Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Verslo naujienos
 - Įvykiai, renginiai
 - Švietimas, studijos
 - Mokslo naujienos
 - Portalo naujienos
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 29 d. 14:25
„Sony“ pristato labai lauktus programinės įrangos atnaujinimus, įskaitant C2PA atitikimą ir vaizdų autentiškumo užtikrinimą
Kovo 29 d. 11:39
Paaiškėjo, kokį atsiperkamumą turi namų ūkyje naudojamos, elektros energiją kaupiančios baterijos (1)
Kovo 29 d. 08:26
Inovacijų ekspertai su partneriais siekia pagerinti Lietuvos miškų ir jų kelių būklę
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Naujienos » Kompiuterija Ankstesnė naujiena | Sekanti naujiena | Dalintis | Spausdinti

„Apple“ atnaujino „iPad Pro“ ir pristatė naują 10,5 colių modelį

Publikuota: 2017-06-08 08:04
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

„Apple WWDC 2017“ konferencijoje šiemet buvo pristatyta keletas įdomių naujovių. Vienomis iš jų tapo 10,5 colių planšetinis kompiuteris „iPad Pro“ kartu su dabartinio 12,9 colių modelio atnaujinimu. Abi planšetės gavo naujus ekranus su „ProMotion“ technologija ir galingą vieno lusto sistemą „A10X Fusion“.

Naujasis 10,5 colių (2224 × 1668 taškų raiška) „iPad Pro“ gali pasigirti 40 % sumažintu rėmeliu aplink ekraną, todėl planšetinis kompiuteris išliko pakankamai kompaktiškas ir sveria mažiau nei 500 g (Wi-Fi modelis – 470 gramų, o versija palaikanti LTE – 480 gramų).

Kuo pasižymi nauji ekranai su „ProMotion“ technologija? Šio matricos gavo 120 Hz vaizdo atnaujinimo dažnį, todėl sąsaja, žaidimai, filmai ir pan. bus atkuriami tolygiau ir natūraliau. Be to, šio ekrano dėka pavyko iki 20 ms sumažinti skaitmeninio rašiklio „Apple Pencil“ reakcijos laiką, kaip ir įprastos įvesties pirštais.

Energijos taupymo sumetimais ekranas „ProMotion“ automatiškai reguliuoja ekrano atnaujinimo dažnį, priklausomai nuo atkuriamo turinio. Be to, naujųjų planšečių ekranas gavo pagerintą kovos su atspindžiais dangą, o ryškumas tapo dar didesnis, todėl saulės šviesoje su prietaisu dirbti bus patogiau. Technologija „True Tone“ dinamiškai reguliuoja baltos spalvos balansą pagal aplinkos apšvietimą, o išplėstinė spalvų gama leidžia atkurti labiau tikrovišką vaizdą.

Antroji esminė naujovė – nauja SoC „A10X Fusion“ su 64 bitų architektūra. Bendrovė praneša, kad 6 branduolių procesorius veikia 30 % greičiau, o 12 branduolių grafika demonstruoja iki 40 % didesnį našumą, lyginant su A10. Visa tai pasiekiama be neigiamo poveikio baterijai – kaip ir anksčiau, galite mėgautis iki 10 valandų naršymo internete per Wi-Fi režimu. Kita svarbi naujosios vieno lusto sistemos naujovė – integruotas judėjimo koprocesorius M10 (anksčiau šią funkciją atliko atskira mikroschema).

„Apple“ pristato „iPad Pro“ kaip patogų įrankį filmavimui, nuotraukų ir aukštos kokybės vaizdo įrašų redagavimui bei dalijimuisi. Prietaisas aprūpintas 7 MP raiškos „FaceTime HD“ priekine kamera su f/2.2 diafragma, 1080p vaizdo įrašymo galimybe ir blykste. Tarp kitų galimybių paminėtas HDR fotografavimas, „gyvos“ nuotraukos, veidų ir kūnų aptikimas, taip pat stabilizavimo programa.

Prietaiso gale įtaisyta pagrindinė 12 megapikselių kamera gali užfiksuoti 4K raiškos vaizdo įrašą 30 kadrų/s dažniu, turi optinę vaizdo stabilizavimo sistemą, dvigubą optinį priartinimą ir dviejų atspalvių blykstę, sudarytą iš keturių LED. Tarp papildomų filmavimo režimų yra sulėtintas atkūrimas (120 kadrų per sekundę 1080p raiška arba 240 kadrų/s 720p raiška), pagreitinto atkūrimo režimas (Time‑lapse) su stabilizavimu, patobulintas programinis stabilizavimas įrašant 1080p ir 720p raiška, nuolatinis AF filmuojant, vaizdo triukšmo mažinimas , gebėjimas fotografuoti 8 megapikselių nuotraukas, įrašyti 4K video ir kitos galimybės.

Taip pat verta paminėti keturis garsiakalbius su gebėjimu užtikrinti erdvinį garsą bet kokioje padėtyje, Wi-Fi 802.11ac ir „4G LTE Advanced“ tinklų palaikymą (atitinkamose modeliuose, kur taip pat įdiegta programinės SIM kortelės „Apple SIM“ technologija). Buvo patobulintas ir jutiklinis mygtukas „Touch ID“, kuris dabar leidžia lengviau atrakinti „iPad Pro“, taip pat atsiskaityti už prekes ir paslaugas „App Store“, „iTunes Store“, „iBooks Store“ arba per mokėjimo sistemą „Apple Pay“.

Kartu su planšete siūlomi priedai, pavyzdžiui, skaitmeninis rašiklis „Apple Pencil“, kurio nauja versija gavo pagerintus spaudimo jėgos ir pasvirimo kampo nustatymo jutiklius, ir klaviatūrą „Smart Keyboard“. Specialiai „iPad Pro 10,5“ sukurta pilno dydžio plona ir patvari klaviatūra, kuri nereikalauja įkrovimo ir prijungimo per „Bluetooth“, be to atlieka dėklo „Smart Cover“ funkcijas.

Aparatūros inovacijas papildys rudenį pasirodysiančios „iOS 11“ programinės įrangos atnaujinimai, kurie išplės „iPad“ galimybes šiomis pagrindinėmis naujovėmis:

  • Pritaikoma įrankių juosta „Dock“ leis atidaryti savo mėgstamas programas ir dokumentus iš bet kurio ekrano;
  • Pagerintas daugiafunkciškumas, įskaitant atnaujintą programų perjungimą su nauja funkcija „Spaces“, kuri leis lengviau perjungti užduotis ir naudoti iškart dvi aktyvias programas „Split View“ ir „Slide Over“ režimais;
  • Nauja programa „Files“ yra sukurta siekiant suburti visus prietaise ir debesų saugyklose esančius failus;
  • Atsirado tekstą, nuotraukų ir failų pervilkimo iš vienos programos į kitą funkcija, kuri prieinama iš bet kurios ekrano srities;
  • Pastabose pasirodė skenavimo funkcija, kuri leidžia specialiu būdu fotografuoti dokumentus, ištaisyti tamsesnes sritis ir naudojant filtrus pagerinti teksto ryškumą bei aiškumą;
  • Išplėsta „Apple Pencil“ integracija: pridėta galimybė piešti tarp teksto pastraipų ir užsirašinėti pastabas „Notes“ ir „Mail“ programėlėse. Atsirado ranka parašytų žodžių ir simbolių paieškos funkcija.

10,5 colių „iPad Pro“ spalvą bus galima rinktis iš sidabro, pilkos, aukso ir rožinio aukso, o jo kainos prasideda nuo 649 $ už 64 GB Wi-Fi modelį ir nuo 779 $ už 64 GB Wi-Fi + LTE modelį. 12,9 colių „iPad Pro“ yra prieinamas su sidabro, pilkos ir aukso spalvos korpusais ir jo kainos prasideda nuo 799 dolerių už 64 GB Wi-Fi modelį ir nuo 929 JAV dolerių už 64 GB talpos versiją su Wi-Fi ir LTE moduliais.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
„Google“ pristatė antrąją „Android 15“ versiją, skirtą programėlių kūrėjams

Vasario viduryje „Google“ išleido pirmąją „Android 15 Developer Preview“ versiją, o prieš keletą dienų buvo pristatyta ir antroji tokia versija. Žinoma, tai dar nėra vieša beta versija, kurią dažnai gali išbandyti ir kai kurių įrenginių turėtojai, tačiau tokia naujiena turėtų pasirodyti jau balandžio mėnesį.

„Samsung“ pasiūlys net 8 metų programinės įrangos palaikymą savo planšetėms, tačiau tikrai ne visiems modeliams

„Samsung“, kartu su „Google“, yra vienintelės bendrovės, gaminančios „Android“ išmaniuosius telefonus, kurios pasiūlė net septynis metus trunkantį programinės įrangos palaikymą. Pietų Korėjos milžinė žengė dar vieną žingsnį į priekį ir kai kuriems „Enterprise Edition“ pasiūlė dar ilgesnį palaikymą.

„Meta“ ištaisė kritinę „Facebook“ saugumo spragą: piktavaliai galėjo nesudėtingai pasisavinti bet kurio vartotojo paskyrą

JAV bendrovė valdo tokius socialinius tinklus kaip „Facebook“ ar „Instagram“, o neseniai buvo ištaisytas svarbus pažeidžiamumas, kuris piktavaliams galėjo leisti perimti bet kurios „Facebook“ paskyros kontrolę, praneša kibernetinio saugumo tyrėjai.

2024 m. kovas
2024-03-29 12:43
V. Putinas pavedė vyriausybei rengtis rusiškų žaidimų konsolių kūrimui
2024-03-27 19:29
Šiaulių bankas klientams pristato „Apple Pay“
2024-03-26 09:29
„Microsoft“ atlieka Europoje privalomus pakeitimus: atskleidė, kas pasikeitė ir kokios yra tokių pakeitimų priežastys
2024-03-26 07:04
Atskleistas „Microsoft DirectSR“, kuris leis lengviau naudoti vaizdo išdidinimo technologijas
2024-03-25 09:45
GPT-5 kitas itin našus „OpenAI“ modelis gali pasirodyti jau šią vasarą
2024-03-24 10:29
AMD FSR 3.1 turės įvairių patobulinimų, išleidimas antrame ketvirtyje
2024-03-23 10:42
NVIDIA demonstruoja kaip galėtų atrodyti dirbtinio intelekto valdomi personažai žaidimuose
2024-03-22 19:24
Skaitmeninių brėžinių naudojimas QGIS programoje planuojant ūkinę veiklą miškuose
2024-03-21 15:07
Į darbdavio tyrimų rinką žengia naujas žaidėjas: ketina užpildyti konkurentų paliktas spragas
2024-03-20 13:49
NVIDIA ir „Siemens“ įdiegs generatyvųjį dirbtinį intelektą pramoninio dizaino ir gamybos srityse
2024-03-19 21:06
SAP ir NVIDIA imasi iniciatyvos: sieks paspartinti generatyvinio dirbtinio intelekto naudojimą versle iki 2024 m. pabaigos
2024-03-19 17:52
SAP siekia padėti organizacijoms plačiau išnaudoti dirbtinio intelekto galimybes priimant svarbius verslo sprendimus
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama