Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
Kovo 27 d. 10:37
KTU mokslininkų ir partnerių bendras darbas: virtuali realybė padės mokantis chirurgijos
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Elektronika, technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Interjerus kitiems kurianti architektė savuosiuose namuose laikėsi kelių taisyklių: turi patarimų visiems

Publikuota: 2022-09-28 08:31
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Interjero dizainerė ir architektė Justina Garbštė, socialinėje erdvėje dar žinoma kaip Justina Arch, dalijasi klientų kuriamų būstų vizualizacijomis ir patarimais, kaip įsirengti jaukius bei stilingus namus, bei kokių klaidų nedaryti. Nestandartinių sprendimų nevengianti J. Garbštė savuosius namus taip pat rinkosi kiek kitaip nei įprasta šios profesijos atstovams – jau įrengtus, o ne naujai statomus, tad, užuot projektavusi suplanavimą ir funkcines erdves, sprendžia kitokį galvosūkį: ką pakeisti esamoje erdvėje ir prisijaukinti naująjį būstą.

Interjero dizainerė ir architektė Justina Garbštė

Darbe – daugiau spalvų, namuose – ramybės

Kaip juokauja interjero dizainerė, daugelis, socialinėje erdvėje stebinčiųjų jos veiklą, matyt, nė neabejojo, jog kurdama įdomius, išskirtinius interjerus kitiems, savajame būste rinksis drąsiausius architektūrinius sumanymus.

JUNG nuotr.
JUNG nuotr.

„Iš tiesų, viskas labai paprasta: penkios monochrominės, pastelinės spalvos, nesudėtingi sprendimai. Projektuodama interjerus, matau daugybę spalvų, medžiagų, tad supratau, kad savuose namuose noriu ramybės, akių komforto ir atsipalaidavimo. Namų interjeras modernus, sykiu minimalistinis, paprastas, su šiuolaikiškomis detalėmis, be ryškesnių akcentų“, – kalbėjo J. Garbštė.

Projektuodama savo namų interjerą, interjero dizainerė rinkosi dvi akcentines spalvas iš „Tikkurila Symphony“ paletės, mat įsigytuose namuose su visa apdaila, sienos buvo, kaip ir tampa įprasta, baltos.

„Akcentines spalvas rinkausi atsižvelgdama į norimą pastelinį koloritą ir tai, ką ketinome išryškinti. Visuomet prioritetą teikiu natūralioms spalvoms, taip siekdama išryškinti tai, kas natūralu gamtoje, todėl žalia atspindi miško žalumą, o ruda – akmenis arba žemę, jas lengva derinti su kitomis pastelinėmis spalvomis. Be to, interjerui žavumo suteikia visiškai matinių dažų sukuriamas aksomo švelnumo įspūdis“, – paaiškino interjero dizainerė ir architektė.

Bene pagrindinis kriterijus renkantis dažus namams – jų sudėtis: „Tikkurila Harmony Care“ dažuose yra biologinės kilmės sudedamųjų dalių. Patvirtinta, jog šie dažai tinkami naudoti alergiškiems žmonėms. Be to, ne tik, kad nereikės kęsti specifinio dažų kvapų, bet ir ilgai laukti, kol šie išdžius. Dažai puikiai padengia paviršių, ant jų nelieka jokių pirštų žymių, o prireikus yra lengvai nuplaunami.“

Dėmesys – net menkiausioms detalėms

JUNG nuotr.
JUNG nuotr.

Pasak J. Garbštės, išskirtiniu namų akcentu gali tapti menkiausia detalė ar interjero elementas. Architektės namuose vyrauja nedidelės, smulkios juodos spalvos detalės su šiek tiek žalvario, tad ji jau buvo apsisprendusi: jungikliai bus tik juodi. Visgi, pamačiusi JUNG LS 1912 modelio žalvarinius jungtukus su svirtele, nuomonę pakeitė: ėmėsi naujo plano, kaip viską suderinti, kad išsirinktieji jungikliai taptų namų akcentu. Praktiškai visose namo erdvėse parinkti žalvariniai jungikliai ir kištukiniai lizdai, tik vaiko kambaryje ir vonioje – „Les Couleurs Le Corbusier“ spalvomis ištapyti jungikliai, kurie maksimaliai dera prie sienų spalvos. Vonioje jie – priderinti prie plytelių spalvos: ne išryškėja, o su ja susilieja.

Klientams interjero dizainerė pataria suderinti grindų, sienų, lubų, baldų spalvas, tik tuomet rinktis kitas detales: baldų rankenėles, durų rankenas, jungiklius ir pan. „Aš turėjau prabangą pažvelgti į jau įrengtą erdvę ir galvoti, ką joje galiu pakeisti, pagražinti. Kadangi interjere vyravo švelnios spalvos, nusprendžiau, kad dominuos juoda bei žalvaris, turėjau galimybę vaizduotėje, o taip pat ir naudodama išmaniąsias programėles paeksperimentuoti su detalėmis ir jas sujungti į darnią visumą. Pavyzdžiui, JUNG žalvariniai jungikliai idealiai suderinti su baldų rankenėlėmis ir durų rankenomis – supratau, kad tai gali būti dar vienas ryškus namų akcentas ir puošmena. Sykiu norėjau ir kitiems parodyti, kad ne visuomet būtina laikytis griežtų taisyklių – ant juodai balto zebro gali atsidurti spalvotas potėpis“, – teigė interjero dizainerė.

Patarė, ko vengti ir kokių klaidų nedaryti

Bene svarbiausias interjero dizainerės patarimas – būste nesirinkti per daug spalvų. Racionaliausias sprendimas sienas dažyti viena, pavyzdžiui, balta ar švelniai pilkšva spalva, o tuomet galvoti apie akcentą, kurį norisi išryškinti. Juo gali tapti, pavyzdžiui, mėlyna sofa.

Jei baldai neryškių spalvų, galima pagalvoti apie ryškesnę sieną. „Gražiau, solidžiau ir ilgaamžiškiau man atrodo tamsesnės, o ne ryškesnės spalvos: ilgalaikėje perspektyvoje jos nusibosta mažiau nei ryški raudona ar žalia. Tokių patariu vengti ant sienų ir didelių plotų“, – atkreipė dėmesį J. Garbštė.

JUNG nuotr.
JUNG nuotr.

Interjero architektė dažnai sulaukia klausimo, kaip suderinti smulkias detales ir skirtingus metalus. Vienoje erdvėje rinkitės ne daugiau nei dviejų skirtingų spalvų metalų mažąsias detales – toks bene pagrindinis J. Garbštės patarimas. Jei šviestuvo karkasas juodas, puikus sprendimas bus juodi jungikliai, rankenos.

Beje, didesnio ploto bute jungikliai neprivalo būti tik vienos spalvos. Prie tamsios lovos, juodų šviestuvų karkasų ir tamsių spintelių derės juodi jungikliai. Visur kitur tame pačiame kambaryje galima panaudoti baltus – jie susilies su sienos spalva.

J. Garbštė pabrėžė, jog savo namuose visko keisti neskubėjo vien tik tam, kad galėtų įsigyti naujų medžiagų ar daiktų, į procesą pasižiūrėjo kūrybiškiau ir tvariau: kaip gali pritaikyti tai, kas jau yra.

„Kalbant apie jungiklius, į jų kokybę patariu investuoti, visų pirma, tam, kad pavyktų sukurti norimą spalvų dermę, ir, pavyzdžiui, žalvaris atrodytų išties estetiškai, o ne kaip aukso dažais padengtas plastikas. Būtina gerai apgalvoti, į kuriuos sprendimus investuoti verta, o kam galima pataupyti“, – atkreipė dėmesį pašnekovė.

Naujakuriams J. Garbštė turi ir vieną patarimą: į procesą žiūrėti ramiai, nes visuomet įmanomas kompromisas. Taip pat visada galima „pasižaisti“, t. y. išsitestuoti turimą viziją įsigijus svarstomų sienų spalvų dažų bandinius ar pasitelkus išmaniąją programėlę su papildytos realybės funkcija, pavyzdžiui, „Tikkurila Colour Master“, kitų numatomų akcentinių interjero detalių pavyzdžius ir taip pasižiūrėti, ar vaizdas realybėje atitiks turimą vaizdinį.

„Visgi manau, kad svarbiausios namuose yra ne itališkos plytelės, o žmonės ir atmosfera, kurią namuose jie sukuria. Vadovaujantis tokiu požiūriu, namai bus tokie, kuriuose gyvenant norėsis mėgautis kiekviena diena“, – įsitikinusi J. Garbštė.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą

Ar kada nors pagalvojote, kad įmanoma padidinti saugumą, palengvinti savo buitį ir dar sumažinti sąskaitas už elektrą? Aktyviai tobulinamos išmaniosios sistemos ne tik padeda siekti šių tikslų, bet ir nereikalauja daug investicijų, o jų nauda pajuntama gana greitai.

Planuojate pirkti elektrinį automobilį? Štai ką turite žinoti apie jo įkrovimą namuose

Vien Jungtinėje Karalystėje praėjusių metų spalio pabaigoje keliuose buvo skaičiuojama beveik 1 mln. elektrinių automobilių. Nors Lietuvos statistika šiandien yra gerokai kuklesnė, tačiau tokių automobilių paklausa taip pat sparčiai auga. Visgi, prieš įsigyjant elektromobilį, reikėtų išsyk pagalvoti ir apie jo įkrovimo galimybes.

Savaitgalis su šeima: patarimai, kaip išnaudoti technologijas unikaliam laisvalaikiui gamtoje

Šių dienų pasaulyje dominuoja ekranai ir įrenginiai, o gamta dažnai užleidžia vietą skaitmeninei erdvei, tad šeimoms gali būti nelengva rasti pusiausvyrą tarp laiko, praleidžiamo prie ekrano, ir buvimo gamtoje. Tiesa, technologijos iš tikrųjų gali būti panaudotos kaip įrankis, skatinantis išeiti į lauką ir atrasti įkvėpimą tyrinėti aplinką.

2024-03-07 14:26
Ekspertas pataria, kaip valyti plokščiaekranį televizorių
2024-02-29 20:15
Kokiais atvejais saulės elektrines įsirengti apsimoka, o kokiais – ne?
2024-02-27 16:17
„Apple Music“ skamba prastai? Greičiausiai tai ne ausinių kaltė
2024-02-05 12:25
Kaip įgalinti „Apple Watch“ ciferblatų keitimą pirštu braukiant per ekraną
2024-02-02 20:07
Žiema ir elektronikos įrenginiai – ką svarbu žinoti norint nesugadinti savo prietaisų?
2024-01-24 12:50
Tinkamas apsaugos sistemų pasirinkimas
2024-01-19 14:29
Elektriniai radiatoriai ir šildytuvai: atsakė, kada apsimoka ir kiek kainuos elektra
2024-01-17 17:22
Išmaniųjų įrenginių naudojimas žiemą: kaip juos tinkamai apsaugoti?
2024-01-17 11:15
Ekspertas pataria, kodėl verta rinktis QNED televizorių
2024-01-12 16:21
Ekspertas pataria, kaip teisingai prižiūrėti skalbimo mašiną
2024-01-10 20:23
Vairuotojus šalčiai užklupo nepasiruošusius: 8 kartus išaugo prašančiųjų užvesti automobilį
2024-01-10 11:34
Šaltis ir elektromobilis – ką verta žinoti
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama