Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 29 d. 17:32
Naujoji CERN Baltijos šalių grupės vadovė – KTU mokslininkė Brigita Abakevičienė
Kovo 29 d. 14:25
„Sony“ pristato labai lauktus programinės įrangos atnaujinimus, įskaitant C2PA atitikimą ir vaizdų autentiškumo užtikrinimą
Kovo 29 d. 11:39
Paaiškėjo, kokį atsiperkamumą turi namų ūkyje naudojamos, elektros energiją kaupiančios baterijos (1)
Kovo 29 d. 08:26
Inovacijų ekspertai su partneriais siekia pagerinti Lietuvos miškų ir jų kelių būklę
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Kitos protingos mintys Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Kaip į interneto svetainę pritraukti daugiau lankytojų?

Publikuota: 2009-03-29 11:06
Tematika: Kitos protingos mintys
Autorius: Žydrūnas Sadauskas
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Kas yra svarbiau: ar interneto svetainės išvaizda ir jos turinys, ar vartotojų srautas į Jūsų interneto svetainę kokiu būdu bus pritraukti lankytojai į naują interneto svetainę?

Dabartinėje interneto rinkoje matome įvairiausių technologijų pritaikymo būdų interneto svetainėse, įvairių „blizgučių“ naudojimą pardavimo procesuose, tačiau dar labai retas tinklapio projekto vadovas ar įmonė, kuri kuria ar valdo interneto svetainę generuoja pakankamus lankytojų srautus, nors tai ir yra pagrindinis internetinio verslo variklis.

Visų pirma prieš planuojant interneto svetainę, naujosios svetainės ar internetinio verslo savininkai turėtų susiplanuoti savo būsimos interneto svetainės lankytojų srauto generavimo strategija t.y. sudėlioti etapus, kaip ir kokiais būdais bus pritrauktas lankytojų srautas į jų svetainę, kaip šis srautas bus palaikomas ir didinamas ateityje.

Populiariausias ir žinomiausias lankytojų pritraukimo būdas – reklama kituose tinklapiuose, mokant pinigus arba keičiantis reklaminėmis antraštėmis. Tačiau ypač šiais laikais, kai pinigai yra taupomi, o reklaminės antraštės (Banners) tampa nebepastebimos, pradedama ieškoti būdų, kaip galima efektyviau ir su mažesniais reklamos biudžetais pasiekti tokių pačių ar dar geresnių rezultatų.

Kaip į interneto svetainę pritraukti daugiau lankytojų?

Pagalvokite patys, ar nors vienas investuotas litas į interneto svetainę atsipirks, jei šios svetainės nepamatys nei vienas lankytojas? Netgi, jei svetainę pamatys 100 lankytojų ar ji bus lankoma toliau, ar Jūsų investuoti pinigai atsipirko iš tų 100 lankytojų? Jei taip puiku, tačiau kodėl vertėtų šioje vietoje sustoti? Daugiau lankytojų – daugiau pardavimų, daugiau pinigų. Taigi čia matome, kad būtent svetainės lankytojai ir yra pagrindinė varomoji internetinio verslo jėga, nuo kurios priklauso Jūsų internetinio projekto investicinė grąža.

Interneto vartotojų srautai yra dideli, tačiau šį srautą reikia mokėti atsirinkti – bet koks lankytojas, Jums nereikalingas. Jus turi dominti tik tikslinis lankytojų srautas, ieškantis to, ką Jūs siūlote.

Tarkim beisbolo fanatas atėjęs į namų šeimininkių portalą bus nevertingas lankytojas, lygiai taip pat, kaip paauglys ieškantis gražių mergaičių nuotraukų per klaidą patekęs į žymaus politiko asmeninį tinklaraštį.

Taigi pirmame žingsnyje planuojant savo interneto svetainę reikia galvoti ne apie svetainės dizainą ar jos pavadinimą, o apie svetainės turinį ir tikslinį šio turinio žiurovą. Jūs privalote suprasti, kokiais būdais tiksliniai lankytojai bus pritraukiami į būsimą svetainę, joje išlaikomi, kaip bus suteikima nauda vartotojui tame puslapyje.

Kaip atsirinkti tikslines auditorijas?

Visų pirma turite pažinti žmones, kurie domisi Jūsų siūlomomis prekėmis ir paslaugomis. Kokie yra šių žmonių įpročiai, pomėgiai, skoniai, spalvos, mados, informacijos įsisavinimo būdai, tikėjimas, požiūris.... kuo daugiau apie juos žinosite, tuo lengviau galėsite duoti tai ko jiems reikia.

Kitas aspektas – žmonės internete ir už jo ribų yra labai skirtingi. Jei ketinate perkelti verslą į internetą privalote atlikti interneto rinkos nišų tyrimus. Suprasti, ką veikia Jūsų tikslinė auditorija internete. Atrasti kur jus dominanti publika lankosi, ką skaito, ką žiūri, ką klausosi. Kokios yra populiariausios vietos, kur renkasi didžiausi Jūsų rinkos autoritetai, kurių nuomonė yra svarbi kitiems rinkos dalyviams.

Tiksliniai lankytojai, lankosi specifinėse interneto svetainėse, kurias dažniausiai atranda per paieškos sistemas, išgirdę iš draugų ar pamatę pranešimus susijusiuose ir jau autoritetus įgyjusiose interneto svetainėse.

Šiose svetainėse lankytojai diskutuoja, jei yra tokios galimybės, jiems rūpimomis temomis. Jei su konkrečia rinka yra susijusių prekių, šie lankytojai yra suinteresuoti prekių katalogais, kuriuose gali atrasti reikiamas paslaugas ar prekes, kitas įmones, palyginimus, kitų lankytojų atsiliepimus apie šių įmonių, teikiamas paslaugas.

Tikslinius lankytojus geriausiai pritraukia paieškos sistemos. Su lyg Google paieškos jėgainės atsiradimu – šiuolaikinis vartotojas retai pasiekia trečią paieškos rezultatų puslapį. Lankytojai ieško jiems rūpimos informacijos, paieškos sistemos pateikia rezultatus, kurie išdėstomi pagal labai sudėtingus autoriteto nustatymo algoritmus. Procesas, kuris dar vadinamas mokslu, nagrinėjančiu, kaip išdėstomi šie rezultatai vadinasi SEO – Search Engines Optimization, optimizavimas paieškos sistemoms arba paieškos jėgainėms.

Rezultatuose, kuriuos pateikia paieškos sistemos yra nuorodos į su raktine fraze susijusius puslapius. Tai yra vienas iš tikslinių lankytojų srautų, dar vadinamu - srautu iš paieškos sistemų.

Antras lankytojų srauto tipas – tai interneto svetainės, kurios nurodo į internetinį adresą. O šios nuorodos gaunamos keliais būdais:

  • Nuorodų mainai;
  • Reklamos pirkimas;
  • Straipsniai;
  • Tinklaraščiai ir jų komentarai;
  • Forumai
  • Pranešimai spaudai;
  • Socialiniai tinklai;
  • Mikroblogai;
  • Autoritetų palyginamieji straipsniai ir atsiliepimai...

Būdų, kaip gali plisti nuorodos į Jūsų svetainę yra iš tiesų labai daug.

Trečiasis būdas, kuriuo lankytojai gali patekti į Jūsų svetainę – tiesioginis interneto svetainės adreso įvedimas į naršyklės adreso langelį. Tačiau, kad šis būdas būtų taikomas praktiškai, Jūs turite:

  1. Būti seni rinkos rykliai t.y. būti žinomais;
  2. Jus turi pripažinti kiti autoritetai;
  3. Tapti brandu.

Taigi, žinodami visus tris pagrindinius būdus, kaip galima pritraukti tikslinius lankytojus ir susipalanavę visus procesus, galite pereiti prie interneto svetainės turinio ir koncepcijos planavimo, bei strategijų, kaip lankytojas užėjęs į Jūsų interneto svetainę, bus sugrąžintas į ją ne vieną kartą ir kaip priversite patį lankytoją nemokamai dirbti Jums.

Alfa.lt

Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Uždaryti komentarus
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Iš viso rasta:
5 (1–5)
[1]
 simple 2009-09-23 12:48 
istikruju per mazai informacijos, kuri padetu issaiskinti kaip tikrai pritraukti tinkamus vartotojus bei kokias budais didinti ir tinkamai generuoti srautus i svetaine. reiketu smarkiai papildyti straipsni, kad jis butu geras ;) siaip jei ziurint i straipsni kaip i laikrascio tipa tai uztenka...
Atsakymai (0)
 Briedis 2009-09-14 02:28 
labai geri straipsniai. Paprastai aiskiai
Atsakymai (0)
 ir ka? 2009-04-01 08:32 
visa tai zino ir mano mociute ....
Atsakymai (0)
 Vardas 2009-03-29 22:03 
Jo, kai skaityt nemoki , tai kad ir daug prirasyta bet naudos nulis , ane sauliau
Atsakymai (0)
 saulius 2009-03-29 16:50 
prirasyta daug bet naudos 0
Atsakymai (0)
Iš viso rasta:
5 (1–5)
[1]




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama