Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
Kovo 27 d. 10:37
KTU mokslininkų ir partnerių bendras darbas: virtuali realybė padės mokantis chirurgijos
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Ryšio technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Erzina nuolat stringantis telefonas? Yra paprasti būdai to išvengti

Publikuota: 2022-01-02 15:22
Tematika: Ryšio technika
Aut. teisės: ©Paulius Simonavičius
Inf. šaltinis: Paulius Simonavičius

Mobiliais telefonais šiais laikais ne tik skambiname ar rašome SMS žinutes, tačiau ir atliekame didžiąją dalį kasdienių užduočių, kurias anksčiau atlikdavome kompiuteriu. Sklandžiam darbui ir kasdienių užduočių atlikimui įtakos turi tiek telefono programinė įranga, tiek techninės įrangos specifikacijos: RAM (operatyvioji atmintis), vidinės atminties dydis, procesoriaus taktinis dažnis. Telefono strigimas ar pakibimas, yra puikiai žinoma ir dažna problema daugelio mobiliųjų telefonų naudotojų. Pakibimu laikomas atvejis, kai netikėtai neįmanoma atlikti jokių veiksmų su prietaisu. Kartais tokiu atveju net neveikia išjungimo ar įjungimo funkcija. Pakibimas gali būti įtakotas daugelio dalykų – nuo programinės įrangos klaidų iki techninių gedimų.

Šiame straipsnyje aptarsime bei pateiksime sprendimus, kaip telefono strigimų išvengti. Yra paprasti metodai, kuriuos gali atlikti net ir neįgudęs vartotojas. Jei pritaikius visus šiuos patarimus jūsų telefonas vis dar pakibs, tai gali būti dėl techninės įrangos problemos. Tokiais atvejais patartina nunešti telefoną į patikimą telefonų remonto įmonę.

Erzina nuolat stringantis telefonas? Yra paprasti būdai to išvengti

Nepakankamas operatyviosios atminties kiekis

Kuo mažiau RAM, tuo mažiau vienu metu gali būti paleista programėlių foniniame rėžime vienu metu. Net ir naudojant tik kelias programėles telefone su maža RAM talpa, telefonas gali pakibti. Todėl patariama naudojant pigius biudžetinius telefonus neapkrauti jų daug programėlių, o programėlę panaudojus, ją visiškai uždaryti. Venkite sunkių žaidimų ir vaizdo įrašų bei ilgo naudojimo. Žaisdami didelės apimties žaidimus užimate daug vietos telefono RAM atmintyje, o tai darydami ilgą laiką išnaudojate telefono galimybes ir dėl to telefonas ima kibti. Venkite šių žaidimų telefonuose su mažomis RAM atmintinėmis, arba bent nežaiskite jų ilgą laiką.

Maža vidinė atmintis

Išmaniųjų telefonų atminties talpa yra ribota. Negalima telefono atminties užpildyti visu 100 %, nes laisvas atminties kiekis yra būtinas sklandžiam veikimui. Tai ypač aktualu, jei RAM kiekis yra ribotas, kadangi tuo atveju vidinė atmintis gali būti panaudota RAM atminties trūkumui kompensuoti. Duomenys, pavyzdžiui, vaizdo įrašai, žaidimai ir nuotraukos, užima daug vietos telefonuose. Tam, kad išmanusis telefonas galėtų netrukdomai atlikti užduotis, reikia pakankamai laisvos vietos, nes programų veikimo metu yra sukuriami įvairūs laikini sisteminiai failai sklandžiam programų darbui. Stenkitės palikti bent 10 % laisvos telefono vidinės atminties.

Išvalykite darbinius duomenis. Kai kurios telefone esančios programos, kol jomis naudojatės, išsaugo duomenų fragmentus ir laikui bėgant užkemša telefono atmintį, todėl telefonas ima kibti. Norėdami išvalyti šiuos duomenis, eikite į Nustatymai -> Programos, pasirinkite dažnai naudojamą programėlę (pvz., naršyklę) ir pasirinkite „Išvalyti duomenis“ (angl. Clear Data). Atlikite šį procesą kitoms dažnai naudojamoms programoms, kad atlaisvintumėte telefono atmintį. Šis paprastas telefono remonto būdas dažnai yra labai efektyvus.

Ištrinkite nereikalingus duomenis. Laikydami nereikalingus duomenis ir programėles, užimate vietos telefone, o telefonui reikia pakankamai vietos, kad jis sklandžiai veiktų. Ištrinkite telefone esančius daug užimančius vaizdo įrašus ar žaidimus, kad atlaisvintumėte vietos ir telefonas veiktų sklandžiai.

Įsigykite išorinę atmintį. Jei jūsų telefono atminties nepakanka reikiamiems failams sutalpinti, greičiausiai turėsite reguliariai trinti failus. Kad išsaugotumėte visus duomenis ir prietaisas vis tiek veiktų sklandžiai, įsigykite SD kortelę, tuo atveju, kai telefone tokia atminties išplėtimo galimybe yra.

Kenkėjiškos programos

Iš rizikingų svetainių arba nepatikimų šaltinių atsisiųstose mobiliosiose programėlėse paprastai būna virusų (kenkėjiškų programų), kurie kenkia jūsų telefonui. Šie virusai trikdo telefono procesus ir galiausiai „pakabina“ telefoną. Visada diekite programėles tik iš oficialių telefono gamintojų programėlių parduotuvių pvz. „App Store“, „Google Play“ ir pan. Programėlėse, atsisiųstose ne iš numatytojoje telefono programėlių parduotuvėje esančių programėlių, dažniausiai yra virusų. Pašalinkite šias programas,

Virusai gali būti labai atkaklūs, todėl kartais norint jų atsikratyti reikia antivirusinės programinės įrangos. Eikite į telefono programėlių parduotuvę, paieškos juostoje įveskite „antivirusinė“ ir atsisiųskite norimą antivirusinę programą. Paleiskite programą ir nuskenuokite failus, kad atsikratytumėte bet kokio viruso, dėl kurio telefonas gali pakibti.

Perkaitimas

Telefonas perkaisti gali laikant jį tiesioginiuose saulės spinduliuose. Taip pat perkaitimą įtakoti gali ir nuolatinis labai intensyvus telefono naudojimas. Ypač tokių programėlių, kurių veikimo rekomenduojamos specifikacijos viršija telefono galimybes. Perkaitęs telefonas gali tiek persikrauti iš naujo, tiek pakibti. Išmaniojo telefono temperatūra turėtų būti 30-40 laipsniai Celsijaus, o bet koks didesnis karštis yra nenormalus ir sukelia veikimo sutrikimus.

Pasenusi programinė įranga

Dėl neatnaujintos programinės įrangos telefonas taip pat gali pakibti. Sisteminė programinė įranga reguliariai atnaujinama, kad būtų ištaisytos klaidos, kurios gali trukdyti telefonui veikti optimaliai. Atsisiųskite ir įdiekite naujausią programinę įrangą. Telefono programinė įranga ir kitos programos reguliariai išleidžia atnaujintas versijas, o šiuose atnaujinimuose paprastai būna ištaisytos klaidos, kurios gali išspręsti bet kokius sutrikimus, su kuriais susiduriate naudodami telefoną ar tam tikras programas. Rekomenduojama atsisiųsti ir įdiegti telefono atnaujinimus, kad būtų išspręstos bet kokios su ankstesne programinės įrangos versija susijusios telefono kibimo ar strigimo problemos.

Gamyklinių nustatymų atkūrimas

Jei visi pirmiau pateikti patarimai nepadeda, patariama iš naujo nustatyti telefono programinę įrangą. Šis nustatymas, dar vadinamas gamyklinių parametrų atkūrimu. Tai suteiks jūsų telefono programinei įrangai naują pradžią. Įsitikinkite, kad sukūrėte atsarginę duomenų kopiją, kad neprarastumėte jokios svarbios informacijos.

Išmanieji telefonai su puikiomis specifikacijomis rečiau pakimba, palyginti su pigiais įrenginiais su prastesnėmis specifikacijomis. Kad ir kokį telefoną naudojate, pirmiau pateikti patarimai turėtų išspręsti telefono kibimo problemą. Kitu atveju, telefonas kimba dėl techninės įrangos gedimų ir be telefonų taisyklos paslaugų neapsieisite.

Elektronika.lt redakcijos pastaba: pranešime yra reklaminė nuoroda.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Uždaryti komentarus
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama