Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Operacinės sistemos ir tinklai Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Ekspertas pataria: kaip paruošti įmonės IT ūkį antrajai COVID-19 bangai

Publikuota: 2020-08-10 20:19
Tematika: Operacinės sistemos ir tinklai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Ne visoms pasaulio šalims pilnai atsigavus po pirmosios COVID-19 bangos, prasidėjusios dar 2020-ųjų pradžioje, ekspertai jau perspėja apie antrąją. Augantis susirgimų skaičius Lietuvos Vyriausybę jau pastūmėjo viešosiose uždarose erdvėse grąžinti reikalavimą dėvėti kaukes. Nors kol kas verslams papildomi reikalavimai netaikomi, metų pradžios pamokas išmokusios organizacijos jau ruošiasi potencialiam antrajam masiniam darbo iš namų etapui.

Ekspertas pataria: kaip paruošti įmonės IT ūkį antrajai COVID-19 bangai
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Vidinių sistemų prieinamumas, saugumo užtikrinimas, virtualaus privataus tinklo (VPN) talpa ir net paprasčiausia kompiuterinė technika namuose kovo viduryje kišo koją net ir patyrusioms technologijų bendrovėms. Tam, kad šiuolaikinė įmonė sėkmingai veiktų visiems dirbant iš namų, neužtenka vien interneto ryšio, tam būtina pakeisti ar pritaikyti visus vidinius procesus – nuo naujo darbuotojo darbo įrangos ir prisijungimų paruošimo iki papildomų saugumo priemonių jungiantis prie finansinių, CRM ar kitų įmonės sistemų.

IT specialistams, ruošiantiems bendroves antrai darbo iš namų bangai, kompetencijų centro „Telia Global Services Lithuania“ kompiuterizuotų darbo vietų ir įrankių skyriaus vadovas Edgaras Deduchovas pataria – įsiklausykite į darbuotojų poreikius ir paprastinkite sudėtingus procesus.

Darbo iš namų pamatas – tinkama įranga

Pirmas žingsnis siekiant užtikrinti darbuotojo produktyvumą dirbant iš namų – aprūpinimas technine įranga, kuri leis nuotoliniu būdu dirbti taip pat patogiai, kaip darbo vietoje. Prie jau būtinybe tapusio nešiojamojo kompiuterio pridėkime papildomus monitorius, klaviatūras, ausines su mikrofonu bei kompiuterių prijungimo stoteles (angl. docking station) ir darbo vietą jau galime vadinti ergonomiška ir techniškai funkcionalia.

„Svarbu suprasti kiekvieno darbuotojo individualų poreikį, net jei jų – daugiau nei 500. Vieni gali pasitenkinti nešiojamuoju kompiuteriu, kitiems būtinas papildomas monitorius ar net du. Todėl vos paskelbus darbą iš namų sukūrėme sistemą, kurioje kiekvienas darbuotojas užregistruoja savo poreikį, o mūsų darbas – jį laiku ir kokybiškai įvykdyti. Kurdami kokybišką bendradarbiavimo ir produktyvumo erdvę turime užtikrinti, kad visi kolegos galės įsijungti kameras, sistemos ir technika sąveikaus tarpusavyje“, – pataria E. Deduchovas.

Naujoko techninio aprūpinimo iššūkis

Darbuotoją, jau turintį įmonės nešiojamąjį kompiuterį, prisijungimus prie visų sistemų ir mokantį jas rasti bei naudoti belieka aprūpinti papildoma įranga. Užtat virtualiai įdarbinus naujoką, IT ūkiui gali kilti naujas iššūkis. Nors „Atsinešk savo įrenginį“ (angl. Bring Your Own Device, BYOD) kultūra įmonėse įgauna pagreitį, gerai sustygavus IT procesus naujokui ne tik nereiks naudoti savo kompiuterio, bet ir pačiam galvoti kaip jį sukonfigūruoti.

„Pirmą darbo dieną naujokas privalo į namus gauti darbui paruoštą nešiojamąjį kompiuterį, o iš pat ryto su juo turi susisiekti IT specialistas ir virtualiai pademonstruoti visas sistemas bei užtikrinti prieigą. Toks procesas, kurį sukūrėme vos prasidėjus karantinui, manau, taps daugybės įmonių kasdienybe rudenį.“

Sistemų saugumo ir pasiekiamumo užtikrinimas

Ekspertas siūlo nežinomybės periodu vengti radikalių sistemų pakeitimų. Kita vertus, dabar puikus laikas susikurti tokią saugumo sistemą, kuri užtikrintų nuotolyje esančių kompiuterių saugumą. Dirbant nuotoliniu būdu, kiekvieno IT skyriaus prioritetinis našumo rodiklis (angl. KPI) turėtų būti saugumas, o kartu su juo – ir prieinamumo užtikrinimas.

Prieinamumui prie skirtingų vidinių sistemų įmonės pasitelkia VPN paslaugą, todėl besiruošiant antrajai darbo iš namų bangai svarbu užtikrinti pakankamą šio tinklo talpą. Taip pat svarbu suprasti, jog dirbant nuotoliniu būdu pavojų bendrovės duomenims gali kelti kiekvienas kompiuteris, prisijungęs prie nepatikimo interneto tinklo.

Bendradarbiavimo platformos ir papildomi patarimai

Bendradarbiavimas ir bendravimas su kolegomis kaip biure, taip ir dirbant iš namų, atlieka kertinį vaidmenį. Visi didžiausi tokių platformų gamintojai – „Microsoft“, „Slack“, „Zoom“ ir kiti – karantino metu pažėrė gausybę atnaujinimų ir toliau tobulina savo produktus. Tiesa, „Telia Global Services Lithuania“ atstovas ragina bendroves tiesiogiai bendradarbiauti su kūrėjais, siekiant pirmiesiems gauti atnaujinimus ir pradėti juos taikyti praktiškai. Be to, jei yra galimybė ar nauda, skirtingas programas naudoti skirtingoms funkcijoms.

„Pastebėjome, kad „Slack“ galimybės paprastai integruoti užduočių planavimą, skirstymą ir integraciją su programavimui reikalingomis sistemomis, neša didelę naudą ir užtikrina lengvą bendradarbiavimą su kolegomis, kurie dirba su programų ar sistemų kodu, aplikacijų kūrimu ir t. t. Tuo tarpu „Teams“ sparčiai plečiant video konferencijų ir skambučių galimybes, tapo nepakeičiamu įrankiu suburiant daug žmonių informacijos dalinimuisi, virtualioms pamokoms ar seminarams.“

Tačiau bene svarbiausias patarimas – klausytis. Anot eksperto, tik jūsų darbuotojai gali jums atskleisti ne tik poreikius, bet ir įvertinti esamų produktų ar naudojamų programų funkcionalumą, o galbūt ir pasiūlyti naujų idėjų. Kaip vieną tokių idėjų jis įvardina galimybę IT personalui dalintis patarimais, kaip namuose sukurti ergonomišką erdvę – peržvelgti darbuotojų kasdienį kambarį per konceptualią prizmę, t. y., kaip mažas kambarys ar jo dalis gali virsti darbo kabinetu ir pritaikyti reikiamą IT įrangą.

„Turime suprasti, jog nuo šiol daugelis turėsime bent dvi darbo vietas – namuose ir biure, todėl ir IT ūkis privalo keistis ir evoliucionuoti. Po karantino pabaigos net ir į biurus grįžus daugiau nei 50 proc. darbuotojų, jų namuose palikome išsiųstą įrangą – taip užtikriname savo darbuotojų lankstumą ir komandų produktyvumą bei apsisaugome nuo bet kokių bangų“, – reziumuoja IT ekspertas.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Kaip „iOS 17.3“ įgalinti pavogto įrenginio apsaugą

Dėl padidėjusio „iPhone“ vagysčių kiekio viešose vietose, tokiose kaip barai ar kavinės, „Apple“ pradėjo kurti papildomą apsaugos sluoksnį „iOS“ sistemoje, kuris padėtų naudotojams labiau apsaugoti savo duomenis esančius įrenginyje.

Programišiai didina apsukas – kokios verslo galimybės išlikti saugiam?

Gyvename laikmečiu, kai 12-metis paauglys, pažiūrėjęs filmuką internete, gali įsilaužti į įmonės IT sistemas, o dirbtinio intelekto sugeneruotas įmonės vadovo veidas skambučio metu gali paprašyti pervesti milijonines sumas į sukčių sąskaitą. Kokios verslo galimybės nepaslysti ir atsilaikyti pasaulyje, kuriame kibernetiniu nusikaltėliu gali tapti praktiškai bet kas, turintis priešiškų ketinimų?

Kaip „macOS Sonoma“ išjungti kalbos indikatorių

„Mac“ kompiuteriams skirtoje „macOS Sonoma“ operacinėje sistemoje „Apple“ įdiegė nemažai patogių naujovių, tačiau kai kurios gali patikti ne visiems naudotojams. Kaip „macOS Sonoma“ išjungti kalbos indikatorių rodomą prie rašomo teksto, jei jis jus erzina ar trukdo dirbti.

2024-03-02 15:11
IT ekspertas įvardijo dažniausiai interneto svetainių savininkų daromas klaidas
2024-02-29 16:25
Brangiau kainuoja kibernetinių atakų pasekmės ar apsauga?
2024-02-12 10:23
Draudikai pataria, kaip valdyti kibernetinius incidentus
2024-02-08 14:48
Šiuolaikinių tėvų realybė – vaikus internete viliojantys nusikaltėliai: kaip jų išvengti? (1)
2024-02-08 10:29
Dirbtinis intelektas tampa sukčių įrankiu: kaip apsaugoti savo svetainę?
2024-02-07 16:24
Sąskaitos, el. bankininkystė ir socialiniai tinklai: paaiškino, kaip elgtis su mirusio artimojo paskyromis
2024-01-31 12:19
Rado dar vieną būdą apgauti: nuskenavus „QR“ kodą bando pavogti svarbius duomenis
2024-01-22 14:35
Kaip „iOS 17“ susikurti ir naudoti asmeninį balsą
2024-01-15 18:25
Kaip apsaugoti vaikus nuo internete tykančių pavojų?
2024-01-12 14:10
Kiek gali kainuoti nemokamas viešasis internetas ir kaip naršyti saugiai?
2024-01-11 20:22
Kodėl SEO optimizacija yra svarbi?
2024-01-08 11:35
Kaip nustatyti automatinį vienkartinių kodų trynimą „iOS 17“
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama