Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 16 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Verslo naujienos
 - Įvykiai, renginiai
 - Švietimas, studijos
 - Mokslo naujienos
 - Portalo naujienos
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 16 d. 11:15
Lietuvoje pradedama prekyba naujuoju „Ford Explorer“ elektromobiliu
Balandžio 16 d. 08:48
Ar muzikos per ausines klausotės saugiu garsu? Kelios klaidos gali lemti suprastėjusią klausą
Balandžio 15 d. 20:29
Renkamės naują televizorių: kokias savybes svarbu įvertinti?
Balandžio 15 d. 17:19
Kaip užtikrinti ilgesnį karšto vandens išlaikymą ir energijos taupymą namuose?
Balandžio 15 d. 14:20
Garsi muzika ausinukuose šiandien – klausos aparatas ausyse senatvėje
Balandžio 15 d. 11:13
Masyvūs žemi dažniai. „Sony“ pristato naują garsiakalbių ir ausinių seriją „ULT Power Sound“
Balandžio 15 d. 08:11
Kibernetiniai išpuoliai: „fintech“ ekspertai pataria, kaip apsisaugoti ne tik jums, bet ir kokių priemonių imtis versle
Balandžio 14 d. 17:26
Norvegija planuoja drausti socialinius tinklus jauniems vaikams – ar tai pavyzdys Lietuvai?
Balandžio 14 d. 11:07
Lietuviai su partneriais sukūrė unikalią išmaniąją bateriją, aprūpinančią verslą energija net atšiauriausiomis sąlygomis
Balandžio 13 d. 17:39
Dirbtinio intelekto integravimas organizacijose – iššūkis kiekvienam CEO
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Naujienos » Švietimas, studijos Ankstesnė naujiena | Sekanti naujiena | Dalintis | Spausdinti

„Sourcery“ kviečia išbandyti jėgas nemokamoje programavimo akademijoje

Publikuota: 2021-09-10 21:09
Tematika: Švietimas, studijos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt / Pranešimas spaudai

Lietuvos informacinių technologijų sektorius užima reikšmingą vietą šalies ekonomikoje ir yra vienas sparčiausiai augančių. Nors programavimo įgūdžių turinčių specialistų ir daugėja, vis dėlto šių specialistų ruošimo ir tikrojo rinkos poreikio atotrūkis visame pasaulyje išlieka vis dar labai didelis.

Prieš dešimtmetį JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge” įsteigta nemokama programuotojų akademija „Sourcery Academy for Developers“ aktyviai stengiasi kompensuoti šį trūkumą, kasmet studentus supažindindama su tikrais verslo industrijoje veikiančiais standartais. Anot akademijos turinio rengėjų, laikas praleistas su kompanijos specialistais yra puiki galimybė studentams įgyti praktinių profesijos įgūdžių ir tvirtai apsispręsti, ar verta pradėti karjerą programavimo srityje.

Apie tai, kokios esminės naujovės šiais metais laukia stojančiųjų į programuotojų akademiją? Kaip pasiruošti stojimui ir į ką atkreipti dėmesį, renkantis programavimo mokymus? Įžvalgomis dalijasi „Sourcery Academy for Developers“ programos vystytojai – JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge“ Technologijų departamentų vadovai Vytautas Paulauskas ir Rimantas Benetis.

Išmoksta dirbti komandose

„Devbridge“ technologijų direktoriaus Rimanto Benečio teigimu, akademijos studentai įgyja autentišką darbo technologijų industrijoje patirtį – simuliuojame įmonės veiklą, komandose dirbame prie įdomių projektų.

„Sourcery“ akademijos turinys padeda ne tik jaunesniesiems programuotojams tobulėti ar pagilinti turimus įgūdžius, bet ir visiems, svajojantiems pakeisti profesiją bei įgyti pagrindus ir reikalingų žinių žengti pirmuosius žingsnius programavimo srityje, pamatyti, kaip yra įgyvendinami pasauliniai IT projektai“, – akcentuoja R.Benetis.

Anot direktoriaus, nors praėjusiais metais dėl pandemijos paskaitos galėjo vykti tik nuotoliniu būdu, tačiau išaugę stojančiųjų į akademijas skaičiai bei įsitraukimas į mokymo procesą įrodė, kad formatas pasiteisino, o turinio kokybė išliko nepakitusi.

„Akademijos formatas ir šiemet išliks panašus. Vyks dešimt nuotolinių paskaitų, o po pirmųjų užsiėmimų studentai pradės dirbti prie savo komandos projekto. Akademijos dalyviai, aktyviai bendradarbiaudami komandose, turės sukurti IT produktą. Darbas daugiau nei du mėnesius vyks Agile principu, dirbant dviejų savaičių trukmės sprintais. Studentai tobulins turimus įgūdžius, o jiems padės kompanijoje dirbantys profesionalai – mentoriai ir lektoriai“, – dalijosi R. Benetis.

Turinio atnaujinimui – dar daugiau dėmesio

„Devbridge“ technologinių praktikų direktoriaus Vytauto Paulausko teigimu, kasmet stengiamasi kruopščiai peržiūrėti, atnaujinti mokymų medžiagą, atkreipti dėmesį į studentų atsiliepimus bei atsižvelgti į technologijų tendencijas.

„Daugelis norėdami išmokti ar įvaldyti kokią nors technologiją, programavimo kalbą, pavyzdžiui, JavaScript ES6 modules, React, Webpack, ORM, dažniausi peržiūri kelių autorių paskaitas internete. Tačiau ta pati technologija labai dažnai yra pristatoma skirtingai, ten supažindinama tik su pagrindais, o tada ir kyla natūralūs klausimai. Kur ir kaip šią technologiją panaudoti geriausiai? Ar yra kokių nors alternatyvų? Kaip gi su šia technologija darbuojasi profesionalūs programuotojai? Atsižvelgę būtent į šiuos ir panašius klausimus paskaitose nebedėstysime pačių elementariausių pagrindų, o bandysime panaudoti technologiją praktinei problemai spręsti. Paaiškinsime ir praktiškai įrodysime, kaip pasitelkę įvairias technologijas mes kasdien kuriame sudėtingus programinės įrangos sprendimus Vakarų Europos ir Šiaurės Amerikos rinkoms“, – akcentuoja V. Paulauskas.

Akademija paruoš karjerai IT srityje

Anot V. Paulausko, renkantis bet kurią IT akademiją svarbu atkreipti dėmesį į tai, kas pateikia medžiagą, idealu, jei tai yra technologijų srities profesionalai. Tik tada būsite tikri, kad akademijos metu gausite atsakymus į jums kylančius klausimus. Visada verta pasiteirauti, kaip apie akademiją atsiliepia jos alumnai iš ankstesnių laidų - kas jiems patiko, ko pritrūko, pavyzdžiui, ar dar kartą rinktųsi tuos pačius mokymų organizatorius ir jų dėstomą kursą

„Pasirinkę „Sourcery Academy for Developers“ dalyviai mokysis web technologijų, JavaScript (EcmaScript 2015+), React bei backend programavimo kalbą. Jei kažkas iš potencialių studentų labai nori dirbti su Java programavimo kalba – tai yra lemiamas faktorius, suskubti pasidomėti mūsų akademija tuoj pat, kadangi kitą kartą tokia akademija bus kartojama tik po vienerių metų. Taip pat stojantieji jau turi žinoti bent vienos programavimo kalbos sintaksę, logikos sakinius (angl. control flow statements), turėti duomenų bazių pagrindus. Šiuos pagrindus kiekvienoje akademijos paskaitoje ir darbo grupėse metu bus stengiamasi išplėsti ir panaudoti tikslingai, kuriant tikrą produktą“, – pabrėžia vadovas.

Kaip viskas vyks?

„Sourcery Academy for Developers“ – tai du kartus per metus – rudenį ir pavasarį – vykstanti nemokama trijų mėnesių trukmės akademija pradedantiesiems, norintiems ugdyti programavimo srities kompetencijas ir greičiau integruotis į technologijų darbo rinką. Pakvietimus į nuotolinius kursus gaus 40 užsiregistravusių kandidatų iš Vilniaus ir Kauno. Dalyviai dirbs grupėse, kuriose visi norintieji gilins žinias mokymų bei individualių ir grupinių užduočių metu. Rudenį dalyviai mokysis JAVA programavimo kalbos, o pavasarį – .NET technologijų.

Akademijos dalyviai kurs tikrus interneto tinklalapių projektus, įtvirtins gautas teorines žinias praktiškai, taikys Agile projektų valdymo metodiką ir principus, susipažins su programinės įrangos kūrimo bei diegimo procesais. Dalyviai dirbs prie tikrų projektų ir lankys nuotolines kassavaitines paskaitas, taip pat tobulins turimus įgūdžius komandinio darbo metu. Jiems padės kompanijoje dirbantys profesionalai – mentoriai ir lektoriai. Norintys dalyvauti akademijoje kviečiami registruotis iki 2021 m. rugsėjo 23 d.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
132-eji metai nuo pirmos elektros lemputės Lietuvoje įžiebimo: energetikai kviečia „pasimatuoti“ jų profesiją

Balandžio 17-ąją, praėjus 132-ejiems metams nuo akimirkos, kai Lietuvoje pirmą kartą sužibo elektros lemputė, integruota atsinaujinančios energetikos bendrovė „Ignitis grupė“ su partneriais moksleivius kviečia „pasimatuoti“ energetiko profesiją ir patiems sukonstruoti savo elektros lemputę.

Kuriama unikali dronų konstravimo ir valdymo studijų programa, prisidėsianti prie šalies saugumo

Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija bendradarbiaudama su Lietuvos šaulių sąjunga ir inžinerijos verslo įmonėmis kuria bepiločių transporto priemonių inžinerijos programą, kurioje studentai mokysis konstruoti ir valdyti dronus.

„Vilnius Tech“ GRAVITY: universitetas taps karjeros galimybių centru

Jau balandžio 18 d. „Vilnius Tech“ taps mokslo talentų ir lyderiaujančių modernių verslų traukos centru. Saulėtekio centriniuose rūmuose ateities kūrėjai ir savo sričių profesionalai, užduodami kryptį savo karjerai, ne tik įveiks galiojančius, bet ir sukurs naujus, veržlius ir perspektyvius visatos dėsnius.

2024 m. balandis
2024-04-12 16:17
Mokyklos kviečiamos nominuoti mokytojus-elektronikos entuziastus įmonių skatinamosioms stipendijoms gauti
2024-04-10 09:22
Unikali patirtis. Įkvepiantys atradimai. Vilniaus universitetas kviečia tapti studentu vienai dienai
2024-04-09 10:21
„Ignitis grupė“ kviečia aukštąsias mokyklas teikti paraiškas finansinei paramai gauti
2024-04-09 07:05
Šią savaitę – atvirų durų dienos visose profesinėse mokyklose: atvers modernias mokymo bazes, leis „pasimatuoti“ profesiją
2024-04-05 13:17
KTU kartu su dviem pasaulinio lygio universitetais pradeda matematikos doktorantūros studijas
2024 m. kovas
2024-03-28 19:25
Valstybė ir šiemet skatins stojančiuosius į pedagogiką
2024-03-26 11:48
Parodoje „Karjera & studijos Lietuvoje 2024“ Vilniaus universitetas pristatys išskirtines inovacijas
2024-03-20 12:09
Dirbtinis intelektas švietime: beveik 60 proc. švietimo įstaigų neturi DI strategijos
2024-03-15 19:54
Tarptautinių studijų paroda – renginys, subursiantis būsimus studentus ir aukštąsias mokyklas
2024-03-07 07:01
Lietuvoje antrąkart rengiamas jaunųjų inžinierių čempionatas STEAM TEAM
2024-03-06 07:09
Per pirmą KURSUOK veiklos mėnesį mokytis užsiregistravo 4,2 tūkst. suaugusiųjų (1)
2024-03-04 07:02
Europos universitetai dar labiau solidarizuojasi su Ukraina
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama