Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Verslo naujienos
 - Įvykiai, renginiai
 - Švietimas, studijos
 - Mokslo naujienos
 - Portalo naujienos
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 29 d. 08:26
Inovacijų ekspertai su partneriais siekia pagerinti Lietuvos miškų ir jų kelių būklę
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Naujienos » Verslo naujienos Ankstesnė naujiena | Sekanti naujiena | Dalintis | Spausdinti

Dvivaldystė Kauno elektrinėje baigėsi, teismui paskyrus administratorių

Publikuota: 2006-08-07 17:16
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Kauno technologijos universitetas

UAB „Kauno termofikacijos elektrinė“ vadovo pareigas perėmė bendrovės valdybos narys Rimandas Stonys, kuris teismo sprendimu turės užtikrinti jėgainės valdymą, kol vyks kadenciją baigusio, tačiau atsisakančio palikti savo postą elektrinės generalinio direktoriaus Algimanto Stasiukyno pretenzijų nagrinėjimas.

Kaip pirmadienį žurnalistams pranešė advokatų profesinės bendrijos „Baublys ir partneriai“ vadovaujantis partneris Gediminas Baublys, sprendimą paskirti Kauno elektrinės valdybos narį, vieno iš bendrovės akcininkų – UAB „Dujotekana“ prezidentą R. Stonį laikinuoju jėgainės turto administratoriumi rugpjūčio 4 d. priėmė Vilniaus miesto 1-osios apylinkės teismas, atsižvelgdamas į bendrovės akcininkų ieškinį.

Pasak G. Baublio, pirmadienį bankuose buvo pakeisti bendrovės vadovo parašai, atlikti kiti procesiniai veiksmai. Siekiant užtikrinti teismo vykdymą, bendrovės vadovo įgaliojimų perėmimo elektrinėje metu, akcininkų prašymu, dalyvavo teismo antstoliai.

„Buvo susiklosčiusi paradoksali situacija, kai bendrovės savininkų teisės buvo visiškai paralyžuotos – akcininkų vieningai paskirtas bendrovės vadovas negali eiti savo pareigų, nes pasitraukti atsisako kadenciją baigęs direktorius, kuris prarado bet kokį akcininkų pasitikėjimą“, - spaudos konferencijoje teigė G. Baublys.

Š.m. birželio 20 d. įvyko visuotinis UAB „Kauno termofikacijos elektrinė“ akcininkų susirinkimas, vienbalsiai paskyręs naują bendrovės valdybą, kurioje yra trys Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ ir du „Dujotekanos“ atstovai. Po šio sprendimo, vadovaujantis bendrovės įstatais, baigėsi generalinio direktoriaus A. Stasiukyno įgaliojimai.

Š. m. liepos 19 d. įvyko UAB „Kauno termofikacijos elektrinė“ valdybos posėdis, kuriame dalyvavo keturi iš penkių valdybos narių. Jame vienbalsiai priimtas sprendimas valdybos pirmininku perrinkti „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotoją Aleksandrą Riazanovą ir paskirti bendrovės generaliniu direktoriumi Antaną Pranculį, kuris iki tol dirbo bendrovės technikos direktoriumi. Posėdyje nedalyvavo A. Riazanovas, tačiau kiti du „Gazprom“ atstovai balsavo pagal koncerno vadovo A. Milerio pasirašytą dokumentą, reglamentuojantį, kokios pozicijos jie turi laikytis.

A. Stasiukynas pranešė abejojąs valdybos posėdžio teisėtumu ir atsisakė užleisti savo pareigas A. Pranculiui. Buvusio jėgainės vadovo iniciatyva Kauno apylinkės teismas laikinai uždraudė vykdyti valdybos nutarimą dėl naujojo direktoriaus paskyrimo. Savo ruožtu policija pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal A. Pranculio prašymą užkirsti kelią A. Stasiukyno savivalei.

„Mano misija – užtikrinti sklandžią jėgainės veiklą, apginti teisėtus bendrovės akcininkų interesus ir valią“, - žurnalistams sakė „Gazprom“ strateginės partnerės Lietuvoje – bendrovės „Dujotekana“ prezidentas R. Stonys.

Jis taip pat išreiškė viltį, kad pavyks užmegzti „atvirą dialogo su Kauno miesto valdžia apie tikruosius kauniečių interesus“.

Kaip pranešė žiniasklaida, Kauno meras Arvydas Garbaravičius net du kartus raštiškai kreipėsi į koncerno „Gazprom“ vadovus, tiesiogiai reikšdamas paramą A. Stasiukynui, atsisakančiam užleisti pareigas naujajam bendrovės vadovui.

Atsakomajame laiške R. Stonys pareiškė, kad „tiesmukas ir vienašališkas A. Garbaravičiaus pasisakymas vienos iš teisinio konflikto šalių atžvilgiu, kišimasis į privačios bendrovės valdymą mums bei visuomenei kelia pagrįstą nerimą ir abejonių dėl tikrųjų jo bei buvusių elektrinės vadovų interesų“.

Pabrėždamas, kad pokyčius Kauno elektrinės vadovybėje lėmė siekis efektyvinti bendrovės veiklą, jėgainės administratorius akcentuoja, kad tai atitinka ir įmonės akcininkų, ir dirbančiųjų, ir tikruosius visų kauniečių interesus.

„Kalbant apie tikruosius kauniečių interesus, rezervų jiems patenkinti neabejotinai rasime, kai įsigilinsime į asmeninius buvusios bendrovės vadovybės interesus, - pirmadienį žurnalistams teigė R. Stonys. - Taip galėjo būti skriaudžiami ir apvagiami ne tik akcininkai, bet ir visi kauniečiai“.

Kaip skelbta spaudoje, bendrovė jėgainės valdymui 15 metų yra pasamdžiusi operatorių – buvusio jėgainės vadovo Romualdo Rutkos vadovaujamą UAB „Energijos sistemų servisas“, tarp kurios akcininkų yra ne tik pats R. Rutka, bet ir A. Stasiukynas bei jo buvusio pavaduotojo Ričardo Matijošaičio kontroliuojama bendrovė „Haupas“.

Pernai Kauno elektrinė „Energijos sistemų servisui“ davė apie 14 mln. litų pelno, iš kurio dividendais buvo išsimokėta per 10 mln. litų. Tuo tarpu pačios elektrinės pelnas pernai siekė tik 10,9 mln. litų, iš kurių tik 2 mln. litų buvo išmokėta dividendais. Likęs pelnas skirtas vykdyti ilgalaikius įsipareigojimus Kaunui.

Kauno elektrinės valdymą Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ kartu su „Dujotekana“ ir JAV bendrove „Clement Power Venture“ perėmė 2003 metais, laimėjęs tarptautinį privatizvimo konkursą. Derybas konsorciumo vardu vedė ir pirkimo sutartį pasirašė „Dujotekanos“ atstovai. Už elektrinę bendrovei „Kauno energija“ buvo sumokėta 116,5 mln. litų.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
„Facebook“ ir „Instagram“ vadovai didžiulės kritikos susilaukusio sprendimo pakeisti neketina

„Meta“ ketina sumažinti mokamos prenumeratos kainą, praneša „Reuters“. „Facebook“ ir „Instagram“ tinkluose norintys naršyti be reklamų netrukus gali tikėtis įsigyti prenumeratą už 40 proc. mažesnę kainą. Reaguodama į Europos reguliavimo institucijų susirūpinimą, „Meta“ svarsto sumažinti kainą iki 5,99 eurų per mėnesį.

Lietuvoje veiklą pradeda „GreenTech Hub“: sieks proveržio žaliųjų inovacijų srityje

Inovacijų agentūroje įkurtas naujas padalinys „GreenTech Hub“. Jo komanda padės Lietuvos verslui prisitaikyti prie reguliacinių pokyčių žaliosios transformacijos srityje, skatins taikyti žaliąsias technologijas, konsultuos įmones dėl finansavimo galimybių.

„Intel“ atideda planuotas investicijas Italijoje ir Prancūzijoje

Šią savaitę ministras Adolfo Urso žiniasklaidai patvirtino, kad „Intel“: „atsisakė arba atidėjo savo investicijas Prancūzijoje ir Italijoje, palyginti su kitomis, kurias planuoja Vokietijoje“.

2024 m. kovas
2024-03-26 19:43
„Fima“ pernai Lietuvoje uždirbo 1,09 mln. eurų veiklos pelno
2024-03-25 21:03
Elektros rinkos barometras: Lietuvoje didmeninė elektros kaina per savaitę augo 31 proc.
2024-03-25 19:24
„WiSo Engineering“ Baltijos šalyse atstovaus Turkijos transformatorių gamybos lyderiui
2024-03-25 17:19
„Renault Group“ ir „Volvo Group“ baigia kurti bendrą revoliucinės kartos elektrinių furgonų įmonę
2024-03-22 10:33
„NTT Data“ kartu su lietuviais steigia bendrą įmonę Lietuvoje
2024-03-19 13:46
„Elektrum Lietuva“: šalyje didmeninė elektros kaina per savaitę sumažėjo 15 proc.
2024-03-18 16:33
Kinijos valdžios institucijos neleis parduoti „TikTok“, net jei platforma turės palikti JAV
2024-03-18 15:55
„Silezija I“ vėjo elektrinių parkas Lenkijoje pasiekė komercinės veiklos pradžią
2024-03-17 19:29
„Honda“ ir „Nissan“ yra pasirengusios suvienyti jėgas ir kurti elektrines transporto priemones
2024-03-16 15:50
Vasarį didmeninė elektros kaina Lietuvoje mažėjo 36 proc.
2024-03-15 18:46
2023 m. IV ketvirtyje „Intel“ procesorių tiekimas 6 kartus viršijo AMD procesorių tiekimą
2024-03-15 07:12
Inovacijas kuriantiems Lietuvos verslams – 820 tūkst. eurų investicijų produktų pateikimui į rinką ir MTEP paslaugoms įsigyti
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama