Elektronika.lt
 2024 m. gegužės 8 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Gegužės 8 d. 20:29
Trys „iPhone“ ir „iPad“ aplikacijų valdymo patarimai
Gegužės 8 d. 17:23
VU mokslininkų tyrimas: kas antras tėvas sukuria vaikui socialinių tinklų paskyras
Gegužės 8 d. 14:25
Ko prireiks norintiems uždaryti mirusiojo paskyras internete?
Gegužės 8 d. 11:20
Profesorius Peeter Ross iš Estijos: medicinos studentams trūksta specifinių IT žinių
Gegužės 8 d. 08:11
Lauko šildytuvų privalumai ir naudojimo galimybės
Gegužės 7 d. 20:34
Naujokai automobilių rinkoje: ar jais galima pasitikėti?
Gegužės 7 d. 17:20
„Eurocash1“ pirmoji Lietuvoje pradėjo teikti išmaniųjų seifų paslaugą
Gegužės 7 d. 14:38
Kibernetinė sauga išmaniuose namuose: ko reikia, kad protingas namas būtų saugus?
Gegužės 7 d. 11:31
Verslas duomenis saugo vis akyliau: tobulėjantys duomenų centrai stebina savo galimybėmis
Gegužės 7 d. 08:30
Naujasis „CUPRA Leon“: patobulintas ir su galingiausia visų laikų modelio versija
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Reklama
 Patarimai » Operacinės sistemos ir tinklai Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Kamuoja itin lėto interneto problema? Paprasti būdai kaip priversti savo namų internetą veikti greičiau nei įprasta

Publikuota: 2023-09-28 16:16
Tematika: Operacinės sistemos ir tinklai
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Šiais laikais belaidžiai tinklai turi daug ką nuveikti vienu metu. Pavyzdžiui, nepaisant to, ar turite didelę šeimą, ar ne, pamatysite, kad šiuo metu prie jūsų WiFi yra prijungti mažiausiai keturi įrenginiai. Nepriklausomai nuo interneto ryšio kokybės, jei visi įrenginiai naudoja daug pralaidumo, WiFi našumas neabejotinai pablogės.

Kamuoja itin lėto interneto problema? Paprasti būdai kaip priversti savo namų internetą veikti greičiau nei įprasta

Dabar, kai įrenginiai užima daug pralaidumo, viskas gali atrodyti neblogai, jei tik naršote internete. Tačiau kai žaidžiate internetinį žaidimą, o kiti transliuoja turinį, susidursite su vėlavimais, strigimu ir viskuo, kas yra tarp jų. Bet ar žinojote, kad visas šias didelio pralaidumo užduotis įmanoma atlikti nemonopolizuojant tinklo?

Na, reikia atlikti keletą dalykų, kad pagerintumėte WiFi našumą tokiais atvejais. Šis vadovas išnagrinės juos visus.

Ištestuokite savo Wi-Fi tinklą, kad pamatytumėte tikrąjį jo našumą

Prieš darant ką nors kita, turėtumėte apibrėžti savo lūkesčius dėl WiFi tinklo. Nesvarbu, kiek optimizuotumėte tinklą, našumas nepadidės, jei nebus pasiekiamas pralaidumas. Jei norite, kad jūsų WiFi veiktų geriau, turite turėti gerą interneto „vamzdyną“.

Ir galbūt jau sumokėjote už planą, kuris suteikia daug pralaidumo. Bet kaip žinoti, kad gaunate tai, už ką sumokėjote? Patikrinkite tai naudodami greičio tikrinimo įrankį.

Pirmiausia atjunkite visus prijungtus įrenginius nuo tinklo. Tada užmegzkite laidinį ryšį su nešiojamu ar staliniu kompiuteriu. Čia laidinis ryšys pašalins visas problemas, kurios gali kilti jūsų WiFi tinkle. Po to patikrinkite tinklą atlikdami greičio testą. Galite naudoti: „Ookla“ greičio testerį arba Fast.com.

Jei tinklo greitis neatitinka plano, už kurį mokate, susisiekite su savo IPT paslaugų teikėju ir paprašykite jo išspręsti problemą. Patikrinkite, ar pagerėjo WiFi našumas, kai jūsų IPT teikėjas išsprendė problemą.

Ištestuokite pralaidumo blokus, kad pagerintumėte našumą

Kai prie jūsų WiFi tinklo prijungta daug įrenginių, galite dalintis pralaidumu to net nesuvokdami. Taigi, atlikus tinkamą tinklo testavimą, kitas žingsnis yra nustatyti prijungtus įrenginius, kurie vagia pralaidumą, kai jums jo labiausiai reikia. Svarstote, kaip tai padaryti?

Lengviausias būdas atpažinti šiuos įrenginius yra prisijungti prie savo maršrutizatoriaus. Čia galite matyti kiekvieną įrenginį, kuris šiuo metu yra prijungtas prie jūsų WiFi tinklo. Blokuokite arba pristabdykite įrenginius, kurie šiuo metu nėra prioritetiniai. Atlikite šį patikrinimą, kai jūs ir jūsų šeimos nariai žaidžiate internetinius žaidimus arba transliuojate turinį.

Tinklo srautui stebėti taip pat galite naudoti trečiosios šalies programą. Pavyzdžiui, „Glasswire“ yra puiki programa, skirta pagerinti „WiFi“ našumą. Ji gali atpažinti tinklo blokus ir įspėti, kai prie tinklo prisijungia naujas įrenginys.

Galbūt to nežinote, bet atsisiuntimai gali vykti fone, kai žaidžiate žaidimus ar perduodate turinį srautiniu būdu. Šie atsisiuntimai atima brangų jūsų Wi-Fi pralaidumą, kai jums jo labiausiai reikia.

Šiuo atveju vieni iš įrenginių, kuriuos turite patikrinti, yra žaidimų konsolės. Jei jos įjungtos, jos gali pradėti programinės įrangos arba žaidimo naujinimą bet kuriuo metu, kai nežaidžiate. Atnaujinimo laiką galite konfigūruoti įėję į konsolių nustatymus.

Be to, turėtumėte nustatyti pralaidumo ribas visiems foniniams naujinimams, kurie vyksta jūsų „Windows“ įrenginiuose. Be to, koreguokite pralaidumo nustatymus „Steam“ ar kitose žaidimų parduotuvėse, įdiegtose jūsų žaidimų įrenginyje.

Persijunkite į kitą juostą, kad gautumėte geresnį Wi-Fi našumą

Turite kelių juostų maršrutizatorių? Tokiu atveju yra tikimybė, kad visi įrenginiai bus prijungti prie tos pačios juostos. Pavyzdžiui, visi jūsų įrenginiai gali būti prijungti prie 5 GHz. Nors 5 GHz siūlo didesnį greitį ir pralaidumą, jo našumas pablogės, kai jis bus perkrautas.

Galite lengvai patikrinti WiFi GHz savo „Android“ įrenginyje. Tiesiog patikrinkite generavimo informaciją WiFi nustatymuose. Jei naudojate „Windows“ ir kitus įrenginius, patikrinkite pavadinimą. 5 GHz tinklo pavadinime turi būti „5G“ arba „5GHz“. Įsitikinkite, kad prie jo prijungti tik aukšto prioriteto įrenginiai.

Šiuo metu 6 GHz WiFi tinklai tampa labai populiarūs. Jei jūsų maršrutizatorius palaiko WiFi 6E, įsitikinkite, kad tik aukšto prioriteto įrenginiai yra prijungti prie 6 GHz tinklo. Kiti turėtų būti 5 GHz arba 2,4 GHz dažniuose. Verta turėti omenyje, kad įrenginiai, kurie yra toli nuo maršrutizatoriaus, turėtų naudoti 2,4 GHz. Jis siūlo geresnį diapazoną nei 6 GHz ir 5 GHz tinklai.

Įjunkite maršrutizatoriaus paslaugų kokybės nustatymus

Jūsų maršrutizatorius palaiko paslaugų kokybės funkciją? Tokiu atveju turėtumėte ją įjungti, kad pagerintumėte WiFi našumą. Tai padės formuoti jūsų tinklo srautą be papildomų nustatymų tinkle. Ši funkcija iš esmės užtikrina, kad pralaidumas būtų prieinamas jūsų tinkle.

Daugelis maršrutizatorių netgi leis jums šiek tiek pakoreguoti šią funkciją. Taip galite nustatyti, kaip prioritetai tvarkomi naudojant atskirus įrenginius ar programas.

Bet ką daryti, jei jūsų WiFi maršrutizatoriuje nėra tokios funkcijos? Tokiu atveju turėtumėte apsvarstyti galimybę investuoti į maršrutizatorių, turintį tokią funkciją. Tiesą sakant, investicija būtų to verta, tačiau atminkite, kad kai kuriuose maršrutizatoriuose QoS (paslaugų kokybės) funkcija nebus įjungta pagal numatytuosius nustatymus.

Vietoj to, norėdami ją įjungti, turite patekti į maršrutizatoriaus nustatymus. Tokiais atvejais ji bus išplėstiniame meniu. Įjungus funkciją, turėtumėte akimirksniu pamatyti didesnį WiFi našumą.


Telefonai.eu

Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Ko prireiks norintiems uždaryti mirusiojo paskyras internete?

Pašalinti mirusiojo artimojo gyvenimą internete gali prireikti daugiau nei 20-ies skirtingų dokumentų, pašto paslaugų, susitikimų su platformų vadybininkais ir daug kantrybės, atskleidžia tyrimas.

Dažnas slaptažodžių keitimas ne visada padeda: 7 eksperto patarimai, kaip apsaugoti savo duomenis

Vis daugiau savo asmeninės informacijos perkeliant į virtualią erdvę, įvairūs duomenys gali tapti pažeidžiami. Kone dažniausias programišių taikinys yra slaptažodžiai, tad gegužės 6-ąją, minint Pasaulinę slaptažodžių dieną, verta prisiminti, kada reikėtų juos pakeisti ir kokios kombinacijos yra pačios saugiausios.

Kibernetiniai išpuoliai: „fintech“ ekspertai pataria, kaip apsisaugoti ne tik jums, bet ir kokių priemonių imtis versle

Tobulėjančioms technologijoms sparčiai transformuojant verslus, vietoje nesėdi ir kibernetiniai piktavaliai. Laikui bėgant, kibernetinės grėsmės vis labiau vystosi, todėl sukčiams darosi paprasčiau pergudrauti saugumo sistemas ir žmones.

2024-04-02 20:29
„Lockdown“ režimas, kam jis skirtas ir kaip jį naudoti?
2024-04-02 11:26
Kaip apsaugoti save nuo kibernetinių grėsmių? Eksperto patarimai
2024-03-25 08:40
Kaip „iOS 17.3“ įgalinti pavogto įrenginio apsaugą
2024-03-06 20:25
Programišiai didina apsukas – kokios verslo galimybės išlikti saugiam?
2024-03-04 17:28
Kaip „macOS Sonoma“ išjungti kalbos indikatorių
2024-03-02 15:11
IT ekspertas įvardijo dažniausiai interneto svetainių savininkų daromas klaidas
2024-02-29 16:25
Brangiau kainuoja kibernetinių atakų pasekmės ar apsauga?
2024-02-12 10:23
Draudikai pataria, kaip valdyti kibernetinius incidentus
2024-02-08 14:48
Šiuolaikinių tėvų realybė – vaikus internete viliojantys nusikaltėliai: kaip jų išvengti? (1)
2024-02-08 10:29
Dirbtinis intelektas tampa sukčių įrankiu: kaip apsaugoti savo svetainę?
2024-02-07 16:24
Sąskaitos, el. bankininkystė ir socialiniai tinklai: paaiškino, kaip elgtis su mirusio artimojo paskyromis
2024-01-31 12:19
Rado dar vieną būdą apgauti: nuskenavus „QR“ kodą bando pavogti svarbius duomenis
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama