Elektronika.lt
 2024 m. gegužės 3 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Verslo naujienos
 - Įvykiai, renginiai
 - Švietimas, studijos
 - Mokslo naujienos
 - Portalo naujienos
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Gegužės 2 d. 20:22
Statybviečių saugumui užtikrinti – išmanūs apsaugos sprendimai
Gegužės 2 d. 17:11
Dar vienas KTU chemikų žingsnis efektyvesnių saulės elementų link
Gegužės 2 d. 14:27
Ar būtina visiškai uždaryti programėles, kad telefonas neišsikrautų ilgiau?
Gegužės 2 d. 11:21
Geologas Jonas Šečkus: „Mes esame žvaigždžių gabalėliai ir magmos padariniai“
Gegužės 2 d. 08:18
„Garmin Connect“ įgauna naują išvaizdą: supaprastinta, moderni ir patogi naudoti
Gegužės 1 d. 17:39
Dirbtinis intelektas, nuo kurio nepasislėpsime: į „Facebook“ ir „Instagram“ atkeliauja neišjungiamas „Meta AI“ asistentas
Gegužės 1 d. 13:59
Vilniuje vyksianti 30-oji Baltijos šalių informatikos olimpiada dalyviams dovanoja ne tik iššūkį, bet ir bendruomenę
Gegužės 1 d. 09:32
Naujieji izoliacijos varžos matuokliai „Fluke“ 1535 ir 1537
Balandžio 30 d. 20:21
Elektrinio „Range Rover“ bandymai: nuo –40 °C laipsnių poliariniame rate iki +50 °C laipsnių dykumose
Balandžio 30 d. 17:35
„Mercedes-Benz“ G serija – stipresnis už laiką, o dabar – dar ir elektrinis
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Naujienos » Kompiuterija Ankstesnė naujiena | Sekanti naujiena | Dalintis | Spausdinti

Antivirusinės programos – tik pinigų švaistymas, teigia ekspertas

Publikuota: 2008-05-27 16:02
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Kompiuterių saugumą siekiančios užsitikrinti bendrovės tik švaisto lėšas pirkdamos antivirusines programas ir diegdamos jų atnaujinimus, nes visa tai nepadeda, Australijoje vykusioje „AusCERT 2008“ konferencijoje pareiškė vyriausiasis už saugumą atsakingas bendrovės „Cisco“ darbuotojas Johnas Stewartas, praneša „ZDNet Australia“.

Jo teigimu žalinga programinės įranga plėtojama kur kas greičiau už kompiuterinio saugumo sprendimus, todėl užtikrinti vartotojų saugumą tiesiog neįmanoma.

„Jei pirkdamas antivirusines programas ir jas nuolat atnaujindamas vis tiek negaliu apsaugoti kompiuterių nuo užkrėtimų ir turiu juos nuolat valyti, iš naujo diegti programinę įrangą, atstatinėti prarastus duomenis, šio proceso kaštai tolygūs saugumui skirtų pinigų švaistymui. Tai paprasčiausiai išmesti pinigai“, -sakė J. Stewartas konferencijos dalyviams.

Eksperto teigimu kompiuterinės infekcijos tapo tokios įprastos, kad dauguma bendrovių su tuo susitaikė ir išmoko jas toleruoti.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Uždaryti komentarus
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Iš viso rasta:
12 (1–10)
[1] 2
Sekantis »»
 linux vartotojas 2008-05-30 19:26 
@Tir4elis Norejau tiesiog pateikti savo nuomonę jog „tiesiom rankom“ bei „teisinga sistema“ galima visai neblogai priešintis prieš daugelį kenkėjų. O tai jog daugelis net nenori gilintis kas ir kaip tame kompiuteryje veikia tai čia jau kita problema. Dažniausiai tokie ir skundžiasi jog antivirusai nepadeda. O toks mąstymas kad jei nepadeda 100% tai ir nereikia tai savaime aišku kad kvailas. Tegul „ekspertas“ išjungia antivirusus ir žiūri kaip reikės dar dvigubai dažniau savo programinę įrangą diegti iš naujo. Iš vis nesuprantu kam toks bukas straipsnis įmestas čia. Norėčiau pridurti jog plečiantis kompiuterinėms technologijoms kiekvienam naudojančiam jas kasdien vertėtų susipažinti su saugumo pagrindais. Žinau, lengva man šnekėti. Pats mokausi ir vargo nematau, kai tuo tarpu daugeliui nusispjaut.
Atsakymai (0)
 Nomad 2008-05-30 14:01 
Šis „eksperto“ nusikalbėjimas atrodo vadinamas „tobulo sprendimo klaida“: jei sprendimas nėra tobulas, tai aceit jis nieko vertas. Tai yra nesąmonė. Aišku, antivirusinės taip greit netobulėja, kaip virusai, tas neįmanoma: sunku sukurti vaistus prieš dar neegzistuojančius virusus. Bet tai nereiškia, kad visai be jų būtų geriau. Policija irgi neužtikrina nusikalstamumo sustabdymo 100%, tai gal geriau visai be jos? Medicina visų ligų neišgydo, tai gal atsisakome medikų? Nesąmonė.
Atsakymai (0)
 Tir4elis 2008-05-30 11:03 
Linux vartotojui.

Va pagaliau teisingai pasakyta :). "Tiesios rankos". Tačiau kiek paprastu piliečių kurie nori naudotis kompiuterių jas turi? Kiek tėra sugebančių teisingai susikonfigūruot savo sistemą, kad tik jie galėtu kažką rimtesnio daryt, o kiti būtu tik mažareikšmiai "svečiai"? Apie ugniasienes net nekalbu.
Sakote naujokų skiltyse galima pasiskaityt. Keli procentai tą daro? Galbūt nesusiduriate su lavina vienodų klausimų į kuriuos tenka tiems patiems žmonėms atsakinėt po kelis kartus ir jie vistiek daro atbulai.
Vat ir gaunasi, kad be papildomos automatikos daryk ką nori, bet nieko nebus. Kompiuteriai kaip buvo, taip ir bus aptekę visokio plauko šiukšlėmis ir vartotojai tai arba ignoruos arba net nenutuoks, kad vyksta kažkas negero.
Štai Jūs žinote kaip tai daroma ir tvarkotės su teisėmis kaip pridera. O kiek teko matyt kompiuterių kur pridaryta tiek nesamonių, kad jie tėra pralaida šiukšlėms?
Žiūrėkite į situaciją ne nuo savo varpinės, bet ir nuo paprasto žmogelio vargiai sugebančio pasileist žaidimus ir manančio, kad jis kompiuterių asas požiūrio taško.
Paprastas vartotojas kaip buvo taip ir bus nesusigaudantis situacijoje, nes jo prioritetai ne tie. O noras pasipuikuot arba tiesiog nekreipimas dėmesio į savo sistemą vyrauja visada.
Taigi tikrai negalima sakyt, kad antivirusas nereikalingas. Paprastam vartotojui (o jų dauguma) jis privalomas.
Atsakymai (0)
 linux vartotojas 2008-05-30 01:49 
@Tir4elis na linuxuose yra toks dalykas kaip privilegijos tai automatiškai sistema netinkama „rimtiems kenkėjams“. Be privilegijų nedaug ten pakenkt gali. O visos kitos menkos šiukšlės daug žalos nedaro ir šeip sau neatsiranda jei turi „tiesias rankas“. Didesnė problema linuxuose yra saugumo spragos prieš kurias manau galima tik „tiesiom rankom“, ugniasiene bei šiokia tokia paranoja bandyti gintis :D Tai manau jog Algerdas sako tiesą. O aš viso to neišsigalvoju juk apie kenkėjus linuxuose galima pasiskaityti beveik visuose linux forumuose naujokų skiltyje.
Atsakymai (0)
 Tir4elis 2008-05-29 12:12 
Ponuli nejuokink ;). Tokiu kalbu klausau jau kuris laikas ir stebiu kaip po truputėli populiarėjant linuksams "teisingos OS" savoka eina šuniui po uodega. Jau turėjom malonumą susipažint su virusu dirbančiu tiek Windows tiek linux aplinkoje.
O be to iš kur žinai, kad neturi virusiukų? ;) Oi tysta tokiu specų veidai kai po griausmingų pareiškimų apie virusų neturėjimą paleidi skaneriuką ir prieš ką tik panegirikas sau laidžiusius ponulius pradeda dešimtim ataskaitos apie virusus lyst :). Nuo paprasto šlamšto iki rimtų kenkėjų.
Taigi tokios šnekos, kad yra "teisingos OS" ir "aš nepasigavau nei vieno viruso" man kol kas kelia tik šypseną :).

Kol kas linksams kenkėjų dar mažoka, bet tas traukinukas jau pajudėjo ir ramiai gyvenantys vartotojai greit nustebs pamatę kas daroma su jų kompiuteriais jiems nežinant :).
Atsakymai (0)
 to tir4elis 2008-05-29 00:07 
jei šneka apie antivirusus, tai Tir4lis neteisus. Turiu linuxus jau 3 metus, ir nei vieno, jokio viruso. be jokios antivirusinės. Ir kiek pažįstų kitų tokių pat - istorija ta pati. Taigi “teisingos OS“ padeda, tiksliau eliminuoja virusų problemas.
Panašu, kad pats tik windozėj sėdi, geriau “ekspertų“ paklausyt verta :)))))
Atsakymai (0)
 Tir4elis 2008-05-28 08:24 
Prisiklauso žmonės tokių "ekspertų" ir paskui sėdi laimingi virusais aptekę. Nepadės nei "teisingos OS" nei "tiesios rankos" kai visa armada virusiukų užeis. Didesnį kiekį ateinančio šlamšto vistiek geriau antivirusas valys nei kažkoks specas gaiš laiką visą tai tvarkydamas.
Aišku jei įmonėje 5-10 kompu galima ir rankytėm, o jei kompu 100-200 arba tas pats kontora aptarnauja kelias stambesnes įmones? Negi visas rankytėm? Panašu, kad ponai "ekspertai" tik nuosavą kompa tetvarko arba ne ta kūno dalim masto.
Atsakymai (0)
 lcd 2008-05-27 21:38 
Dauguma ne, galiausiai su bet kuria reikia moket salint.. Kad tik aptiktu pirma..
Atsakymai (0)
 X-log 2008-05-27 21:13 
Cia kaip argumenta galima pamineti dabar selstanti INF/Autorun virusa - daugelio atmintines juo uzkrestos, o dauguma antivirusiniu tik meto pranesimus, bet viruso nepasalina, tenka viska daryti rankomis...
Atsakymai (0)
 strikt 2008-05-27 21:02 
Netiesa. Geriausiai kompiuteri apsaugo draudimas zmonems juo naudotis apskritai
Atsakymai (0)
Iš viso rasta:
12 (1–10)
[1] 2
Sekantis »»




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama