Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 20 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 20 d. 14:27
„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą
Balandžio 20 d. 11:28
Kaip dirbtinis intelektas išranda naujus vaistus?
Balandžio 20 d. 08:53
„Garmin“ pristatė naująjį „Xero C1 Pro“ chronografą
Balandžio 19 d. 20:20
Lietuvos oro erdvė bus stebima dar atidžiau: „Oro navigacija“ pradeda 3,6 mln. eurų projektą
Balandžio 19 d. 17:43
Išrinkta stipriausia Vilniaus regiono mokinių bendrovė: prietaisas, kuris praverstų daugeliui mokyklų ir biurų
Balandžio 19 d. 14:24
TOP 15 dirbtinio intelekto įrankių mokytojams ir kitiems šios srities naujokams
Balandžio 19 d. 11:21
Dirbtinis intelektas apskaitos pasaulyje – ar jis pakeis įprastus darbuotojus?
Balandžio 19 d. 08:52
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas
Balandžio 18 d. 20:33
„Audi Q6 e-tron“ platformos inovacijos: išradingas paprastumas, 800 voltų spartusis įkrovimas ir išmanusis temperatūros valdymas
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Elektronika, technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Tai, kad šiuolaikiniai televizoriai geba atkurti itin natūralų, kone iš tikro gyvenimo perkeltą vaizdą, nieko nebestebina. O kaip yra su garsu? Eksperto teigimu, ne visi televizorių savininkai žino, jog egzistuoja papildomi nustatymai, galintys gerokai pagerinti ir sustiprinti skirtingų TV programų žiūrėjimo patirtį: pavyzdžiui, priminti tikrus koncertus, sukurti sporto rungtynių atmosferą arba namuose jaustis tarsi Holivude, į pagalbą pasitelkus išmaniąsias sistemas.

Reguliuokite vidinę garso sistemą

Garso sistema. „Samsung“ nuotr.
Garso sistema. „Samsung“ nuotr.

Jei žiūrint mėgstamą laidą, serialą ar tiesiog klausantis dainų per televizorių jaučiate, kad garso kokybė nesuteikia norimo įspūdžio, labai tikėtina, kad kaltas ne pats televizorius, o jo garso nustatymai. Pasak „Samsung“ eksperto Vytauto Povilo Jurgaičio, pakoregavus tam tikrus parametrus, pavyzdžiui, garsumo lygį, balansą, režimą ar kitus, priklausomai nuo televizoriaus modelio siūlomus nustatymus, galima mėgautis kur kas geresne kokybe. Bene visuose televizoriuose pirmiausiai reikia keliauti į nustatymus (angl. Settings), pasirinkti garsą (angl. Sound) ir atlikti norimus veiksmus.

„Jei dėl neaiškių priežasčių iš televizoriaus sklindantis garsas pradeda aidėti, čežėti, atsilikti nuo vaizdo, strigti, būti per tylus ar kitaip erzinantis ausį, pabandykite atkurti gamyklinius nustatymus. Juos rasite meniu juostoje pasirinkę opciją „Atstatyti“ (angl. Restore). Jei garsas susitvarkė, tačiau vis tiek nepateisina lūkesčių, pareguliuokite pasirodžiusius nustatymus: garsumą, aidą, foną. Taip pat galite pasirinkti konkretų režimą, kuris išryškins žiūrimo TV formato, pavyzdžiui, sporto varžybų, skambesio ypatumus“, – pasakoja ekspertas.

Garso parinkčių skirtumai ir patarimai

Priklausomai nuo televizoriaus, integruoti garso režimai skiriasi, tačiau rezultatas panašus. V. P. Jurgaitis atkreipia dėmesį į tris pagrindinius pasirinkimus: standartinį (angl. Standart), optimizuotą (angl. Optimized) ir sustiprinantį (angl. Amplify).

Pirmasis variantas subalansuoja tolygų garsą be išraiškingų balsų ar žemų dažnių. Optimizuotas režimas sukuria atmosferinį garsą, leidžiantį mėgautis galingesniais efektais. Galiausiai, sustiprinantis pasirinkimas pabrėžia vidutinius ir aukštus garso tonus. Tai ypač naudinga, kai sunku suprasti, kas yra kalbama.

„Jeigu nusprendžiate patys koreguoti nustatymus, atkreipkite dėmesį į garso lygius – juos galima keisti naudojantis garso „ekvalaizeriu“ (angl. Equalizer). Patarčiau skirtingų garso dažnių balansą geriau šiek tiek sumažinti, negu padidinti. Taip garsas skambės natūraliau, išvengsite garsų iškraipymo“, – rekomenduoja ekspertas.

Jis priduria, jog norint sodraus, šilto ir pilno garso, ne visuomet padeda žemųjų dažnių padidinimas. Vietoje to galite pabandyti sumažinti aukštuosius dažnius ir gauti ausiai kur kas patrauklesnį variantą. Visi šie veiksmai atliekami labai paprastai: tiesiog pulteliu didinant ir mažinant parinktis, kol pasiekiate tokį skambesį, kuris labiausiai atitinka jūsų poreikius.

„Mūsų televizoriai didžiąją dalį šių nustatymų gali pritaikyti išmaniai ir automatiškai naudojant „Intelligent Mode“ funkciją. Įjungus ją, televizorius analizuoja aplinką, foninius garsus, žiūrimą turinį ir atsižvelgia į jūsų įpročius. Tokiu būdu televizorius automatiškai prisitaiko prie aplinkos, reguliuoja garso dažnius kad pvz., visi gerai girdėtų, kas vyksta televizoriuje, kai kambaryje susirenka daugiau žmonių, arba išryškina veikėjų balsus, kad nepraleistumėte svarbių dialogų, kai pradedate siurbti kambarį, be to televizorius automatiškai pritildo garsą vakare, kad netrukdytumėte aplinkiniams ilsėtis“, – apie išmaniuosius garso nustatymus detalizuoja V. P. Jurgaitis.

Papildomos garso sistemos išraiškingesniems įspūdžiams

Pasak V. P. Jurgaičio, jei žiūrint veiksmo filmą norite girdėti ne tik atbildantį traukinį, bet ir tarsi pajusti iš kurios pusės šis lekia, o klausantis gyvo garso koncerto būti pilnai apsuptam orkestro, verta pagalvoti apie papildomus išmaniuosius įrenginius, iš kurių galima tikėtis tikro kino teatro efekto.

„Televizoriaus garso nustatymai leidžia pagerinti patirtį, tačiau papildomi garso sistemos įrenginiai kuria autentiškus potyrius arba kitaip tariant – „Holivudą namuose“. Kaip pavyzdį pateiksiu naują „Samsung“ Q serijos „Soundbar“ sistemą, pasižyminčią erdviniu garsu, kurį sukuria vienuolika priekinių ir erdvinių kanalų, vienas žemų dažnių garsiakalbio kanalas ir keturi aukštyn nukreipti kanalai.

Taip sklindantis garsas įtraukia klausytoją į veiksmą, kurdamas įspūdį, jog viskas vyksta čia pat, tarsi susitapatinama su pasakojama istorija. Net jei tai aidintys šūviai ar virš galvos „pakibęs“ malūnsparnis. Išmanioji sistema suteikia ryškų garso aiškumą, pritaikytą tik jūsų erdvei“, – papildomų sistemų naudą iliustruoja ekspertas.

Beje, V. P. Jurgaitis pabrėžia, kad garso kokybei įtakos turi ne tik pats televizorius ir išmanios garso sistemos, bet ir jų išdėstymas. Anot jo, 2022 m. serijos „Soundbar“ garso sistemos su WiFi ryšiu „Dolby Atmos“ erdvinio garso perdavimui nenaudoja laidų, tad juos galima itin patogiai išdėlioti patalpoje.

Dar vienas Q serijos „Soundbar“ sistemų privalumas yra „Q-Symphony“ technologija. Ji leidžia sinchronizuoti ir vienu metu naudoti tiek „Soundbar“, tiek televizoriaus garsiakalbius. Tai sukuria įspūdį lyg prieš žiūrovą stovėtų aukštesni garsiakalbiai ir daug efektyviau užpildo erdvę garsu.

„Nei laidinių, nei belaidžių garsiakalbių patarčiau nedėti į baldus, gilias lentynas, komodas, negrūsti toli į kampą – nukentės garso kokybė. Garsas geriausiai skamba tada, kai sistemos yra bent per sprindį atitrauktos nuo sienos. Tai taikoma ir garso juostoms.

Garso kolonėlių aukštųjų dažnių garsiakalbiai turėtų būti sėdinčio klausytojo ausų aukštyje, todėl mažo tūrio garso kolonėles rekomenduojama statyti ant specialių stovų. Apskritai, išdėstymas turėtų priminti menamą ratą arba trikampį, jeigu yra trys pagrindiniai garso išvesties kanalai. Vis dėlto, kiekviena namų erdvė reikalauja eksperimentavimo su išdėstymu bei nustatymų reguliavimu“, – pataria V. P. Jurgaitis.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Uždaryti komentarus
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama