Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 29 d. 14:25
„Sony“ pristato labai lauktus programinės įrangos atnaujinimus, įskaitant C2PA atitikimą ir vaizdų autentiškumo užtikrinimą
Kovo 29 d. 11:39
Paaiškėjo, kokį atsiperkamumą turi namų ūkyje naudojamos, elektros energiją kaupiančios baterijos (1)
Kovo 29 d. 08:26
Inovacijų ekspertai su partneriais siekia pagerinti Lietuvos miškų ir jų kelių būklę
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Elektronika, technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Skalbimo gidas

Publikuota: 2017-12-28 17:42
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Technologijoms sparčiai šuoliuojant į priekį, būdas amžinai drabužių švarai išlaikyti dar neatrastas, todėl vis dar pasitelkiame gerai pažįstamas skalbimo mašinos paslaugas.

Įprastai skalbimo mašina – ilgalaikė investicija, tačiau tam, kad įsigytumėte naują, nereikia laukti, kol nustos veikti senosios motoras. Jei drabužiai jūsų skalbimo mašinoje išsiskalbia vis prasčiau, po skalbimo ant jų randate įplėšimų ar susiduriate su kitais nemalonumais – atėjo laikas pagalvoti apie naują skalbimo įpėdinį.

Skalbimo gidas

Vieta ir dydis

Pirmasis žingsnis – vieta ir dydis. Suraskite vietą, kurioje lengvai galite vizualizuoti savo naująjį skalbimo kampelį. Pagalvokite, kokios talpos skalbyklės jums reikėtų. Kiek programų. Galbūt jūsų gausiai šeimai svarbiausia jos talpumas, o galbūt dirbate su natūraliomis medžiagomis, kurioms reikia daugiau delikačios priežiūros galimybių. Viską aiškiai pamatę vaizduotėje, išmatuokite nusižiūrėtą vietą. Tuomet pats laikas apžvelgti kambarį. Ar skalbimo mašina bus akivaizdžiai matoma, ar reikia, kad jos dizainas darniai susilietų su aplinka? Atsakę į visus klausimus, galite pradėti dairytis tos vienintelės.

Tipas

Skalbimo mašinos, kraunamos iš viršaus, paprastai yra pigesnės nei jų kolegės su durelėmis priekyje. Vis tik, jos išnaudoja daugiau vandens, kadangi tam, kad užtikrintų drabužių švarą turi pripildyti būgną iki numatyto lygio. Reiktų nepamiršti ir to, kad šio tipo skalbimo mašinos gręžimo metu iš drabužių pašalina mažiau vandens nei įprastos, todėl džiūvimo laikas ištįsta.

Skalbimo mašinos, kraunamos priekyje, naudoja mažiau vandens, tačiau kai kurie jų naudotojai skundžiasi, kad dėl to šios drabužius išplauna prasčiau. Kitas dažnas skundas – ilgesnė skalbimo trukmė. Vis tik, užbaigusios ciklą, šios mašinos iš drabužių pašalina daugiau vandens, todėl skalbiniai išdžiūna greičiau. Priekinio įkrovimo skalbyklės viduje yra horizontalus būgnas, kuris sukasi, švelniai skalbdamas drabužius ir, skirtingai nuo skalbyklių su viršutiniu įkrovimu, tai gali daryti be pilnai vandeniu užpildyto būgno. Tokio tipo skalbimo mašina sutalpina daugiau drabužių, kadangi būgno viduje nėra maišytuvo. Dauguma žmonių kaip privalumą įvardina ir tokios skalbimo mašinos įkrovimo ir iškrovimo patogumą.

Talpa

Kiek kartų per savaitę skalbiate? Keleto asmenų šeimai gali reikėti 5–6 skalbimų per savaitę, tuo tarpu porai ar vienam žmogui gali užtekti 1 arba 2 skalbimų. Didesnės talpos skalbyklė išlaiko didelius krūvius ir puikiai tinka gausios šeimos poreikiams, tačiau užima daugiau vietos. Tuo tarpu mažesnės talpos prietaisas vietos užims mažiau. Skalbimo mašina – įrenginys, galintis tarnauti ir iki dešimties metų, todėl rinkdamiesi jos talpą, atsižvelkite ir į ateities planus.

Būtinos skalbimo mašinos savybės

Galite naudoti įprastą skalbimo ciklą, esantį bet kokios skalbimo mašinos nustatymuose ir likti patenkinti rezultatais. Vis tik, naujausiose skalbimo mašinose esantys specializuoti ciklai žada pranokti lūkesčius ir kilstelti įprastą švarą į naują lygį.

Pavyzdžiui, greitasis plovimas jūsų skalbimo laiką gali sutrumpinti per pusę. Ciklas, skirtas patalynei skalbti, užtikrins švarą, skalbimo metu reguliuodamas vandens temperatūrą. Nustatymai, skirti sportinei aprangai, švelniai išplaus drabužius, globodami jų formą. Pirminio skalbimo ciklas padės susidoroti su įsisenėjusiomis dėmėmis.

Nustatymai, skirti delikatiems rūbams, apglėbs medžiagą atidžiu rūpesčiu, imituodami švelnų plovimą rankomis. Daugelis naujų skalbimo mašinų turi ir garų ciklą. Tai ypatingai vertinga funkcija, jei ant jūsų drabužių dažnai nusėda dėmės. Garas lengvai prasiskverbia į nešvarumų gilumą, palengvindamas jų pašalinimą, taip pat naikina bakterijas, todėl padeda apsaugoti patalynę ir drabužius nuo galimų alergenų.

Jei vadovaujatės taisykle „plauti šiltame, skalauti – šaltame vandenyje“, jums patiks temperatūros kontrolės funkcija. Prieš pradėdami skalbimą, ciklų vandens temperatūrą galėsite nustatyti rankiniu būdu. Papildomo skalavimo funkcija – tiesiog nepakeičiama skalbikliui bei kitoms cheminėms priemonėms alergiškiems žmonėms. Papildomas skalavimas užtikrins, kad medžiagoje neliktų skalbiklio ar minkštiklio liekanų, taip pat pravers skalbiant itin purvinus drabužius.

Elektrinės džiovyklės

Kad ir kokią skalbimo mašiną išsirinksite, jums teks išspręsti dar vieną klausimą – drabužių džiovinimą. Taip, paprasčiausias būdas – padžiauti skalbinius ant džiovyklos. Ir vis tik, ar tikrai paprasčiausias? Nepriklausomai nuo to, ar drabužių džiovyklą laikysite balkone, ar kambaryje – vietos ji užims nemažai. Įprastai drabužiai išdžius per dieną, jei skalbsite patalynę – gali tekti palaukti ir ilgiau. Taigi, jei jūsų namuose skalbimai vyksta bent porą kartų per savaitę, panašu, kad džiovykla – nuolatinė jūsų namų „puošmena“.

Ko gero, pagalvoję pastebėtume dar daugiau šio daikto sukeliamų nepatogumų. Vienas iš sprendimo būdų – elektrinė džiovyklė. Šiuolaikinės džiovyklės ne tik leis pamiršti šlapių drabužių džiaustymą, bet ir išmaniai pasirūpins jūsų rūbais. Specialios funkcijos leis džiovinti skirtingus audinius vienu metu, o būgnas, besisukdamas abiem kryptimis, bei vėsinimo funkcija programos pabaigoje užtikrins automatinį etapą, kuris panaikina klosčių atsiradimą ant audinių. Skalbinių džiovyklės su lyginimo funkcija pradžiugino jau ne vieną namų šeimininkę. Dar viena puiki daugumos džiovyklių funkcija – trumpas ciklas, iš drabužių pašalinantis įsigėrusius kvapus. Beveik visos naujos kartos džiovyklės turi A++ klasės šildymo siurblį, kuris užtikrina nedideles energijos sąnaudas.

Išsigryninę poreikius ir nusimatę lūkesčius, galite pradėti paieškas. Žinodami, ko norite bei kokias galimybes turite, skalbimo mašiną bei džiovyklę nesibaimindami galite įsigyti ir internetu, pavyzdžiui elektroninėje parduotuvėje pigu.lt. Taip sutaupysite laiko, o užsisakę prekių pristatymą į namus, išspręsite ir transportavimo klausimą.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Uždaryti komentarus
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Iš viso rasta:
1 (1–1)
[1]
 toliau ir neskaičiau 2017-12-31 12:58 
Kraunamos iš viršaus: " Vis tik, jos išnaudoja daugiau vandens " vandens išnaudojimas priklauso nuo būgno talpos.. ar ne ?
"Reiktų nepamiršti ir to, kad šio tipo skalbimo mašinos gręžimo metu iš drabužių pašalina mažiau vandens" vandens pašalinimas priklauso nuo aps/min skaičių ar pas jus ten kitaip grežia ? "Priekinio įkrovimo skalbyklės viduje yra HORIZANTALUS būgnas"!.... :D " būgno viduje nėra MAIŠYTUVO"! ... :D
Atsakymai (0)
Iš viso rasta:
1 (1–1)
[1]




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama