Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 18 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
Balandžio 18 d. 11:15
4 iš 10 šalies gyventojų be sutikimo gauna el. laiškus su reklamomis. Ar tai teisėta?
Balandžio 18 d. 08:43
Kaip išvengti didžiausių stojančiųjų klaidų
Balandžio 17 d. 20:25
Mokėjimo kortelių duomenis internete gali pavogti: paaiškino, kaip neapsigauti ir neprarasti pinigų
Balandžio 17 d. 17:52
Roveris „Curiosity“ pradėjo naujo Marso regiono tyrimus
Balandžio 17 d. 14:35
Visapusis namų klimato valdymas su „Komfovent KOMBI“
Balandžio 17 d. 11:38
Atskleistos itin detalios smegenų nuotraukos, padarytos galingiausiu pasaulyje MRT aparatu
Balandžio 17 d. 08:23
Paprastai ir aiškiai: kodėl įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai?
Balandžio 16 d. 20:32
Vaizdo įrašų (video) paieška pagal garsą juose
Balandžio 16 d. 17:24
Prieš rinkimus gali padaugėti suklastoto turinio: 5 patarimai, kaip nelikti apgautiems
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Elektronika, technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Patarimai, kaip išsirinkti skalbimo mašiną

Publikuota: 2019-09-24 17:31
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Skalbimo mašina yra vienas reikalingiausių įrenginių mūsų namuose, nes reikšmingai palengvina gyvenimą. Kaip išsirinkti kokybišką skalbimo mašiną, pataria Varle.lt buitinės technikos specialistai. Renkantis skalbimo mašiną svarbu atkreipti dėmesį į pagrindinius parametrus: matmenis, gręžimo greitį, talpą, vandens ir elektros sąnaudas, triukšmą bei programas.

Patarimai, kaip išsirinkti skalbimo mašiną

Skalbimo mašinų tipai

Galima išskirti tokius skalbimo mašinų tipus: standartinės, slim, super slim, pakraunamos iš viršaus bei skalbimo mašinos su skalbinių džiovinimo funkcija. Prieš rinkdamiesi skalbimo mašiną, tiksliai išmatuokite vietą, kurioje ją statysite. Skalbimo mašinų su įkrova iš priekio aukštis yra 85 cm, plotis 60 cm. Pasak specialistų, visų skalbimo mašinų su įkrova iš priekio aukštis yra 85cm, plotis 60cm, skiriasi tik giliai. Skalbimų mašinų su įkrova iš priekio gyliai:

  • Standartinės: 60 cm
  • SLIM: 45-55 cm
  • Super SLIM: < 45 cm

Visų pirma, prisiminkite, kad skalbimo mašina nestovės prie pat sienos, nes turi vandens prijungimą. Taip pat patikrinkite erdvę prieš skalbimo mašiną, t.y. ar jos pakaks patogiai sudėti skalbinius, ar atsidarys durelės. Jeigu tos vietos yra labai nedaug, specialistai rekomenduoja pagalvoti apie pakraunamą iš viršaus skalbimo mašiną.

Skalbimo mašinos dydis ir būgno talpa

Paprastai skalbimo mašinos dydis yra tiesiogiai susijęs su būgno talpa. Kuo didesnė kilogramais išreikšta būgno talpa, tuo daugiau skalbinių vienu metu galima bus išskalbti. Kaip išsirinkti tinkamą dydį? Juk sutiksite, kad šeima su vaikais turi didesnį skalbimo poreikį nei pavyzdžiui, viengungis. Vienam asmeniui, kuris skalbia per savaitę mažiau nei 4 kartus, tinkama bus skalbimo mašina su 5 – 6 kg skalbinių talpa. Šeimai su vienu vaiku, skalbiančiai nuo 4 iki 6 kartų per savaitę, pakaks 7 – 8 kg skalbinių talpos modelio. Jeigu skalbiama 4 ir daugiau asmenų daugiau nei 6 kartus per savaitę, rekomenduojama rinktis skalbimo mašiną su didesne nei 8 kg skalbinių talpa.

Skalbimo mašinos gręžimo greitis

Idealus gręžimo greitis skalbiant kasdien rūbus yra apie 1000 apsisukimų, tačiau tai labai priklauso ir nuo audinių, nes ne visus galima gręžti prie maksimalių apsukų, todėl būtinai skaitykite drabužių informacines etiketes. Jeigu žinote, kad jums teks dažnai daugiau skalbti sunkesnius skalbinius, pavyzdžiui, patalynę ir rankšluosčius, rinkitės skalbimo mašiną, kuri pasižymi 1400 aps./min. ir didesniu gręžimo greičiu. Didesnio apsisukimo greičio privalumas – sausesnis skalbimas, o trūkumas – labiau suglamžyti rūbai ir sudėtingesnis lyginimas. Dėl šitos priežasties siūloma atkreipti dėmesį į tai ar jūsų pasirinktas skalbimo mašinos modelis turi gręžimo greičio reguliavimo funkciją. Jeigu jums svarbu, kad per trumpesnį laiką būtų išskalbti kuo sausesni drabužiai, siūlome pagalvoti apie skalbimo mašiną-džiovyklę.

Skalbimo mašinos elektros energijos ir vandens sąnaudos

Elektros energijos efektyvumo prasme rekomenduojama rinktis A klasės skalbimo mašiną. Pasak specialistų, kuo daugiau „pliusų“, tuo taupesnis ir efektyvesnis bus įrenginio veikimas. Vandens sąnaudas apibūdina skalbimo mašinos sunaudojamas vandens kiekis litras standartinės 60°C medvilnės skalbimo programos metu. Priklausomai nuo skalbimo mašinos modelio, vandens sąnaudos gali siekti nuo maždaug 24 iki 70 litrų.

Skalbimo mašinos triukšmas

Skalbimo mašina – vienas triukšmingesnių įrenginių mūsų namuose. Į šį aspektą didesnį dėmesį vertėtų atkreipti tiems, kurie skalbia vakarais ar naktį arba turi mažų vaikų. Skalbimo mašinos skleidžiamam triukšmui įtakos turi variklio tipas. Jeigu jums svarbus tylus įrenginio veikimas, rinkitės modelį, kuris turi inverterinį variklį. Taip pat labai praktiškas sprendimas, kuris padeda sumažinti skleidžiamą triukšmą yra antivibracinių padukų naudojimas. Dauguma gamintojų inverteriniams varikliams suteikia nuo 5 iki 10 m garantiją, nes tai itin patikima ir tyli technologija.

Skalbimo mašinos programos ir papildomos funkcijos

Naudojimo patogumą lemia skalbimo mašinos siūlomos programos. Jeigu žinote, kad norėsite greitai išskalbti nedidelį kiekį drabužių per trumpą laiką, atkreipkite dėmesį į programą „Greitas skalbimas“. Paprastai tokia skalbimo programa trunka nuo 15 iki 30 minučių. Jeigu kenčiate nuo alergijos, specialistai siūlo pasidomėti modeliais, kurie turi anti-alerginių programų, kurio skalbia garais. Taip pat vertos dėmesio specialios programos, skirtos švelnių audinių ir vilnos skalbimui. Labai patogus sprendimas yra skalbimo mašinos, kurios turi pradžios atidėjimo funkciją, kuri leidžia nustatyti skalbimą konkrečiu laiku. Itin patogi funkcija yra „I-dos“. Tai automatinė skysto skalbiklio dozavimo sistema, kurios pagalba miltelius užmiršite, įpilat į indą 1 l skalbiklio ir pati skalbimo mašina nustatys, kiek skalbiklio reikia, kad būtų idealiai išskalbtas drabužis, įvertinant net vandens kietumą (tauposi, skalbimo milteliai ir laikas).

Kai kuriose skalbimo mašinose norint jas įjungti ir pradėti skalbimą užtenka paspausti vieną mygtuką. Nereikia atskirai nustatinėti nei temperatūros, nei gręžimo. Taip pat vienu mygtuku galima bet kurią akimirką sustabdyti stalbimo procesą bet kuriame etape. Ko gero daugelis mūsų yra įpratę valdyti skalbimo mašiną klasikine rankenėle ir mygtukais. Valdymą palengvina didelis LCD ekranas, kuris leidžia kontroliuoti skalbimo procesą kiekviename jo etape, pavyzdžiui, pateikiant informaciją apie likusį iki programos pabaigos laiką. Pažangiausios skalbimo mašinos pasižymi nuotolinio valdymo funkcija telefono dėka.

Skalbimo mašina turėtų būti aprūpinta vidine sistema, kuri nutrauktų vandens tiekimą gedimo atveju. Tokia apsauga yra integruota viduje, žemiausiame įrenginio taške. Tą akimirką, kai į jutiklį patenka vanduo, įrenginys sustabdo veikimą ir išsiurbia vandenį.

Beje, labai patogus sprendimas yra skalbimo mašinos su džiovinimo funkcija. Tokie modeliai itin praverčia tiems, kurie dažnai susiduria su situacija, kai rūbus reikia greitai išskalbti ir išdžiovinti, turi vaikų arba paprasčiausiai neturi, kur džiovinti skalbinių.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Uždaryti komentarus
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama