Elektronika.lt
 2024 m. liepos 27 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Liepos 26 d. 20:31
Ar dirbtinis intelektas kelia grėsmę autoriaus profesijai?
Liepos 26 d. 17:32
Kliūtis keliuose šalins operatyviau: AB „Kelių priežiūra“ integravo „Waze“ realaus laiko duomenis
Liepos 26 d. 14:16
Olimpiadoje pirmuoju smuiku grieš technologijos: nuo dirbtinio intelekto iki išmanių sportininkų aprangų
Liepos 26 d. 11:10
Išorė gali apgauti: visi SUV atrodo talpūs, bet kurie iš tiesų subalansuoti šeimai?
Liepos 26 d. 08:30
Išmaniosios automobilių sistemos: daugiau pasitikėjimo prie vairo ar prarasta jo kontrolė?
Liepos 25 d. 20:26
Ir darbui, ir laisvalaikiui: ekspertas pataria, kaip išsirinkti praktiškiausią daugiafunkcinį monitorių
Liepos 25 d. 17:27
Ar verslai pasimokys iš IT giganto klaidų?
Liepos 25 d. 14:51
Jubiliejui pažymėti gamintojas pristato specialią „Discovery“ versiją
Liepos 25 d. 11:47
Tobulumo siekis – ne visada naudingas: psichologė įspėja, kokią žalą gali daryti perfekcionizmas
Liepos 25 d. 08:26
Sukčiai – grėsmė galinti vienu mygtuko paspaudimu iššluoti tūkstančius eurų
FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Reklama
 Patarimai » Kitos protingos mintys Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Svarbūs įgūdžiai darbo rinkoje keičiantiems karjeros kryptį 2024 metais

Publikuota: 2024-06-07 11:06
Tematika: Kitos protingos mintys
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai (reklama)

Pasak Konfucijaus, radus mėgstamą darbą niekada nereikės dirbti. Tačiau, kaip tokį darbą rasti, ypač jaunam žmogui, tik apšylančiam kojas darbo rinkoje? Kaip elgtis po metų, dviejų ar dešimties supratus, kad darbas vis dėlto ne toks ir mėgstamas?

Svarbūs įgūdžiai darbo rinkoje keičiantiems karjeros kryptį 2024 metais
Asociatyvi DI sugeneruota „Pixabay“ nuotr.

Drąsos reikalaujantis, tačiau ilgainiui daugiausiai džiaugsmo suteikiantis sprendimas – keisti karjeros kryptį. Šiame straipsnyje aptarsime, kokie įgūdžiai padės lengviau priimti pokyčius bei kaip efektyviausiai pakeisti karjeros kryptį.

Ar mano įgūdžių pakanka?

Įgūdžius galime skirstyti į dvi dalis: profesinius ir asmeninius. Bet kokie profesiniai įgūdžiai yra vertingi ir gali pasitarnauti net kardinaliai skirtingoje naujoje profesijoje. Net jeigu tiesiogiai nebus panaudoti, jie ugdo profesionalumą, lavina profesinę komunikaciją bei turtina organizaciją.

Gyvename informaciniame amžiuje, kur visa ko pagrindas – duomenys, todėl šiais, 2024-aisiais, metais vienu iš svarbiausių įgūdžių įvardinti galime gebėjimą analizuoti duomenis. Taip pat negalime nuvertinti dirbtinio intelekto (AI) įtakos mūsų kasdienybei (ne paslaptis, kad įtaka tik auga), todėl šiais metais darbo rinkoje vertinami specialistai, susipažinę su AI veikimu bei besidomintys naujienomis. Kitais vertingais sugebėjimais ir toliau išlieka programavimas ir kiti IT srities įgūdžiai.

Sprendimas kardinaliai pakeisti karjeros kryptį reiškia daug mokymosi, dažnai – naują darbovietę, naujas taisykles bei kolektyvą, naujoko laikotarpį, galimai, bent pradžioje ir mažesnį atlyginimą. Dėl šių priežasčių svarbios yra ir asmeninės savybės bei gebėjimai: pirmiausia, ryžtas ir motyvacija dirbti mėgstamą darbą, taip pat organizuotumas, galiausiai – sugebėjimas prisitaikyti ir pozityvus požiūris.

Kaip pakeisti karjerą?

Baigti studijas aukštojoje mokykloje, atlikti praktiką, įsidarbinti įmonėje, kaupti darbinę patirtį ir augti toje pačioje įmonėje arba jas keisti – toks yra ilgą laiką visuomenėje buvo įprastas karjeros scenarijus, todėl atsiradus poreikiui kardinaliai pakeisti karjeros kryptį, kyla klausimas, kur gauti naujų žinių bei įgūdžių? Neretai dėl finansinio stabilumo naujai profesijai ruoštis pradedama dar nepasitraukus iš dabartinės įmonės, todėl norisi kiek įmanoma greičiausio, efektyviausio, labiausiai laiką ir pinigus taupančio būdo. Tai galioja ir kvalifikacijos kėlimo atveju.

Populiariausias būdas yra kursai internetu. Platus temų pasirinkimas, profesionalūs dėstytojai, kokybiška ir profesinėje kelionėje reikalinga informacija leidžia greitai įgyti naujų įgūdžių, o baigus kai kuriuos kursus dalyviams net pasiūloma atlikti profesinę praktiką arba iš karto įsidarbinti. Kursai labiausiai tinka dirbantiems ir tuo pačiu metu keliantiems arba keičiantiems kvalifikaciją.

Tiems, kurie pokyčių metu nedirba ir koncentruojasi tik į karjeros krypties keitimą, efektyvus būdas yra praktika įmonėje, idealiu atveju su asmeniniu mentoriumi. Didžiausia šio būdo nauda – darbas su realiais atvejais, praktiniai įgūdžiai ir, greičiausiai, užtikrinta darbo vieta įmonėje pabaigus praktiką.

Lengvatos ir Užimtumo tarnybos finansavimas

Viena iš priežasčių, kodėl darbuotojai atsisako minties kardinaliai keisti karjerą yra finansai. Pirmiausia, gąsdina galimai mažesnis atlyginimas vėl tampant naujoku įmonėje ir, apskritai, profesijoje. Antra, dažnai kursai objektyviai vertinant kainuoja gan brangiai, o neapmokama praktika (ypač ilgesnė, nei mėnesio trukmės) yra sudėtingai įgyvendinama didelių santaupų neturintiems asmenims.

Sumažinti finansinę naštą padeda lengvatos, pavyzdžiui, UŽT finansavimas programavimo kursams. UŽT suteikia mokymosi biudžetą, į kurį gali pretenduoti kiekvienas Lietuvos gyventojas, norintis kelti kvalifikaciją arba keisti karjeros kryptį technologijų srityje, nepriklausomai nuo to, ar šiuo metu jis yra dirbantis, ar ne.

Patvirtinus mokymosi biudžetą, UŽT suteikia mėnesinę 272 EUR/mėn. stipendiją dirbantiems pagal darbo sutartį arba 453 EUR/mėn. – bedarbiams. Kiekvienas pretendentas į UŽT finansavimą turi atitikti šiuos kriterijus:

  • Gyventi Lietuvoje;
  • Būti 18-67 metų amžiaus;
  • Per pastaruosius 3 metus būti nesinaudojęs UŽT finansavimu;
  • Būti baigęs profesinę mokyklą, kolegiją ar universitetą.

Susidomėjusieji turi susirasti profesinius kursus, kurie gali būti finansuojami UŽT, atlikti reikalingus žingsnius patekti į tą programą ir gauti mokymosi vietą. Tada kreiptis į UŽT, sulaukti teigiamo atsakymo dėl finansavimo ir pateikti UŽT finansavimo dokumentus kursų organizatoriams.

Sėkmingai pabaigę kursus turite per 6 mėn. įsidarbinti pagal naują kvalifikaciją arba per 1 mėn. pradėti vykdyti individualią veiklą. Dirbti pagal įgytą kvalifikaciją turite ne mažiau kaip 6 mėn.

Puiku, jeigu iš pirmo karto pataikėte į profesinę sritį, kuria mėgaujatės net ir po daug metų, tačiau iš tiesų taip pasiseka vienetams. Kiti susitaiko ir lieka ten, kur yra, o ryžtingiausi keičia karjeros kryptį. Šiandien tokią galimybę suteikia kursų gausa arba įmonės, įsileidžiančios praktikantus ir suteikiančios jiems asmeninius mentorius, o finansinę naštą nuo pečių nuimti gali Užimtumo tarnyba. Jeigu esate motyvuotas, lengvai prisitaikantis prie naujovių, o ypač jeigu domitės IT ir technologijomis – 2024-ieji gali būti jūsų naujo karjeros pradžia.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
7 iš 10 nebaigia e. parduotuvėje pradėto pirkimo: ką turėtų žinoti verslai?

Nepaisant to, kad e. prekyba kasmet sparčiai auga, šio sektoriaus mažmenininkai susiduria su vis didesniais iššūkiais. „Statista“ duomenimis, daugiau nei 70 proc. vartotojų, apsipirkinėdami e. parduotuvėje, nebaigia pradėto pirkimo. Ši statistika ne tik rodo nenuspėjamą vartotojų elgseną, bet ir el. prekybininkų nepasirengimą tinkamai aptarnauti šiuolaikinį klientą.

Lietuvių pamėgti atsiliepimai verslų svetainėse: į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Net 3 iš 4 Lietuvos gyventojų palieka atsiliepimus apie įsigytą prekę ar paslaugą. Toks įprotis vienareikšmiškai padeda kitiems pirkėjams sužinoti apie prekę daugiau ir išsirinkti jiems tinkamiausią produktą. Visgi, suprasdamos atsiliepimų vertę, įmonės imasi įvairių priemonių, viena jų – netikri atsiliepimai. Į ką verta atkreipti dėmesį skaitant atsiliepimus bei kaip atpažinti netikrus.

Atostogos su elektriniu paspirtuku: kas svarbu juo naudojantis užsienio šalyse

Svetur atostogauti išvykę mūsų šalies keliautojai neretai užsienio šalyse naudojasi elektriniais paspirtukais. Vieni juos sava transporto priemone vežasi iš namų, kiti – nuomojasi. Draudikai atkreipia dėmesį, kad kiekviena šalis taiko skirtingą šių transporto priemonių reglamentavimą, todėl planuojant atostogas su paspirtuku, būtina susipažinti su toje šalyje elektriniams paspirtukams galiojančiomis taisyklėmis.

2024-07-18 08:25
Patarimai keliaujantiems: kodėl pasirūpinti pinigais svarbiau nei susikrauti lagaminą
2024-07-15 17:30
Kas trečias šalies gyventojas vasarą dirba ar planuoja dirbti nuotoliu. Ar tikrai dirbti galima iš bet kur?
2024-07-14 10:29
Vietoje išsvajoto koncerto – prarasti pinigai: primena, kaip atpažinti netikrus bilietus perpardavinėjančius sukčius
2024-07-12 17:23
Saulės elektrinę apgadino kruša ar vėtra – ką daryti?
2024-07-09 14:36
Ar socialiniuose tinkluose galioja vartotojo teisės?
2024-06-21 20:41
Logistikos paslaugos verslui – svarba ir privalumai
2024-06-20 20:33
Ekspertas apie saugias atostogas: nei taksistui, nei soc. tinkluose neviešinkite detalių
2024-06-20 08:27
5 „PayPal“ patarimai, kaip sumažinti riziką ir apsaugoti save bei klientus nuo sukčiavimo
2024-06-19 20:20
5 signalai, kad susidūrėte su sukčiumi, apsimetančiu banko darbuotoju
2024-06-17 16:22
Perspėja apie naujus finansinio sukčiavimo būdus: kaip nepakliūti į nusikaltėlių pinkles
2024-06-07 11:06
 Svarbūs įgūdžiai darbo rinkoje keičiantiems karjeros kryptį 2024 metais
2024-06-06 08:26
Išaugusi skaitmeninių sprendimų pasiūla – iššūkis verslui: kaip pasirinkti tinkamai?
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama