidos gali lemti suprastėjusią klausą

Nors iš esmės ausinės – saugus ir patogus būdas klausytis mėgstamos muzikos ar kitų garso įrašų, saugant savo sveikatą svarbu žinoti, kaip jomis teisingai naudotis.

Renkamės naują televizorių: kokias savybes svarbu įvertinti? (1)

Televizorius nėra tas pirkinys, kurį renkamės labai dažnai, tačiau jis reikalauja nemažų investicijų, tad natūralu, jog norime geriausio varianto už turimą biudžetą. Tikrai ne visi pirkėjai nusimano apie televizorius ir kaip išsirinkti geriausią, kokias savybes vertinti. Tad ši informacija bus naudinga, jei kaip tik planuojate tokį pirkinį ir nežinote, nuo ko pradėti renkantis.

2024-04-15 17:19
Kaip užtikrinti ilgesnį karšto vandens išlaikymą ir energijos taupymą namuose?
2024-04-09 11:46
Kaip sumažinti jūros ligos tikimybę dėvint „Vision Pro“
2024-04-05 20:33
Sužinokite, kaip tinkamai prižiūrėti savo turimą RC modelį ir kas yra svarbiausia
2024-03-27 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
2024-03-20 08:41
Planuojate pirkti elektrinį automobilį? Štai ką turite žinoti apie jo įkrovimą namuose
2024-03-10 13:13
Savaitgalis su šeima: patarimai, kaip išnaudoti technologijas unikaliam laisvalaikiui gamtoje
2024-03-07 14:26
Ekspertas pataria, kaip valyti plokščiaekranį televizorių
2024-02-29 20:15
Kokiais atvejais saulės elektrines įsirengti apsimoka, o kokiais – ne?
2024-02-27 16:17
„Apple Music“ skamba prastai? Greičiausiai tai ne ausinių kaltė
2024-02-05 12:25
Kaip įgalinti „Apple Watch“ ciferblatų keitimą pirštu braukiant per ekraną
2024-02-02 20:07
Žiema ir elektronikos įrenginiai – ką svarbu žinoti norint nesugadinti savo prietaisų?
2024-01-24 12:50
Tinkamas apsaugos sistemų pasirinkimas
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama