Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 20 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 19 d. 20:20
Lietuvos oro erdvė bus stebima dar atidžiau: „Oro navigacija“ pradeda 3,6 mln. eurų projektą
Balandžio 19 d. 17:43
Išrinkta stipriausia Vilniaus regiono mokinių bendrovė: prietaisas, kuris praverstų daugeliui mokyklų ir biurų
Balandžio 19 d. 14:24
TOP 15 dirbtinio intelekto įrankių mokytojams ir kitiems šios srities naujokams
Balandžio 19 d. 11:21
Dirbtinis intelektas apskaitos pasaulyje – ar jis pakeis įprastus darbuotojus?
Balandžio 19 d. 08:52
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas
Balandžio 18 d. 20:33
„Audi Q6 e-tron“ platformos inovacijos: išradingas paprastumas, 800 voltų spartusis įkrovimas ir išmanusis temperatūros valdymas
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
Balandžio 18 d. 11:15
4 iš 10 šalies gyventojų be sutikimo gauna el. laiškus su reklamomis. Ar tai teisėta?
Balandžio 18 d. 08:43
Kaip išvengti didžiausių stojančiųjų klaidų
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Ryšio technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

10 patarimų pavargusiems nuo kasdienio telefono įkrovimo

Publikuota: 2016-02-16 09:04
Tematika: Ryšio technika
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Pabodo kiekvieną vakarą jungti telefoną prie elektros tinklo, kad įsikrautų jo baterija?

Siūlome kelis paprastus patarimus ir triukus, ką daryti, kad telefono baterija nesektų taip greitai. Netgi 2016 metais retai pasitaiko, kad išmaniojo telefono baterija atlaikytų daugiau negu 24 valandas. Tobulesnės baterijų technologijos mūsų dar nepasiekė, o tai reiškia, kad ribotą energiją kuo taupiau turėtų naudoti programos ir ir įvairios parinktys.

Šiuolaikiniam žmogui sunku būtų ištverti be išmaniojo telefono: didelio, ryškaus ekrano, bevielio interneto ryšio, „Bluetooth“, GPS ir 3G. Tačiau pasinaudodami šiais patarimais ir atlikę kelis pakeitimus savo telefono nustatymuose (galbūt netgi šiek tie pakeitę savo naudojimosi telefonu įpročius), galėsite gerokai pratęsti baterijos tarnavimo laiką, rašo pcadvisor.co.uk.

Šiais laikais galima rinktis iš daugybės išorinių USB energijos talpyklų, kurios išgelbės jūsų telefoną, jei netinkamu metu išsektų baterija. Be to, kai kurie telefonų modeliai turi papildomas integruotas baterijas, kurios už nedidelį svorį ir dydį suteikia papildomos energijos. Šiame straipsnyje tikrai nebus siūloma mažiau naudotis telefonu. Mūsų tikslas yra parodyti, kaip galite sumažinti savo telefono energijos eikvojimą nepaverčiant jo nenaudojamu daiktu. Taigi, 10 būdų, kaip galite prailginti savo baterijos gyvavimo trukmę.

10 patarimų pavargusiems nuo kasdienio telefono įkrovimo
© DELFI (K. Čachovskio nuotr.)

1. Prislopinkite ekrano ryškumą

Jums patinka didelis, spalvingas išmaniojo telefono ekranas, tačiau jis yra mirtinas baterijos priešas. Būtent ekranai labiau už kitas išmaniojo telefono dalis ryja baterijos energiją pribloškiančiu tempu. Dauguma telefonų turi automatinę ekrano ryškumo reguliavimo funkciją, kuri automatiškai parenka ekrano šviesumą pagal esamą apšvietimo lygį. Žinoma, ši funkcija suvartoja mažiau energijos, negu visu ryškumu plieskiantis ekranas, tačiau gausite dar geresnį rezultatą, jei ekrano šviesumą sumažinsite iki paties žemiausio lygio, kokį tik galite toleruoti. Šis metodas pastebimai sutaupys energijos, net jei nesinaudosite likusiais patarimais.

2. Pasirinkite trumpą ekrano laiką

Savo išmaniojo telefono ekrano nustatymuose susiraskite punktą „Ekrano laikas“ ar kažkas panašaus. Ši funkcija reguliuoja, kiek laiko šviečia jūsų ekranas, kai būna aktyvuojamas, pavyzdžiui, sulaukia brūkštelėjimo pirštu. Šiuo atveju svarbi kiekviena sekundė, todėl pasirinkite patį trumpiausią įmanomą ekrano laiką. Daugumoje išmaniųjų telefonų su „Android“ sistema minimalus ekrano aktyvumo laikas yra 15 sekundžių. Jei šiuo metu jūsų ekranas šviečia dvi minutes, geriau pasirinkite 30 sekundžių ar dar mažiau. „iPhone“ telefonuose minimalus ekrano laikas yra viena minutė.

3. Išjunkite „Bluetooth“

Nepaisant to, kiek naudojatės laisvų rankų įranga, jūsų bevielio ryšio garsiakalbis ar aktyvumo sekėjas nuolat klausosi išorinio pasaulio signalų. Kai nesate automobilyje ar kai nesiklausote muzikos bevieliu ryšiu, išjunkite „Bluetooth“ ryšį. Šis veiksmas jūsų telefono baterijos gyvavimą pratęs viena valanda ar dar daugiau.

4. Išjunkite bevielį interneto ryšį

Kaip ir „Bluetooth“ atveju, nemažai jūsų baterijos energijos naudoja ir bevielis interneto ryšys. Užuot naudoję interneto prieigai 3G ar 4G tinklus, dauguma žmonių renkasi bevielį namų ar biuro interneto ryšį. Tačiau nėra tikslo palikti jį įjungtą, kai kur nors išeinate. Išeidami pro duris interneto ryšį išjunkite ir įsijunkite tik tuomet, kai jums reikės interneto. Daugelyje išmaniųjų telefonų įjungti ir išjungti interneto ryšį labai paprasta – pakanka poros bakstelėjimų pirštu.

5. Peržiūrėkite buvimo vietos paslaugas ir GPS

Kitos didelės baterijų energijos čiulpikės yra jūsų buvimo vietos stebėjimo programos, naudojančios palydovinę navigaciją (GPS), bevielį interneto ryšį ir mobiliuosius duomenis. Jūs, kaip vartotojas, galite atšaukti tokių programų prieigą prie jūsų vietos informacijos arba („Android“ sistemose) nustatyti, kiek energijos jos gali vartoti. Tarp nustatymų nuėję į „Buvimo vietą“, galite pasirinkti arba „Didelį tikslumą“, kai to reikia, arba „Baterijos taupymą“, kai jums šių programų nereikia.

6. Nepalikite veikiančių programėlių

Daugiaprogramis apdorojimas (angl. multitasking), t.y. gebėjimas paleisti daugiau negu vieną programėlę tuo pačiu metu, yra išskirtinis išmaniųjų telefonų bruožas. Tačiau jis sudegina daug energijos, nes kiekviena veikianti programėlė naudoja tam tikrą dalį jūsų telefono procesoriaus ciklų. Daug energijos gali vartoti ir pačios programėlės. Įtariama, kad tarp tokių programėlių yra „Facebook“, kuri itin eikvoja telefonų baterijas. Apie tai kalba ir patys „Facebook“ atstovai, patvirtinantys, kad pradėjo tyrimą. „Girdėjome skundų, kad mūsų „iOS“ programėlė žmonėms kelia problemų su baterijomis, - sakė „TechCrunch“ sakė „Facebook“. – Mes pradėjome tyrimą ir tikimės netrukus šią problemą išspręsti“. Uždarydami programėles, kurių nebenaudojate, galite smarkiai sumažinti savo telefono darbo krūvį ir sutaupyti energijos. „Android“ sistemose pasirinkite daugiaprogramio apdorojimo mygtuką ir nubraukite programas, kurias norite uždaryti. „iOS“ sistemose dukart paspauskite „namų“ mygtuką, kad atsidarytų daugiaprogramio apdorojimo ekranas. Tuomet braukdami aukštyn uždarykite programas. Tiek „iOS“, tiek „Android“ sistemos dabar turi baterijos stebėjimo įrankius, kurie parodo, kiek energijos sunaudoja kiekviena programa. Taigi galite lengvai sužinoti, kuri programėlė ryja pernelyg daug – jas galite visai pašalinti iš savo telefono arba tiesiog uždaryti, kai jų nebenaudojate.

7. Nenaudokite vibravimo

Jums labiau patinka, kai telefonas apie įeinančius skambučius įspėja vibruodamas, o ne skambėdamas? Deja, vibravimui reikia daugiau energijos, negu melodijos skambėjimui. Kad pasigirstų garsas, pajudinama tik plonytė membrana jūsų telefono garsiakalbyje. Tuo tarpu vibracijos varikliukui tenka priversti drebėti visą jūsų telefoną. Tokiam procesui reikia kur kas daugiau energijos. Jeigu nenorite, kad telefonas trikdytų jus garsu, tuomet išjunkite visus įspėjimo signalus ir palikite telefoną regimoje vietoje, kad pamatytumėte, kada jums skambinama. Toks variantas yra draugiškiausias ne tik jūsų telefono baterijai, bet ir draugams bei kolegoms.

8. Išjunkite nereikšmingus įspėjimus

Atrodo, kad dabar kiekviena programėlė internete nuolat ieško atnaujinimų, naujienų, žinučių ir kitos informacijos. Kai tik ji kažką randa, pasigirsta garsinis signalas, užsidega ekranas, pasirodo žinutė, blyksteli švieselė. Visi šie dalykai naudoja energiją. Veikiausiai nenorėsite išjungti įspėjimų apie naują žinutę ar praleistą skambutį, bet atjungę mažiau reikšmingus įspėjimus, ne tik sutaupysite energijos, bet ir neleisite be reikalo blaškyti savo dėmesio.

9. Apribokite elektroninio pašto tikrinimą

Leisti savo telefonui nuolat tikrinti, ar atėjo naujų elektroninių laiškų, yra energijos švaistymas. Užuot leidę bet kuriuo metu elektroniniams laiškams atsidurti jūsų telefone, geriau nustatykite, kad telefonas jūsų elektroninį paštą tikrintų kas 15 ar 30 minučių – jeigu nereikia niekam skubiai atsakyti.

10. Energijos taupymo režimai

Daugelis telefonų turi energijos taupymo režimus („Android“ sistemose jis būna nustatytas iš anksto, tačiau „iOS“ jo neturi). Įsijungus baterijos taupymo režimui, apribojamos įvairios energiją siurbiančios funkcijos. Pavyzdžiui, šis režimas gali neleisti, kad fone atsinaujintų programėlės. Jis gali pritemdyti ekraną, sutrumpinti ekrano laiką, atjungti ekrano animaciją ar išjungti vibravimą. Pagal gamyklinį nustatymą šis režimas paprastai įsijungia tuomet, kai baterijoje lieka 20 proc. energijos, bet jūs galite nustatyti, kad jis įsijungtų anksčiau, pavyzdžiui, likus 30 proc. energijos. Kuo greičiau telefonas pereis prie energijos taupymo režimo, tuo ilgiau „laikys“ jo baterija. Kai kurie telefonai (konkrečiai HTC ir „Samsung“) turi vadinamus ekstremalius, arba itin energiją taupančius režimus. Jie išjungia viską, išskyrus tai, ko reikia skambinimui ar tekstinės žinutės rašymui (kartais netgi įjungia nespalvotą ekrano vaizdą). Teigiama, kad energijos lygiui nusekus iki 15 ar 20 proc., toks režimas baterijos gyvavimą gali pratęsti iki 24 valandų, jei telefonas bus naudojamas tik būtiniausiu atveju.

Kiti patarimai

Nustatymų sąraše paprastai tūno daugybė galimybių išjungti tokius dalykus kaip jutikliai ar funkcijos, kurių niekada nenaudojate. Dauguma jų baterijos energijos kiekiui turės minimalią įtaką, bet išjungus juos visus kartu, poveikis gali tapti reikšmingas. Telefonuose „iPhone“ tarp „Siri“ parinkčių galite išjungti pridėjimo prie ausies ir kalbėjimo funkciją – teigiama, kad tai taupo baterijos energiją. Galiausiai retkarčiais pravartu perkrauti savo telefoną, o ne nuolat palikti jį veikiantį budėjimo režimu. Tai kartais gali išspręsti kai kurias nepaaiškinamas baterijos išeikvojimo problemas.


Delfi.lt

Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas

Ekrano laiko ribojimas vaikams – neretai tik iliuzija. Mažųjų noras tęsti kovas įtraukiančiuose žaidimuose, žiūrėti „TikTok“ filmukus ar tiesiog susirašinėti su bendraamžiais dažnai nugali įrenginiuose įjungtus virtualius „sargus“.

Paprastai ir aiškiai: kodėl įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai?

Įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai, kurie turėtų juos gauti. Tai gali būti susiję su pranešimo siuntimo technologija, veikiančia pagal nustatytą teritoriją, taip pat gyventojų telefonų nustatymais.

Kam reikalingas vietovės nustatymas telefone ir kaip padaryti, kad „Google“ nežinotų jūsų buvimo vietos?

Šiuolaikiniame, į mobilųjį ryšį orientuotame, pasaulyje daugybė programėlių prašo prieigos prie mūsų buvimo vietos duomenų. Jūsų lokacijos nustatymus yra itin svarbus naudojantis žemėlapių aplikacijomis, tačiau išlaikyti kontrolę – dar svarbiau.

2024-04-18 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
2024-04-10 17:21
Ką daryti, jei stringa mėgstamiausias kompiuterinis žaidimas
2024-04-10 11:13
Viskas, ką jums reikėtų žinoti apie numerio perkėlimo paslaugą ir kaip ja pasinaudoti
2024-04-05 08:25
Paštu apsimetantys sukčiai masiškai atakuoja mobiliojo ryšio vartotojus
2024-03-26 18:36
Ekspertas besinaudojantiems nemokamu „Wi-Fi“ pataria vengti vieno
2024-03-25 16:39
Išmanusis telefonas vaikui: pirkti naują, ar perleisti naudoti senąjį?
2024-03-20 17:44
Primena, kaip telefone įsijungti saugos pranešimus
2024-03-19 20:26
Departamentas apie saugos žinučių negavusius gyventojus: sistema nėra šimtaprocentinė
2024-03-19 16:37
Kaip padidinti įrenginio ilgaamžiškumą?
2024-03-19 08:13
Kaip ir kuo valyti „iPhone 15“
2024-03-12 08:37
Kaip „iPhone“ pakeisti numatytą pranešimų garsą
2024-03-05 08:26
Darbo metu telefoną teks palikti spintelėje: įspėjo, kada darbdavys gali uždrausti juo naudotis
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama