Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
Kovo 27 d. 10:37
KTU mokslininkų ir partnerių bendras darbas: virtuali realybė padės mokantis chirurgijos
Kovo 27 d. 08:12
Prarasti Lietuvos mokslininkai: kodėl moksleiviai dažnai nenori tapti mokslininkais ir kaip tai pakeisti?
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Elektronika, technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Gidas tėvams: kaip išrinkti ausines paaugliui?

Publikuota: 2021-05-21 12:48
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Paauglius auginantys tėvai žino, kad vaikams ausinės šiandien ypač svarbios. Jos padeda atsiriboti nuo tokiame amžiuje ypač erzinančios aplinkos, sekti mėgstamiausių muzikos kūrėjų darbus, stebėti įdomų turinį internete, o pandemijos akivaizdoje – patogiai mokytis ar bendrauti su draugais nuotoliniu būdu. Tad ausinės gali tapti puikia dovana atžaloms mokslo metų pabaigos ar gimtadienio proga, rašoma pranešime žiniasklaidai. Bet kaip jas išsirinkti teisingai?

Gidas tėvams: kaip išrinkti ausines paaugliui?

„Šiandien ir ypač paaugliams ausinėse svarbu ne tik garso kokybė, bet ir tai, kiek patogios ir stilingos jos yra. O kadangi produktų įvairovė ypač didelė, tėvams joje nepasiklysti gali būti sudėtinga. Vis tik žinant kelis pagrindinius aspektus, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį, šią misiją įgyvendinti nėra taip jau sudėtinga“, – sako Šarūnas Urbonas, „Huawei“ produktų vadovas Lietuvoje ir dalinasi 5 svarbiausiomis šiuolaikinių ausinių savybėmis.

1. Ausinių tipas: ant ausų ar ausyse?

Ausinės gali būti skirstomas į daugybę rūšių, tačiau kasdieniam naudojimui skirtas galima padalinti į dvi kategorijas – į ausis įsikišančias (angl. earphones) ir užsidedančias ant jų (angl. headphones).

„Abi ausinių kategorijos turi savo privalumų ir trūkumų priklausomai nuo konteksto. Bet turint omenyje paauglių gyvenimo būdą, rekomenduočiau rinktis į ausis įsikišančias ausines. Pirmiausia, jos gerokai mažesnės, tad jas patogu nešiotis net ir kelnių kišenėje, tačiau garso kokybė nuo to visiškai nenukenčia. O svarbiausia, kad tokios ausinės dabar ypač populiarios, tad jūsų paaugliui padės neatsilikti nuo mados tendencijų“, – sako Š. Urbonas.

Be to, tokios ausinės neatkreips be reikalingo aplinkinių dėmesio, nes iš pirmo žvilgsnio ausyse gali būti nepastebimos. Taip pat jos tinkamos naudoti tiek namuose žaidžiant kompiuteriu, tiek vaikštant miesto gatvėmis. Tuo tarpu ant ausų užsidedančios ausinės yra gerokai didesnės, į kelnių kišenę netelpa ir todėl dažniau pasitelkiamos būtent namuose.

2. Ausinių rūšis: su laidu ar be?

Ausines taip pat galima skirstyti į dvi rūšis – belaides ir laidines. Vis tik šiandien bevieliu „Bluetooth“ ryšiu prie įrenginių prisijungiančios ausinės jau tapo rinkos standartu.

„Nors belaidės ausinės yra ypač populiarios, jos iš tiesų yra gerokai patogesnės, nes neturi laidų, kurie kišenėje nepatogiai susivytų ar jungčių, kurios nuo per dažno naudojimo nusidėvėtų ir kenktų garso kokybei. Be to, patogumo suteikia ir tai, kad pakanka jas įsidėti į ausis ir jos automatiškai prisijungs prie įrenginio – jų nereikia papildomai kišti į jungtį ar kitaip aktyvuoti“, – sako Š. Urbonas.

3. Pagaliau – garsas: vertinga išbandyti

Apmąsčius, kokio tipo ir rūšies ausinių galėtų norėti jūsų paauglys, pagaliau ateina metas įvertinti garso galimybes. Tą padaryti Š. Urbonas rekomenduoja ausines realiai išbandant arba išsamiai nagrinėjant atsiliepimus apie jas.

„Nesvarbu, kokie yra ausinių techniniai garso parametrai, juos įvertinti nepatyrusiems gali būti sunku. Tad iš tiesų rekomenduočiau, esant galimybei, išbandyti ausines gyvai, pasiskolinus iš draugų ar prekybos vietose, kai tai bus galima saugiai daryti. Tokiu būdu iš tiesų galėsite pajusti, kaip gerai jose atkuriamas garsas“, – sako Š. Urbonas.

Jei galimybių išbandyti įrenginius nėra, ekspertas pataria paanalizuoti kitų vartotojų atsiliepimus internete. Svarbu jų ieškoti patikimuose šaltiniuose ir įsiklausyti į argumentus ir patirtis, kad susidarytumėte tiksliausią įmanomą vaizdą.

4. Triukšmo slopinimas ir izoliacija: ar tas svarbu?

Ausinių garso izoliacija – savybė, nusakanti, kaip gerai ausinės riboja išorės garsus – visada buvo svarbi vartotojams. Bet palyginti neseniai technologijų gamintojai vartotojams pristatė aktyvaus triukšmo slopinimo funkciją, kuri garso izoliaciją perkėlė į kitą lygį.

„Su šia funkcija, angliškai vadinama „noise cancellation“, ausinės specialaus filtro pagalba aktyviai slopina ir tildo aplinkos garsus – tokiu būdu garsas ausinėse tampa gerokai aiškesnis ir sodresnis. Tas svarbu ne tik klausant muzikos, bet ir kalbant telefonu judrioje gatvėje, ar sportuojant“, – pasakoja Š. Urbonas.

Tad renkant ausines paaugliui rekomenduojama rinktis tokias, kurios turi šią, rinkos standartu tampančią, funkciją.

5. Grojimo laikas: kiek ilgai gali veikti ausinės?

Nepaisant to, kad kai kurie paaugliai vis dar renkasi ausines su laidu, absoliuti dauguma jų rinksis rinkos standartu tapusias belaides ausines. O naudojant jas, ypač svarbi bus jų pakrovimo ir veikimo trukmė.

„Anksčiau didžiausiu belaidžių ausinių trūkumu buvo laikomas trumpas veikimo laikas – joms išsikrovus, klausytis muzikos nebebuvo galima ir tam kartui jos tapdavo bevertės. Šiandien į ausis įkišamų ausinių gamintojai šią problemą išsprendė, tad tokios rūšies įrenginiai puikiai tiks aktyviai jomis besinaudojantiems paaugliams“, – pasakoja Š. Urbonas.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą

Ar kada nors pagalvojote, kad įmanoma padidinti saugumą, palengvinti savo buitį ir dar sumažinti sąskaitas už elektrą? Aktyviai tobulinamos išmaniosios sistemos ne tik padeda siekti šių tikslų, bet ir nereikalauja daug investicijų, o jų nauda pajuntama gana greitai.

Planuojate pirkti elektrinį automobilį? Štai ką turite žinoti apie jo įkrovimą namuose

Vien Jungtinėje Karalystėje praėjusių metų spalio pabaigoje keliuose buvo skaičiuojama beveik 1 mln. elektrinių automobilių. Nors Lietuvos statistika šiandien yra gerokai kuklesnė, tačiau tokių automobilių paklausa taip pat sparčiai auga. Visgi, prieš įsigyjant elektromobilį, reikėtų išsyk pagalvoti ir apie jo įkrovimo galimybes.

Savaitgalis su šeima: patarimai, kaip išnaudoti technologijas unikaliam laisvalaikiui gamtoje

Šių dienų pasaulyje dominuoja ekranai ir įrenginiai, o gamta dažnai užleidžia vietą skaitmeninei erdvei, tad šeimoms gali būti nelengva rasti pusiausvyrą tarp laiko, praleidžiamo prie ekrano, ir buvimo gamtoje. Tiesa, technologijos iš tikrųjų gali būti panaudotos kaip įrankis, skatinantis išeiti į lauką ir atrasti įkvėpimą tyrinėti aplinką.

2024-03-07 14:26
Ekspertas pataria, kaip valyti plokščiaekranį televizorių
2024-02-29 20:15
Kokiais atvejais saulės elektrines įsirengti apsimoka, o kokiais – ne?
2024-02-27 16:17
„Apple Music“ skamba prastai? Greičiausiai tai ne ausinių kaltė
2024-02-05 12:25
Kaip įgalinti „Apple Watch“ ciferblatų keitimą pirštu braukiant per ekraną
2024-02-02 20:07
Žiema ir elektronikos įrenginiai – ką svarbu žinoti norint nesugadinti savo prietaisų?
2024-01-24 12:50
Tinkamas apsaugos sistemų pasirinkimas
2024-01-19 14:29
Elektriniai radiatoriai ir šildytuvai: atsakė, kada apsimoka ir kiek kainuos elektra
2024-01-17 17:22
Išmaniųjų įrenginių naudojimas žiemą: kaip juos tinkamai apsaugoti?
2024-01-17 11:15
Ekspertas pataria, kodėl verta rinktis QNED televizorių
2024-01-12 16:21
Ekspertas pataria, kaip teisingai prižiūrėti skalbimo mašiną
2024-01-10 20:23
Vairuotojus šalčiai užklupo nepasiruošusius: 8 kartus išaugo prašančiųjų užvesti automobilį
2024-01-10 11:34
Šaltis ir elektromobilis – ką verta žinoti
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama