Elektronika.lt
 2024 m. gegužės 6 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Gegužės 5 d. 17:33
Naujasis „CUPRA Formentor“: nuo sėkmės istorijos iki naujosios ikonos
Gegužės 5 d. 11:45
Ateitis jau čia: lietuvių sukurta DI sistema poliklinikoje leidžia nustatyti krūties vėžį
Gegužės 4 d. 17:31
„Renault“ plečia šeimos visureigių asortimentą – pristato hibridinį modelį „Symbioz“
Gegužės 4 d. 11:38
Kas skatina paauglius atsiskleisti nuotraukomis socialiniuose tinkluose?
Gegužės 3 d. 20:19
5 svarbiausi įrankiai, be kurių neįsivaizduojamas šiuolaikinio tarptautinio transporto parko valdymas
Gegužės 3 d. 17:44
Ko reikia, siekiant ugdyti moterų lyderių STEAM srityje kartą?
Gegužės 3 d. 14:46
„TikTok“ naudotojus nustebino dar vienu sprendimu: blokuos „problematiškus“ kūrėjus
Gegužės 3 d. 11:25
Legendinės „Pikes Peak“ kilimo į kalną lenktynės: kuo elektromobiliai pranašesni už įprastus automobilius?
Gegužės 3 d. 08:23
Specialistas pataria, kaip išsirinkti jums ir jūsų namams tinkamą šaldytuvą
Gegužės 2 d. 20:22
Statybviečių saugumui užtikrinti – išmanūs apsaugos sprendimai
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Kitos protingos mintys Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Reklama sunkmečiu: kaip naudingai išleisti 500 Lt reklamai internete?

Publikuota: 2009-09-25 13:51
Tematika: Kitos protingos mintys
Autorius: Ramūnas Žilionis
Aut. teisės: ©Kriause.com – internetinė komunikacija
Inf. šaltinis: Kriause.com – internetinė komunikacija

Sunkmetis jau vidurkelyje, ir, ko gero, dabar pats geriausias laikas tiesti rankas į savo būsimą klientą, kol to nepadarė konkurentai. Šiame straipsnyje pateiksime praktinių, pačių išbandytų patarimų, kaip kas mėnesį skirdami nuo 500 iki 1000 litų reklamai internete užsitikrinsite lankytojų susidomėjimą Jūsų prekėmis ir paslaugomis. Paskyrę tam kelias valandas per savaitę ir gerai apgalvoję veiksmus, galėsite pasigirti,  kad Jūsų įmonės svetainę kas dieną aplanko ne dešimtys, o šimtai lankytojų.

Pradėkite nuo svetainės

Čia nekalbėsime apie tai,  koks turi būti svetainės dizainas, kokias elektronines paslaugas reikia siūlyti savo klientams. Jei norite tai aptarti – paskambinkite mums. Svarbiausia, kad Jūsų svetainę pamiltų populiariausia pasaulyje ir vienintelė Lietuvoje paieškos sistema Google.lt. O kad taip nutiktų, visai nebūtina mokėti didelių pinigų sumų taip vadinamiems SEO (Search engine optimization) specialistams, kurie, beje, garantuoja tik trumpalaikį efektą. Visa „Google“ paieškos sistema paremta patogios svetainės koncepcija. Būtų didelis Jūsų svetainės privalumas, jeigu ji atitiktų bent minimalius „Google“ keliamus reikalavimus svetainei (reikalavimai čia).

Atlikite nedidelį  svetainės patogumo testą. Parodykite svetainę septyniems potencialiems klientams ir paprašykite jų, kad surastų juos dominančių paslaugų arba prekių, kontaktų ir įkainių. Stebėkite jų veiksmus. Jei paslaugų ar prekių jie neras per 5 sekundes, žinokite, kad dauguma Jūsų svetainės lankytojų taip ir nesupras, ką Jūs siūlote. Taigi, tai ką siūlote klientams turi būti matoma pirmame puslapyje.

Reklama sunkmečiu: kaip naudingai išleisti 500 Lt reklamai internete?

Savo verslui nusakyti pasirinkite kelis raktinius žodžius. Būtent juos naudodami žmonės per Google.lt ateis į Jūsų svetainę. Rinkdamiesi žodžius atsižvelkite į tai, ar didelė konkurencija. Patys panaudokite raktinius žodžius paieškoje ir pastebėsite, kokie konkurentai jau reklamuojasi svetainėje. Galbūt verta pasirinkti kitokius tokius raktinius žodžius, kurie ne taip dažnai naudojami. Taip padidės tikimybė, kad Jūsų svetainė bus arčiau pirmųjų „Google“ paieškos rezultatų. Pasirinkę raktinį žodį būtinai patikrinkite, kiek kartų per mėnesį jo ieškoma. Tam padės kitas „Google“ įrankis „Keyword Tool External“.

Kai jau pasirinksite 2-4 raktinius žodžius, naudokite juos reklamoje. Pakartokite kiekvieną iš šių žodžių savo svetainės tekstuose bent 3-5 kartus kiekviename puslapyje. Ateityje juos naudokite reklamoje.

Reklama Google.lt sistemoje

Didžiausią kapitalą „Google“ susikrovė iš kontekstinės reklamos internete ir paieškos sistemoje. Žodis „kontekstinė“ reiškia, kad reklama atsiras tose vietose, kur Jūsų reklamos raktiniai žodžiai sutaps su svetainės turinyje minimais žodžiais. Pavyzdžiui, jeigu reklamuojate keliones, tai Jūsų kelionių pasiūlymai atsiras tuose puslapiuose, kuriuose rašoma apie keliavimą.

Pasinaudokite „Google Adwords“ sistema. Skirkite tam kelis šimtus litų per mėnesį. Reklama čia perkama aukciono būdu ir mokama už paspaudimą ant Jūsų reklamos. Jums pasakys aukščiausią ir žemiausią reklamos kainas ir galėsite nuspręsti, už kiek dabar nusipirksite reklamos. Iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad pradžioje paspaudimo kaina būna šiek tiek didesnė, todėl nepatingėkite kelis kartus per dieną užeiti į sistemą pažiūrėti paspaudimų skaičių ir pakoreguokite kainą iki žemiausios įmanomos ribos. Jeigu Jūsų minimali paspaudimo kaina viršija 50 centų ribą, siūlau tokios reklamos neužsakinėti. Vertėtų paieškoti kitų raktinių žodžių, susijusių su Jūsų veikla, kuriuos panaudoję  surinksite tą pačią auditoriją, tik už mažesnę pinigų sumą.

Taip pat išbandykite ir lietuviškas analogiškas sistemas AdClick ir Text Ads. Tik žinokite, kad jos turi kur kas mažiau galimybių ir sklaidos kanalų. Kai kuriais atvejais reklama čia bus pigesnė, priklausomai nuo Jūsų klientų auditorijos.

Reklama socialiniuose tinkluose

Reklama puslapiuose, kur žmonės pildo anketas apie save, yra viena tikslingiausių. Čia galite išskirti savo tikslinę auditoriją ir reklamą nukreipti tik jiems. Pavyzdžiui, pasirinkus moteris kaip tikslinę auditoriją, galima reklamą suformuluoti su moterišku kreipiniu.

Šiandien patogiausia reklamos sistema yra „Facebook“. Ši, smarkiai tarp lietuvaičių populiarėjanti platforma, leidžia gudriai kombinuoti teksto ir paveikslėlio reklamą. Čia reklama perkama taip pat savotiško aukciono būdu. Tačiau raktinių žodžių galite ir nenaudoti, pakanka išskirti auditoriją.  Tik būkite gudrūs. „Facebook“ sistemoje kainą galima nustatyti kur kas mažesnę nei jų rekomenduojamos ribos. Jei liks laisvos vietos, reklamą vis tiek parodys, tik Jūs už ją sumokėsite juokingai mažai. Sukurkite kelis reklaminius skelbimus su skirtingu turiniu, kurie vestų į tą pačią svetainę. Nevenkite dažniau keisti skelbimų, kad nepabostų vartotojams. Tyrimai rodo, kad tik po kelių atėjimų į reklamuojamą svetainę vartotojas nusprendžia ar pirkti prekes arba paslaugas.

„Facebook“ siūlo ir visą grupę kitų reklamos priemonių. Viena iš tokių yra mini-puslapis „Facebook“ sistemoje. Labai nesusižavėkite šia galimybe. Tai tas pats, kaip rašyti savo įmonės naujienas. Kritiškai pamastykite, kiek žmonių jas norės skaityti, ir kiek ilgai Jūs norėsite jas rašyti. Tokioms priemonėms reikia maždaug pusės metų socializacijos laikotarpio, kad galėtumėte pradėti skatinti pirkimus. Apie tai mes pakalbėsime kituose straipsniuose.

Paskui pasaulyje pirmaujantį Facebook bėga ir lietuviški analogai. Panašiausias iš jų yra Klase.lt. Pasidomėkite galimybėmis reklamuotis ir lietuviškose svetainėse. Tačiau greičiausiai tuomet prie mūsų aptariamo biudžeto reikėtų pridėti dar vieną nulį. Reklamos talpinimas šiuose puslapiuose neautomatizuotas, todėl jos priežiūra kainuoja daug.

Reklama teminėse svetainėse

Lietuvos interneto reklamos rinka sluoksniuota kaip gimtadienio tortas. Čia veikia stambūs media planuotojai, dideli portalai su reklamos pardavėjais ir smulkios svetainės, besispecializuojančios siaurose srityse ir pačios bandančios pardavinėti reklamą internete. Būtent pastarosios ir pateikia pačius patraukliausius savo kaina ir kokybe pasiūlymus. Nors dauguma jų reklamą pardavinėja mėnesiais kaip ir prieš 10 metų. Tačiau tikslas yra parodyti vartotojams kelius į  Jūsų svetainę. Ir visos priemonės pateisinamos. Pavyzdžiui, jei Jūsų produktas susijęs su automobiliais, išleidę šimtą ar kelis šimtus litų patalpinsite didelę reklamą Autopilotas.com svetainėje. Galų gale, juk nebūtina ieškoti tiesiogiai su Jūsų verslu susijusios svetainės. Prekiaudami kelionėmis galite Lietuvos stomatologų sąjungos svetainėje siūlyti lėktuvų bilietus į medikų konferencijas. Svarbu pasukti galvą ir surasti geriausią sprendimą.

Reklama elektroniniu paštu

Elektroninis paštas yra seniausia reklamos internete priemonė. Nepaisant to, kad kasdien atsiranda vis smagesnių reklamos formų, senas geras el. paštas dar nepraranda pasitikėjimo. El. paštu gaunami laiškai dažniausiai priimami itin asmeniškai, todėl paskyrę tam šiek tiek laiko ir surinkę tikslinę klientų el. pašto adresų duomenų bazę, galite su nedidelėmis išlaidomis turėti didelės naudos. Svarbu žinoti kad:

  1. Laiškų negalima siųsti atsitiktiniams vartotojams.
  2. Adresus galite surinkti savo svetainėje, už adresą vartotojams siūlydami suteikti nuolaidą ar padovanoti dovaną.
  3. El. laiško turinys turi tilpti į 5 eilutes.
  4. Laiškų siųsti reikia ne daugiau kaip vieną per savaitę.
  5. Toks laiškas turi reklamuoti konkretų produktą su nuoroda į detalesnį prekės aprašymą.

Reklaminiams laiškams siųsti geriau naudoti ne savo pašto dėžutę, o specialias programas. Viena iš nedaugelio tokių lietuviškų yra Mailer.lt. Už kiekvieną laišką jūs mokėsite 2 centus, tačiau nesuksite galvos dėl Jūsų pašto dėžutės perkrovimo ir gausite laiškų efektyvumo statistiką. Keletą kartų išsiuntę skirtingus laiškus sužinosite, kuris yra daugiausiai peržiūrimas ir galėsite jį naudoti ateityje.

Išvados

Taigi, paskaičiuokime: 200 litų panaudojate „Google“ reklamai, 200 litų – „Facebook“ reklamai, 100 litų -  reklamai teminiuose puslapiuose. Jei biudžetas leidžia, padidinate šių kanalų apimtis ir dar pridedate vienkartinę investiciją į dovanas mainais už el. pašto adresą. Tačiau nepamirškite, kad iš pradžių svetainę reikia paruošti reklamai. Tai turėtų kainuoti ne daugiau kaip 500 litų. Dar nebankrutavusiai įmonei kas mėnesį skirti 500-1000 litų naujų pardavimų skatinimui nėra daug. Protingai ir su fantazija naudodami šias priemones pastebėsite, kad Jūsų pardavimai nenusileis konkurentams, naudojantiems brangesnes spaudos, radijo ir tradicinės banerinės sistemos priemones. Svarbu būti lanksčiam ir nepamiršti kas dieną stebėti savo reklamos kampanijos ir pakoreguoti ją, jeigu reikia.


Kriaušė


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Uždaryti komentarus
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Iš viso rasta:
4 (1–4)
[1]
 Aivaras 2009-10-02 18:11 
Reklama El. paštu ne visada yra "spam'as". Jai adresai surinkti savo svetainėje, pridėjus punktą, kad ne dažniau nei kartą per savaitę galite gauti naujienas apžvelgiantį laišką ir būtinai, su nuoroda, nenorint jų atsisakyti, tada manau viskas "švaru"
Atsakymai (0)
 Digix 2009-09-26 20:35 
ir kievieno gavusio reklama emailu pareiga yra joku budu niekada nepirkti is tos firmos reklamuojamo daikto, nes kitaip tampate spamerio bendrininku.
Atsakymai (1)
 Paulius 2009-09-26 19:52 
Pritariu, reklama el. pastu pats slyksciausias dalykas, ir kuo toliau tuo labiau toks budas tampa ne reklama imonej, o antireklama,ypac kai ta pati imone i diena atsiuncia po 2-3 laiskus, o kai kuriais atvejais dar daugiau...
Atsakymai (0)
 Vaidas 2009-09-26 11:11 
Autoriui reik duot per ausį už spamo skatinimą.
Atsakymai (0)
Iš viso rasta:
4 (1–4)
[1]




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama