Elektronika.lt
 2024 m. kovo 19 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Ryšio technika
 - Programinė įranga
 - Operacinės ir tinklai
 - Kompiuterinė įranga
 - Kitos protingos mintys
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 19 d. 08:13
Kaip ir kuo valyti „iPhone 15“
Kovo 18 d. 20:26
„Telia“ elektromobiliai ir daiktų internetas mažina dyzelino vartojimą milijonais litrų
Kovo 18 d. 17:25
ES reguliavimas „ChatGPT“ ir visam dirbtiniam intelektui: pliusų daugiau, nei minusų?
Kovo 18 d. 14:27
„Porsche“ pristatė galingiausius elektromobilio „Taycan“ modelius
Kovo 18 d. 11:51
Lietuvoje – inžinierių stygius: ar padėtis tikrai be išeities
Kovo 18 d. 08:38
Kaip skatinsime tvarų vartojimą? Neišmesti, o taisyti!
Kovo 17 d. 17:43
Siekiama visiškai uždrausti „TikTok“ programėlę: kaip tai palies Lietuvos naudotojus?
Kovo 17 d. 13:26
Kokias pamokas atnešė autonominių automobilių eksperimentas Vilniuje?
Kovo 17 d. 09:11
RRT: Lietuvoje mobilus internetas spartėja, tačiau pasirinktas 5G diegimo būdas gerina ne visus kokybės parametrus
Kovo 16 d. 17:47
Elektromobilių įkrovimas: priprantame prie naujos realybės (1)
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Patarimai » Elektronika, technika Ankstesnis patarimas | Sekantis patarimas | Dalintis | Spausdinti

Kaip išsirinkti automobilio lemputes kelionėms rudenį?

Publikuota: 2020-09-23 15:33
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Po vasaros karščių trumpėjant dienoms ir dažnėjant rudens darganoms vėl didesnį dėmesį imame skirti automobilio žibintams – lemputės yra viena iš svarbiausių automobilio detalių, turinčių įtakos kelionės saugumui. Ekspertai atkreipia dėmesį, ką svarbu įvertinti, norint tinkamai išsirinkti automobilio lemputes, ir akcentuoja, jog svarbūs čia ne tik transporto priemonės techniniai parametrai, bet ir įveikiami maršrutai.

Kaip išsirinkti automobilio lemputes kelionėms rudenį?
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Pasirinkimas, nulemtas gyvenimo būdo

Pasak Vilniuje įsikūrusio autoserviso vadovo Tomo Marecko, gyvenamoji vieta ir atstumai, kuriuos kasdien tenka įveikti, yra pagrindiniai faktoriai, norint tinkamai išsirinkti bet kurias automobilio lemputes.

„Pirmiausia reikėtų įvertinti gyvenamąją vietą – jei daugiausiai važinėjate ilgas distancijas gerai apšviestais keliais, pavyzdžiui, maršrutu Vilnius–Kaunas–Klaipėda, rekomenduojama rinktis lemputes, kurių gamintojai žada kuo ilgesnį tarnavimo laiką. Tokios lemputės tarnauja ilgiau, tačiau paprastai nebūna labai ryškios. Jei gyvenate užmiestyje, tikėtina, jog dažniau susiduriate su neapšviestomis gatvėmis, neasfaltuotais keliais ar miškingomis vietovėmis, kur tamsiu paros metu tenka saugotis kelią kertančių laukinių žvėrių – tokiu atveju svarbu įvertinti automobilio lempučių ryškumą, kuris įprastai ant pakuočių nurodomas žymeniu su pliusu ir procentais (pvz., +80 proc.), ir apšviečiamą atstumą – kuo jis didesnis, tuo daugiau laiko lieka sureaguoti į kliūtis ir turėti ilgesnį stabdymo kelią“, – patarimais dalijasi T. Mareckas.

Ekspertas atkreipia dėmesį ir į tai, jog keičiant automobilių lemputes autoservise, specialistas taip pat turėtų pasidomėti, kaip automobilis bus naudojamas: „Žinant, ar klientas reguliariai vyksta į tolimas komandiruotes, o gal jo kasdienės kelionės automobiliu apsiriboja miesto ribose, galima geriausiai pritaikyti automobilio lemputes, kurios tarnautų ilgai, nesirūpinant jų keitimu bei saugumu“, – pasakoja T. Mareckas.

Pasak ekspertų, Lietuvoje šiandien dar galima išgirsti nuomonių, kad paprastos automobilių lemputės mūsų klimatui netinkamos, reikia galingesnių, visgi „Philips“ apšvietimo sprendimus Lietuvos rinkai pristatančios „Lumileds Poland“ rinkodaros vadovė Centrinei Europai Wiolettos Pasionek teigimu, dėl nuolat vykdomų produktų tobulinimo šiandien nevertėtų nuvertinti net ir halogeninių lempų, o naujausi sprendimai leidžia lengviau pastebėti kliūtis, optimali spalvų temperatūra nevargina akių, todėl vairuotojams patogiau ir saugiau vairuoti naktį.

„Lyginant su halogeninėmis, ryškiau dega ir stipresnę šviesą skleidžia ksenoninės lemputės, kurios apšviečia gerokai didesnę kelio dalį – tai užtikrina geresnį kelio ir aplinkinių kliūčių bei pavojų matomumą. Tačiau tuo pačiu šiandien rinkoje jau galima įsigyti ir halogeninių lempučių, skleidžiančių šviesą iki 70 metrų į priekį. Jau nekalbant apie toliausiai pažengusius LED sprendimus, sukuriančius ryškiai baltą 5800 K apšvietimą, artimą dienos šviesai, neakinant kitų vairuotojų“, – apie naujienas rinkoje pasakoja „Philips“ atstovė. Šiandien tokių minėtų sprendimų pavyzdžiai galėtų būti „Philips X-tremeVision Pro150“ ir „Philips Ultinon Pro5000“ lemputės.

Lemputės pagal gamintojo rekomendacijas

Ekspertų teigimu, labai svarbu naudoti gamintojų reikalavimus atitinkančias lemputes, todėl prieš perkant naujas reikalinga išsiaiškinti, koks jų tipas yra tinkamas vairuojamam automobiliui. Pasak T. Marecko, automobilių gamintojai savo rekomendacijose dažniausiai nurodo tinkamos naudoti lemputės galią ir tipą, o konkretų gamintoją vairuotojai dažniausiai renkasi patys, ieškodami geriausio kainos ir kokybės santykio.

„Kai rekomendacijų nepaisoma, dažniausiai daromos klaidos – pasirenkamos arba per silpnos, arba per ryškios lemputės, o tai turi lemiamos reikšmės vairavimo saugumui. Per silpnos lemputės sumažina kelio matomumą tamsiu paros metu ar prasto oro sąlygomis, o įdėjus stipresnes, nei rekomenduoja gamintojas, kyla rizika sudeginti žibintų laidus ir saugiklius ar net sugadinti visą automobilio elektronikos sistemą“, – įspėja specialistas,

Atkreiptinas dėmesys, jog kai kurios skirtingų rūšių lemputės gali atrodyti išoriškai vienodai, tačiau techniškai joms yra reikalingi skirtingi lizdai ir įtampa, todėl visada verta senąsias lemputes turėti su savimi ir parodyti pardavėjui, o perkant internetu atidžiai sužiūrėti ant pačios lemputės pateiktus techninius parametrus.

Stilius ir funkcionalumas – suderinama

„Philips“ atstovės Wiolettos Pasionek teigimu, šiandien automobilio lemputės atlieka ne tik saugumo funkciją, tačiau tarnauja ir kaip automobilio stiliaus detalė, todėl gamintojai daug investuoja į lempučių tobulinimą ne tik šviesos ryškumo, ilgalaikio naudojimo, tačiau ir stiliaus atžvilgiu: „Jei vairuojama tik dieną ir didžiausias lempučių poreikis susijęs su stilinga automobilio išvaizda, didžiausią dėmesį verta skirti lempučių skleidžiamos šviesos srautui – pavyzdžiui, rinkoje galima rasti ksenoninių lempučių, kurios skleidžia mėlyną ir violetinį šviesos srautą. Visgi pastebima, jog pirmuoju vairuotojų pasirinkimu dažniausiai būna tai, kas šviečia šviesiau ir balčiau“, – apie dažniausius vairuotojų pasirinkimus pasakoja W. Pasionek.

Neretai pasitaiko atvejų, kai dėl ryškios baltos šviesos vairuotojai ryžtasi rinktis ne gamintojo rekomenduotas, o LED lemputes, pasižyminčias stilingu apšvietimu ir mažu energijos sunaudojimu, arba į halogeninius žibintus montuoti ksenonines lemputes. Visgi šie sprendimai yra draudžiami, todėl automobilių žibintų gamintojai jau atradę saugių sprendimų, kaip ryškiai baltos šviesos įspūdį suteikti net ir paprastoms halogeninėms lemputėms.

„Šiandien „Philips“ jau pristato sprendimus, leidžiančius halogeninėse lempose turėti ryškiai baltą šviesą, kurios temperatūra siekia iki 4 200 K ir vaizdas primena patrauklų ksenoninių lempučių apšvietimą. Šios technologijos remiasi nauja pažangia stiklo dangos formule, kuri naudojama „Philips WhiteVision“ automobilių lemputėse – pastarosios šiandien įvardijamos kaip balčiausios keliuose sutinkamos tokio tipo lemputės, pasižyminčios ne tik ryškia šviesa, bet ir ilgu tarnavimo laiku, o tai būna dažna problema, siekiant stilingo apšvietimo“, – naujausiais technologiniais sprendimais dalijasi W. Pasionek.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Savaitgalis su šeima: patarimai, kaip išnaudoti technologijas unikaliam laisvalaikiui gamtoje

Šių dienų pasaulyje dominuoja ekranai ir įrenginiai, o gamta dažnai užleidžia vietą skaitmeninei erdvei, tad šeimoms gali būti nelengva rasti pusiausvyrą tarp laiko, praleidžiamo prie ekrano, ir buvimo gamtoje. Tiesa, technologijos iš tikrųjų gali būti panaudotos kaip įrankis, skatinantis išeiti į lauką ir atrasti įkvėpimą tyrinėti aplinką.

Ekspertas pataria, kaip valyti plokščiaekranį televizorių

Kadangi naujausiuose televizoriuose įdiegtos pažangiausios technologijos, norint mėgautis išskirtine vaizdo kokybe, labai svarbu, kad ekranas būtų švarus. Kartais dulkės ir dėmės gadina vaizdo kokybę, todėl būtina nuolat valyti ekraną. Kaip tai atlikti tinkamai ir nesugadinant televizoriaus.

Kokiais atvejais saulės elektrines įsirengti apsimoka, o kokiais – ne?

Ekspertai sutaria, kad nors 2023 m. saulės elektrinių populiarumas pasiekė rekordines aukštumas, šiemet taip pat palankus metas svarstyti apie prisijungimą prie gaminančių vartotojų gretų.

2024-02-27 16:17
„Apple Music“ skamba prastai? Greičiausiai tai ne ausinių kaltė
2024-02-05 12:25
Kaip įgalinti „Apple Watch“ ciferblatų keitimą pirštu braukiant per ekraną
2024-02-02 20:07
Žiema ir elektronikos įrenginiai – ką svarbu žinoti norint nesugadinti savo prietaisų?
2024-01-24 12:50
Tinkamas apsaugos sistemų pasirinkimas
2024-01-19 14:29
Elektriniai radiatoriai ir šildytuvai: atsakė, kada apsimoka ir kiek kainuos elektra
2024-01-17 17:22
Išmaniųjų įrenginių naudojimas žiemą: kaip juos tinkamai apsaugoti?
2024-01-17 11:15
Ekspertas pataria, kodėl verta rinktis QNED televizorių
2024-01-12 16:21
Ekspertas pataria, kaip teisingai prižiūrėti skalbimo mašiną
2024-01-10 20:23
Vairuotojus šalčiai užklupo nepasiruošusius: 8 kartus išaugo prašančiųjų užvesti automobilį
2024-01-10 11:34
Šaltis ir elektromobilis – ką verta žinoti
2024-01-09 11:29
4 „technologiniai“ naujametiniai pažadai, kurių turėtumėte laikytis
2024-01-07 13:41
Žiemą padarius šias klaidas elektromobilio gyvenimas sutrumpėja: ekspertai pataria, kaip jų išvengti
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama