Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 29 d. 14:25
„Sony“ pristato labai lauktus programinės įrangos atnaujinimus, įskaitant C2PA atitikimą ir vaizdų autentiškumo užtikrinimą
Kovo 29 d. 11:39
Paaiškėjo, kokį atsiperkamumą turi namų ūkyje naudojamos, elektros energiją kaupiančios baterijos (1)
Kovo 29 d. 08:26
Inovacijų ekspertai su partneriais siekia pagerinti Lietuvos miškų ir jų kelių būklę
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Ryšio technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Kaip išsirinkti išmanųjį telefoną

Publikuota: 2020-05-21 15:39
Tematika: Ryšio technika
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

Renkantis išmanųjį telefoną visų pirma reikia išsirinkti operacinę sistemą, o tada apsvarstyti siūlomas funkcijas ir kainą, kad atrastumėte jums tinkamą modelį.

Priimkite tinkamą sprendimą perkant telefoną ir atsižvelkite į kitų naudojamų prietaisų programinę įrangą.

Kaip išsirinkti išmanųjį telefoną

1. Išsirinkite operacinę sistemą

Sužinokite apie operacinių sistemų skirtumus

„iOS“ operacinė sistema yra žinoma dėl paprasto naudojimo, saugumo ir geros integracijos su kitais „Apple“ produktais. „Android“ yra siejama su „Google“ paslaugų integracija, galimybėmis viską pritaikyti pagal savo poreikius ir dažniausiai su žemesne kaina. Išbandę prietaisą parduotuvėje geriau suprasite skirtingų operacinių sistemų veikimą ir vartotojo sąsają.

Nuspręskite, kiek esate pasiruošę išleisti.

„iOS“ telefonai dažniausiai būna brangesni negu „Android“ prietaisai. Iš visų išmaniųjų telefonų gamintojų brangiausi yra „Apple“ ir „Samsung“ modeliai. „HTC“, „LG“ ir „Motorola“ dažniausiai gamina pigius pasirinkimus.

Atsižvelkite į kitus naudojamus prietaisus ir jų programinę įrangą

Jeigu jau naudojate planšetinį, stacionarų arba nešiojamą kompiuterį, galite patirti geriausio lygio integraciją, jeigu įsigysite to paties gamintojo telefoną. Pavyzdžiui, „Apple“ kompiuteriai ir „iPad“ modeliai yra suderinami su „iPhone“ programėlėmis. Vis dėlto bet koks telefonas gali būti prijungtas prie beveik bet kokio kompiuterio. Jeigu dažnai naudojate „Office“ ar „Google“ programas, geresnis pasirinkimas būtų „Android“ telefonas, tačiau tiek „Microsoft“, tiek „Google“ daugumą populiarių programėlių tiekia ir „iOS“ prietaisams.

Nuspręskite, kokios funkcijos atitinka jūsų poreikius

Kiekviena operacinė sistema turi savo patentuotų funkcijų, o įprastos funkcijos, tokios kaip elektroninis paštas, naršyklės ir žemėlapiai yra prieinamos visose sistemose. „iOS“ telefonai turi tokias ekskliuzyvines funkcijas kaip „Siri“, „FaceTime“ ir „iCloud“. „Android“ turi „Google Now“, pradinio ekrano valdiklius ir leidžia trečių šalių programėles. Tai reiškia, kad programėles galite parsisiųsti iš interneto ir instaliuoti jas ne per „Play Store“ ekosistemą. Dauguma „Android“ telefonų irgi turi galimybę kelti nuotraukas į „debesį“ ir dokumentus į „Google Drive“.

Nuspręskite, kokiomis programėlėmis naudositės

Daugumą populiarių programėlių, pavyzdžiui, „Google Maps“, „Microsoft Office“ ir „Apple Music“ galima įsigyti bet kokioje operacinėje sistemoje. Vis dėlto kai kurios programėlės, tokios kaip „iMessage“, „FaceTime“ ir „Google Now“ yra ekskliuzyvios tik tam tikrai platformai. Patikrinkite „App Store“ arba „Google Play“, kad įsitikintumėte, jog jūsų norima programėlė yra toje platformoje. Įprastai, jeigu tam tikros populiarios programėlės nėra tam tikroje operacinėje sistemoje, yra didelė galimybė, kad egzistuoja alternatyvi programėlė su panašiomis funkcijomis. Įrašytos programėlės yra susietos su programėlių parduotuve, todėl jas bus galima perkelti į kitą modelį, jeigu šis naudoja tokią pačią operacinę sistemą.

Išsirinkite operacinę sistemą

Dauguma žmonių operacinę sistemą išsirenka pagal savo skonį. Tie kurie ieško paprastos sąsajos ir saugios sistemos, renkasi „iOS“ telefonus, o tie kurie nori daugiau galimybių ir už telefoną nori mokėti mažiau, dažniausiai renkasi „Android“ pasiūlymus.

2. Išsirinkite telefono modelį

Išsirinkite ekrano dydį

Ekranas yra matuojamas nuo vieno kampo iki kito įstrižai. Žmonės ekrano dydį renkasi pagal savo skonį. Mažesni telefonai labiau telpa į kišenę ir dažniausiai yra pigesni. Visgi didesni ekranai praverčia, jeigu mėgstate žiūrėti daug vaizdo įrašų. „Apple“ siūlo „SE“ seriją, kurią sudaro kompaktiški telefonai ir „Plus“ seriją, kurios modeliai naudoja didelius ekranus. „Android“ telefonų yra įvairių dydžių: yra mažesni ir pigesni modeliai, tokie kaip „Moto G“ ar „Galaxy S Mini“, aukštesnės klasės modeliai, tokie kaip „Galaxy S“ ar „HTC One“, bei itin dideli modeliai, tokie kaip „Galaxy Note“ ar „Nexus 6P“.

Nuspręskite, kokio naujumo telefono norite.

Naujesni telefonai dažniausiai yra greitesni ir galingesni negu senesnės versijos, tačiau jie taip pat ir kainuoja brangiau. Senesni modeliai susiduria su problemomis, kai yra naudojamos modernesnės aplikacijos. Taupantiems patariame laukti, kol bus išleistas naujas telefonas ir tada pasinaudoti kritusiomis senesnių modelių kainomis. Kai pasirodo naujas telefonas, krenta susidomėjimas senesniais modeliais, o su juo ir kaina. Kad ir koks būtų jūsų pasirinkimas, supraskite, kad technologijos sparčiai tobulėja, todėl atsiranda vis naujesni modeliai. Po kurio laiko bet kuris telefonas tampa senas.

Patikrinkite atminties kiekį.

Telefono atmintis parodo, kiek failų gali būti talpinama telefone vienu metu. Atminties kiekis turi didelės įtakos kainai, todėl apsvarstykite, kiek atminties jums iš tiesų reikia. Pavyzdžiui, vienintelis skirtumas tarp 16 GB „iPhone 6“ ir 32 GB „iPhone 6“ yra atminties kiekis. 16 GB užtenka apie 10000 nuotraukų ar 4000 dainų, tačiau turėkite omenyje, kad telefono atminties turi pakakti ir jūsų programėlėms. Kai kuriuose „Android“ telefonuose atminties kiekį galima praplėsti su „microSD“ kortele. „iPhone“ modelių atmintis negali būti praplėsta.

Apsvarstykite kameros kokybę

Nors dauguma išmaniųjų telefonų sugeba užfiksuoti geros kokybės kadrus, pačios nuotraukos kokybė gali skirtis tarp tam tikrų modelių. Geriausias būdas išmatuoti kameros kokybę yra paieškoti nuotraukų, atliktų su tuo telefonu, pavyzdžių internete arba išbandyti kamerą patiems. Nors gamintojai dažnai reklamuoja kameros megapikselių kiekį, kitos funkcijos, tokios kaip ISO, žemo apšvietimo nuotraukos, šviesumas ir triukšmo sumažinimas yra ne ką mažiau svarbios. Dauguma modernių telefonų palaiko trečių šalių priedus kameroms. „iPhone“ modeliai yra žinomi dėl geros kokybės kamerų techninės ir programinės įrangos.

Apsvarstykite telefono bateriją

Baterijos nuolat tobulėja, todėl naujesni telefonai dažniausiai siūlo patvaresnes baterijas. Vis dėlto baterijos tarnavimo laikui daugiausiai įtakos turi telefono naudojimo įpročiai. Šnekėjimas telefonu ar žaidimai eikvoja daugiau baterijos. Vidutiniškai telefono baterija gali tarnauti nuo 8 iki 18 valandų. Kai kurie naujesni „Android“ modeliai palaiko greito krovimo technologiją, kuri leidžia greičiau įkrauti telefono bateriją. Gamintojai tikina, jog su greito krovimo funkcija 50 % telefono baterijos yra įkraunama vos per 30 minučių.


Sugedo.lt

Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Ekspertas besinaudojantiems nemokamu „Wi-Fi“ pataria vengti vieno

Viešo „Wi-Fi“ paslauga žmonės nesunkiai gali naudotis masinėse susibūrimo vietose – kavinėse, prekybos centruose, gydymo įstaigose ar oro uostuose. Ne visiems žinoma, kad šie nemokami tinklai gali būti pavojingi, o jų naudojimas sukčiams leidžia lengvai pasisavinti asmeninius duomenis.

Išmanusis telefonas vaikui: pirkti naują, ar perleisti naudoti senąjį?

Skaitmeniniame amžiuje, kai vaikai vis dažniau naudojasi išmaniaisiais telefonais bendraudami, mokydamiesi ir pramogaudami, labai svarbu užtikrinti, kad jie būtų pasiekiami ir saugūs. Sprendimas, ar naudoti seną įrenginį, ar investuoti į naują, gali turėti didelę įtaką saugumui internete.

Primena, kaip telefone įsijungti saugos pranešimus

Lietuvoje reguliariai vykdomos civilinės saugos pratybos, gamtos stichijos – tai kelios priežastys, dėl kurių šalies gyventojai į mobiliuosius telefonus gauna informacinius perspėjimo pranešimus. Tam, kad šie pranešimai jus pasiektų, telefone turi būti aktyvuoti reikalingi nustatymai.

2024-03-19 20:26
Departamentas apie saugos žinučių negavusius gyventojus: sistema nėra šimtaprocentinė
2024-03-19 16:37
Kaip padidinti įrenginio ilgaamžiškumą?
2024-03-19 08:13
Kaip ir kuo valyti „iPhone 15“
2024-03-12 08:37
Kaip „iPhone“ pakeisti numatytą pranešimų garsą
2024-03-05 08:26
Darbo metu telefoną teks palikti spintelėje: įspėjo, kada darbdavys gali uždrausti juo naudotis
2024-02-29 12:26
RRT: ką turite žinoti, jei dažnai keliaujate ir naudojatės ryšio paslaugomis užsienyje?
2024-02-26 14:17
Kas svarbu renkantis internetą namams?
2024-02-23 11:16
Fotografavimas ir nuotraukų redagavimas su dirbtiniu intelektu: fotografas pataria, kaip išnaudoti inovatyvias funkcijas
2024-02-20 08:22
2G ir 3G įranga paveiks jūsų daiktų interneto (M2M/IoT) sprendimus ateityje – 5 būdai, kaip elgtis, kad tai nenutiktų
2024-02-19 16:49
Šie ženklai išduoda, kad laikas atsinaujinti maršrutizatorių
2024-02-14 08:49
Prastas ryšys namuose? Kaltas gali būti naujas ar renovuotas jūsų namas
2024-02-12 14:23
Ruošiamasi išjungti 3G: RRT pataria, į ką atkreipti dėmesį renkantis telefoną
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama