Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 23 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 23 d. 17:16
Peteris Higgsas: kaip itin kuklus fizikas sugalvojo dieviškosios dalelės idėją
Balandžio 23 d. 14:42
Huawei“ pristatė naujuosius „Pura 70“, „Pura 70 Pro“ ir „Pura 70 Pro+“ išmaniuosius telefonus
Balandžio 23 d. 11:27
Sukčiai iš lietuvių pernai vidutiniškai išviliojo po 74 eurus: atskleidė, kur ir kaip jie veikia
Balandžio 23 d. 08:41
Europos Komisija: KTU – pirmasis universitetas Lietuvoje pagal pritrauktas lėšas
Balandžio 22 d. 20:22
„Sony“ pristato naują „BRAVIA“ namų kino teatro garso produktus
Balandžio 22 d. 17:29
DI tendencijos: ko verta nepraleisti pro akis, kad spėtumėte įšokti į įsibėgėjusį technologijų traukinį
Balandžio 22 d. 14:28
Užderėjo pavasarinis „Facebooko“ problemų derlius – kaip jas spręsti?
Balandžio 22 d. 11:17
Lietuviai teise reikalauti ištrinti asmeninius duomenis naudojasi bene rečiausiai Europoje
Balandžio 22 d. 08:27
„Sony“ pristato naujuosius ryškiausius bei geriausiai skambančius „BRAVIA“ televizorius
Balandžio 21 d. 20:20
Tarptautinėje kvantinių technologijų srityje – svarbus lietuvių laimėjimas
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Elektronika, technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Kas svarbu renkantis naują dulkių siurblį: kai kurias detales žmonės pamiršta

Publikuota: 2022-12-16 20:45
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Dulkių siurblys – nepamainomas pagalbininkas bet kuriuose namuose. Nepaisant gerokai palengvėjančios namų ruošos, nemažai žmonių įsigydami naują prietaisą yra linkę atkreipti dėmesį tik į jo kainą ir galingumą. Deja, tai iki galo neapibūdina siurblio panaudojimo galimybių, pažymi buitinės technikos ekspertai. Anot jų, renkantis dulkių siurblį reikia atkreipti dėmesį į dar kelis dalykus, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Kas svarbu renkantis naują dulkių siurblį: kai kurias detales žmonės pamiršta

„Jeigu prieš porą dešimtmečių galėjote rinktis vos iš keleto skirtingų siurblių modelių, šiandien šių buityje privalomų prietaisų pasirinkimas – kaip niekad platus. Nors tai kiekvienam leidžia išsirinkti geriausiai savo asmeniniams poreikiams pritaikytą siurblį, o ieškantiems šiuolaikinių sprendimų, juos įdarbinti prižiūrint net ir pačius tamsiausius namų kampelius, daugelį tokios siurblių savybės tiesiog pribloškia. Siekiant savo namuose išnaudoti visas dulkių siurblio galimybes, patariama pasidomėti ne tik prietaiso kaina ar jo galingumu“, – pasakoja „Samsung Baltics Electronics“ buitinės technikos ekspertas Vytautas Povilas Jurgaitis.

Siurblių įvairovė – nuo šluotos iki roboto

Prisiminus, kad prieš kurį laiką beveik visuose namuose karaliavo dideli ir sunkūs dulkių siurbliai, kuriuos reikia įkišti į elektros lizdą, ima juokas. Nors tai buvo gana įprastas vaizdas, dabar tokį prietaisą galima išvysti vis rečiau, mat buitinių prietaisų rinkoje įsitvirtino tiek manevringi siurbliai-šluotos, tiek autonominiai siurbliai-robotai.

„Visi, kam nors kartą yra tekę siurbti kambarius su įprastu siurbliu, neleis sumeluoti, kad tvarkymasis – tai tikrų tikriausia mankšta. Be to, toks siurblys užima daug vietos, o veikiančio prietaiso laidas neretai kabinasi už kambariuose esančių baldų ir susipainioja. Šiuolaikiškam gyvenimo būdui ir patogiam bei maloniam tvarkymuisi namuose kur kas labiau pritaikyti akumuliatoriniai dulkių siurbliai-šluotos – jie sveria keliskart mažiau, yra ergonomiškesni ir praktiškesni nedidelėse erdvėse bei vieną kartą įkrauti gali veikti net iki dviejų valandų“, – pasakoja V. P. Jurgaitis.

Pastaruoju metu taip pat smarkiai išpopuliarėjo ir siurbliai-robotai. Ekspertas tikina, kad didžiausias šių prietaisų pliusas yra tas, kad jie gali tvarkytis namuose net ir tada, kai patys esate išvykę, o atlikus darbus gražiai sugrįžti atgal į savo vietą. Tokie siurbliai taip pat skleidžia kur kas mažiau triukšmo ir yra puikūs pagalbininkai nuolatinės švaros palaikymui.

Dulkių kaupimo maišeliai – patogumas, ekologiškumas ar sveikata?

Jeigu naujo dulkių siurblio besidairančių pirkėjų akys dažniausiai krypsta į prietaiso galingumo ir kainos informaciją, kur kas mažiau žmonių naująjį pagalbininką renkasi pagal tai, koks yra dulkių surinkimo metodas. Pavyzdžiui, ar siurblio viduje daugkartinis krepšelis, ar reikės pirkti ir naudoti vienkartinius maišelius, ar bus patogu ištuštinti dulkių surinkimo talpą, ir kt.

Buitinės technikos ekspertas teigia, kad vartotojų susidomėjimas šia konkrečia dulkių siurblių savybe dar tik auga, o tokią tendenciją lemia didesnis visuomenės skiriamas dėmesys aplinkosaugos ir asmeninės sveikatos temoms.

„Vienkartinius dulkių maišelius patogu išmesti jiems prisipildžius, tačiau dažnas tokio dulkių siurblio vengia išreikšdami savo susirūpinimą ekologija ir siekdami mažinti į aplinką patenkančių šiukšlių kiekį. Kita vertus, daugkartiniai dulkių maišeliai, nors aplinkos nežaloja, gali pakenkti vartotojui, kuris juos ištuština namuose ir visas surinktas dulkes paskleidžia atgal, bei jo šeimai. Toks pasirinkimas tikrai nėra tinkamas, jeigu namuose gyvena alergiški žmonės“, – sako ekspertas.

Įvairūs antgaliai – lengvam ir kruopščiam valymui

Ieškant naujo pagalbininko namuose, būtina įsivertinti ir tai, kokiems paviršiams prižiūrėti bei valyti šį prietaisą naudosite. Jeigu didesnįjį namų grindų plotą dengia kilimai, reikėtų dairytis būtent šią dangą įveikiančių siurblių, jeigu plytelės ar medžio laminatas – tokį siurblį, kurio antgaliai jų nesubraižytų.

Pasak V. P. Jurgaičio, šiuo metu rinkoje esantys siurbliai skiriasi ne tik galingumu ar kitomis pagrindinėmis savybėmis, bet ir skirtingu antgalių komplektu. Jie paprastai būna skirti išvalyti sunkiau pasiekiamas vietas po baldais ar smulkius tarpelius, kuriuose kaupiasi įvairūs nešvarumai.

Dulkių siurblys – moderni namų interjero detalė

Ne paslaptis, kad įprasta dulkių siurblio vieta namuose yra ten, kur jo nemato nei patys šeimininkai, nei svečiai – koridoriaus spinta, sandėliukas ar net garažas. Eksperto teigimu, nors tokį sprendimą nesunku paaiškinti, tendencijos pamažu keičiasi ir dulkių siurbliai tampa šiuolaikinio namų interjero detale.

„Pirmą kartą dulkių siurblius kaip atvirai demonstruojamą buities prietaisą išvydome prekyboje pasirodžius pirmiesiems siurbliams-robotams. Dažnas jų iki šiol į šeimininkų namus „atkeliauja“ su įkrovimo ir dulkių ištuštinimo stotele, kurią siurblys-robotas bet kuriuo metu turi pasiekti laisvai ir be jokių trikdžių. Tai lėmė, kad dulkių siurbliai pradėti laikyti ne už uždarų durų, o jų dizaino sprendimams pradėta skirti vis daugiau dėmesio. Būtent todėl net ir kitokio tipo siurbliai atrodo vis stilingiau, kad derėtų prie kone kiekvieno interjero“, – pasakoja V. P. Jurgaitis.

Ekspertas priduria, kad šiuo metu rinkoje netrūksta tiek įvairių dydžių, formų, tiek ir skirtingų spalvų dulkių siurblių, todėl kiekvienas gali lengvai išsirinkti prie unikalaus namų interjero labiausiai derantį prietaisą.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Ekspertas patarė kaip saugiai transportuoti televizorių, skalbimo mašiną ar šaldytuvą

Persikraustymas į naujus namus paprastai būna džiaugsmingas nuotykis, tačiau kartu su juo tenka ir nelengva užduotis saugiai pervežti didelius prietaisus, pavyzdžiui, televizorius, šaldytuvus ir skalbykles. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį prieš gabenant šią įrangą, kad galutinį tašką ji pasiektų saugiai.

Ar muzikos per ausines klausotės saugiu garsu? Kelios klaidos gali lemti suprastėjusią klausą

Nors iš esmės ausinės – saugus ir patogus būdas klausytis mėgstamos muzikos ar kitų garso įrašų, saugant savo sveikatą svarbu žinoti, kaip jomis teisingai naudotis.

Renkamės naują televizorių: kokias savybes svarbu įvertinti? (1)

Televizorius nėra tas pirkinys, kurį renkamės labai dažnai, tačiau jis reikalauja nemažų investicijų, tad natūralu, jog norime geriausio varianto už turimą biudžetą. Tikrai ne visi pirkėjai nusimano apie televizorius ir kaip išsirinkti geriausią, kokias savybes vertinti. Tad ši informacija bus naudinga, jei kaip tik planuojate tokį pirkinį ir nežinote, nuo ko pradėti renkantis.

2024-04-15 17:19
Kaip užtikrinti ilgesnį karšto vandens išlaikymą ir energijos taupymą namuose?
2024-04-09 11:46
Kaip sumažinti jūros ligos tikimybę dėvint „Vision Pro“
2024-04-05 20:33
Sužinokite, kaip tinkamai prižiūrėti savo turimą RC modelį ir kas yra svarbiausia
2024-03-27 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
2024-03-20 08:41
Planuojate pirkti elektrinį automobilį? Štai ką turite žinoti apie jo įkrovimą namuose
2024-03-10 13:13
Savaitgalis su šeima: patarimai, kaip išnaudoti technologijas unikaliam laisvalaikiui gamtoje
2024-03-07 14:26
Ekspertas pataria, kaip valyti plokščiaekranį televizorių
2024-02-29 20:15
Kokiais atvejais saulės elektrines įsirengti apsimoka, o kokiais – ne?
2024-02-27 16:17
„Apple Music“ skamba prastai? Greičiausiai tai ne ausinių kaltė
2024-02-05 12:25
Kaip įgalinti „Apple Watch“ ciferblatų keitimą pirštu braukiant per ekraną
2024-02-02 20:07
Žiema ir elektronikos įrenginiai – ką svarbu žinoti norint nesugadinti savo prietaisų?
2024-01-24 12:50
Tinkamas apsaugos sistemų pasirinkimas
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama