Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 24 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 24 d. 20:16
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“
Balandžio 24 d. 17:16
Nuo blynus kepančių robotų iki miesto priežiūros technologijų – „Tech_Champ 2024“ hakatone komandos kūrė naujoves
Balandžio 24 d. 14:32
Pristatytas 816 AG „Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE“ kupė
Balandžio 24 d. 11:26
Švietimo ekspertai sutaria: universitetų aljansai – galimybė turėti geresnę švietimo sistemą
Balandžio 24 d. 08:18
„Nothing“ pristatė „Ear“ ir „Ear (a)“ belaidžius ausinukus
Balandžio 23 d. 20:24
Dauguma Lietuvos tėvų riboja vaikų laiką internete: psichologas patarė, kaip nepažeisti vaiko privatumo
Balandžio 23 d. 17:16
Peteris Higgsas: kaip itin kuklus fizikas sugalvojo dieviškosios dalelės idėją
Balandžio 23 d. 14:42
Huawei“ pristatė naujuosius „Pura 70“, „Pura 70 Pro“ ir „Pura 70 Pro+“ išmaniuosius telefonus
Balandžio 23 d. 11:27
Sukčiai iš lietuvių pernai vidutiniškai išviliojo po 74 eurus: atskleidė, kur ir kaip jie veikia
Balandžio 23 d. 08:41
Europos Komisija: KTU – pirmasis universitetas Lietuvoje pagal pritrauktas lėšas
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Operacinės sistemos ir tinklai Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Paprasti būdai kaip išsaugoti savo „Google“ paskyrą

Publikuota: 2023-06-03 12:27
Tematika: Operacinės sistemos ir tinklai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Po Elono Musko pranešimo, jog socialiniame tinkle „Twitter“ bus šalinamos neaktyvios paskyros, analogišką informaciją paskelbė ir „Google“. Pranešama, jog JAV technologijų milžinė jau netrukus ketina pradėti senų ir nenaudojamų „Gmail“ paskyrų šalinimą.

Paprasti būdai kaip išsaugoti savo „Google“ paskyrą

Savo tinklaraštyje, „Google“ atstovai aiškina, jog pagrindinė neaktyvių paskyrų šalinimo priežastis yra ta, kad tai turėtų padėti apsaugoti vartotojus nuo paskyrų vagysčių ar galimų sukčiavimo atvejų.

Remdamasi savo vidine analize, „Google“ teigia, kad nenaudojamose paskyrose bus nustatytas 2 etapų patikrinimas, yra daugiau nei 10 kartų mažesnė, palyginti su aktyviomis paskyromis.

Gera žinia ta, jog „Google“ kol kas neketina pašalinti nei vienos paskyros, o šis procesas prasidės kiek vėliau. Kaip teigiama pranešime, šis procesas turėtų būti pradėtas tik šių metų pabaigoje, gruodžio mėnesį. Taigi bent iki to laiko turite prisijungti prie paskyros tam, kad ji nebūtų ištrinta.

Prisijungti ir patikrinti savo „Google“ paskyrą reikia bent kartą per kelis mėnesius, jei to nedarėte kurį laiką. „Google“ teigimu, ji pakeitė neaktyvių paskyrų taisykles ir pašalins paskyras, kurios buvo nenaudojamos pastaruosius dvejus metus.

Tačiau, jei nerimaujate, kad jūsų „Google“ paskyra gali tapti neaktyvi, yra keletas paprastų dalykų, kuriuos galite padaryti, kad ji išliktų veikianti. Štai keletas būdų, kaip išlaikyti ją aktyvią.

Rašykite bei skaitykite savo el.laiškus

„Gmail“ yra galingas el. laiškų skaitymo ir rašymo įrankis, todėl jūsų „Google“ paskyra išlieka aktyvi. Norėdami parašyti el. laišką, tiesiog spustelėkite mygtuką „Sukurti“ ir įveskite gavėjo el. pašto adresą, temą ir pranešimą. Taip pat galite pridėti priedų, pvz., dokumentų ar vaizdų, spustelėdami sąvaržėlės piktogramą. Norėdami perskaityti el. laišką, tiesiog spustelėkite ant jo gautųjų aplanke. Jums nieko daugiau nereikia daryti - perskaičius el. laišką, jūsų „Google” paskyra išlieka aktyvi.

„Gmail“ naudoja mašininį mokymąsi, kad surūšiuotų el. laiškus į skirtingus skirtukus, pvz., „Pagrindinis“, „Socialiniai tinklai“ ir „Reklamos“, kad būtų lengva rasti tai, ko ieškote. Be to, galite naudoti „Google Chat“ „Gmail“ sistemoje individualiems arba grupiniams pokalbiams, arba „Google Groups” ir sukurti grupę su moderavimo valdikliais. Šie dalykai taip pat išlaikys jūsų paskyrą aktyvią.

Naudokite „Google Drive“

„Google Drive” yra debesijoje veikianti saugyklos paslauga, leidžianti vartotojams saugoti failus internete ir pasiekti juos iš bet kurios vietos, kur yra interneto ryšys. Kartais ten saugant failus, su paskyra viskas bus gerai. Paslauga taip pat turi nemokamų žiniatinklio programų, skirtų kurti dokumentus, skaičiuokles, pristatymus ir kt. „Google Drive” yra populiarus įrankis tiek studentams, tiek profesionalams, nes jis leidžia lengvai bendradarbiauti ir dalintis failais.

Naudodami „Google Docs” vartotojai gali kurti ir redaguoti dokumentus realiuoju laiku kartu su kitais, todėl grupiniai projektai ir komandos bendradarbiavimas yra daug paprastesni. Be to, „Google Drive” siūlo galimybę dirbti neprisijungus „Windows“ ir „MacOS“ kompiuteriuose bei „Android“ ir „iOS“ išmaniuosiuose telefonuose ir planšetėse. Apskritai, „Google Drive” yra universalus ir patogus įrankis visiems, norintiems saugoti ir dalintis failais internete.

Žiūrėkite „YouTube“ vaizdo įrašus

Toks paprastas dalykas, kaip vaizdo įrašo peržiūrėjimas „YouTube“, gali išlaikyti jūsų „Google“ paskyrą aktyvią. Vaizdo įrašų žiūrėjimas „YouTube“ yra daugelio žmonių mėgstama pramoga. „YouTube“ yra vaizdo įrašų dalinimosi svetainė, leidžianti vartotojams žiūrėti vaizdo įrašus bet kuriame įrenginyje ir bet kur.

Svetainėje yra daugybė turinio, nuo muzikinių iki mokomųjų vaizdo įrašų ir įvairių kitų dalykų. Taigi, jei leidžiate laiką žiūrėdami vaizdo įrašus kitose platformose, galbūt norėsite tai padaryti „YouTube“. Tai padės išlaikyti aktyvią „Google“ paskyrą.

Siųskitės programėles iš „Play Store“

Programos atsisiuntimas iš „Google Play” parduotuvės tiesiogiai nepadeda išlaikyti „Google“ paskyros aktyvios, tačiau norint pradėti siųsti ir pirkti elementus „Google Play“ parduotuvės programėlėje, prie įrenginio reikia pridėti „Google“ paskyrą.

„Google Play“ paslaugos naudojamos „Google“ programoms ir programėlėms iš „Google Play“ atnaujinti, ir teikia pagrindines funkcijas, pvz., „Google“ paslaugų autentifikavimą.

Naudokitės „Google“ paieška

„Google“ paieška negali tiesiogiai išlaikyti jūsų „Google“ paskyros aktyvios. Tačiau jei paskyra susieta su jūsų telefonu, ji išlieka aktyvi dėl tokio paprasto dalyko kaip „Google“ paieškos naudojimas. „Google Search“ yra paieškos variklis, kuris pakeitė informacijos prieigos būdą.

„Google” tapo populiariausia paieškos sistema pasaulyje dėl savo kaip patikimiausio informacijos šaltinio reputacijos. Ji žmonėms teikia įvairias paslaugas, tokias kaip vaizdų paieška, „Google“ naujienos, tinklaraščių paieška ir kitos paslaugos. „Google“ pavertė pasaulį greito tempo scenarijumi su prieiga prie išsamios informacijos iš beveik 8 milijardų tinklalapių.

Naudokitės „Google“ prisijungimo galimybe

Prisijungimas naudojant „Google” yra patogus būdas prisijungti prie trečiųjų šalių programėlių ir paslaugų, kadangi nereikia prisiminti atskirų kiekvienos paskyros vartotojo vardų ir slaptažodžių. Taigi, net jei nenaudojate „Google“ paskyros tiesiogiai, bet naudojate ją prisijungdami prie trečiųjų šalių paskyrų, jūsų „Google“ paskyra yra saugi.

Kas nutiks jeigu nenaudosiu savo „Google“ paskyros?

Ankstesnėje politikoje įmonė nurodė, kad jei jūsų paskyra neaktyvi, ji gali ištrinti jūsų duomenis. Tačiau „Google“ dabar teigia, kad šios paskyros gali būti ištrintos visam laikui. Žemiau yra keletas naujausio atnaujinimo detalių.

Interneto bendrovė teigia, kad jei „Google“ paskyra nebus naudojama ir prie jos nebus prisijungiama bent dvejus metus, ji bus ištrinta kartu su visais jos duomenimis. El. pašto adresas, „Gmail“ pranešimai, „Drive”, „Docs”, kalendoriaus įvykiai, „Workspace“ failai ir „Google“ nuotraukos taps nepasiekiami vartotojams. Turėkite omenyje, kad ši politika taikoma tik asmeninėms paskyroms. Ji negalioja įmonėms, grupėms ar institucijoms.

„Google“ pažadėjo veikti atsargiai ir pamažu, tuo pačiu informuodama vartotojus:

  1. Politika įsigalios ne iš karto. Bet net jai įsigaliojus, žmonės, turintys neaktyvias paskyras, nebus paveikti iš karto. Taigi, jums neverta jaudintis.
  2. Anksčiausiai „Google“ pradės šalinti neaktyvias paskyras 2023 m. gruodžio mėn.
  3. „Google“ spręs problemą žingsnis po žingsnio, pradedant nuo paskyrų, kurios buvo sukurtos, bet niekada nenaudotos.
  4. Likus mėnesiams iki paskyros atšaukimo, „Google“ išsiųs daug el. laiškų paskyros el. pašto adresu ir atsarginiu el. pašto adresu (jei toks buvo pateiktas).

Kodėl „Google“ nusprendė šalinti neaktyvias paskyras?

Nors paskyra turi įvairių saugumo priemonių, jei ji kurį laiką nebuvo naudojama, labiau tikėtina, kad ji gali būti nulaužta. Taip yra dėl to, kad pavogtose arba apleistose paskyrose dažnai naudojami pažeidžiami slaptažodžiai, trūksta dviejų veiksnių autentifikavimo ir yra mažiau vartotojo saugos tikrinimų.

Remiantis bendrovės tyrimu, neaktyviose paskyrose mažiau tikėtinas dviejų veiksmų autentifikavimo naudojimas nei aktyviose paskyrose. Tai rodo, kad šioms paskyroms dažniau gresia nulaužimas. Įsilaužus į paskyrą, ji gali būti naudojama bet kam: nuo šlamšto siuntimo iki kito nepageidaujamo ar net žalingo turinio dalinimosi ir asmens tapatybės vagystės.


Telefonai.eu

Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Kibernetiniai išpuoliai: „fintech“ ekspertai pataria, kaip apsisaugoti ne tik jums, bet ir kokių priemonių imtis versle

Tobulėjančioms technologijoms sparčiai transformuojant verslus, vietoje nesėdi ir kibernetiniai piktavaliai. Laikui bėgant, kibernetinės grėsmės vis labiau vystosi, todėl sukčiams darosi paprasčiau pergudrauti saugumo sistemas ir žmones.

„Lockdown“ režimas, kam jis skirtas ir kaip jį naudoti?

Jei manote, kad esate didelės rizikos zonoje ir yra tikimybė, kad į jus nusitaikys samdinių šnipinėjimo programos, arba tiesiog neprieštaraujate prarasti kai kurių „iOS“ funkcijų papildomo saugumo vardan, „Apple“ „Blokavimo režimas“ („Lockdown mode“) yra stebėtinai naudingas.

Kaip apsaugoti save nuo kibernetinių grėsmių? Eksperto patarimai

Patyręs kibernetinio saugumo ekspertas dalyvauja „Rewire“ projekte, kuris vykdomas Mykolo Romerio universitete kartu su 24 partneriais iš 13 šalių. Projekto tikslas – padėti žmonėms saugiai naudotis technologijomis ir suvokti kibernetinio saugumo svarbą.

2024-03-25 08:40
Kaip „iOS 17.3“ įgalinti pavogto įrenginio apsaugą
2024-03-06 20:25
Programišiai didina apsukas – kokios verslo galimybės išlikti saugiam?
2024-03-04 17:28
Kaip „macOS Sonoma“ išjungti kalbos indikatorių
2024-03-02 15:11
IT ekspertas įvardijo dažniausiai interneto svetainių savininkų daromas klaidas
2024-02-29 16:25
Brangiau kainuoja kibernetinių atakų pasekmės ar apsauga?
2024-02-12 10:23
Draudikai pataria, kaip valdyti kibernetinius incidentus
2024-02-08 14:48
Šiuolaikinių tėvų realybė – vaikus internete viliojantys nusikaltėliai: kaip jų išvengti? (1)
2024-02-08 10:29
Dirbtinis intelektas tampa sukčių įrankiu: kaip apsaugoti savo svetainę?
2024-02-07 16:24
Sąskaitos, el. bankininkystė ir socialiniai tinklai: paaiškino, kaip elgtis su mirusio artimojo paskyromis
2024-01-31 12:19
Rado dar vieną būdą apgauti: nuskenavus „QR“ kodą bando pavogti svarbius duomenis
2024-01-22 14:35
Kaip „iOS 17“ susikurti ir naudoti asmeninį balsą
2024-01-15 18:25
Kaip apsaugoti vaikus nuo internete tykančių pavojų?
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama