Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 23 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 23 d. 11:27
Sukčiai iš lietuvių pernai vidutiniškai išviliojo po 74 eurus: atskleidė, kur ir kaip jie veikia
Balandžio 23 d. 08:41
Europos Komisija: KTU – pirmasis universitetas Lietuvoje pagal pritrauktas lėšas
Balandžio 22 d. 20:22
„Sony“ pristato naują „BRAVIA“ namų kino teatro garso produktus
Balandžio 22 d. 17:29
DI tendencijos: ko verta nepraleisti pro akis, kad spėtumėte įšokti į įsibėgėjusį technologijų traukinį
Balandžio 22 d. 14:28
Užderėjo pavasarinis „Facebooko“ problemų derlius – kaip jas spręsti?
Balandžio 22 d. 11:17
Lietuviai teise reikalauti ištrinti asmeninius duomenis naudojasi bene rečiausiai Europoje
Balandžio 22 d. 08:27
„Sony“ pristato naujuosius ryškiausius bei geriausiai skambančius „BRAVIA“ televizorius
Balandžio 21 d. 20:20
Tarptautinėje kvantinių technologijų srityje – svarbus lietuvių laimėjimas
Balandžio 21 d. 17:36
„Mazda“ pristatė naująjį flagmaną CX-80
Balandžio 21 d. 14:13
Kolegijų vertinimas: kriterijai tie patys – rezultatai skirtingi
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Elektronika, technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Patarimai, kaip išsirinkti geriausią televizorių

Publikuota: 2019-06-17 07:16
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Planuojate įsigyti naują televizorių, tačiau nesate tikri, kokiais kriterijais reiktų vadovautis? Pateikiame technologijų eksperto patarimus, kaip nepasiklysti tarp televizorių modelių, raiškos ir funkcijų įvairovės, bei į ką svarbiausia atkreipti dėmesį, renkantis šį naują buities prietaisą.

Televizorius gali atrodyti kaip paveikslas © Gamintojo atstovų archyvas

Dydis ir dizainas

Renkantis televizoriaus dydį, „Samsung“ buitinės elektronikos produktų ekspertas Vytautas Jurgaitis pirmiausia ragina įvertinti kambario erdvę, pagalvoti kur stovės televizorius ir kam daugiausia jį naudosite, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Mažoms ir vidutinėms patalpoms ekspertas rekomenduoja rinktis 55-65 colių televizorius, o itin erdviems kambariams – įrenginius nuo 75 colių, nepamirštant įvertinti ir atstumo, iš kurio bus žiūrima į ekraną. Beje, tinkamiausias atstumo pasirinkimas priklauso nuo ekrano dydžio ir nuo ekrano rezoliucijos, pavyzdžiui, 75 colių 4K raiškos televizorių geriausia žiūrėti iš maždaug 2 metrų atstumo, o tokio pat dydžio 8K televizoriaus vaizdo kokybė išliks puiki net ir žiūrint 1 metro atstumu.

„Jei televizorių žiūrėsite ne tik sėdėdami tiesiai priešais jį, patarčiau rinktis televizorių, kuris turi platų žiūrėjimo kampą. Tokie ekranai tolygiai paskleidžia šviesą ir sumažina šviesos nuotėkį, tad žiūrint iš bet kurio kampo vaizdas išlieka kokybiškas. Dėl to galite būti tikri, kad su didele draugų kompanija žiūrint sporto varžybas ar kino filmą, visi svečiai vaizdą matys aiškiai, net ir tie, kurie nesėdės priešais televizorių“, – patarimais dalinasi ekspertas.

Ne paslaptis, kad renkantis bet kokį pirkinį, didelį dėmesį kreipiame į tai, kaip daiktas atrodo vizualiai. Pasak V. Jurgaičio, televizorių gamintojai šiandien daug dėmesio skiria jų dizainui.

„Atsižvelgdami į vartotojų poreikius, stengiamės, kad televizoriai darniai papildytų namų interjerą, o ne jį darkytų. Pavyzdžiui, pažangesni televizoriai turi tik vieną skaidrią jungtį iki priedėlio, prie kurio jungiami visi kiti įrenginiai, ir maitinimą, tarpų nepaliekančius sieninius laikiklius bei yra minimalaus ir elegantiško dizaino“, – sako ekspertas.

Ekrano tipas

„OLED“, „LED“ ar „QLED“? Ką tai reiškia ir į kurį reiktų kreiptį dėmesį? Minėti trys terminai – tai ekranų rūšys, besiskiriančios viena nuo kitos gamybos technologija ir vaizdo savybėmis. „LED“ ekranai – rinkoje populiarūs dėl daugumai prieinamos kainos, tačiau jie dažniausiai pralaimi prieš kitus du tipus, kadangi jie blankesni ir ne taip kokybiškai atkuria vaizdo medžiagos spalvas.

„OLED“ ekranų technologijos privalumas yra gera juoda spalva, kas papildomai suteikia dar didesnį vaizdo gylį ir tikroviškas patirtis, tačiau jie nėra labai šviesūs ir nuo naudojimo nuolatos tamsėja. „QLED“ ekranų vaizdo išskirtinumas – daugiau skirtingų, ryškių ir itin natūralių spalvų bei didelio kontrasto dėka išgautas detalių aiškumas.

Nors rinkdamiesi ekraną, greičiausiai rastumėte po patinkantį iš kiekvienos rūšies, V. Jurgaitis teigia, kad jei norite įsigyti tikrai ilgaamžį ir kokybės su laiku neprarandantį daiktą, geriausia rinktis „QLED“ ekraną. Šiuose ekranuose įdiegta „Quantum Dot“ technologija užtikrina, kad vaizdas ir kone po dešimt metų bus toks pat švarus, kaip ir ką tik įsigijus televizorių.

Spalvos, kontrastas ir raiška

Ekranų raiškos prasideda nuo „HD“, po jos seka „Full HD“, „Ultra HD“, dar vadinama 4K, ir „Full Ultra HD“ arba 8K. Kuo didesnė ekrano raiška, tuo jame daugiau vaizdą atkuriančių taškų ir vaizdas yra ryškesnis. Tačiau buitinės elektronikos specialistas skatina atsižvelgti ne tik į šiuos parametrus, bet ir į technologijų gamintojų pristatomas vis naujas ekranų savybes, nuo kurių priklauso vaizdo kokybė ir tikroviškumas.

„Jei norite itin realistiško vaizdo, atkreipkite dėmesį, ar televizorius turi foninį pašvietimą. Tokia technologija pati pagal rodomą turinį pašviesina ar patamsina vaizdą tiksliai apibrėžtuose ekrano plotuose, taip išryškindama detales, kad jos atrodytų tarsi gyvos. Ši ekrano funkcija turėtų būti itin aktuali kino mėgėjams“, – pasakoja V. Jurgaitis.

Anot eksperto, dar viena dėmesio verta ekranų savybė – „AI“ (dirbtinio intelekto) išplėtimas, pagrįstas mašininio mokymosi technologija, kuri sumažina vizualinį triukšmą, atkuria prarastas detales ir išryškina objektų ar teksto kraštus. Todėl net iš prastesnės kokybės šaltinio ekrane yra perteikiamas kokybiškesnis vaizdas. Ekranai tai šiandien sugeba daryti dėka dirbtinio intelekto palaikomų procesorių, kurie nuolat mokosi ir suteikia geriausią įmanomą vaizdą.

Išmanūs privalumai

Renkantis televizorių, V. Jurgaitis taip pat pataria apgalvoti, kokių papildomų funkcijų jums reikia – galimybės naršyti internete ir socialiniuose tinkluose, klausytis muzikos „Youtube“ svetainėje, žiūrėti filmus bei serialus „Netflix“ platformoje ar lengvo vaizdo žaidimų paleidimo?

Jeigu nusprendėte įsigyti išmanų televizorių su minėtomis funkcijomis, tuomet technologijų ekspertas pataria rinktis tokį variantą, kuris turės kuo daugiau komforto suteikiančių savybių, panašių, kaip namų prietaisų sujungimas ir valdymas tiesiai iš televizoriaus. Susikūrę išmanią namų sistemą, galėsite nesitraukdami nuo ekrano atlikti tam tikrus buities darbus, pavyzdžiui, pulteliu įjungti dulkių siurblį.

Anot V. Jurgaičio, dar vienas iš dėmesio vertų išmaniųjų televizorių pliusų – išmanusis režimas, kuris atitinkamai sureguliuoja ryškumą ir garso stiprumą, pagal kambaryje esančias sąlygas, o be to gali pakoreguoti garsą ir pagal rodomą turinį, pavyzdžiui, pagarsinti dialogus žinių laidose arba dainininko balsą koncerte, taip jausitės tarsi pats dalyvautumėte įvykių centre.


Delfi.lt

Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Ekspertas patarė kaip saugiai transportuoti televizorių, skalbimo mašiną ar šaldytuvą

Persikraustymas į naujus namus paprastai būna džiaugsmingas nuotykis, tačiau kartu su juo tenka ir nelengva užduotis saugiai pervežti didelius prietaisus, pavyzdžiui, televizorius, šaldytuvus ir skalbykles. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį prieš gabenant šią įrangą, kad galutinį tašką ji pasiektų saugiai.

Ar muzikos per ausines klausotės saugiu garsu? Kelios klaidos gali lemti suprastėjusią klausą

Nors iš esmės ausinės – saugus ir patogus būdas klausytis mėgstamos muzikos ar kitų garso įrašų, saugant savo sveikatą svarbu žinoti, kaip jomis teisingai naudotis.

Renkamės naują televizorių: kokias savybes svarbu įvertinti? (1)

Televizorius nėra tas pirkinys, kurį renkamės labai dažnai, tačiau jis reikalauja nemažų investicijų, tad natūralu, jog norime geriausio varianto už turimą biudžetą. Tikrai ne visi pirkėjai nusimano apie televizorius ir kaip išsirinkti geriausią, kokias savybes vertinti. Tad ši informacija bus naudinga, jei kaip tik planuojate tokį pirkinį ir nežinote, nuo ko pradėti renkantis.

2024-04-15 17:19
Kaip užtikrinti ilgesnį karšto vandens išlaikymą ir energijos taupymą namuose?
2024-04-09 11:46
Kaip sumažinti jūros ligos tikimybę dėvint „Vision Pro“
2024-04-05 20:33
Sužinokite, kaip tinkamai prižiūrėti savo turimą RC modelį ir kas yra svarbiausia
2024-03-27 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
2024-03-20 08:41
Planuojate pirkti elektrinį automobilį? Štai ką turite žinoti apie jo įkrovimą namuose
2024-03-10 13:13
Savaitgalis su šeima: patarimai, kaip išnaudoti technologijas unikaliam laisvalaikiui gamtoje
2024-03-07 14:26
Ekspertas pataria, kaip valyti plokščiaekranį televizorių
2024-02-29 20:15
Kokiais atvejais saulės elektrines įsirengti apsimoka, o kokiais – ne?
2024-02-27 16:17
„Apple Music“ skamba prastai? Greičiausiai tai ne ausinių kaltė
2024-02-05 12:25
Kaip įgalinti „Apple Watch“ ciferblatų keitimą pirštu braukiant per ekraną
2024-02-02 20:07
Žiema ir elektronikos įrenginiai – ką svarbu žinoti norint nesugadinti savo prietaisų?
2024-01-24 12:50
Tinkamas apsaugos sistemų pasirinkimas
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama