Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 20 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 20 d. 08:53
„Garmin“ pristatė naująjį „Xero C1 Pro“ chronografą
Balandžio 19 d. 20:20
Lietuvos oro erdvė bus stebima dar atidžiau: „Oro navigacija“ pradeda 3,6 mln. eurų projektą
Balandžio 19 d. 17:43
Išrinkta stipriausia Vilniaus regiono mokinių bendrovė: prietaisas, kuris praverstų daugeliui mokyklų ir biurų
Balandžio 19 d. 14:24
TOP 15 dirbtinio intelekto įrankių mokytojams ir kitiems šios srities naujokams
Balandžio 19 d. 11:21
Dirbtinis intelektas apskaitos pasaulyje – ar jis pakeis įprastus darbuotojus?
Balandžio 19 d. 08:52
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas
Balandžio 18 d. 20:33
„Audi Q6 e-tron“ platformos inovacijos: išradingas paprastumas, 800 voltų spartusis įkrovimas ir išmanusis temperatūros valdymas
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
Balandžio 18 d. 11:15
4 iš 10 šalies gyventojų be sutikimo gauna el. laiškus su reklamomis. Ar tai teisėta?
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Ryšio technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Įrodykite, kad šmėklos egzistuoja: kaip išmaniuoju telefonu nufotografuoti vaiduoklį?

Publikuota: 2022-10-31 21:05
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Sename pastate lankytojui galvą susukęs nuodingas pelėsis ar jame metų metus besivaidenantis poltergeistas? Itin žemo dažnio garsas, o gal baimę sėjanti šmėkla? Viliojančiai baugi Helovino dvasia suabejoti savo nuomone gali priversti net ir didžiausią vaiduoklių skeptiką. Juo labiau, kai pasitelkus tinkamus įrankius, juos fiksuoti gali kone kiekvienas šiuolaikinis išmanusis.

„Vaiduoklių reiškinio ištakos siekia neatmenamus amžius, tačiau paradoksalu, kad vystantis mokslo pažangai tikėjimas jais tik sustiprėjo. Tai netgi byloja iškalbinga statistika – prieš penkerius metus Jungtinėje Karalystėje atlikta apklausa nustatė, kad trečdalis visuomenės iki šiol tiki paranormaliais reiškiniais. Kad ir kurią pusę palaikytumėte, per šį Heloviną bent jau minutei patikėti šmėklomis galėsite priversti ir savo draugus. Tokį pokštą ar proginę socialinių tinklų istoriją padės sukurti keletas nesudėtingų programėlių, kurios leis vaiduoklių atvaizdus įklijuoti į bet kurią nuotrauką“, – sako „Telia“ išmaniųjų įrenginių ekspertas Simonas Tilindis.

Vaiduoklius fiksavo jau pirmieji fotografai

Pasak S. Tilindžio, tam tikra prasme už vaiduoklių reiškinio išpopuliarinimą turėtume dėkoti fotografijos meno ir technologijų atsiradimui. XIX a. viduryje daug fotografų eksperimentavo su naujai atrastomis šio amato naujovėmis, tokiomis kaip stereoskopinės nuotraukos ir dviguba ekspozicija, ir kai kurie jų netruko pastebėti, kad iš to galima lengvai pasipelnyti.

„Istoriškai dvasių fotografijos pradininku laikomas amerikietis Viljamas Mumleris, pirmą nuotrauką užfiksavęs septintajame XIX a. dešimtmetyje. Kadro autorius tuomet teigė, kad jame matomas jo mirusio pusbrolio vaiduoklis. Nuotrauka buvo tokia įtikinama, jog tuometiniai ekspertai niekaip negalėjo įžiūrėti apgaulės, tad po daug gyvybių nusinešusio Jungtinių Valstijų pilietinio karo V. Mumleris išvystė sėkmingą verslą – fotografavo gyvuosius su neva jų mirusių artimųjų šmėklomis“, – vaiduoklių fotografijos istoriją pasakoja pašnekovas.

Įrodykite, kad šmėklos egzistuoja: kaip išmaniuoju telefonu nufotografuoti vaiduoklį?

Spėjama, jog sumanus verslininkas tokį makabrišką rezultatą išgaudavo iš anksto pasiruošęs teigiamą stiklo plokštelę, ant kurios būdavo uždėta mirusiojo nuotrauka. Ši plokštelė būdavo įdedama į fotoaparatą priešais tokią pačią, tik nenaudotą plokštelę, kuri būdavo panaudojama kliento fotografijai. Dvigubos ekspozicijos metodas leisdavo vienoje nuotraukoje užfiksuoti ne tik užsakovą, bet ir vaiduoklį primenantį jo mirusį artimąjį. Šia apgavyste patikėjo net gedinti šešioliktojo JAV prezidento žmona Mary Lincoln, kurios nuotraukoje Mumleris sugebėjo įamžinti iš nugaros stovintį ir ją už pečių laikantį A. Lincolno vaiduoklį.

Kadangi iki šiol nėra aiškių įrodymų, kad V. Mumleris naudojo dvigubos ekspozicijos techniką, egzistuoja nemažai tikinčių, jog jis iš tiesų turėjo ypatingų galių užfiksuoti paprastam žmogui nematomą dvasių pasaulį. Tiesa, įtarimų kilo dar ir jo gyvenamuoju laikotarpiu – V. Mumleris ne kartą buvo kaltinamas sukčiavimu ir dėl to netgi paduotas į teismą.

Vaiduoklius šiais laikais gali fotografuoti kiekvienas

Kita vertus, „Telia“ išmaniųjų įrenginių ekspertas atskleidžia, kad vaiduokliai nuotraukose nėra tik praeities reliktas – juos kai kada įamžinti gali ir šiuolaikinės skaitmeninės kameros. Dažniausia tokio paslaptingo efekto priežastis – optiniai artefaktai, atsirandantys dėl įprasto modernios foto technikos veikimo.

„Kitaip nei fotojuostas naudojantys analoginiai fotoaparatai, išmanieji telefonai ir kitos modernios kameros nuotrauką fiksuoja dalimis – panašiai, kaip per popieriaus lapą judantis skaneris. Tai kur kas lėtesnis procesas, ypač tamsesnėse nuotraukos dalyse, kuriose kameros jutikliui prireikia daugiau laiko įrašyti vaizdo detales. Tad jeigu šio proceso metu kažkas nuotraukoje sugeba greitai sujudėti, kadras gali tapti iškraipytas ir, esant tam tikram apšvietimui bei susiklosčius palankioms aplinkybėms, turėti vaiduoklį primenantį defektą“, – aiškina specialistas.

Laimė, šiais laikais vartotojams vargti, bandant išnaudoti dabartinių kamerų trūkumus vaiduoklių fotografijai, nebereikia – kur kas paprasčiau pasitelkti tam skirtas programėles. Pavyzdžiui, „Android“ platformai skirta ir 10 milijonų atsisiuntimų „Google Play“ parduotuvėje turinti „Ghost in Photo Prank – Ghost S“ leidžia iš įrenginio galerijos pasirinkti bet kokią nuotrauką ir į ją įklijuoti iš specialaus meniu pasirinktą šmėklą. Kai kurios jų formos yra klasikinės, pavyzdžiui, skaisčią baltos spalvos suknelę dėvinti mergaitė, o kitos – labiau šiuolaikinės, tokios kaip zombiai iš siaubo filmų. „Apple“ įrenginių turėtojai panašų rezultatą išgauti gali iš „App Store“ įsidiegę „Ghost in Photo – Scary Pranks“ aplikaciją.

Siekiant kuo įtikinamesnio rezultato, vartotojui leidžiama reguliuoti vaiduoklio dydį, kryptį ir tai, kiek persimato jo atvaizdas. O kad būtų dar paprasčiau, programėlė turi net specialią kameros funkciją, su kuria iš karto galima fiksuoti vaiduokliškas Helovino akimirkas. Tiesa, kad toks kūrinys gautųsi kuo geriau, S. Tilindis pataria teisingai parinkti ir pačią sceną – geriausiai tinka tamsus paros metas, laiptai ar kita panaši vieta bei baltai juodas filtras. Taip pat rekomenduojama, kad vaiduoklis būtų kaip įmanoma labiau permatomas.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas

Ekrano laiko ribojimas vaikams – neretai tik iliuzija. Mažųjų noras tęsti kovas įtraukiančiuose žaidimuose, žiūrėti „TikTok“ filmukus ar tiesiog susirašinėti su bendraamžiais dažnai nugali įrenginiuose įjungtus virtualius „sargus“.

Paprastai ir aiškiai: kodėl įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai?

Įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai, kurie turėtų juos gauti. Tai gali būti susiję su pranešimo siuntimo technologija, veikiančia pagal nustatytą teritoriją, taip pat gyventojų telefonų nustatymais.

Kam reikalingas vietovės nustatymas telefone ir kaip padaryti, kad „Google“ nežinotų jūsų buvimo vietos?

Šiuolaikiniame, į mobilųjį ryšį orientuotame, pasaulyje daugybė programėlių prašo prieigos prie mūsų buvimo vietos duomenų. Jūsų lokacijos nustatymus yra itin svarbus naudojantis žemėlapių aplikacijomis, tačiau išlaikyti kontrolę – dar svarbiau.

2024-04-18 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
2024-04-10 17:21
Ką daryti, jei stringa mėgstamiausias kompiuterinis žaidimas
2024-04-10 11:13
Viskas, ką jums reikėtų žinoti apie numerio perkėlimo paslaugą ir kaip ja pasinaudoti
2024-04-05 08:25
Paštu apsimetantys sukčiai masiškai atakuoja mobiliojo ryšio vartotojus
2024-03-26 18:36
Ekspertas besinaudojantiems nemokamu „Wi-Fi“ pataria vengti vieno
2024-03-25 16:39
Išmanusis telefonas vaikui: pirkti naują, ar perleisti naudoti senąjį?
2024-03-20 17:44
Primena, kaip telefone įsijungti saugos pranešimus
2024-03-19 20:26
Departamentas apie saugos žinučių negavusius gyventojus: sistema nėra šimtaprocentinė
2024-03-19 16:37
Kaip padidinti įrenginio ilgaamžiškumą?
2024-03-19 08:13
Kaip ir kuo valyti „iPhone 15“
2024-03-12 08:37
Kaip „iPhone“ pakeisti numatytą pranešimų garsą
2024-03-05 08:26
Darbo metu telefoną teks palikti spintelėje: įspėjo, kada darbdavys gali uždrausti juo naudotis
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama