Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 24 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 24 d. 20:16
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“
Balandžio 24 d. 17:16
Nuo blynus kepančių robotų iki miesto priežiūros technologijų – „Tech_Champ 2024“ hakatone komandos kūrė naujoves
Balandžio 24 d. 14:32
Pristatytas 816 AG „Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE“ kupė
Balandžio 24 d. 11:26
Švietimo ekspertai sutaria: universitetų aljansai – galimybė turėti geresnę švietimo sistemą
Balandžio 24 d. 08:18
„Nothing“ pristatė „Ear“ ir „Ear (a)“ belaidžius ausinukus
Balandžio 23 d. 20:24
Dauguma Lietuvos tėvų riboja vaikų laiką internete: psichologas patarė, kaip nepažeisti vaiko privatumo
Balandžio 23 d. 17:16
Peteris Higgsas: kaip itin kuklus fizikas sugalvojo dieviškosios dalelės idėją
Balandžio 23 d. 14:42
Huawei“ pristatė naujuosius „Pura 70“, „Pura 70 Pro“ ir „Pura 70 Pro+“ išmaniuosius telefonus
Balandžio 23 d. 11:27
Sukčiai iš lietuvių pernai vidutiniškai išviliojo po 74 eurus: atskleidė, kur ir kaip jie veikia
Balandžio 23 d. 08:41
Europos Komisija: KTU – pirmasis universitetas Lietuvoje pagal pritrauktas lėšas
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Ryšio technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Naujas telefonas: 10 žingsnių iki teisingo pasirinkimo

Publikuota: 2021-04-07 18:35
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Telefono naudojimas yra tapęs neatsiejama mūsų darbo bei laisvalaikio dalimi. Kasdien po kelias valandas praleidžiame žvelgdami į jo ekraną, tad ieškant naujo telefono, verta atkreipti dėmesį ne tik į jo patogumą bei funkcionalumą, tačiau išsirinkti individualius poreikius labiausiai atitinkantį įrenginį.

Naujas telefonas: 10 žingsnių iki teisingo pasirinkimo

Išmaniųjų įrenginių ekspertai vardija klausimus, kuriuos reikėtų užduoti sau renkantis naują telefoną, bei dalijasi patarimais, į kokius parametrus bei savybes svarbu atsižvelgti, kad pasirinktumėte teisingai.

#1: Kokią sumą galiu skirti?

Anot „Senukų“ ekspertų, pirmas klausimas, kurį turėtumėte užduotį sau – kiek ketinate išleisti naujo telefono įsigijimui. Šiais laikais išmaniojo telefono kaina gali svyruoti nuo šešiasdešimties iki daugiau nei tūkstančio eurų, tad nusimatyti biudžetą yra itin svarbu – taip gerokai susiaurinsite paieškas.

#2: Kokią operacinę sistemą naudosiu?

Vienas svarbiausių klausimų renkantis telefoną – tai kuriai operacinei sistemai priklausantį telefoną norite įsigyti? Šiuo metu jos yra dvi populiarios, mėgstamos pirkėjų – „Apple iOS“ ir „Google Android“.

Specialistai akcentuoja, kad patogiau naudoti tą pačią operacinę sistemą daugumoje naudojamų išmaniųjų įrenginių: telefone, planšetiniame kompiuteryje, televizoriuje, nešiojamajame kompiuteryje, tad svarbu į tai atsižvelgti renkantis naują telefoną.

#3: Ar man svarbi nuotraukų kokybė?

Vis labiau populiarėjant socialiniams tinklams ir įvairioms nuotraukų bei vaizdo programėlėms, viena svarbiausių telefono funkcijų tapo gera vaizdo kamera. Šiuo metu telefonai paprastai turi po keletą skirtingo tipo kamerų – universali, plataus kampo, optinį priartinimą turinti kamera.

Tačiau ekspertai primena, kad megapikselių skaičius nebūtinai reiškia geresnės kokybės nuotraukas. Jų kokybę apsprendžia ir diafragmos plotis, žymimas „f“ raide: kuo mažesnis diafragmos skaičius, tuo geriau. Tad jei prieš kelis metus gera kamera buvo laikyta ta, kuri turi f/2.0 pločio diafragmą, šiuolaikinių telefonų diafragmos būna ir f/1.6.

O norintiems geros kokybės nuotraukas turėti ir fotografuojant mažai šviesos esančioje aplinkoje, rinkitės telefoną su optiniu vaizdo stabilizatoriumi.

#4: Kokio dydžio telefoną man patogu naudoti?

Šiuo metu telefonai yra didesni nei bet kada anksčiau. Tačiau didelis ekranas dar nereiškia, kad tai bus tinkamiausias sprendimas kiekvienam. Per didelis ekranas gali sukelti nepatogumų jį naudojant viena ranka arba nešiojantis kišenėje. Per mažas ekranas gali varginti akis, jame ne taip patogu žiūrėti vaizdo įrašus, filmus ar skaityti. Todėl tinkamas dydis – labai svarbus aspektas naudojantis išmaniuoju įrenginiu.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į ekrano technologiją, kuri lemia spalvų kontrastą, matymo kampą, baterijos naudojimą.

#5: Ar intensyviai naudoju telefoną?

Jei telefono tiesiog nepaleidžiate iš rankų, renkantis naują įrenginį, specialistai pataria atsižvelgti į baterijos dydį. Vidutinio dydžio baterija šiuo metu yra apie 3000 mAh, kurios tikrai užteks visos dienos telefono naudojimui. Tačiau vaizdo turinio mėgėjai neapsiriks pasirinkę telefoną su 5000 mAh dydžio baterija, kuri neišsikraus įdomiausioje filmo vietoje.

#6: Ar man svarbus greitas telefono veikimas?

Paprastai telefono greitį apsprendžia procesorius, kuris matuojamas dviem rodikliais: branduolių skaičiumi (jų gali būti 1-8) ir veikimo dažniu (1-3,1 Ghz). Kuo šie skaičiai yra didesni, tuo telefonas bus greitesnis. Tačiau svarbu pabrėžti, kad technologijos nuolat tobulėja, todėl šie rodikliai vis gerėja ir kinta. Taip pat ir su operatyviąja RAM atmintimi – kuo ji didesnė, tuo spartesnis bus ir telefonas.

„Šiuolaikiniai žmonės – itin užimti, jie nemėgsta laukti, kol telefono ekrane pasirodys jų pageidaujamas vaizdas. Todėl klientai, ieškantys naujo telefono tiek fizinėse parduotuvėse, tiek internetu, itin domisi telefonais, pasižyminčiais sparčiu veikimu“, – pristato „Senukų“ atstovė Elona Uckutė.

#7: Kiek turinio norėsiu saugoti telefone?

Telefonų vidinė atmintis svyruoja nuo 16 GB iki 1 TB, tik telefono naudojimo poreikiai bei įpročiai lemia, kokios talpos įrenginį verta rinktis. Jei mėgstate daug filmuoti, fotografuoti, atsisiųsti vaizdo įrašus ar net filmus, ekspertai siūlo pagalvoti apie didesnės talpos telefoną. Dar geriau, jei į telefoną galima įdėti atminties kortelę – tuomet informacijos telefone galėsite išsaugoti dar daugiau.

#8: Kokiam telefono korpusui teikiu prioritetą?

Telefono korpusas gali būti pagamintas iš skirtingos medžiagos: plastiko, aliuminio, sustiprinto atsparumo stiklo. Ekonomiškiausias korpuso variantas – plastikinis. Taip pat jis ne toks jautrus dūžiams, tačiau plastikinį korpusą mažiau malonu liesti.

Tvirčiau surinkto bei kokybiškesnio telefono įspūdį kuria aliuminis korpusas, tačiau jis gana slidus, jį nesunkiai galima įbrėžti. O brangesniuose telefonuose dažnai naudojamas stiklinis korpusas, naujausi modeliai būna apsaugoti nuo įbrėžimų, tačiau ant stiklo gerai matosi pirštų antspaudai bei jis jautresnis dūžiams.

#9: Ar man rūpi naujausios technologijos?

Kasmet gamintojai pristato telefonų modelius su naujomis funkcijomis bei patobulintomis technologijomis. Norintiems apsaugoti savo duomenis nuo įsilaužimo grėsmių, verta rinktis telefoną su daugiau biometrinių apsaugos galimybių: pirštų antspaudų skeneriu, veido atpažinimo funkcija.

Naudinga ir patogi funkcija – belaidžio telefono krovimo galimybė. Kuo didesnė perduodama galia, tuo greičiau pakraunamas telefonas.

#10: Ar man aktuali telefono apsauga nuo smūgių, dulkių, drėgmės?

Tiems, kurių telefonai turi ištverti ekstremalias naudojimo sąlygas, specialistai pataria atkreipti dėmesį į atsparius dulkėms, drėgmei bei smūgiams telefonus.

Tokiu atveju renkantis telefoną, reikės pasidomėti jo IP reitingu. Pirmasis rodiklio skaitmuo nurodo apsaugos nuo dulkių bei purvo lygį, antrasis skaičius – jo atsparumą drėgmei. Patys atspariausi telefonai gauna IP68 sertifikatą. O kad telefonas atlaikytų smūgių ir ekstremalių temperatūrų išbandymus, žinovai siūlo pasidomėti tvirtesniais telefonais nei įprasti modeliai.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“

Nors „Apple“ jau senokai nekeitė „iPhone“ išjungimo ar perkrovimo būdo, rečiau keičiantys „iPhone“ ar atkeliavę į „Apple“ ekosistemą iš kitos bando spręsti galvosūkį – „kaip tą telefoną išjungti/perkrauti“.

Dauguma Lietuvos tėvų riboja vaikų laiką internete: psichologas patarė, kaip nepažeisti vaiko privatumo

Siekiant apsaugoti vaikus nuo žalingo turinio internete, svarbu nepažeisti ir vaiko privatumo jausmo. Balansą atrasti padeda atviri pokalbiai, visos šeimos įsitraukimas į interneto naudojimo taisykles, o griežtos bausmės gali sukelti atvirkštinį rezultatą.

Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas

Ekrano laiko ribojimas vaikams – neretai tik iliuzija. Mažųjų noras tęsti kovas įtraukiančiuose žaidimuose, žiūrėti „TikTok“ filmukus ar tiesiog susirašinėti su bendraamžiais dažnai nugali įrenginiuose įjungtus virtualius „sargus“.

2024-04-18 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
2024-04-17 08:23
Paprastai ir aiškiai: kodėl įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai?
2024-04-13 11:46
Kam reikalingas vietovės nustatymas telefone ir kaip padaryti, kad „Google“ nežinotų jūsų buvimo vietos?
2024-04-10 17:21
Ką daryti, jei stringa mėgstamiausias kompiuterinis žaidimas
2024-04-10 11:13
Viskas, ką jums reikėtų žinoti apie numerio perkėlimo paslaugą ir kaip ja pasinaudoti
2024-04-05 08:25
Paštu apsimetantys sukčiai masiškai atakuoja mobiliojo ryšio vartotojus
2024-03-26 18:36
Ekspertas besinaudojantiems nemokamu „Wi-Fi“ pataria vengti vieno
2024-03-25 16:39
Išmanusis telefonas vaikui: pirkti naują, ar perleisti naudoti senąjį?
2024-03-20 17:44
Primena, kaip telefone įsijungti saugos pranešimus
2024-03-19 20:26
Departamentas apie saugos žinučių negavusius gyventojus: sistema nėra šimtaprocentinė
2024-03-19 16:37
Kaip padidinti įrenginio ilgaamžiškumą?
2024-03-19 08:13
Kaip ir kuo valyti „iPhone 15“
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama