Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Programinė įranga Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Slaptos populiariausių programėlių funkcijos: ar visas žinote?

Publikuota: 2022-08-17 17:55
Tematika: Programinė įranga
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Atrodo, kad tokiomis programėlėmis kaip „Facebook“, „Instagram“ ar „Spotify“ naudojamės taip ilgai, kad pripratę prie senų versijų dažnai neįsigiliname į atnaujinimų siūlomus privalumus. Tačiau produktų kūrėjai kas dieną ieško būdų, kaip patobulinti vartotojų patirtį. Štai įdomiausios populiariausių programėlių funkcijos, kurias pravartu žinoti.

Slaptos populiariausių programėlių funkcijos: ar visas žinote?
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

„Instagram“

Ar žinojote, kad galite susikurti savo avatarą per „Instagram“? Tam eikite į Nustatymus -> Paskyra -> Avataras.

Jeigu jūsų nuotraukos, įkeltos į programėlę, atrodo daug prastesnės kokybės, nei telefone, tai taip pat galima ištaisyti. Nustatymuose susiraskite „Duomenų sunaudojimas“ ir pasirinkite „Aukštos kokybės įkėlimai“. Toks būdas sunaudos daugiau mobiliųjų duomenų, tačiau nuotraukų kokybė nesuprastės.

Jeigu nuotraukoms koreguoti naudojate „Instagram“ siūlomus filtrus, galite koreguoti jų eiliškumą pagal savo norus.

Pakeiskite filtrų eiliškumą, kad mėgstamiausius filtrus nustatytumėte priekyje. Patekę į filtrų puslapį, palaikykite nuspaudę filtrą, kurį norite perkelti, ir vilkite jį į pageidaujamą vietą.

Susipažinę su nauju žmogumi, kurio paskyros slapyvardis ilgas ir sunkus, galite nesivarginti bandyti jį teisingai suvesti į paiešką. Tam „Instagram“ sukūrė paskyrų QR kodus, kuriuos galima rasti meniu skiltyje. Užtenka nuskenuoti šį QR kodą ir profilis atsiras telefono ekrane.

„Spotify“

Populiariausia muzikos programėle „Spotify“ naudotis paprasta ir patogu. Joje galima rasti visų mėgstamiausių atlikėjų albumus ir dainas, kurti grojaraščius bei gauti naujas dainų rekomendacijas pagal savo muzikos skonį. Be šių populiariausių funkcijų, yra ir mažiau žinomų. Viena iš tokių – leisti programėlei automatiškai papildyti jūsų grojaraščius.

„Spotify“ pateiks rekomendacijas, kurios padės papildyti grojaraščius jums patinkančia muzika. Tam reikia atidaryti bet kurį savo grojaraštį ir slinkti į apačią, kad pamatytumėte „Spotify“ rekomendacijas.

Jei norite jas įtraukti į grojaraštį, spustelėkite mygtuką „Pridėti“. Jei norite, kad „Spotify“ rekomendacijas pakeistų, spustelėkite „Atnaujinti“.

Taip pat galima kurti bendrus grojaraščius – tai itin patogu sudarinėjant muziką pasibuvimams, nes visi dalyvaujantieji gali pridėti norimų dainų. Kad pridėtumėte papildomą žmogų prie grojaraščio, kairėje pusėje ieškokite žmogeliuko ikonos.

Jei mėgstate užmigti klausydamiesi muzikos, galite pasirinkti, kad „Spotify“ nustotų groti po tam tikro laiko. Laikmatį galite nustatyti mažiausiai penkioms minutėms ir daugiausiai vienai valandai.

Tam bakstelėkite šiuo metu grojamą dainą ir viršutiniame dešiniajame kampe pasirinkite meniu, tuomet slinkite žemyn ir pasirinkite „Miego laikmatis“.

Dar viena mažiau žinoma funkcija – grojaraščio pagrindinės nuotraukos pakeitimas. Pagal numatytuosius nustatymus „Spotify“ sukuria grojaraščių viršelius naudodama į tuos grojaraščius įtrauktų dainų albumų paveikslėlius. Tačiau galite lengvai pritaikyti bet kokią nuotrauką, kuri jums patinka. Tam prisijunkite prie „Spotify“ per kompiuterį, pasirinkite grojaraštį ir spustelėkite ant jo viršelio.

Jei pamiršote, kokios dainos klausėtės, „Spotify“ leidžia bet kada patikrinti savo klausymo istoriją. Mobiliajame telefone bakstelėkite laikrodžio formos ikoną, esančią „Spotify“ pagrindinio ekrano viršutiniame dešiniajame kampe, ir pamatysite pagal laiką suskirstytą sąrašą.

Ne paslaptis, kad dauguma „Spotify“ naudoja ir tinklalaidžių klausymui. Išgirdę patikusią vietą, užuot dalijęsi dviejų valandų trukmės įrašu, galite pasinaudoti „Spotify“ laiko žymomis. Sustabdykite tinklalaidę ir bakstelėkite mygtuką „Bendrinti“ – taip nusiųsite tinklalaidę nuo tos vietos, kuri jums patiko.

„Facebook“

„Facebook“ nuolat atnaujina savo funkcijas ir išlaiko pirmaujančias pozicijas tarp kitų soc. tinklų.

Viena iš svarbiausių paslėptų „Facebook“ funkcijų – galimybė matyti, kur ir kokie prietaisai yra prisijungę prie jūsų paskyros. Norėdami tai padaryti, eikite į Meniu -> Nustatymai ir privatumas -> Slaptažodis ir saugumas. Jei pamatysite ką nors įtartino, galite spustelėti ir atsijungti nuo to įrenginio.

Ši funkcija taip pat gali padėti, jei kada nors pamestumėte telefoną arba kas nors kitas gautų prieigą prie jo. Atsijungdami iš visų įrenginių, galite apsaugoti savo „Facebook“ paskyrą.

„Facebook“ taip pat sukūrė funkciją, kuria galima nurodyti kontaktą, kuris tvarkys jūsų paskyrą po jūsų mirties. Šis kontaktas galės parašyti prisegtą įrašą jūsų profilyje ir atnaujinti jūsų profilį bei viršelio nuotrauką. Jie negalės perskaityti visų jūsų pranešimų, nebent nuspręsite suteikti jiems tokią prieigą. Norėdami paskirti šį kontaktą, eikite į Nustatymai ir privatumas -> Asmeniška ir paskyros informacija –> Paskyros savininkas ir kontrolė.

Jei erzina tam tikro žmogaus įrašai – juos galite nutildyti mėnesiui laiko, o žmogus vis tiek liks jūsų draugų sąraše. Tam paspaudę įrašo nustatymus pasirinkite „Snooze“ („Snausti“).

Jei trukdo baltas „Facebook“ fonas, galite jį pasikeisti į tamsų: eikite į Nustatymus ir ieškokite „Tamsusis režimas“.

Galiausiai – galite panaikinti patiktukų skaičių prie jūsų įrašų. Tam eikite į Nustatymus -> Reakcijų nuostatos.

„YouTube“

Įsijausti į vaizdo įrašų žiūrėjimą „YouTube“ ir pamesti laiko nuovoką – labai lengva. Kad to išvengtumėte, „YouTube“ siūlo jums priminti pasidaryti pertrauką. Šią funkciją galite rasti nuėję į nustatymus -> Bendri nustatymai -> primint padaryti pertrauką.

Programėlės funkcijos leidžia iš anksto nustatyti norimą kokybę, priklausomai nuo to, ar naudojate savo mobilius duomenis ir norite juos taupyti. Spustelėkite Nustatymai -> Videokokybės pageidavimai. Čia galite nustatyti skirtingus parametrus, kai esate prisijungę prie „Wi-Fi“ tinklo arba naudojate savo mobilius duomenis. Rinkitės iš 3 skirtingų variantų: automatinio, didesnės kokybės ir duomenų taupymo su mažiausia kokybe.

Jeigu turite mėgstamiausią dainą ar garso takelį, kurio galite klausyti visą dieną – galite nustatyti niekada nesibaigiantį vaizdo įrašą. Atsidarę jį spustelėkite viršutiniame dešiniajame kampe esančius tris taškus. Bakstelėkite „Loop video“ pasirinkimą ir taip aktyvuosite šią funkciją. Pasibaigus vaizdo įrašui jis bus paleistas iš naujo be jokių papildomų veiksmų.

„Snapchat“

Naudojantis „Snapchat“ programėle yra suteikiama unikali funkcija – galima pamatyti, kad jus užblokavo. Nebereikia spėlioti, kas jus užblokavo ar išmetė iš draugų. Galite tai sužinoti eidami į profilio nustatymai -> mano draugai. Spustelėję pasirinkto draugo vardą, išvysite langelį su jo profilio informacija – jeigu nematote „Snap“ surinktų balų, vadinasi, vartotojas jus užblokavo arba pašalino iš draugų.

Jeigu išgirdote jums patinkančią dainą, bet nežinote jos pavadinimo – jums padės naujausias „Snapchat“ įrankis. Įsijungę kameros langą, spustelėkite ant ekrano, apačioje kairėje pusėje pasirinkite funkciją „Skanuoti“ ir slinkite į apačią iki „Atraskite dainą“.

„Google Maps“

Žemėlapių programėlę naudoja dauguma – net ir nuosavame mieste, kai norima atrasti greičiausią ir patogiausią maršrutą.

Programėlėje galite bendrinti savo kelionės eigą su pasirinktais žmonėmis. Atidarykite žemėlapį ir pradėkite kelionę, apatinėje įrankių juostoje braukite aukštyn ir pasirinkite „Bendrinti kelionės eigą“. Dalintis savo buvimo vieta galite visos kelionės metu.

„Google Maps“ spartieji klavišai, esantys po paieškos juosta, padeda ieškoti aplink jus esančių objektų ir atrasti artimiausias kavines, degalines ar prekybos centrus. Jeigu kuri iš atrastų vietų jums patinka, spustelėkite parinktį „Išsaugoti“. Čia galėsite sukurti naują vietų sąrašą ir pridėti į jį norimas vietas.

Jeigu norite naudoti žemėlapių programėlę ten, kur nėra interneto, pasiruoškite tam iš anksto. Kol turite prieigą prie interneto, įveskite pasirinktą kelionės tikslą ir informacijos juostoje pasirinkite „Atsisiųsti“. Galiausiai, pasirinkite, kuri žemėlapio zona jums reikalinga, ir patvirtinkite pasirinkimą. Dabar galėsite naudotis programėle ir stebėti pasirinktą vietą be interneto ryšio.


15min.lt

Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Uždaryti komentarus
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama